Merhaba arkadaşlar biraz moralim bozuk ve yorumlarınızı bekliyorum sohbet etmek belki iyi gelir
Eşimle evliliğimizin 4. yılına gireceğiz nasipse.Evlendiğimizden beri çocuk yapma fikrimiz yoktu çünkü maddi sıkıntılar içindeydik birde bebek yaparsak ona nasıl bakıcaz diye düşündüğümüzden belki hiç gündemimiz de yoktu.Son 1 yıldır borçlarımızı hallettik ve eşimde çevremizde bebekleri gördükçe istemeye başladı bende düşünmeye başladığım zaman korunmayı bıraktık.Henüz bir gebelik durumum yok.Sorun şu ki ben gebelik düşünmeye başladığımdan beri çevremden hamile haberi almadığım kimse kalmadı herkes büyük bir heycanla hamilelik haberini veriyor uzak yakın her türlü yani.Ben ilk başlarda takılmıyordum fakat eşimin içinde bir burukluk olduğunu farkediyorum. Herkese Allah kucağına almayı nasip etsin kimseyi kıskandığımız yok hayırlısı olsun dileklerimizi sevinçlerini her şekilde birlikte yaşıyoruz ama eve gelince olan bir sessizlik birbirimize bakışımız benim ağlamama yetiyor.Hamilelik fikri bana çok uzak iken şimdi olması için elimizden gelen gayreti gösterip olmaması çok üzüyor.(gerekli doktor kontrolleri tedaviler uygulanıyor)Daha öncesinde korunmayı bıraksaydık şuan bebeğim kucağımda olucaktı belkide bu kadar yıpranmıcaktık diye düşünüyorum.
Bugün yine bir akrabamızın hamilelik haberini aldık ve akşama davetliyiz gideceğiz fakat ben bu süreçte eşimle psikolojik olarak çok yıprandığımızı düşünüyorum ne yapabilirim bilmiyorum da elimden bir şey de gelmiyor eşim ben üzüldüğümde hep destek.Saçmalama zamanı var takılma etme diyor ama ben önceden çevremde korunmayın sonra çok istersiniz olmaz diyenlerin sözleri ile çınlıyor kafam.Çevremize bebek düşündüğümüzü söylemedik her ortamda lafı açtıklarında işlerimiz çok yoğun iler ki yıllarda inşallah diyoruz.Söylesek her ay niye olmuyor problem mi var diye duymak istemediğimiz için.Biz söylemediğimiz içinde kimse hassas davranmıyor herşeyi konuşabiliyor.Sırf bu yüzden çevreden soyutlamak istiyorum kendimi.Eşimle sadece baş başa kalıp ikimiz olup problemlerimizi aşmak istiyorum.Çevremizdeki insanlar özlerinde çok iyi insanlar sadece bu konuda bilgileri olmadığı için her söylenen bize ağır geliyor söylemekte istemiyoruz ne yapıcağımı da bilmiyorum.Akşam yine hüzünleniceğim kesinAllah isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın tek dileğim şuan bir sağlıklı bebeğimin olması.
5-6 ayı geçti.Henüz erken biliyorum ama şuan çevremizdeki herkes tekte yanlışlıkla oldu bu kadar kolay mı falan diye bahsediyor bende bi etkilenmiyor değilim malesef keşke hiç takılmasam ama yapamıyorumÇevrenizdeki hamilelikler çoğalmadı sizin algınız oraya kaydı. Ne kadar zamandır deniyorsunuz?
Henüz o kadar test yapılmadı genel olarak bir problem yok biraz kilo ver dedi doktor vermeye çalışıyorum ama öyle aman aman etkilicek bir kilomda yok gelicek haftaya başka bir doktora gidip detaylıca bir engel var mı diye araştırmasını isticem.Eğer ki engel varsa bir önce tedavisi neyse yaptıralım istiyorumAMH testi yaptırın yumurta rezervlerinize baktırın, her şey yolundaysa hiiiiç streses gerek yok, azsa tüp bebek yaptırabilirsiniz..strese gerek yok
5-6 ay oldu heralde.Ne zamandir korunmasiz iliski deniyorsunuz?
5-6 ay oldu heralde.
Merhabalar. Öncelikle inşallah hayırlısı ile bir evladınız olur umarım demek istiyorum. Bundan 4 yıl önce hormonlarım inanılmaz bozuktu ve tedavi alıyordum. Doktor nişanlımı ve beni karşısına alıp sizin çocuğunuz olmaz dedi. İster istemez biz de üzüldük tabii. Ben 11 aylık evliyim daha 9 senedir beraberiz ama eşimle. O hep çocuk isterdi ben pek niyetli değildim. Evlendikten sonra istemeye başladım ve bütün yakın arkadaşlarım ya hamile haberi veriyordu ya da hamileydi. İster istemez biz de üzülüyorduk. Eşim de buruluyordu. Defalarca demiştim oysa ki evlenmeden önce istersen ayrılabiliriz diye. Hiç korunmadık. Ben bu süre zarfında ilaç da kullanmayı bırakmıştım zaten. Ama rabbimin mucizesi oldu. Şimdi 3 aylık hamileyim. Ben umudumu kaybettiğim an rabbim nasip etti. Siz umudunuzu kaybetmeyin sakın. Hayırlı günler. Uzun yazdığım için kusura bakmayın.Merhaba arkadaşlar biraz moralim bozuk ve yorumlarınızı bekliyorum sohbet etmek belki iyi gelir
Eşimle evliliğimizin 4. yılına gireceğiz nasipse.Evlendiğimizden beri çocuk yapma fikrimiz yoktu çünkü maddi sıkıntılar içindeydik birde bebek yaparsak ona nasıl bakıcaz diye düşündüğümüzden belki hiç gündemimiz de yoktu.Son 1 yıldır borçlarımızı hallettik ve eşimde çevremizde bebekleri gördükçe istemeye başladı bende düşünmeye başladığım zaman korunmayı bıraktık.Henüz bir gebelik durumum yok.Sorun şu ki ben gebelik düşünmeye başladığımdan beri çevremden hamile haberi almadığım kimse kalmadı herkes büyük bir heycanla hamilelik haberini veriyor uzak yakın her türlü yani.Ben ilk başlarda takılmıyordum fakat eşimin içinde bir burukluk olduğunu farkediyorum. Herkese Allah kucağına almayı nasip etsin kimseyi kıskandığımız yok hayırlısı olsun dileklerimizi sevinçlerini her şekilde birlikte yaşıyoruz ama eve gelince olan bir sessizlik birbirimize bakışımız benim ağlamama yetiyor.Hamilelik fikri bana çok uzak iken şimdi olması için elimizden gelen gayreti gösterip olmaması çok üzüyor.(gerekli doktor kontrolleri tedaviler uygulanıyor)Daha öncesinde korunmayı bıraksaydık şuan bebeğim kucağımda olucaktı belkide bu kadar yıpranmıcaktık diye düşünüyorum.
Bugün yine bir akrabamızın hamilelik haberini aldık ve akşama davetliyiz gideceğiz fakat ben bu süreçte eşimle psikolojik olarak çok yıprandığımızı düşünüyorum ne yapabilirim bilmiyorum da elimden bir şey de gelmiyor eşim ben üzüldüğümde hep destek.Saçmalama zamanı var takılma etme diyor ama ben önceden çevremde korunmayın sonra çok istersiniz olmaz diyenlerin sözleri ile çınlıyor kafam.Çevremize bebek düşündüğümüzü söylemedik her ortamda lafı açtıklarında işlerimiz çok yoğun iler ki yıllarda inşallah diyoruz.Söylesek her ay niye olmuyor problem mi var diye duymak istemediğimiz için.Biz söylemediğimiz içinde kimse hassas davranmıyor herşeyi konuşabiliyor.Sırf bu yüzden çevreden soyutlamak istiyorum kendimi.Eşimle sadece baş başa kalıp ikimiz olup problemlerimizi aşmak istiyorum.Çevremizdeki insanlar özlerinde çok iyi insanlar sadece bu konuda bilgileri olmadığı için her söylenen bize ağır geliyor söylemekte istemiyoruz ne yapıcağımı da bilmiyorum.Akşam yine hüzünleniceğim kesinAllah isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın tek dileğim şuan bir sağlıklı bebeğimin olması.
Bir kişeye söylemiştim oda söylediğime söylüceğime pişman etti zaten her gün arayıp darladı ve kendisine söyledikten sonra hamile kaldı ve hala arayıp beni darlayıp durur uyarmama rağmen.O yüzden kimseye açmamayı onunla öğremiş oldum.Aman çocuk istediğinizi kimseye söylemeyin derim. Sizin çocuK istediğinizi bilirlerse de size hassas davranmayacaklar zaten her ay sorup daha çok gerecekler sizi. Bu arada ne kadar çok kafaya takarsanız o kadar zor oluyor stres olumsuz etkiliyor çocuk işini kendimden biliyorum. İlk oğlumu çok istedik aylarca uğraştık oldu düştü sonra çok zor oldu filan. İkincisinin düşüncesi hiç yoktu istemiyorduk nasıl oldu hala anlamadık halaAllah sağlıkla kucağınızı doldursun inşallah
Mutlaka bakıcam çok teşekkür ederim.Şifa olması adına her ay duyduğum farklı kürleri deniyorum artık hangisinde olursa.Doktorun verdiği bir avuç vitamin var onları da içiyorum1 senedir düşünüyormussunuz olur Allah'ın izniyle daha . Biz hiç korunmadik 5 ay boyunca hamile kalmadım . 6 . Ayın sonunda öğrenmistim . Herşeyin zamanı var gerekli testleri ve tedavileri yaptırın yeterli . Yumurtalama gününü takip edin Birde İbrahim Saraçoğlunun incir havuç kürünü deneyin YouTubedan bakıp 3 arkadaşm da aynı küru yaptıkları ay hamile kaldılar tesadüfte olabilir ama denemeye değer . Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah
Yaşım 25.yaş kaç ki
Umarım bende yıpranmadan güzel sonuçları görürümbir yıla kadar normal. ben hapı bıraktıktan 4 ay sonra hamile kaldım
ben 33 yaşımdayım daha denemedik bileYaşım 25.
Daha çok erken. Telaşlanip stres yapmayin. Sperm durumu yumurta durumu hormonlar normalse stressiz birliktelikler yaşayın. Bebek icin degil yalnizca cinsellik icin girin o yatağa. Ayaklarinizi dikmeyin, abuk subuk otlar çaylar içmeyin, ovulasyon testi stres yapiyor bunun yerine gün aşırı ilişki ya da ates ölçme yöntemini deneyin. Ateş ile yumurtlama gününüzü tespit edebiliyorsunuz.5-6 ay oldu heralde.
Neden bu kadar strese girdiniz ki? Yaşınız daha 25. Her türlü olur merak etmeyin. 1 sene genelde normal şekilde korunmada deneniyor sonrasında olmazsa tüp bebek için testler yapılıp sonraki aşamalara geçiliyor. Endişelenmek için gerçekten erken, boşuna kendinizi yıpratıyorsunuz. Akışına bırakın, stres yapmayın, olumsuzu çağırmayın. Soranlara da daha yaşım küçük düşünmüyorum, böyle rahatım de geç. Kimse deniyoruz ama olmuyor dedikten sonra hassas davranmıyor. Tam tersine çocukları olmuyor diye dedikodusunu yapıyorlar.Yaşım 25.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?