• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok mu laubaliyim sizce?

Söylenecek her şey söylenmiş zaten.
1. Mesajdaki kişiye diğerlerine nazaran daha seviyeli davranman gerek bence.
Yazışmanın bu kadarlık kısmı bana aşırı rahatsız olmuş bir insan olduğunu hissettirdi.
Ayrıca bu şekilde bir yöneticim olsa asla gerçek anlamda saygı duymam.
Profesyonellikten çok uzak.

Hitap şekillerine gelirsek, durum arkadaşın gibi değil ama samimiyetsiz bir profil çiziyorsun.

İş konusundaysa yöneticiden çok bulunduğu ortamda onaylanmak, aralarına katılmak için "bakın ben samimi olmak istiyorum, her şeyi yaparım, lütfen" diye yalvaran takım arkadaşı gibisin.

Maalesef bu durumda çoğu zaman ters teper ve genellikle suistimal edilme veya dışlanmayla son bulur. Benden söylemesi...

Yönetici olduğunuz için doğal olarak bir mesafe hep olacaktır, zaten fazla yakın olmaya gerek yok. Ama bence canımcım kelimesi yöneticiye yakışmıyor. İlla canımcım tarzı bir şey demenize gerek yok. Hitap kullanacaksanız isimleriyle yazabilirsiniz, samimi cümleler kurmadan da samimi olunabilir. Önemli olan rahat hissettirebilmek.

1 ve 3 rahatsız, 2'nin umurunda değil bence. O da canım cicim demese de bol emojili ve samimi yazmış çünkü.

Normal arkadaş olsaydınız ve karşıdaki insanlar da rahatsız olmasaydı hitaplarınızda sorun yok derdim ama iş yeri ortamı için böyle bir samimiyet hoş değil. Hem yeni başlamışsınız hem yöneticisiniz, daha ağır durmanız gerekirdi.
3 aylık yöneticim bana canımcım, çilekcim dese cinsiyetinden bağımsız sinir olurum.

Türkiyede yasamiyor ve calismiyorum, durumlar farkli olabilir, ama bana konusmalar fazla samimi geldi bir is ortami icin.

- Canimcim ne demek? 🤪 Bunun bir sonraki leveli Canimcimcim mi? 😅
- Calisanlarina öyle hitap etme bence. Net ve saygili ol, yeter. Sen herhangi bir is arkadasi degilsin ama yazismalarinda öyle duruyorsun.
- Bir insan yöneticisine nasil bebisim der? 🙈 ben arkadasima bile dememisim. Gercekten normal mi?

Minnos ve cici olmaya calisma. Neden yani. Sen ekibi yöneteceksin, arkadas olman gerekmiyor. Kisa ve net ol, gerektiginde yardim et tabi ki ama bunu sürekli teklif etme. Ilk etapta calisan kendisi yapmasi gerekir.
Birisi sana söylemis ya, belki de liderlik gercekten sana göre degildir. Bunu burdan okudugumla anlamak mümkün degil tabi ki, ama kisiligine uygun olmadigina dair ipuclari var sanki. Bir süre gözlemle bence.

Arkadaşlar bu bugünkü 2. Konum kusura bakmayın ama kafama çok takıldı. Bir arkadaşım için konu açmıştım sonra onu ifşa etmemek için konuyu kapattım. Arkadaşım için konu açma sebebim de kendimi de sorgulamamdi çünkü benzer şeyleri ben de yapıyorum sanırım. Siz o konuya biraz sert yorumlar yaptınız kendimi daha da sorguladım (ben değildim bu arada o konudaki cidden arkadasimdi kendim olsam kendim derim).

Konumuza gelirsek bu 3 screenshot benim erkek ve partneri olan (evli, sevgilisi olan vs) is arkadaşlarımla yazışmalarım. Ben bu çocukların 3unu de cidden kardeşim gibi görüyorum yani tamam pek de samimi diiliz o kadar ama o şekilde görmesem böyle yazamam yani azicik kendimi beğendirme ugrasim olur. Sizce bu yazışmalarda bisey var mı? Ne laubali kadin bu deniyor mudur? Bu arada sonuncusu da bir kadın bir is arkadaşımla yazismam. Onu da karşılaştırın diye koydum. Kendisi bana bebisim demiş. Yani ben kendimi lakayt olarak düşünmüyordum. Ama acaba lakayt miyim diye de bir düşünmedim değil. Acaba insanlar bana bu da nasıl bir tip ya azıcık duzgun dur bu ne diyorlar mıdır? Bunun da hiç ağırlığı yok yavşak mıdır nedir diye düşünüyor olabilirler mi? Açık sözlü yorumlarinizi bekliyorum.
Merhaba objektif olmak açısında diğer arkadaşların yorumlarını okumadan cevap veriyorum.
Pozisyonunuz çalıştığınız sektör ne bilmiyorum ama ben iş hayatında ve iş arkadaşları arasında muhakkak bir mesafe ve denge olması gerektiğini düşünüyorum.
Mesela benim çalıştığım kurumda yaş olarak en küçük benim ve benim altımdaki pozisyondaki arkadaşlarım bazıları neredeyse babam yaşında, ama birbirimize bey hanım diye hitap ederiz bu yazışmada olsa. Onları çok severim onların da beni sevdiğini bilirim ortamımız yüzyüzeyken çok güzel ve eğlencelidir ama bu konuşma tarzınız bence doğru değil.
Kaldı ki canım belki bir nebze ama ‘canımcım’ malesef hiç olmamış.
Eşimin kadın iş arkadaşı onunla böyle konuşsa sorun yaratmam çünkü bu karşıdakinin tavrı tarzıdır eşimle ne alakası var..
Ama görünce beni bi gülme alır muhtemelen. Bence siz de daha mesafeli bir tavır sergileyin derim. İş hayatı ile özel hayat biraz ayrı olmalı.

Evet biraz lakayt geldi zaten karşıdaki erkek aynı samimiyette karşılık vermiyor farkındaysanız, gayet resmi üslupla kısa yazıyor , canimcim söylenmemesi gereken birşey

patron olsam çalışanlarım böyle konuşsa ağlardım..

Mesajlarda bi kişi size ayak uydurmuş diğerler memnun değil

Bu arada arkadaşlarımın rahatsız olmadığını düşündüren şey onların da herkesle samimi konusmasiydi sanırım, bir de kendi yoneticilerimle de samimiyetimdi, ilk attığım ekran görüntülerinde olmasa da şimdi ekledim.

Görmeyın kardeşım elalemin adamlarını kardeşınız gıbı aaa ne tuhafsınız ya bebışum bulmem ne buraz mesafeli olun bu kadar sevgı pıtırcıklığı nedır
Aynen ben de bunu anlamadım.
Niye beni ya da kocamı kardeş gibi görsünler ki.
"canım" hitabı bile hoş değilken "canımcım" nedir bilemedim.
Samimiyet değil,laubalilik değil,üzgünüm aşırı kekoca.

Görmeyın kardeşım elalemin adamlarını kardeşınız gıbı aaa ne tuhafsınız ya bebışum bulmem ne buraz mesafeli olun bu kadar sevgı pıtırcıklığı nedır
Çok doğru size katılıyorum. İş ortamında bu şekil laubalilik bana basitlik olarak geliyor. Hoş karşılamam. Ciddiyet mesafe seviye her zaman en doğrusudur. Sınır belirler.

Diğer son eklediğim mesajlara baktınız mı?
Son olarak ingilizce olanları eklemişsiniz sanırım
Yine gördüğüm kadarıyla birinde hiç hitap yok
Diğerinde dear denmiş sadece
Dear da resmi değil evet ama bi canımcım veya bebişim de değil İngilizcede😬
Kurtarmıyor her türlü 😬

Son olarak ingilizce olanları eklemişsiniz sanırım
Yine gördüğüm kadarıyla birinde hiç hitap yok
Diğerinde dear denmiş sadece
Dear da resmi değil evet ama bi canımcım veya bebişim de değil İngilizcede😬
Kurtarmıyor her türlü 😬

1 ve 3. Arkadaşlarımın da herkese canım dediğini anlatmak için koymuştum. Bir de başka bi ekran görüntüsü ekledim en son o da ilk defa bu ofise gelmeden ise kabul aldığımı öğrenince ta Ankara ofisinden çok da tanımadığım ama ayni ortamlarda takıldığımiz eski bi is arkadaşımla yazismam (o kadin ama)

yöneticiymişsiniz. bunları kadın bir çalışanınıza söyleseniz anlarım, amirlerim de bana böyle şeyler diyor. ama erkek memurlara asla böyle bir üslup kullanılmaz kullanılmamalı.

ingilizceleri de okudum. yani mesafe iyidir özellikle bizim gibi ortadoğulu ve gülücüğe odaklanan erkeklere mesafeli davranmak gerek.

bir de işin şu boyutu var biri sevdiceğime böyle yazsa ilk önce nişanlıma pata küte dalarım bu kadına nasıl yüz verdin de böyle konuşabiliyor senle diye. sonra da yazan kadına bayağı saydırırdım.

Ben sizli bizli konuşmayı tercih ederim.Alakasiz belki ama bu konu için geçenlerde çocuğumu okuldan almaya gittiğimde (kapıda görevli bir hanım var biz içeri girmeden çocukları bize teslim eden) ben ve bir bey vardı..Bizi görünce görevli çocukları anons etti.Adam kadına "sen "diye hitap ederek konuştu.Ben otomatik herkese sizli bizli konuşurum.Sen diye hitap bana artık aşırı saygısızlık ve kaba geliyor.Yani sizin konuşma tarzıniz benim için vahşet, cinnet ,cinayet diyebilirim.

Back
X