- 16 Haziran 2018
- 1.159
- 4.515
- 83
- Konu Sahibi QueenDenizz
-
Karantina resmen içimizdeki cevherleri ortaya çıkardı. Bu üçüncü konu.Hanımlar hepinize merhabalar öncelikle.
Size danışmak istedigim ve varsa tecrübelerinizi benimle paylaşmanızı rica edeceğim bir konu var. Evde oturmaktan midir bilinmez bu konu bana baya baya dert oldu.
Şimdi şöyle ki ben 24 yaşındayım ve bu yaşıma kadar hep bir ensturman çalmak istemişimdir. Keman çalmak içimde kalan bir uktedir.
Ama sadece istedim maalesef herhangi bir girişimde bulunmadım hayat telaşından.
Ama artık ertelemek istemiyorum bu hayali. Keman çalmayı öğrenmek istiyorum şimdi.
Etrafımdaki insanlara keman dersi almak istediğimi falan söyleyince deliymişim gibi bakıyorlar. Yaşımın müsait olmadığını söylüyorlar bana. Onların yorumları keman çalma istediğimi asla baltalamıyor ama kendime olan güvenimi baltalıyor.
Sizce ben bu yaşımda keman çalmayı öğrenebilir miyim?
Aranızda bu konuda tecrübesi olan var mı?
Ensturman çalmanın yaşı var mı?
Yorumlarınızı benden esirgemezseniz çok mutlu olurum.
Yaa başka konular da mı açıldı bu ara bu konuda.Okumadim o konularıKarantina resmen içimizdeki cevherleri ortaya çıkardı. Bu üçüncü konu.
Değil mi ya neden olmasın.Konservatuara gitmek istemiyorsun, keman vizitoru olup ortalığın tozunu attiracagim demiyorsun. Sadece naçizane calabilmek istiyorsun.
Neden geç olsun ki???
Çünkü insanlar kendileri mal gelip mal gittikleri için kimse güzel yaşasın istemiyorlar.Değil mi ya neden olmasın.
Yani bunları söyleyip karşıdaki insanı motive etmek bu kadar kolayken hevesi kursakta bırakmak niye?
Teşekkür ederim size
Çünkü insanlar kendileri mal gelip mal gittikleri için kimse güzel yaşasın istemiyorlar.
Sen onlara kulağını kapat.
Konser verecek kadar calamazsin belki ama ortamlarda iki tingirdatip hava atacak kadar calarsin. Neden olmasın ki?
Ben de yüzmeyi çok geç öğrendim mesela. Ailem beni hiç Deniz tatiline goturmezdi. Yirmi yaşımda kendi kendime öğrendim. Hatta 28 yaşımda,geçen sene kursa gittim.
'yuzme dediğin çocukken ogrenilir' derlerdi bana da. Kabul. Ama ne yapayım, çocukken ogrenmedin diye bir ömür suda çirpinayim mi??
Herkese kulağını kapa, seni demorolize edecek insanlarla da heyecanını paylaşma derim ben .
Sanki toplasin bana Keman alın dedin, onlara ne??
Yaşın daha 24 çok gençsin şekerim, kimseyi dinleme, devam et..Hanımlar hepinize merhabalar öncelikle.
Size danışmak istedigim ve varsa tecrübelerinizi benimle paylaşmanızı rica edeceğim bir konu var. Evde oturmaktan midir bilinmez bu konu bana baya baya dert oldu.
Şimdi şöyle ki ben 24 yaşındayım ve bu yaşıma kadar hep bir ensturman çalmak istemişimdir. Keman çalmak içimde kalan bir uktedir.
Ama artık ertelemek istemiyorum bu hayali. Keman çalmayı öğrenmek istiyorum şimdi.
Etrafımdaki insanlara keman dersi almak istediğimi falan söyleyince deliymişim gibi bakıyorlar. Yaşımın müsait olmadığını söylüyorlar bana. Onların yorumları keman çalma istediğimi asla baltalamıyor ama kendime olan güvenimi baltalıyor.
Teşekkürler güzel yorumunuz için. :)Arkadasim 35 yasinda flute basladi, kursla su an cok iyi durumda,
Esim 30unda gitara basladi, kendi kendine tingirdatiyor, basarili diyemem ama o mutlu.
Yanisi isteyen istedigi yasta istedigi seye baslar, millete de Dedikodusunu yapmak duser.
Yorumunuzdan sonra hemen şimdi karantina falan dinlemeyip kemal almaya gidesim geldi :)Benim bir arkadasim psikoloji okudu, uzerine norobilim masteri yapti sonra bu kariyerini 24-25 yaslarinda birakip konservatuara gitti ve dans okudu. Simdi gecimini tamamen dans dersleri vererek sagliyor, bir toplulukta calisiyor ve oduller filan aldilar. Bir baska arkadasim endustri muhendisligini birakip film cekmeye basladi ve kisa filmi Cannes'da gosterildi ve Turkiye'de de en saygin festivallerden oduller aldi.
Tabi ki hepimiz boyle basarilar elde edemeyiz millet enstruman calmaya 4-5 yasinda basliyor ve gunde bilmemkac saat calisiyorlar, tabi ki tutup da Berlin filarmoni orkestrasina kabul edilmezsiniz bu yastan sonra ama yani herhangi bir seyi sadece YAPMAK icin neden gec olsun neden neden?? Isteyen istedigini yapar, siz de isterseniz tum gun keman calin, kime ne, ne kadar guzel bisey ya.
Gec diye bisey yok bence insan istedigini yapmali. Yapin!
Evet koronadan dolayi bi durup kendinilerini dinleyen insanlar erteledikleri bazi planlarini hayata gecirme dusuncesi icine girmis olabilir,dogru.Bu corona insanları sanata yaklaştırdı galiba
Kaç gündür şarkıcı, müzisyen olmak isteyen isteyene :)
Hanımlar hepinize merhabalar öncelikle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?