Çok mu geciktim?

QueenDenizz

🐧
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2018
1.159
4.515
83
Hanımlar hepinize merhabalar öncelikle.
Size danışmak istedigim ve varsa tecrübelerinizi benimle paylaşmanızı rica edeceğim bir konu var. Evde oturmaktan midir bilinmez bu konu bana baya baya dert oldu.
Şimdi şöyle ki ben 24 yaşındayım ve bu yaşıma kadar hep bir ensturman çalmak istemişimdir. Keman çalmak içimde kalan bir uktedir.
Ama sadece istedim maalesef herhangi bir girişimde bulunmadım hayat telaşından.
Ama artık ertelemek istemiyorum bu hayali. Keman çalmayı öğrenmek istiyorum şimdi.
Etrafımdaki insanlara keman dersi almak istediğimi falan söyleyince deliymişim gibi bakıyorlar. Yaşımın müsait olmadığını söylüyorlar bana. Onların yorumları keman çalma istediğimi asla baltalamıyor ama kendime olan güvenimi baltalıyor.
Sizce ben bu yaşımda keman çalmayı öğrenebilir miyim?
Aranızda bu konuda tecrübesi olan var mı?
Ensturman çalmanın yaşı var mı?
Yorumlarınızı benden esirgemezseniz çok mutlu olurum.

Karantina resmen içimizdeki cevherleri ortaya çıkardı. Bu üçüncü konu.

Konservatuara gitmek istemiyorsun, keman vizitoru olup ortalığın tozunu attiracagim demiyorsun. Sadece naçizane calabilmek istiyorsun.
Neden geç olsun ki???
Değil mi ya neden olmasın.
Yani bunları söyleyip karşıdaki insanı motive etmek bu kadar kolayken hevesi kursakta bırakmak niye?
Teşekkür ederim size

Benim bir arkadasim psikoloji okudu, uzerine norobilim masteri yapti sonra bu kariyerini 24-25 yaslarinda birakip konservatuara gitti ve dans okudu. Simdi gecimini tamamen dans dersleri vererek sagliyor, bir toplulukta calisiyor ve oduller filan aldilar. Bir baska arkadasim endustri muhendisligini birakip film cekmeye basladi ve kisa filmi Cannes'da gosterildi ve Turkiye'de de en saygin festivallerden oduller aldi.

Tabi ki hepimiz boyle basarilar elde edemeyiz millet enstruman calmaya 4-5 yasinda basliyor ve gunde bilmemkac saat calisiyorlar, tabi ki tutup da Berlin filarmoni orkestrasina kabul edilmezsiniz bu yastan sonra ama yani herhangi bir seyi sadece YAPMAK icin neden gec olsun neden neden?? Isteyen istedigini yapar, siz de isterseniz tum gun keman calin, kime ne, ne kadar guzel bisey ya.

Gec diye bisey yok bence insan istedigini yapmali. Yapin!

Değil mi ya neden olmasın.
Yani bunları söyleyip karşıdaki insanı motive etmek bu kadar kolayken hevesi kursakta bırakmak niye?
Teşekkür ederim size
Çünkü insanlar kendileri mal gelip mal gittikleri için kimse güzel yaşasın istemiyorlar.
Sen onlara kulağını kapat.
Konser verecek kadar calamazsin belki ama ortamlarda iki tingirdatip hava atacak kadar calarsin. Neden olmasın ki?
Ben de yüzmeyi çok geç öğrendim mesela. Ailem beni hiç Deniz tatiline goturmezdi. Yirmi yaşımda kendi kendime öğrendim. Hatta 28 yaşımda,geçen sene kursa gittim.
'yuzme dediğin çocukken ogrenilir' derlerdi bana da. Kabul. Ama ne yapayım, çocukken ogrenmedin diye bir ömür suda çirpinayim mi??
Herkese kulağını kapa, seni demorolize edecek insanlarla da heyecanını paylaşma derim ben .
Sanki toplasin bana Keman alın dedin, onlara ne??

Ben de bisiklete binmeyi 26 yasimda ogrendim. En sevdigim sporlardan biri su an. Cok super binmiyorum trafikte filan cok kendime guvenmem ama hosuma gidiyor mu gidiyor ruzgar saclarimi savuruyor o kadar super bir his ki

Hatta ogrenme hikayemi de anlatayim 26. dogumgunumdu bir arkadasimla ormana gittik ve bisiklet kiraladik ve arkadasim o gun bana "yaparsin ben sana ogreticem cok kolay" diye diye ogretti. Kac kere dustum her tarafim mosmor oldu ama gunun sonunda ayaklarimizi suya soktuk oturduk filan arkadasim sey dedi "vay be hic ogrenecegini dusunmemistim aferin sana"

Yaşın daha 24 çok gençsin şekerim, kimseyi dinleme, devam et..

Arkadasim 35 yasinda flute basladi, kursla su an cok iyi durumda,
Esim 30unda gitara basladi, kendi kendine tingirdatiyor, basarili diyemem ama o mutlu.

Yanisi isteyen istedigi yasta istedigi seye baslar, millete de Dedikodusunu yapmak duser.
Teşekkürler güzel yorumunuz için. :)
Yorumunuzdan sonra hemen şimdi karantina falan dinlemeyip kemal almaya gidesim geldi :)
Teşekkür ederim bu güzel yorum icin

Bu corona insanları sanata yaklaştırdı galiba
Kaç gündür şarkıcı, müzisyen olmak isteyen isteyene :)
Evet koronadan dolayi bi durup kendinilerini dinleyen insanlar erteledikleri bazi planlarini hayata gecirme dusuncesi icine girmis olabilir,dogru.
Ama her ensturman çalmak isteyenin şarkıcı,müzisyen olmak istediğini düşümüyorsunuzdur umarım.
Çünkü insanlar sadece mesleki olarak değil hobi olarak da amatörce ensturman çalmak isteyebilir.
En basitinden yüzmek gibi düşünün mesela.Her yüzen kişi 'çekilin ben profesyonel yüzücüyüm 'diye dolanmıyor değil mı? Bu aktiviteden zevk aldığı için, hobi olarak yüzüyor.
İş müziğe gelince insanlar söz konusu kişinin popülerite peşinde olduğunu düşünüyor hemen ama o her zaman öyle olmayabiliyor.

Bir arkadaşım evli ve çocukluyken (tahminim 30 yaşındaydı) eşiyle beraber keman kursuna gidip çalmayı öğrendi. Ben de satranç öğrenmeye niyet ettim mesela çocuklarımla oynayabilmek için. Korona bitince özel ders ayarlanayı falan dğşünüyorum hem kızıma hem kendime

Öğrenmenin yaşı yok
Bu yıl kuran okumayı öğrendim
43 yaşındayım ya olur mu bu yaşta derken bir baktım ki kursun içinde ortalama bir yaştayım. 78 yaşında bir teyze var, özel gözlükleriyle zor görüyor ama söktü bizimle beraber, bununla beraber 60+ bir sürü teyzemiz var, yeter ki iste her şey oluyor

Çok mu geç kaldım başlığını ne zaman görsem evlenememekten yakınan biri geldi diyorum. Neyse ki bu başka sizi tebrik ederim. Bulunduğun yerde gençlik merkezi varsa orda ders veriliyor. Neden geç olsun ki azmin elinde ne kurtulmuş. O insanlara Tolstoy' un bisikletini anlatın derim.

İnsanlara sorsan zaten ot gibi gelip ot gibi gitmekten hariç herseyi gereksiz görüyorlar, çünkü kendileri öyle yaşıyor ve çizgilerden çıkanlar pek hoş görülmez bu durumda. Bence yap. Kime ne? Bizim zamanımızda bütün heveslerimizi sırf kız olduğumuz için kırdılar? Değdi mi elalem için. Değmedi. O insanların bugün nerdeyse hiçbiri hayatımda yok. Varsa da söz hakları zaten yok. Kimseyi dinleme. Başla sen.

41 yasinda klarinet dersi almaya basladim.Iki yildir klarinet caliyorum ve mutluyum.Daha önce hic deneyimim yoktu.Her bir parcayi düzgün caldigimda keyfime diyecek yok ayrica sakinlestiriyor da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…