Çok mutsuzum değersizimm boşanmalıyımıyım??

Simsela

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2019
4
2
1
35
Merhabalar. 2,5 yıllık evliyim. 30 yaşında 8 aylık bir kız evladı olan mühendis bir anneyim. Çalışıyorum çok şükür. Aslen Trabzonlu olmama rağmen Elazığda çalışmam vesilesiyle Adıyamanlı biriyle evlendim aileler istemedi birsürü sorun yaşandı hala bile annem istemiyor. Kültürümüz herşeyimiz farklı çok zor anlaşıyoruz. Bunu yaşayacağımı biliyordum ama aşarım sandım. Eşimi çok severek evlenmedim iyi bir insandı vicdanı vardı merhameti vardı beni çok seviyordu. İlk seneler herşey yolunda giderken kızıma hamile kaldım. Hamilelikten buyana eşim bambaşka biri oldu. Kavgalar arttı bağırmalar çağırmalar ben onun gözünde saygısız bi insan olmuşum oysaki ben eviyle benimle ilgilenmediği için sürekli ne olması gerektiğini anlatıyordum. Eşime bunların tamamı dırdır geliyordu. Alışmamış ilgi nedir sevmek nasıl gösterilir. Okadar bunaldım ki ondan nefret ediyorum.. özel işi var eve geç gelir telefonu hiç susmaz kızıyla oynar uyumaya gider. Ve eşim hamilelikte korktuğu için hamilelikten sonrad bu kavgalardan dolayı benimle birlikte olmuyor aynı evde arkadaş gibi bile değiliz. Benim varlığımın bu evde gr önemi yok. Beni düşünmek ilgi göstermek sıfır zaten. Ben ona evde huzur vermiyormuşumm benim saygım yokmuş ben düzelene kadar bana ilgide göstermezmiş benide görmezmiş umrunda değilmişim. Ve okdr aileci birisiki onlar ne derse desin önemli acil kesin yapılması gerekiyor ama konu biz olunca öyle değil bizi bırakıp gider geç gelir umrunda olmaz Benim tek istediğim ilgi sevgi. Bunları görmeyen her kadın söylenir. Okadar bencilki kendi yaptıklarını görmüyor kendimi okdr değersiz hissediyorum ki bana bir akıl verin.

Son düzenleme:
Ben iş güç sahibi kadınların çaresizliğini cidden anlamıyorum.İnsan niye çaresiz olur? Boşanırsa aç açıkta kalır. Sığınacak birine ihtiyacı olur ve o Kişiler ona sırt çevirir. Ama parası pulu mesleği olan bir kadının kimseye ihtiyacı Yoktur ki Yanlış mı düşünüyorum gerçekten biri beni aydınlatsın ya hu konu sahibi bi evlilik terapisti seçeneğini de dene ki aklında kalmasın. Baktın yine değişmedi çek git ya ne bekliceksin

arkadaşım Bosan demek kolay o en son seçenek olsunBi sure sessiz kalın bakalım ne değişecek. Sessiz kalmanıza rağmen değişen neler olacak..
Sessiz de kalmayı denedim ama aynı evin içinde değersiz görülmek yok sayılmak çok ağır. Herkes bana saygı duyarken onun umrunda olmamak bir kadın olarak beni mahvediyor ben bunları haketmiyorum sevilmeyecek biride değilimki herkes insanlığıma arkadaşlığıma hayran. Bir eş olarak da tüm sorumlulukları yerine getiriyorum

Gerçek halini biraz geç göstermiş... Boşanmaktan ziyade çift terapisine mi gitseniz? Birçok durumda işe yaradığını gördüm. Küçücük bebekle bir de boşanma psikolojisini kaldırmanız çok zor olur. Her şeyi denedikten sonra boşanmayı düşünün bence, erkekler maalesef bizim kadar ince detay düşünemiyor. Olmazsa da zaten ben elimden gelen her şeyi yaptım dersiniz, içiniz rahat eder.

Bazen sorumluluklar çok ağır geliyor, mutsuzluk dışarıya söylenme yoluyla yansıyor. Yakınımızda kim varsa sataşıp kavgaya başlıyoruz. Hatta bazen hiç sebep yokken bir şeyleri yanlış anlayıp içimizde kurup kurup dertleniyoruz. Çoğu şeyin çözümü iletişimde yatıyor. Karşıdakini suçlamadan anlamaya çalışarak konusmak. Tabi karşımızdaki "normal insan" vasıflarına sahipse. Eşiniz önceden normalmiş, iletişimiz de iyiydiyse eğer hamilelik sirasinda neler yaşandı? Belli ki o dönem bir kırılma yaşandı. Oraya inmeniz lazım. Hemen boşanın derdim bir süre önce yaşadıklarımı yaşamasaydım. Çocuk varsa, çözüm için seçenekler varsa evliliği bitirmemek gerek bence. O en son nokta artık.

Benim çaresizliğim ailemden yana. Herkes biz demiştik biz biliyorduk zatenn diyecek. Annem zaten hala bile susmuyor neler yapacağın hayal bile edemiyorum. Kocam benimle biryere gelmez düzelmek istemiyor çünkü çok belli nefretle bakıyor bana... ben sadece insan olsun erkek olsun karısına sahip çıksın istedim ama nerde bencilin teki

Annem ve akbabaların en fazla 3 ay konuşup darlarlar seni sonrası huzur

Sen de sevmeyerek evlenmişsin. Belki o da bunu hissederek geri çekilmiştir.
Sanmıyorum bana bahsettiği tek şey saygı benim onun kdr onu sevmediğimi biliyor. GEri çekilmesi sadece benim ona söylediklerimmiş bana tekrar inanması gerekiyormış aynı şeyleri sölemiym diye. Amas ilgisizlik sorumsuzluk insanı bunaltıyor ağzıma geliyor susamıyorum

Düzelmez bu adam.istersen dene ama bence ömrünü çürütürsün sadece.çalışıyorsan ayrılmak istediğini söyle ama gerçekten ayrılacaksan.belki o zaman ciddiyetini anlar.evlilik terapisti falan kabul ederse önce onu deneyin.çok sevmeden keşke evlenmeseydiniz bazen insan sevdiğine bile tahammül edemiyor aynı eve girince.

Başbaşa bir yerlere gidin mini tatil gibi oturun konuşun adamın düşünceleri ne açıkça söylesin. İletisimede kapalı değildir umarım. Ortada bir yavru var onun hatrina.. eşli terapi için ikna etseniz zaafı yokmu onu kullanın ikna etmek için...insan aynı evinde nasıl böyle vurdumduymaz olabilir sizemi ceza çektirmeye çalışıyor amaci neki

Seni sindirmeye yola getirmeye calisiyor. Sen de ona yokmus gibi davran. O taviz vermiyorsa sen de verme

Yanliş anlamayin ama burdaki konularda taşlari oturtamiyoruz yerine bazen
Hamile kaldiktan sonra sizden niye nefret eden vs bi adam gelirki sebeb ney yani çocuğami hazir deģildi.
Ailevi sebeblermi var size baskimi yapiyor aileme illa şöyle yap böyle yap diye.
Yani ters dustuğunuz noktalar göreneklermi.

Benim anlamadigim, vicdanli merhametli ve ustelik sizi cok seven bir adam 2 yılda ne oldu da degismis olabilir? Araya hamilelik girmis..lohusalik vs.. kucuk cocuk..emzirme..uykusuz geceler.. esinizi bunaltip ilgisiz mi biraktiniz ya da? Boyle karakter de bi insan nasil boyle birine donüsür ki.. anlatmadiginiz birseyler var bence..

Çocuk olduktan sonra değişen erkeklerin, aslında değişmediklerini, sadece gerçek yüzlerini rahatça ortaya koyduklarını düşünüyorum. Çocuğun olması, kadınları evlilikte tutan en önemli unsur.Kadının kolayca bırakıp gidemeyeceğini düşündükleri için, hoyratlık, bencillik adına bütün hallerini çok rahat sergiliyorlar.Düzelme olmazsa, evliliği bitirmeye cesaretiniz olduğunu anlamasını sağlamalısınız. Bunu yaparken, kendinizin de hatalı yönleri nelerse, onlarıda tabiki düzeltmeniz gerekir. Sizin yaklaşımınız olumlu yönde olurken, karşı taraf hala aynı kalırsa veya dahada abartırsa, gereğini o zaman yapmaktan çekinmemelisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…