Çok mu noktan bir insanım acaba

Benim bir arkadaşım var ,asla farkında değil nasıl olduğunun. Kendine sorarsan sizin gibi herkes bana surat yapıyor,herkes bana alınıyor diyor. Geçtiğimiz yıllarda hayatında herkesi kaybetti ve inanın ben yılların hatrına zar zor katlanıyorum. Mesela örnek vereyim annesinin bir hastalığı var. Sürekli ama sürekli bundan bahseder. Tamam dersin, anlamaya çalışırsın, destek olursun ama bütün konuları oraya getirir, sürekli bundan bahseder , beynini yer. Onun için çok normal arkadaşıyla derdini paylaşıyor ama sen sinema film muhabbeti yapıyorsun konuyu annesine getiriyor, yemek tarifi veriyorsun konu annesine geliyor. Aldığın ayakkabıyı konuşuyorsun hop konu annesinde. En son bir arkadaşım yeter yahu diye çemkirdi kıza. Gerçekten kafasına takılan şeyi sürekli konuştuğu için karşıdakini boğuyor. Böyle bir şey yapıyor olabilir misiniz acaba?

Böyle insanlar hayatın heryerinde var. Hep önüne gelecek. İtici değilsin tabi. Öyle bir anlatmışsın ki. Sanki nefes alsan suç. 😅

Mesela şu anlattığın olay kkda da oluyor. Biri derdini anlatıyor cımbızla oraya buraya çekiyorlar. Yok eski konularını döküyorlar. Hürraa konu sahibine yükleniyorlar. birbirlerine karşı irdeleyici tavırlar. Kimse kimseyi olduğu gibi kabul edemiyor. İnsanlar dert anlatabilmek için yeni üyelik almak zorunda kalmalarından belli. Tabi kimse mükemmel değil eleştirilebilir onu kastetmiyorum. Sende mükemmel değilsindir. Mutlaka eleştiri olur. Ama kendi süzgeçinden geçir. Ben bu konuda ne kadar hatalıyım. O şöyle anlar bu böyle düşünürlerle hayat geçmez. Kim ne düşünürse düşünsün sana mantıklı gelen neyse onu yap. Böyle insanlar aşağıya çekiyor insanı moodunu düşürüyor. Hayatından çıkarabildiklerini çıkar. Çıkaramadıklarına mesafe koy.

Aklımızdakileri de söylemeyeceksek ağzımız niye var demi. Zamanla alışırlar.
Ben eleştirmesin demedim ki. Hiç bir şey yoktu ortamda güzel güzel gidiyorduk. Nasıl yapsak vs diye bir anda parladı annem yani ben gerçekten şok oldum o an çünkü öncesinde biraz gerilmiş olsak tartışsak fln tamam da hiç bir sorun yoktu. Beni dinleme fırsatı bile vermeden anında yeter istemiyorum dedi çekip gitmek istedi.

Ben anneye hak verdim.
Ayda yılda bir çıkmışsınız daha arabaya biner binmez yok yer bulur muyuz yok ilk defa gidiyoruz yok şu bu olur mu, 30 lira verip girebiliyormuşsunuz ben olsam verir girerdim 3 farklı yol kafada kurup sonra eheheh AVMye park edelim dense heralde ciddi bir kavga çıkarır arabadan aynı şekilde çıkar gider bir daha da birlikte plan yapmazdım. Sizi kırmak istemiyorum ama cok itici tavırlar.

Kullanamadığınız araba için vergi sigorta vs para ödüyorsunuz birde ayda yılda bir çıkıp yanınızdakilere sesli söyleniyorsunuz parksa park 2 sokak arkaya parkedin bir kerede.ben olsam arabanıza binmem mesela arabalı gelme benim yanıma derim. Annem üzülür bide yani gezmeye çıkartıp başına kakar gibi..

Tam tersine , anneniz sizi sucladikca suçluluk hissine kapılmış, kendinizde kusur aramaya baslamissiniz. Bu da ardindan hep açıklama ihtiyaci getirir , beni duyun aslinda suclu degilim gibi. Ya da bazen tam tersi susma , biri birsey der diye kendi fikrini ortaya koyamama. Ya hata yaparsam korkusu ile denememe. Ki siz ben kendim icin pek bir sey yapmiyorum . Onlara hizmet etmeye calisiyorum gibi seyler soylemissiniz. Annenizin sevgisini hizmet davranislariyla kazanmaya calismissiniz. Ama maalesef isler öyle yürümüyor.
Hatta kendiniz icin birsey yapip mutlu oldugunuzda da bile bu dile getirilmistir ve uzulmussunuzdur.
Sınır çizdikce , kendinizi ofkeye kapilmadan savundukca, kendiniz icin birseyler yapip ozgurluk ve bagimsizliginizi kazandıkça saygi duyuyor size insanlar.
Ki bu surecte size cok değiştin, bencilsin vs diyebilirler . Suclamayin kendinizi.
Tülay Kök'ün narsist anne videosunu izleyebilirsiniz. Belki size tanidik gelen noktalar olur. Sonrasinda kitaplar da alirsiniz konu ile ilgili.
Bunu fark edemeyince insan kendisini suclayabilen insanlari cekiyor hayatina , ya da suclaninca kendisini doğru sekilde koruyamiyor.

Ben eleştirmesin demedim ki. Hiç bir şey yoktu ortamda güzel güzel gidiyorduk. Nasıl yapsak vs diye bir anda parladı annem yani ben gerçekten şok oldum o an çünkü öncesinde biraz gerilmiş olsak tartışsak fln tamam da hiç bir sorun yoktu. Beni dinleme fırsatı bile vermeden anında yeter istemiyorum dedi çekip gitmek istedi.
Ben genel yorum yaptım. Anne bir örnek diye anne üzerinden konuşacaksa ona göre yazayım. Zamanla birbirinize karşı tahammülünüz zayıflamış gibi gözüküyor. Bardak dolar taşar ya o hesap.

Etrafınızdaki herkes böyle davranıyorsa iyi kötü sizde bir şey olması gerekiyor. Ya çok taviz veriyorsunuz, ya da çok itici davranıyorsunuz gerçekten.

Bir de çalışıyor muydunuz? Yani bu kadar vapura mı gitsek, yok şuraya mı çıksak, yok başka bir yere mi gitsek muhabbetlerine gerek var mıydı? Ben de sevmiyorum da bu kadar lafı ondan sordum.

Babam da bu şekilde. Bizi şuraya bırakıver dediğimizde hep aynı laflar.. “şimdi çarşı çok kalabalık, çok ters bir vakit, ben nerde durayım, nerden döneyim…” sanki her gün bizi bir yere bırakıyormuş da artık bıkmış gibi tavırlar. Böyle evhamlı olmayın, annenizi ona bir şey danışmadan gezdirin. Kadın karar vermesin, sadece tadını çıkarsın. İstediği tek şey bu

Cogu insanin rahatsiz edici davranisi kendisini rahatsiz etmez zaten ama disaridan ciddi anlamda huzursuz edici olabilir.
Istanbul trafigine her ciktigimda cok stresli oluyorum demissiniz, anneniz de size kendin geziyorsun biz evdeyiz demis. Kendiniz nasil geziyorsunuz peki ? Siz de hep arabasiz cikiyorsaniz o araba neci olarak var? Yok kendiniz hep arabayla cikiyorsaniz da annenizle cikinca off poff yaptiysaniz kadin da kizmis olabilir normaldir.

Annenizin kendi arabasi yok sanirim, bekarsaniz hanede birinin arabasi olunca anneniz babaniz kendi isleri icin de kullanmak isteyebilir, kullansinlar ne olcak onlarin da size hakki gecmiyor mu sanki? Kaldi ki gezmeye gidilmek istenmis heveslenilmis , cok soylenmedim diyorsunuz ama daha evden cikarken konusmaya baslamissiniz iste, sonrada surekli uff puff surat asinca kadinin da butun hevesini kursaginda birakmissiniz yani hic olcak is mi. Bence siz haksizsiniz.

Ustelik cok kisi sizin tavirlarinizdan rahatsizmis, yani herkes anormal bi siz normal degilsiniz ya, ofke kontrolsuzlugunuz, enerji dusuklugunuz ya da sebebini bilmediginiz depresyon haliniz olabilir, bence yardim alin.

Herkes ayni seyi soyluyorsa etrafinizda insan bulamazsiniz bu gidisle....

Not : Yazdıktan sonra farkettim uzun olmuş okuyanlara teşekkürler .
Çevremdeki insanlar en ufak hareketime ya da sözüme hemen alınıyor beni dışlıyor benden vazgeçiyor. Kimsenin bana tahammülü kalmamış gibi düşünmeye başladım. Kelimelerimi sürekli düşünerek çıkarsam bile herhangi bir şeye alınıp bana bağırıp çağırabiliyorlar. Ben bu insanlara bu kadar büyük ne yapıyorum hakkaten merak ediyorum. Benden tiksiniyorlar mı ne oluyor ?

Bir örnek verecek olursam , bugün annemleri dışarı çıkarmam gerekti. Bir yerlere gidecektik sözleştik. Arabayla götürücem. Ben arabayı sürekli dışarı çıkarmıyorum çünkü yaşadığım yerde inanılmaz bir park sorunu var. Bir kere bir yere park edince münkün oldukça kımıldatmıyorum. Bugün çıkaracağım için arabayı heyecanlıydım ayy bakalım dönüşte yer bulcaz mı stres oldum fln dedim. Neyse bindik arabaya gideceğimiz yere vardık ( oraya daha önce gitmemiştim nasıl bir yer olduğunu bilmiyordum ) . Bir de baktık ki oraya sadece vapura binen müşterileri arabayla alıyorlar aksi halde dışarda bırakıp yürüyerek gideceksin. Vapura binmesen de 30 lira ödersen vapur parası yine alıyorlar. Bunu öğrenince şaşırdık tabi ne yapalım olmazsa çıkarız dedik çıktık mecburen. Çıktığımız yerde de anca otoparka koycan öyle gelcen. Napalım fln dedim annem de dedi başka yerdeki şubesine gidelim bende arabayı sürüyordum ya orda da var ama sanki park sorunu dedim aacaba yakınında bi avm var oraya koyup mu gireriz diye düşünüyordum. Tam dicektim ki daha rahat bi yeri varmı acaba oraya gidelim. Annem çıldırdı. Sen benim burnumdan getiriyorsun sen şöylesin sen böylesin . Zorla götürüyorsun bizi neler neler saydı. Şok oldum ya dedim oraya almamalarının benimle ne gibi bir alakası var ? Ben sana bıraktım kararı o zaman ödeseydin girseydin madem ? Oooo yok efendim ben onlara yemek de yemicekmisiniz demişim nasıl öyle dermişim sanki ben de yemek yemeyecekmiymişim . Bağırdı çağırdı indir beni eve götür direk attı arabadan kendini. Ben yani dedim sana bıraktığım için kararı yemek yemicekmisiniz dedim. Hani gerçekten annemin böyle birden parladığını bildiğimden ben pek dışarda şunu yapalım demem. Tamamen ne dese onu yapacaktım. O cümleyi kurma amacım o yani. Sen bizi eve tıktın . Kendin geziyorsun. Güleryüzlü neşeli götürmüyorsun. Vs vs Off ya neler saydı tüm dünyanın kabahati bende o an. Halbuki işim gücüm harici pek dışarı çıktığım da yok benim. Hele arabayla hiç bi yere gitmiyorum. Ağladım bende sinirim bozuldu ya dedim bana neden böyle yapıyosun sen.

Bu bir örneğiydi sadece onun dışında çevremdeki kimseye ne bir fikrimi söyleyebiliyorum, Ne benim hoşuma gitmeyen bir davranış yaptığında onu söyleyebiliyorum. Hele birine kızmam yani ne mümkün 😅 Hemen anında parlıyorlar bana. Uzaklaştırıyorlar beni hemen . Artık ağzımı açasım gelmiyor kimseye çünkü acaba bu sefer neyi yanlış anlıcaklar diye düşünüyorum. Çok mu iticiyim acaba ? Herhalde sevmiyorlar beni.
Ya aslinda bu olayda bu kadar sinirlenecek bi durum yok. Ama herkesle boyle sorunlar yaşadığınız için biraz düşündüm. Acaba endişeli ve kaygılı olduğunuz için bu durum yüzünüze ve sozlerinizemi yansıyor. Bundan dolayı insanlarda sürekli söylendiğinizi memnun olmadığınızı düşünüp bu şekilde davranıyor olabilirler

Kullanamadığınız araba için vergi sigorta vs para ödüyorsunuz birde ayda yılda bir çıkıp yanınızdakilere sesli söyleniyorsunuz parksa park 2 sokak arkaya parkedin bir kerede.ben olsam arabanıza binmem mesela arabalı gelme benim yanıma derim. Annem üzülür bide yani gezmeye çıkartıp başına kakar gibi..
İki sokak ötede yer olsa keşke 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Cogu insanin rahatsiz edici davranisi kendisini rahatsiz etmez zaten ama disaridan ciddi anlamda huzursuz edici olabilir.
Istanbul trafigine her ciktigimda cok stresli oluyorum demissiniz, anneniz de size kendin geziyorsun biz evdeyiz demis. Kendiniz nasil geziyorsunuz peki ? Siz de hep arabasiz cikiyorsaniz o araba neci olarak var? Yok kendiniz hep arabayla cikiyorsaniz da annenizle cikinca off poff yaptiysaniz kadin da kizmis olabilir normaldir.

Annenizin kendi arabasi yok sanirim, bekarsaniz hanede birinin arabasi olunca anneniz babaniz kendi isleri icin de kullanmak isteyebilir, kullansinlar ne olcak onlarin da size hakki gecmiyor mu sanki? Kaldi ki gezmeye gidilmek istenmis heveslenilmis , cok soylenmedim diyorsunuz ama daha evden cikarken konusmaya baslamissiniz iste, sonrada surekli uff puff surat asinca kadinin da butun hevesini kursaginda birakmissiniz yani hic olcak is mi. Bence siz haksizsiniz.

Ustelik cok kisi sizin tavirlarinizdan rahatsizmis, yani herkes anormal bi siz normal degilsiniz ya, ofke kontrolsuzlugunuz, enerji dusuklugunuz ya da sebebini bilmediginiz depresyon haliniz olabilir, bence yardim alin.

Herkes ayni seyi soyluyorsa etrafinizda insan bulamazsiniz bu gidisle....
Benim herşeyim zaten onların. Annem araba kullanamıyor. Ah keşke kullansa . Ben arabayla gezmiyorum toplu taşıma fln kullanıyorum . Ki zaten gezmiyorum sadece iş için çıkıyorum.

Araba bize daha çok memlekette lazım oluyor. Orda zaten her gün onlara araba ile dolaştırıyorum. Burdaki işimi gücümü bırakıp orda onlar yanlız kalmasın diye gidip yardımcı oluyorum.

Pandemiden önce istanbulda da daha sık dışarı çıkarırdım. Haftada bir mutlaka bi yere götürürdüm . Ancak annem aşı olmuyor. Olmadığı için ben kışın kapalı mekanlara gitmesini istemiyorum. O nedenle pek çıkarmıyordum bu aralar.

Babam da bu şekilde. Bizi şuraya bırakıver dediğimizde hep aynı laflar.. “şimdi çarşı çok kalabalık, çok ters bir vakit, ben nerde durayım, nerden döneyim…” sanki her gün bizi bir yere bırakıyormuş da artık bıkmış gibi tavırlar. Böyle evhamlı olmayın, annenizi ona bir şey danışmadan gezdirin. Kadın karar vermesin, sadece tadını çıkarsın. İstediği tek şey bu
İşte o zaman da beğenmiyor . Benim zevkim ona uymuyor falan filan .

Ben burda gerilecek bir durum görmedim,Büyük şehirlerde park büyük sorun önceden kafa yoruyor insan şurda mi dursak burda mı diye? Çok naif biriyseniz hep alttan alma huyunuz varsa maalesef stres topu olma ihtimaliniz çok fazla.Annenizin eskiden beri anı çıkışları varmış ya alttan almaya devam edeceksiniz yada artık bir sınır koyacaksınız.

Benim bir arkadaşım var ,asla farkında değil nasıl olduğunun. Kendine sorarsan sizin gibi herkes bana surat yapıyor,herkes bana alınıyor diyor. Geçtiğimiz yıllarda hayatında herkesi kaybetti ve inanın ben yılların hatrına zar zor katlanıyorum. Mesela örnek vereyim annesinin bir hastalığı var. Sürekli ama sürekli bundan bahseder. Tamam dersin, anlamaya çalışırsın, destek olursun ama bütün konuları oraya getirir, sürekli bundan bahseder , beynini yer. Onun için çok normal arkadaşıyla derdini paylaşıyor ama sen sinema film muhabbeti yapıyorsun konuyu annesine getiriyor, yemek tarifi veriyorsun konu annesine geliyor. Aldığın ayakkabıyı konuşuyorsun hop konu annesinde. En son bir arkadaşım yeter yahu diye çemkirdi kıza. Gerçekten kafasına takılan şeyi sürekli konuştuğu için karşıdakini boğuyor. Böyle bir şey yapıyor olabilir misiniz acaba?
Ben derdimi mümkün mertebe kimseye anlatmamaya çalışırım. Anneme de hiç sıkıntımı üzüntümü söylemem . Bir sürü şey yaşadım hiç eve yansıtmadım annem öğrendiğinde hiç anlamadım bu da mı geldi başına falan dedi. Ki arkadaşlarıma da öyle. Çok nadir yani belki çok dolunca anlatırım. Çünkü bana kullanıyorlar temkinli olmaya çalışıyorum. Hatta genelde hiç bir şeyimi anlatamamaya dikkat ederim. O nedenle bdv ye flan gelip anlatıyorum napim. Ama bana böyle davranılmasından artık konuşmak bile içimden gelmiyor. Nasılsa terslicekler beni

Ben burda gerilecek bir durum görmedim,Büyük şehirlerde park büyük sorun önceden kafa yoruyor insan şurda mi dursak burda mı diye? Çok naif biriyseniz hep alttan alma huyunuz varsa maalesef stres topu olma ihtimaliniz çok fazla.Annenizin eskiden beri anı çıkışları varmış ya alttan almaya devam edeceksiniz yada artık bir sınır koyacaksınız.
Zaten çıkıştığı an sustum ağzımı açmadım da düzelmedi maalesef

Bilmiyorum çok süzgeçten de geçirdim kendimi emin olun bu konularda. Yani yukarıyı okuduysanız genelde böyle düz cümlelerimden birden bana parlıyor insanlar eksik veya yanlış anlatmadım dümdüz anlattım. Düşünerek konuşuyorum. Dikkat ediyorum ama artık hiç konuşmamam gerektiğine karar verdim
O zaman annenizi böyle kabul edin, bazen değiştiremediğimiz kişileri oldukları gibi kabullenmek en iyisi, siz takılmayın kendi mutluluğunuz için..

Not : Yazdıktan sonra farkettim uzun olmuş okuyanlara teşekkürler .
Çevremdeki insanlar en ufak hareketime ya da sözüme hemen alınıyor beni dışlıyor benden vazgeçiyor. Kimsenin bana tahammülü kalmamış gibi düşünmeye başladım. Kelimelerimi sürekli düşünerek çıkarsam bile herhangi bir şeye alınıp bana bağırıp çağırabiliyorlar. Ben bu insanlara bu kadar büyük ne yapıyorum hakkaten merak ediyorum. Benden tiksiniyorlar mı ne oluyor ?

Bir örnek verecek olursam , bugün annemleri dışarı çıkarmam gerekti. Bir yerlere gidecektik sözleştik. Arabayla götürücem. Ben arabayı sürekli dışarı çıkarmıyorum çünkü yaşadığım yerde inanılmaz bir park sorunu var. Bir kere bir yere park edince münkün oldukça kımıldatmıyorum. Bugün çıkaracağım için arabayı heyecanlıydım ayy bakalım dönüşte yer bulcaz mı stres oldum fln dedim. Neyse bindik arabaya gideceğimiz yere vardık ( oraya daha önce gitmemiştim nasıl bir yer olduğunu bilmiyordum ) . Bir de baktık ki oraya sadece vapura binen müşterileri arabayla alıyorlar aksi halde dışarda bırakıp yürüyerek gideceksin. Vapura binmesen de 30 lira ödersen vapur parası yine alıyorlar. Bunu öğrenince şaşırdık tabi ne yapalım olmazsa çıkarız dedik çıktık mecburen. Çıktığımız yerde de anca otoparka koycan öyle gelcen. Napalım fln dedim annem de dedi başka yerdeki şubesine gidelim bende arabayı sürüyordum ya orda da var ama sanki park sorunu dedim aacaba yakınında bi avm var oraya koyup mu gireriz diye düşünüyordum. Tam dicektim ki daha rahat bi yeri varmı acaba oraya gidelim. Annem çıldırdı. Sen benim burnumdan getiriyorsun sen şöylesin sen böylesin . Zorla götürüyorsun bizi neler neler saydı. Şok oldum ya dedim oraya almamalarının benimle ne gibi bir alakası var ? Ben sana bıraktım kararı o zaman ödeseydin girseydin madem ? Oooo yok efendim ben onlara yemek de yemicekmisiniz demişim nasıl öyle dermişim sanki ben de yemek yemeyecekmiymişim . Bağırdı çağırdı indir beni eve götür direk attı arabadan kendini. Ben yani dedim sana bıraktığım için kararı yemek yemicekmisiniz dedim. Hani gerçekten annemin böyle birden parladığını bildiğimden ben pek dışarda şunu yapalım demem. Tamamen ne dese onu yapacaktım. O cümleyi kurma amacım o yani. Sen bizi eve tıktın . Kendin geziyorsun. Güleryüzlü neşeli götürmüyorsun. Vs vs Off ya neler saydı tüm dünyanın kabahati bende o an. Halbuki işim gücüm harici pek dışarı çıktığım da yok benim. Hele arabayla hiç bi yere gitmiyorum. Ağladım bende sinirim bozuldu ya dedim bana neden böyle yapıyosun sen.

Bu bir örneğiydi sadece onun dışında çevremdeki kimseye ne bir fikrimi söyleyebiliyorum, Ne benim hoşuma gitmeyen bir davranış yaptığında onu söyleyebiliyorum. Hele birine kızmam yani ne mümkün 😅 Hemen anında parlıyorlar bana. Uzaklaştırıyorlar beni hemen . Artık ağzımı açasım gelmiyor kimseye çünkü acaba bu sefer neyi yanlış anlıcaklar diye düşünüyorum. Çok mu iticiyim acaba ? Herhalde sevmiyorlar beni
Bir kurban psikolojisinden çıkıp kendine güvenip eziyet etmesen ne güzel olacak herşey yolunda girecek bacım

Back
X