- 28 Şubat 2017
- 508
- 824
- 103
Zaten öyle düşünürseniz hamile kalmazsınız siz rahat olun o anın tadını çıkartın çocuğu düşünmeyin o size supriz yapsinNasibinizde varmış oda denk gelmiş sanırım.İlk başlarda bende ayaklarımı dikiyordum yastık koyuyordum ama bu beni kötü etkilediği için bıraktım.Sanki her ilişkiyi çocuk için yapıyormuşuz gibi hissettirdiği için gerginlikten başka bir şey yapmadı.
açıkçası ben çevre baskısını düşünmüyorum. bir kaç kişi olmadığını, problem olduğunu ima etmiş size. e problem varsa da vardır. bu bir rahatsızlık değil mi? ayıp bir şey değil ki. -sormaları ayıp o ayrı- ben mesela insanlar bebek sormadan da kendimi anlatırken konusu gelirse tüp bebek yaptırdığımı ve ya olmadığını söylüyorum. çünkü benim elimde olan bir şey değil. sanırım ben bu kadar rahat söylediğimden de insanlar bana ima etmek yerine direk derdimi paylaşıyor. bazen bazı zaman oluyor "Allah size de nasip etsin" lafına bile sinir olduğu oluyor insanın doğru. ama ben kaç iğneli tedavi, aşılama, tüp bebek yaptırmışım bu süreçte. yıprandığım oldu ama kabullendim. her şeyin bir zamanı var, doğru zamanda da illa olacak. "asla hamile kalamazsın" denilen kişiler hamile kalıyorken benim ümit kesmem doğru olmaz.Ne kadar güçlüsünüz imrendim size.Ben her konuda güçlü kalabilmişken bir bu konuda güçsüz kaldım.25 yaşıma kadar her konuda en ufacık birşey için bile çok mücadele verdim.Ailem ve eşimin ailesi hiç destek olmadılar herşeyi eşimle omuzlarımıza yüklenip uğraştık şimdi omuzlarım çöktü gibi bi hüzün içimde atamıyorum.Sizde başlarda zorlandınızmı çevre baskısından dolayı söylemlerden dolayı hep güçlü kalabildinizmi nasıl yapabildiniz
Evet çok doğru.ben düsündüm düşündüm etrafta bir tane hamile yok.üstelik çalışıyorum, iş yerinde de yokÇevrenizdeki hamilelikler çoğalmadı sizin algınız oraya kaydı. Ne kadar zamandır deniyorsunuz?
Yapan yapsin ya aman.sanki biz mi yaratıyoruz.Neden bu kadar strese girdiniz ki? Yaşınız daha 25. Her türlü olur merak etmeyin. 1 sene genelde normal şekilde korunmada deneniyor sonrasında olmazsa tüp bebek için testler yapılıp sonraki aşamalara geçiliyor. Endişelenmek için gerçekten erken, boşuna kendinizi yıpratıyorsunuz. Akışına bırakın, stres yapmayın, olumsuzu çağırmayın. Soranlara da daha yaşım küçük düşünmüyorum, böyle rahatım de geç. Kimse deniyoruz ama olmuyor dedikten sonra hassas davranmıyor. Tam tersine çocukları olmuyor diye dedikodusunu yapıyorlar.
Bu kişiler ne kadar salak.hayatı tanımıyorlar mı ? Sorun olmasına da gerek yok.tamamen kısmet.ne sorunluların oluyor.sorun olması olmaması da bir anlam ifade etmiyor ki.açıkçası ben çevre baskısını düşünmüyorum. bir kaç kişi olmadığını, problem olduğunu ima etmiş size. e problem varsa da vardır. bu bir rahatsızlık değil mi? ayıp bir şey değil ki. -sormaları ayıp o ayrı- ben mesela insanlar bebek sormadan da kendimi anlatırken konusu gelirse tüp bebek yaptırdığımı ve ya olmadığını söylüyorum. çünkü benim elimde olan bir şey değil. sanırım ben bu kadar rahat söylediğimden de insanlar bana ima etmek yerine direk derdimi paylaşıyor. bazen bazı zaman oluyor "Allah size de nasip etsin" lafına bile sinir olduğu oluyor insanın doğru. ama ben kaç iğneli tedavi, aşılama, tüp bebek yaptırmışım bu süreçte. yıprandığım oldu ama kabullendim. her şeyin bir zamanı var, doğru zamanda da illa olacak. "asla hamile kalamazsın" denilen kişiler hamile kalıyorken benim ümit kesmem doğru olmaz.
4 ayın neresini yazdın şimdiUmarım bende yıpranmadan güzel sonuçları görürüm
Siz bir de bu kötü kalpli, çağdışı, varoş kişileri hayatınızdan söküp atmak yerine bir de sidik yarıştırmaya çalişiyorsunuz öyle miYaş olarak geç kalmak gibi görmüyorum da çevremizdeki insanların çoğu geçen yaz düğün yapanlar ve şimdi her hafta bir arkadaşımızdan akrabamızdan hamilelik haberini veriyorlar bizim 4 yıl olduğu için belkide geç mi kaldık diyorum.Geçen yıl biz korunduğumuz halde dedikodu bile çıkarmışlardı kısıklık var diye olmuyormuş dediler.
Demek ki bu konu için de uğraşman gerekecek.yapacak birşey yok.güçlü olmayıp ne yapacaksınız sanki intihar mı edeceksiniz, akıl hastanesine mi yatacaksınız.gerekise siz de bu hikayeyi yaşayacaksınız.Ne kadar güçlüsünüz imrendim size.Ben her konuda güçlü kalabilmişken bir bu konuda güçsüz kaldım.25 yaşıma kadar her konuda en ufacık birşey için bile çok mücadele verdim.Ailem ve eşimin ailesi hiç destek olmadılar herşeyi eşimle omuzlarımıza yüklenip uğraştık şimdi omuzlarım çöktü gibi bi hüzün içimde atamıyorum.Sizde başlarda zorlandınızmı çevre baskısından dolayı söylemlerden dolayı hep güçlü kalabildinizmi nasıl yapabildiniz
Yani ben de çocuk düşünmüyorum mesela. Hic özenmedim de. Umarım isteyen herkes sahip olur ama. Isteyene eksikligi cok koyuyordur eminimEvet çok doğru.ben düsündüm düşündüm etrafta bir tane hamile yok.üstelik çalışıyorum, iş yerinde de yok. Bu arada bu konunun çocuk özlemi ve isteğinden çok, herkesin kolaylıkla sahip olduğu bir şeye sahip olamama eksikliği olduğunu düşünüyorum.düşünsenize 10 kişiden 9 u yapıyor, sen yapamıyorsun. Engelleniyorsun ve elinden hiçbir şey gelmiyor.insanın egosuna da dokunan bir mevzu.ama koca koca insanlar olarak bunun bizim çabamızla en ufak bir ilgisi olmadığını, tamamen şans olduğunu kabul etmemiz gerek.eee tamamen şand olan bir mevuzunun da neresinden buruk olacaksın ? Şubyaşa kadar çocuk mu vardı sanki ?. paşalar gibi de yaşanıyor.ne varmış ?.Egolardan sıyrılmak önemli.şu rahat olun, düşünmeyin muhabbetleri de işe yaramayabiliyor.ben evli değilim 10 senedir de sevişirim.hamileliğin h si aklıma gelmez.yine yok yine yok. neyse dediğim gibi tamamen şans.biz ne yapıyoruz bizim eksikliğimiz değil ki.
Orası belli de.koyan gerçekten çocuk sahibi olma isteği mi yoksa birşeyi kontrol edememek, herkesin ulaştığı birşeye ulaşamıyor olmak, can sıkıntısı, hayatta bağlanacak, peşinden gidecek bir konu bulma ihtiyacı, ortama uyum sağlama, kendini kanıtlama, can sıkıntısı, yeni bir uğraş bulma ihtiyacı falan mı ona da bakmak lazim.belki cevre değişik bir bakiş açısına sahip olsa aman bu devirde ne çocuğu gezelim eğlenirim dese bu insanlar da daha farklı düşünecekti.açılçası insan psikolojisi çok karmaşık bir konu.saf çocuk isteği durumunun diğer etkenlerden bile daha düşük seviyede olduğunu düşünüyorum ben.hiç durup dururken aman da çocuğum olmazsa ne yaparım demem ben mesela.ben anlayamıyorum şahsen bu derece deli devane olmayı.Yani ben de çocuk düşünmüyorum mesela. Hic özenmedim de. Umarım isteyen herkes sahip olur ama. Isteyene eksikligi cok koyuyordur eminim
Haklı olabilirsiniz. Illaki onun da etkisi oluyordur. Ben de bazen istemediğim halde şüpheye düşüyorum çevredeki herkes aşırı derecede isteyince. Ne varmış çocukta, ne oluyormuş yapinca diye düşünüyorum uzun uzunOrası belli de.koyan gerçekten çocuk sahibi olma isteği mi yoksa birşeyi kontrol edememek, herkesin ulaştığı birşeye ulaşamıyor olmak, can sıkıntısı, hayatta bağlanacak, peşinden gidecek bir konu bulma ihtiyacı, ortama uyum sağlama, kendini kanıtlama, can sıkıntısı, yeni bir uğraş bulma ihtiyacı falan mı ona da bakmak lazim.belki cevre değişik bir bakiş açısına sahip olsa aman bu devirde ne çocuğu gezelim eğlenirim dese bu insanlar da daha farklı düşünecekti.açılçası insan psikolojisi çok karmaşık bir konu.saf çocuk isteği durumunun diğer etkenlerden bile daha düşük seviyede olduğunu düşünüyorum ben.hiç durup dururken aman da çocuğum olmazsa ne yaparım demem ben mesela.ben anlayamıyorum şahsen bu derece deli devane olmayı.
Hiç sürekli hamilelik haberleri verilen, hamile kalinıpdurulan ne bir ailem ne bir arkadaş ortamım, ne de bir iş hayatım oldu.bunlar da çok etkileyebiliyor.verilen hamilelik haberleri gayet olgunlukla karşılanır, hatta bu devirde ne gerek vardı gözüyle bakilırdı.
Ben de valla.aslında bizim gibiler empati yapma uğruna susmasa.kendi düşüncelerini açıkça söylese.şimdi bu kişilere kimse de çıkıp aklınızı başınıza toplayın, çocuk musunuz siz yoksa yok.herkesin herşeyi olmaz.çocuk gibi milleti kıskaniyorsunuz, ne varmiş bu kadar çocuk işinde desen empati yapmamakla suçlanırsın.oysa ki düsünce yapımizın büyük çoğunluğu etrafımıza göre şekilleniyor.eee bu kadar hassas olununca da.kişi kendi kafasında kendi kendini gazlayıp duruyor, haklı olduğunu düşünüyor.kafasında daha fazla büyütüyor.zaten hep çevreden, onların dediklerinden bahsediyor bu kişiler.Haklı olabilirsiniz. Illaki onun da etkisi oluyordur. Ben de bazen istemediğim halde şüpheye düşüyorum çevredeki herkes aşırı derecede isteyince. Ne varmış çocukta, ne oluyormuş yapinca diye düşünüyorum uzun uzun
Isteyen de oluyordur illa ama kendim için söyleyeyim ben çevre neden bu kadar istiyor diye düşünüyorumBen de valla.aslında bizim gibiler empati yapma uğruna susmasa.kendi düşüncelerini açıkça söylese.şimdi bu kişilere kimse de çıkıp aklınızı başınıza toplayın, çocuk musunuz siz yoksa yok.herkesin herşeyi olmaz.çocuk gibi milleti kıskaniyorsunuz, ne varmiş bu kadar çocuk işinde desen empati yapmamakla suçlanırsın.oysa ki düsünce yapımizın büyük çoğunluğu etrafımıza göre şekilleniyor.eee bu kadar hassas olununca da.kişi kendi kafasında kendi kendini gazlayıp duruyor, haklı olduğunu düşünüyor.kafasında daha fazla büyütüyor.zaten hep çevreden, onların dediklerinden bahsediyor bu kişiler.
Hani kücük çocuklar düşünce aslında ağlamayacaktır farkedersin ama biri yanına gelip, ayy canım diye ilgilenmeye başlayınca bağıra bağıra ağlamaya başlarlar.bence biraz da boyle oluyor.büyüyoruz ama bir yanımız hep çocuk.
Evet öylesi de olur böylesi de olur, insanlar çeşit çeşit ama bu kadar obsesyon seviyesinde çocuk isteyen kişi sayısının bizim ülkemizde bu kadar fazla olması bence hiç normal değil.o yüzden altında başka nedenler arıyorum ben.Isteyen de oluyordur illa ama kendim için söyleyeyim ben çevre neden bu kadar istiyor diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?