Çok mutsuzum ev alamiyorum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Allyy

Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2021
219
510
18
Merhaba herkese, bazi sebeplerle(mecburiyetten) evimi sattim korona ilk ciktigi dönemde.Elimde 170 bin tl kalmisti evden ve altin yaptim ve suan 200 bin ediyor.Yani ev almak icin ugrassam da malesef yari parasi bile etmiyor alamiyorum.700 bin den basliyor 2+1 daireler.Çok mutsuzum elimdeki iki kurus ta eriyip gidecek diye korkuyorum bir daha hic ev sahibi olamayacakmisim gibi geliyor.Arabam var satsam ev icin eklesem (200 bin eder galiba)bir daha araba da alamam bu piyasada.Suan oturdugum evden de hic memnun degilim cikmak istiyorum ama ne mumkun kiralar 3 bin den basliyor bu ev de eski harabe bir ev ailemden kalma.Yaptirsan olmuyor cunku ev benim degil boyle de es dost kimseyi davet edemiyorum heryer döküluyor.Ev alamiyorum burdan cikamiyorum ilanlara baktikca sinirim bozuluyor.Ilanlar cok acimasiz böyle fiyat mi olur biz ki esimle ort 12 bin tl kazaniyoruz ama ev alamiyoruz şu hale bak.Dertlesmek istedim.Okudugunuz icin tesekkurler.
Güncelleme:Şuan ev aramaktan da vazgectim, birkac yil daha alabilecegimi sanmiyorum, yüregimi tuketmemeye karar verdim.Rica edecegim konuya siyasi yorum yapmayalim bosuna birbirimizi yipratmayalim.

Son düzenleme:
Nerede ev almak istiyorsunuz hangi semt? Belki Beylikdüzü / Esenyurt taraflarında bulabilirsiniz diyeceğim ama oralar bile artmıştır kesin. Eğer ailenize ait evden size çık diyen yoksa o evi düzeltin bence. Evi cillop gibi yapar sonra da birikime devam edersiniz olmaz mı? Arabayı da satmayın araba almak da zor ev almak kadar..

+1’le katılıyorum size. Biz de alamıyoruz bir türlü. Ülke şartlarında fena kazanmıyoruz zannederken baya baya fakirmişiz aslında. Milyonluk evler kapış kapış gidiyor. İnsanlarda para var valla Allah bizlere de nasip etsin inşallah.

Arabayi satip kredi cekebilirsiniz belki ustunu, bana ev mi araba mi deseler once ev derim, bi sekilde araba tekrar alinir, ev almaya calisin.
Araba da ev gibi cok ucuk fiyatlar bir daha alamam o yuzden korkuyorum onu satmaya.Zaten satsam ev icin yine 300 bin cekmem lazim minimum o da aylik 4900 kredi ödemesi.Gecinemeyiz bu sartlarla.

Sorsan kimsede para yok, ben anlamıyorum kim aliyo bu evleri bu paralara

Aynen satiliyor ki Ev sahipleri fiyat yukseltiyor durmadan.

Araba da ev gibi cok ucuk fiyatlar bir daha alamam o yuzden korkuyorum onu satmaya.Zaten satsam ev icin yine 300 bin cekmem lazim minimum o da aylik 4900 kredi ödemesi.Gecinemeyiz bu sartlarla.
Arabayi satmazsan araba yaslandikca 3 kurusa gidicek, arabayi degerlendirip eve yatirirsan ev her zaman prim yapar.

Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama 12 bin gelire bayağı yüksek taksit ödemesi olan kredi çekebilirsiniz gibime geldi.
300 bin ceksem 4900 odemesi,bunun mutfagi faturasi,cocuk giderleri derken gecinemeyiz malesef daha yuksek bir kredi ceksem

bi yayında emlak konusunda uzmanı izledim , ne alaka bilmiyorum
neyse kadın diyor ki 5 yılda bir böyle fiyatlar artar ,sonra düşer. grafiklerle falan anlatmıştı. siz paranızı koruyun . umutsuz olacak durum yok dünya krizden geçiyor, toparlanmaya çalışıyoruz. inşallah önümüzdeki yıl güzel bir ev sahibi olursunuz

Ins cok sagolun

Biz ev alırken emlakçı halimize acımıştı. Eşim profesör ben öğretmen. O kadar okumussunuz istediğiniz gibi ev alamıyorsunuz iyi ki okumamisima getirip iki evi ve arabası olduğunu araya sıkıştırmıştı. Sinir olmuştum ama adam haklı okumanın değer görmediği bir ülkede yaşıyoruz. İyi kötü aldığımız her şey yanımıza kâr kaldı. Dediğiniz gibi su saatten sonra yeni bir şey almak gerçekten zor.

Sorsan kimsede para yok, ben anlamıyorum kim aliyo bu evleri bu paralara
Var ya olmaz mı. Geçen yolda giderken 5 dk içinde 10 tane range rover geçti yanımızdan Her şeyin pahalı olması, ekonominin kötü olması bir tarafa; zenginler de çok ülkede.

Hem de ne fakirlesmek.

Esim ve ben de iyi mesleklerdeyiz burdan yazmiyim ama aldigimiz para ortada.Ev sahibi olmak hayal gibi.

Var ya olmaz mı. Geçen yolda giderken 5 dk içinde 10 tane range rover geçti yanımızdan Her şeyin pahalı olması, ekonominin kötü olması bir tarafa; zenginler de çok ülkede.

Evet aradaki makas giderek açılıyor. Zengin parasına para katıyor fakir iyice fakirlesiyor. Hiç bu kadar fark olmamıştı şimdiye kadar. Orta sınıf tamamen bitti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…