Çok mutsuzum(iş)

Evt çok doğru senin yerinde olsam on kat daha stresli olurdum heralde

kimse her şeyi bilerek başlamıyor emin olun.
bir yerlerde okumuştum yeni işe alışma süreci 3 aymış.
kasmayın kendinizi öyle de bir yürür ki hayret edersiniz.
İnş benim alışma sürecim daha kısa sürer:) şaka bi yana uykularım kaçıyo geceleri
Korkularını ve endişelerini yenersen gerisi gelir bence..
Zamanla alışırsın.
İnş yenebilirim bi yensem gerisi gelcek zaten

Çok tşkler
Elinize sağlık çok güzel yazmışsınız
Sadece 1yıl ara verdim ama o kadar yani evt burda okudum masteri mi burda yaptım yabancı değilim ama ben öğrenciyken de çekingendim biraz hocam da dedi ki hocalarla daha yakın ol ilişkilerini iyi tut işte bu konuda sıkıntı yaşıyorum biraz bunu bi aşsam bi sorunum kalmaz.
Bölümde 2asistan daha var işte onlar yardımcı olurlar inş gel sor dediler ama çekinmem buna engel olmaz umarım,bide işte çay saati sorun oluyo biraz çekiniyorum gitmeye zamanla düzelirherşey inş, çünkü olumsuz birşey duyarsam işten daha da soğurum biliyorum ben kendimi ondan korkuyorum

Illaki sorun cikacak yani hersey mukemmel ve istediginiz gibi olmaz hayatta ama onemli olan siz dogru durusunuzu koruyun. Ilk zamanlar 3-5 ay cay saatinde takilirsiniz hem yanliz degilsinizdir diger gencler doktora master yapanlar falanda olur bolumde on;arla sohbet edersiniz. Zaten hocalarin size olan ilgiside 2-3 ay sonra yani sizi taniyp meraklarini giderdikten sonra gecer merak etmeyin. Ozellikle kadin hocalar evlimisiniz, cocugunuz varmi, esiniz ne is yapar, nerde oturursunuz falan filan birsuru dedikodu bazinda sohbet konusu acip sizi soru yagmuruna tutarlar. Meraklari gectikten sonra o kadar ustunuze dusmezler. Dedigim gibi daima guleryuzlu saygili olun yeterli. Oyle hocalari cok kafanizda buyutmeyin yani bir zaman sonra yaaa ben bunlardan mi cekinmisim diyeceksiniz.
Ornek vereyim yil 2006 ben master a baslamisim, o zamanlar personel/ogrenci yemekhanesi ayri ilk defa bolum hocalariyla yemege gidiyorum, ayni sizin gibi cekinerek falan. Koskoca profesor , doc , yrd doc hoca falan dersin dimi, adamlar bildigin bir gun onceki kurtlar vadisinin sohbetini yaptilar. O gunden sonra onlara karsi olan bakisim cok degisti eh tabi herkers her bolum her hoca boyle olacak diye demiyorum demek istedigim. Gozunuzde buyutmeyin ama benim gordugum tarzda seyler gorursenizde kendi kendinizi gaza getirip cikislar yapmayin. Olayin ic yuzunu bilin ona gore politik mesafeleri koruyun.
Tr de akademisyen olmanin ve akademik hayatta kalmanin temelinin % 10 u bilimsel kaliteniz ise ne yazikki % 90 i insani iliskileriniz, kisisel ve politik baglantilarinizdir. O yuzden kimseyle aranizi bozmayin. Yarin birgun o bana takti dediginiz kadin bolum baskani olabilir. turkiyede doktora uzun daha onunuzde en az 5-6 sene var hemen yrd doc kadrosu bulamazsaniz.

kolay gelsin

Belki öyle ama şu an ben hocalarla kaynaşmaya çalışıyorum pek başarılı olduğum söylememez

bi kaç ay sürebilir o benim kendimi doğru dürüst anlatabilmem 5-6 ayımı almıştı.
şimdi hocalar diğer asistanlara "en güler yüzlünüz zeytinagaci" falan diyolarmış.
bi de dert etmemeyi öğrenmen lazım.
bana danışmanım ne laflar sayıyo
ne tembelliğim kaldı ne anlayışsızlığım hehe

mesela nasıl taktı

belki sana takmamış kendi tavrı öyledir

ya da sen üzerine alınmışsındır

Muhtemelen kadinin destekledigi baska aday vardir o asistan kadrosuna, eh simdi bu arkadas alinincada biraz sinirlidir belki, benim aklima o geldi. Oyle bile olsa zamanla gecer, kan davasi degilya.

Askerlikten kaçmak için akademik kariyeri duydum ama kociş aşkına akademik kariyeri ilk kez duyuyorum

Adapte olup olmamak bence sorun değil yeterince çalışırsanız , motiveyseniz iyi kötü alışırsınız. Ama ben sizde bir amaç, bir motivasyon vs göremedim. Doktorayı bitirince amacınız nedir mesela? Size ne katmasını bekliyorsunuz? Amaçsızsanız rüzgar önünde savrulan yaprak olursunuz.

Ben de doktora mezunuyum. Gayet motive başladığım, yeterli ve nitelikli olduğum halde hayatımdan bezdiğim eyterah beee bunu mu çekicem gidiyorum dediğim çok oldu. Yeterince motive olmayan insanları zaten hiç sormayın ne haldeler, hepsi buhranda. Bu iş iş bulamadım haydi bu olsun şeklinde yapılacak bir iş değil kesinlikle. Entellektüel tatmin/kendini geliştirme /hedefler için yapılan bir iş. Ben sizde bunların hiçbirini göremedim. 3 yıl sonra okulda amaçlarınıza hizmet etmeyen, ziyan etriğiniz zamana yanmazsınız umarım.

Keşke derse girmesem falan demişsin de canım zaten unide kalacaksan öğretim görevlisi olup derse gireceksin madem girmek istemiyosun neden bu işe kalkiyosun hakkıyla yapacaklarin hakkina giriyosun.

Dedikleriniz cok dogruda ulkemizdeki akademik kadrolarin en az % 80 nini zaten bilincsizce ve/veya mecburiyetten o yola girmis insanlar mesgul ediyorlar. Bakin bu arkadas kpss ye calistim 1 yil atanamadim ne yapayim bende bunu denedim oldu demis. Asistan alimlarinda sizin o sordugunuz hicbirseyi aramiyorlar, sadece notlar+ agirlikli % ALES+ .. %dil sinavi+ cok az bir % de sinav sonucu seklinde kriterleri var cok komik dimi. Yani kisaca ALES testini iyi cozen bu isi goturuyor ve devlet bu kisilerde ogrenci yetistirmesini, bilimsel calisma yapmasini, ileri goruslu olmasini, dunyaya acik bir kafa yapisina sahip olmasini vb seyleri bekliyor.

Arkadas ``insallah bana ders vermezler demis`` ama, o kadroya girerek artik hayati boyunca ders verme yukumlulugu altina girdiginin farkina daha henuz varamamis. Ben cok yuklenmek istemedim henuz genc oldugu icin ve yolun basinda oldugu icin ama cok nadir bolumler haricinde doktoradan sonra kariyer degistirmek cok daha zorlasiyor, hatta imkansizlasiyor.
Bu konu daha boyle uzar gider tartismak istesek, bir ideal gercek akademisyenlik var onu tanimlayabiliriz, ve arkadasa bak icine girdigin yol bu , sen buna basliyorsun deriz o olmaz. Cunku ulkemizde yapilan sey ideal gercek akademisyenlikten cok cok uzakta, eh simdi gercek durumun tanimini yapsak bu sefer de isin icine ama hayat sartlari su su ve su sekilde, egitim sistemi bu bu ve bu sekilde, xxxxx den dolayi insanlar issiz kalmamak icin bunlara yoneliyor, x y z gibi bolumleri atamasi olmadigi gibi ozelde de is alanlari yok tarzinda birsuru alt basliklar acmamiz vede icinde bulundugumuz carpik egitim sistemini irdelememiz gerekir.
Konu uzaaar gider, o yuzden ben genc arkadasimiza icinde bulundugu durum ve sartlara gore yardimci olmaya calistim.
Ama sizin yaptiginiz elestiriler halen gecerliligini korumaktadir.
Arkadas biraz bolume olana bitene yeni is dunyasina alissin, yine ne sekilde ve dusunceyle gelmis olsun ben bu isi hakkiyle en iyi sekilde yapmak istiyorum derse onunda imkanlari var. Ileride belki esiyle doktora calismalari icin baska ulkelere , baska sehirlere giderler, bunun icin burslar var. Illa gidip uzun sureli kalmasi gerekmez ortak calismalar yapabilirler kisa sureli gidip gelmeli. Cok iyi sartlar icinde olmasada eger istekli ve azimli bir sekilde ben bu isi yapacagim derse imkanin bol oldugu yerlere gitme imkanlarini bulacaktir.

Yani tamamen olayi kavrama ve gelistirecegi bakis acisina gore degisir yapabilecekleri.
Yok benim oyle dertlerim yok elimdekiyle yetinirim, burda gecinir giderim fazlasini istemem dersede de sistem sagolsun onada musait, 5-10 sene sonra hala yrd doc olup, bolumdeki diger hanim hocalarla oglen arasi odasinda kisir partisi verip kislik kazakda orebilir (bu sahit oldugum bir sahnedir, yil 2005) , inanin hic sorun olmaz.

%100 doğru yazdıklarınız tabi.
Ben aslında konu sahibesi açısından bir şeyler söylemek istedim.
Cidden bir amaç yoksa doktora ömür törpüsü ve zaman kaybı olabiliyor. 3,4 yıldan sonra konu sahibesinin arkadına bakıp da arkadaş ben bu işi yapmak istemiyordum çarçur ettiğim zamana cidden acıyorum demesini istemem.
Tabi ki bu zaman kaybı algısı kariyer hedefi olan insanlar için. Salla başını al maaşını insanlar içinse haydi kızlar üniversiteye diyorum:)

Dediginiz dogru, ve birde ekonomik sebeplerde cok etkili. 2009 yilinda ayrildigim bolumdeki grup arkadaslarimin buyuk bir kismi artik ne kadrosu olursa olsun fark etmez maasim kesilmesin yeter diye bakiyorlar doktora bitimindeki kariyer hedefine. Bu bahsettigim kisilerde tr ortalamasina gore gayet iyi calismis emek vermis kisiler. Yani olay neresinden tutsakta elimizde kaliyor. Dedigim gibi pismanda olsa severek yapmasada bazi bolumlerde olanlar baska hicbir careleri olmadigi icin mecburiyetten kaliyorlar. Gorunen o ki konu sahibi arkadasta bu bahsettigim gruba dahil. ama sansli en azindan asistan kadrosuna atanmis, bence kiymetini bilsin derim.

Neden ısrarla sevmediğin işi yapıyorsun ki? İş yaşam kalitesini artırmak içindir, dolayısıyla para yani. Eğer bunlar yoksa çalışmasan daha iyi.
Her şey maddiyat olmuyor her zaman aç-açık değilsen. Şahsi fikrim hep budur.

Danışmanların tamamını eşekler kovalasın ve hatta yakalasın inşallah

Muhtemelen kadinin destekledigi baska aday vardir o asistan kadrosuna, eh simdi bu arkadas alinincada biraz sinirlidir belki, benim aklima o geldi. Oyle bile olsa zamanla gecer, kan davasi degilya.

bu olabilir de

elif bayanlara az mesafeli de acaba öyle bir negatif enerji mi aldı dedim

espri falan yaptı ise elif in kıskançlığı ile alakalı

Aslında konu sahibesi bu olaya kaygı duymak yerine şans olarak baksa, bir de sizin dediğiniz taraftan baksa motive olabilir. O ne dedi bu ne yaptı yerine işe güce odaklansa keşke. Giriş sınavlarını geçtiğine göre boş bir insan değil, iyice asılsa bence kendine bile şaşar.

Kimse staj görmediği sürece başladığı işte her şeyi bilemez.Zamanla alışırsınız.Hocalar bile her şeyi bilmiyor.Bence her gün gelecek günün planını yapın düzen olursa daha az stres yaşarsın.

İşte sorun da bu aslında genç kimse yok ki en genç benim gidiyorum çay saatine ne konuşcam bilmiyorum bölümde zaten iki bayan var biri ben biri de bi hoca.
Maalesef insan ilişkilerine çok önem veriyorlar,ben istiyorum ki daha çok çalışmalarıma yaptığım işlere baksınlar alışırım inşaAllah

Ne güzel inş biraz Zaman geçince benim arkamdan da olumlu şeyler söylerler

mesela nasıl taktı

belki sana takmamış kendi tavrı öyledir

ya da sen üzerine alınmışsındır
Aslında bir sorunu yok benimle bi arkadaş tahmin etmiş zaten:) başka birini istiyordu o hoca,diğer tüm hocalarda benim girmemi istiyordu bölüme

Evet aynen öyle oldu,doğru tahmin bravo

Keşke derse girmesem falan demişsin de canım zaten unide kalacaksan öğretim görevlisi olup derse gireceksin madem girmek istemiyosun neden bu işe kalkiyosun hakkıyla yapacaklarin hakkina giriyosun.
Bende Hakkı'yla yapacağıma inanıyorum ayrıca hakettim aylarca deli gibi çalıştım ben herşeyimden fedakarlık yaptım Hakkı'na girmek ne demek oluyo.ilk dersime girdim geçen gün.hiç derse girmeyen asistanlar var onlara özendiğimden dedim ben

Aslında sevmiyorum demiyorum büyük bi hevesle geldim bu noktaya sadece korkuyorum işte çekiniyorum umarım Zaman'la geçer

bu olabilir de

elif bayanlara az mesafeli de acaba öyle bir negatif enerji mi aldı dedim

espri falan yaptı ise elif in kıskançlığı ile alakalı
Yok öyle olmadı

Evet gerçekten büyük bir şans bende işte korkularımın üzerine gidip yenmek istiyorum bunu.
Teşekkür ederim

torpilli girmediysen kriterleri saglamissin haketmissin demektir endişe yersiz. Torpilli girdiysen de ee baştan dusunecektin bugunki hurmalar yarın seni tırmalar yani
Yok torpille girmedim gece gündüz çalıştım yani evlendiğim günün ertesi bile çalıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…