• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mu safim???

Esim ablanlarinin yada kayinvalidemin yanında sarmaz öpmez. Ama onları sarar öper eleme tutuşur benimde duygularım hislerim var ama. Annemden başka kimse iyi yemek yapamaz diyo. Bana bir sene boyunca önüme hep pilav koydu. Vejetaryen olduğum icin. Eşimin ailesi geldiğinde herşeyi yaptım çeşit cesit. Kayinvalidem cumhurbaşkanımı ağırlıyoruz dedi. Hep sevkimi kirdilar.

Birde en çok kızdığım durum. Plan yapıyorlar şuraya gideriz vs vs. Bana sormazlar Müsait miyim degil miyim diye. Esimde saf hemen tamam der. Kırmamak icin. Böyle karşı tarafı düşünmeden davranmaları sinirlerimi geriyo.

Bu sene yılbaşını ailenle geçirdik dedim. Basbasa olmaktansa. Senelere şimdiden bil ailemle kutlayacağız dedim! Yoooo hepberaber kutlarız diyo. Anlamiyor. Hep ailesi herseyin içinde olsun istiyor.

Esime kaç kez anlatmaya calistim. Sen kıskanıyorsun diyor aşka birşey demiyor.

Birde en çok kızdığım durum. Plan yapıyorlar şuraya gideriz vs vs. Bana sormazlar Müsait miyim degil miyim diye. Esimde saf hemen tamam der. Kırmamak icin. Böyle karşı tarafı düşünmeden davranmaları sinirlerimi geriyo.

Bu sene yılbaşını ailenle geçirdik dedim. Basbasa olmaktansa. Senelere şimdiden bil ailemle kutlayacağız dedim! Yoooo hepberaber kutlarız diyo. Anlamiyor. Hep ailesi herseyin içinde olsun istiyor.

Gerçekten saf olduğumu düşünmeye basladim. Sanki esim ailesini değilde hep beni idare etmeye çalışıyormuş gibi. Onlara misafirliğe gittiğimizde nasılsın bile demezler. Sadece esimle sohbet şu bu. Sıkılıyorum artik.

o planları bozucaksın işte.

Biyere mi gitmek istiyolar orda sesini çıkartma vakit geldiğinde benim başka planm var de eşine.

sen onun çantası değilsinki sırgusuz sualsiz taşısın heryere

evde de öpmesin ozaman. sende eşinin yanında annebe söyle off döktürmüşsün senin gibi dünyada yemek yapan yok geri kalan bulaşık suyu de.

o planları bozucaksın işte.

Biyere mi gitmek istiyolar orda sesini çıkartma vakit geldiğinde benim başka planm var de eşine.

sen onun çantası değilsinki sırgusuz sualsiz taşısın heryere

evde de öpmesin ozaman. sende eşinin yanında annebe söyle off döktürmüşsün senin gibi dünyada yemek yapan yok geri kalan bulaşık suyu de.
Sesimi çıkarttım kaç kez. Kiskaniyo sun diyor. Eşimi anlayamiyorum. Sanki ailenle görüşme diyorum. Hemen bana cevap ariyo beni haksız cikarcak. Konuşmak istemiyorum diyip işin icinden de çıkıyor yada sıktın artık diyebiliyor.

Ailem eşimi kabullendi. Oğulları gibi görüyor. Eşimin ailesinin beni yok sayması kızlarının bile yerine koymamaları zoruma gidiyo. Birşey diyorum birşey yazıyorum hmm gibi cevaplar veriyorlar sadece. Herşeyi öğrenmek istiyorlar ama birşey demiyorlar. Aslında birçok kez görüşmeyi kesecektim. Annem hep beni frenledi. Kızım yapma eşinin ailesidir. Sen gidip gelmezsen esinde bize gelmez diyo. Aynısını o bize yapar diyo. Ama siz onlar gibi davranıyorsunuz diyorum. Oldun diyo. Resmen cildircam. Nasıl hareket etcegimi sasirdim.

iyide senin ailen onun ailesi diye kıyas yaparsan olmaz ki.. seninkiler farklı onunkiler farklı.. yazma sende mesaj aldığın cevapları beğenmiyorsan ısrar neden?
sadece bi raraya geldiğinizde mrb de mesafe koymak için illa görüşmeyi kesmek gerekmiyor ki.. yada senin deyiminle kabullenilmek için illa sıkı fıkı olmaya gerek yok ki..

Eşini terket diyesim geldi. Tüm mesajlarını okudum resmen seni bu durumun içine eşin sürüklemiş. ve konuşmakla anlaşılabilecek bir insan değil belli ki. keşke evlenmeden önce görseydin bu tarafını...
Böyle hayata ne kdr daha katlanırsın bilemiyorum çünkü eşin için önce ailesi sonra sen'sin.
ve sanırım hep öyle kalacaksın.

Şimdi şöyle birşey buradaki arkadaşların birçok dediğini dikkate aldim. Yazmadimda. Aramiyorum da artık eskisi gibi. Bu seferde esimle annem basliyorlar. Sen kötü olursan onlarda kötü olur vs. Derdimi anlatamiyorum ki. Onların seviyesine düşme sen insanlığını yap diyorlar. Artık böyle heryere itilip kakilsn. Kendimi gösteremeyen. Pısırık birşeye dönüştüm sanki. Eşimin bu yüzden bana saygısınin azaldığını düsünüyorum. Ailesini benden daha fazla gerçeği asikar. Yılbaşını beraber geçirelim dedim. Niye kalabalık hepberaber kutlayalım diyor. Esime dedim farkindamisin resimlerde herkes var ben yokum sadece. Bu namı taktın diyo. Takintilisiniz sen. Ailemi kıskanıyorsun diyor. Eşim beni anlayabilirdiniz keske. Durum böyle olduğu içinde bu hayat nasıl geçecek diye düsünüyorum. Eşim ailemin seni sevmediğini nerden çıkartıyorsun diyor. Ailesi birşey yaptığında kizdigimda, onlar öyle diyor. Bende istediğim gibi davranacağım dediğimde sen neden değiştin seni tanıyamıyorum vs gibi şeyler sayiyor. Kendimi sindirilmiş gibi hissediyorum. Eşimin ailesine kalsa ben hiç onlara gitmedim kendimi tamamen soyutlayim sadece ogullarıyla birarada olsunlar. Eşim kendine güven pısırık olma diyor. Bu aileden resmen Özgüven patlaması var. Düşünmeden konusanlar. Karşı taraf kırılır mı umurlarında degil. Ben görümcemı bir müddet aramamistim. Sünnete gitmedim diye aman allahım bana bir surat yaptı bir kizdi. Herşeyin doğrusunu onlar yapiyor sanki.

Bu arada esim bana sanki değer vermiyor. Değer vermesi için ne yapmam lazim?

Nisanliligimizda sigarayı bırakacağını söz verdi bana. 1,5 yıldır evliyiz hala birakacak. Çocuk düsünüyoruz. İyi olmaz diyorum. Yeter ki sen kendine bak. Benimki önemli değil diyor. Birazcık kilo aldım bu dönemde kendine dikkat et. Duba gibi olma diyor.
Ben hep yeni ve pahalı şeyler almıyorum kendime. Gidip ikinci el aliyorum. Kozmetiktede ucuza kaçmaya calisiyorum. Çalıştığım halde kenara koyup araba için biriktirmek icin. Bazen tüm maaşımı koyduğumda oldu. Eşim ama kendisine markaları beğendiği şeyleri alıyor sürekli. Ben esime hediyeye alıyorum genelde bunlarda pahalı oluyor. Burda sanki kendimi degersizlestiriyormuyum acaba onun gözünde diye düşünmeye basladim. Kot etek giyerim beğenmez bacakların kısa kalkan genis. Ablama daha güzel yakışıyor der. Şapka takarım yakışmadı der. Kendime güvenim kalmadi. Eşim bana kendine hiç güvenin yoktu, benimle evlendi bana tutunmaya çalışarak biraz kendine geldin diyor! Bu nasıl bir egodur ailece?

İyilik sende kalsın,güzellikle sorabilirsin,neden öyle davrandıklarını,ayrıca annen çok doğru söylüyor , boşver sen iyi olmaya devam et ,mükafatını mutlaka görürsün.
Zamanında çok sordum neden böyle olduğunu görümcem bana bakacağına duvara bakti. Yok birsey dedi.

Görümcem in eşiyle de konuştum bu durumlari. Hiç farkında değilim dedi. Gözlemledim dedi. Ama bu seferde görümcem eşi daha iyi davrandı sürekli bana manalı laf soktu. Yok ıste ben çok alinganmisimda vs vs.

iyide senin ailen onun ailesi diye kıyas yaparsan olmaz ki.. seninkiler farklı onunkiler farklı.. yazma sende mesaj aldığın cevapları beğenmiyorsan ısrar neden?
sadece bi raraya geldiğinizde mrb de mesafe koymak için illa görüşmeyi kesmek gerekmiyor ki.. yada senin deyiminle kabullenilmek için illa sıkı fıkı olmaya gerek yok ki..

Esimde sürekli sen bu kadar beğenmiyorsun ailemi diyo. Ben birşey söylüyorsunuz ailen hakkında diyor. Söyleyebileceğim birşey olmadıki diyorum. Ne biliyosun diyor!

Annem ile babamda tüm bu olayları onlara anlattıktan sonra. Benim herkesle anlaşamadığımız görümcemı takıntı yaptığımı ve bende sorun olduğunu sòylediler.

Ben ölmek istiyorum artik. Herkes bana karşı sanki. Kendimi yapayalnız hissefiyorum. Benim sorunum nerde. :( herkesin içinde asagilandim. Hep esim el üstünde tutuldu. Şimdide kendi ailem bana karşı. Ölmek istiyorum. Allahım şu canımı alsana kurtulsam.

Merhaba arkadaslar diğer konularından bilenler vardir. Eşimin ailesiyle ıletisimsizlik sorunu var. Başka şehre yerlestim. Şuanda görümcemdi bize yakin. Bazı şeylerin değişeceğini umdum ama yanilmisim.

Eşim iş seyahatinden döndüğünde bu yana beni hiç aramadi kimse ailesinden. Hep ben yazıyorum ariyorum. Yılbaşında haliyle görümcem lerce ve kayinvalidem le geçirdik mecburen. Onlar öyle istediği icin. Sürekli esimle konustular. Ben yokmuşum gibi davranildi. Bir kaç gün sonra görümcem esimle konuşmuş konu ne hiç anlatmadi. Selamı falan var da derdi esim. Üstelemedim sorun çıkmasın diye. Ama içim içimi yiyor. Ben naptim da bu muameleyi görüyorum diye. Aradan birkaç gün daha gecti. Görümcem in eşi eşimi alıyor gezdiriyor ardında görümcem lee gidiyorlar oturuyorlar sohbet şu bu. O arada ben herseyden habersiz isteyim.

Bu sefer esime kızdım haber verebilirsin vs diye. Neden kıskanıyorsun ki dedi. Kıskanç olma biraz kendine güven dedi. Dedim alakası yok. Inanmadi. Yılbaşından sonra diğer görümcem ede yılbaşı kutlaması yazdim. Gördü ancak cevap yazmadi. Birkaç gün önce esime yazmış yeni yılın kutlu olsun diye. Beni hiç kalmamış napiyon nasıl diye soranda yok. Kendisi diğer görümcem in yanına geldiğinde üç ay kaldi. Sadece biryerde yanıma geldi. Ben kaç kere gittim isim gücüm olduğu halde çocuklarına hediyeler aldım vs. Bana gider ayak hıç görüşemedik hiç gelmedin aramadın ki dedi lafı soktu. Bende dedim ki ne alaka siz gelmediniz aramadiniz. Bu arada bahanelerle hazır neymiş diğer görümcem hala emzirdigi icin gelememisler! Herneyse.

Dün küçük görümcem yazdim.nasillar diye. Sırf eşimi ariyo. Beni sormuyo. Esimde bana bilgi vermiyo.
Dedim nasilsiniz.dedi ki İyiyiz sizde iyisinizdir insanlah. Emre napiyo? Yani gelmiş bana eşimi soruyo. Daha İki gün önce görüstüler. Beni sormadi.

Artık acaba esime anlattıklarımı acaba onlara mi aktarıyor esim diye şüphelenmeye basladim? Esimle görümcem süpriz yaptık o gün bile resmen bana cemkirdi. Eşimin elini tutuyo agliyo sariliyo. Bende sevincimden güzel birşey dedim. Resmen beni tersledi herkesin icinde, dedim noluyoz gene ya. Böyle olunca istemiyormussum hissine kapiliyorum. Esimde böyle yaparsan kendini soyutlama istemezsin diyo. Daha napayim ki ben?

Beni hiç mi merak etmezler? Anlamadım ki. Kayinvalidem kendi evinde bile herşeyi bana yaptiriyordu. Yerinden kalkmiyordu. Kendi kızının evinde tüm işi o görüyo. Bu nasıl istir.

Eşimle iki ay görüsemedim. Kayinvalidemin hep görüyordu. İki hafta görüşmediler sirf. Eşim döndüğünde hasret gidermek gereken benken. Kayinvalidem le görümcem üstlerine üsüstüler.

Ya ben anlamadim. Kayinvalidem görümcem alca. Peynir. Çerez vs getirmis. Bana hicbirsey yok. Esimde getirmemiş memleketten birsey. Ama bin kat yabancı bile.memleketten geldiğinde salça zeytin yağı bile getiriyor. Anlamadim gitti. Esimde iş yok sanirim. Hep şüpheliyim artık. Sanki benden birşeyler gizliyor. Anlamadim gitti.

Beni sevmediler diyorum esime. Sen sanki çok seviyorsunuz diyo. Ya kendileri soğuttu ben napayim. Ona rağmen yazıyorum ariyorum. Bana diğerleri telefonumuz yok dediler arayamadim. Duydum ki meğersem telefonları varmis.

Napcan sasirdim. Nasıl hareket etcegimi. Fazlalıklar gibi görüyorum. Ne yaparsam yapayım yaranamıyorum kimseye.

Yok anlamadım ki neden bukadar pohpohluyorsun ne alaka ?
İlgi hakedene verilir ve gösterilir
Yok süprizler yok hediyeler bu ne yani
Yok mesaj atmalar üstüne karşılık yazmamaları ama karşılığında tekrar siz üstüne üstüne mesaj atıp aramalarınız çok gereksiz gerçekten..
Ay biraz kendinizi önemsetin ağırdan alın,onlar yapsın gelinlerine süpriz, onlar arasın sizi anlamadım gitti.

Bende söylediğiniz gibi düsünüyorum. Ama ailem ve eşim dahil müsaade etmiyorlar. Hep ben kendimi önemsiyormusum. Herkesi takıntı haline getirmisim. Vs vs

Bu arada ben ne yapmak istersem işteyim 1.5 yıldır evli olduğum halde evliligimizden yasayamasigim.için herşeyi esimle birlikte yapmak istiyorum. Yürüyüşe çıkmak istediğimde bile benimle gelmiyor. Ancak görümcemı eşi aradığında bana sormadan birşey planlayıp planlamasının hemen kabul ediyo. Ve bana sorma gereği bile duymuyo. Artık içime agliyorum. Görmesin diye. Benim ne hissettiğim onun umrunda değil anlasilan. Mutsuzum. Bu nasıl evlilik beraber hicbirsey yapamıyoruz istemiyor. Ama başkası yani özellikle kendi ailesi olduğunda hemen tamam diyor. Ne yapcam bilmiyorum.

Mutsuzum derdimi sırf buraya anlatabiliyorum.ne ailem ne kocam hiçbiri beni dinlemiyor bile. Hep haksız olan ben. Haklı olmak için ne yapmam lazim.

Evli degilim ama 3 senelik iliskim var. Erkek arkadasim annesiyle beni ilk haftamizda tanistirdi. Kadin acayip seviyodu beni memleketten gelirken sevdigim yemekler, yoresel seyler vs. corba yapsa aman kizimda yesin diye bi kase yollardi sürekli hediyeler alirdi. Neyse 2.5senenin sonunda kisa bi ayrilik yasadik erkek arkadasimla ve ardindan baristik. Baristiktan sonra annesi ben varken bu eve gelmesin dedi. Sebebide oglusu cok uzulmus, ben sanki hiiic uzulmemisim gibi. Bunu su yuzden anlatiyorum yuzune gulsede, seni sevdigini söylesede zihniyet ayni sen el kızısın.

Back
X