Vermis. Üstüne birde baglandım cok kötüyüm diyor akıl alır gibi degil.Sakın barınağa vermeyin barınaklar ölüm kampı . Ne eziyetlerle öldürüyorlar hayvanları . Güvenli bi bahçe yok mu
Veteriner tanidikmis, sonra bahceye birakacaklarmis. Zaten kedileri cok tutmuyorlar, tedavi edip kisirlastirdiktan sonra birakiyorlar.Sakın barınağa vermeyin barınaklar ölüm kampı . Ne eziyetlerle öldürüyorlar hayvanları . Güvenli bi bahçe yok mu
Sağolun ben bilerek konunun devamını okumamıştım verdim falan yazar diye . Çok etkileniyorum çünkü . İçim rahatladı şimdiVeteriner tanidikmis, sonra bahceye birakacaklarmis. Zaten kedileri cok tutmuyorlar, tedavi edip kisirlastirdiktan sonra birakiyorlar.
Şöyle şeyler yazarak insanları tenkit etmeyin onların da bütçeleri kisitli ellerinden geleni yapıyorlar her kediye kopege de ceplerinden harcama yapamazlar çok biliyorsanız her ay barınakların ihtiyacını karşılayın mademSakın barınağa vermeyin barınaklar ölüm kampı . Ne eziyetlerle öldürüyorlar hayvanları . Güvenli bi bahçe yok mu
O kadar içim ısındı ki yorumunuz için teşekkür ederim. Yaşadığımız yerde bizi herkes tanıdığı için insanlara ulaşmak zor olmadı. Onun dışında bildiğimiz tüm sitelere ilan verdik. 1 ini sahiplendiler sadece. O da bahsettiğim diğerinden daha güzel olan kedimdi. Erkek. Onu kabul etmemin sebebi alacak kişi direkt ikisini alamam ama eğer sahiplendirmediyseniz ikisinden birini alıp bakmak istiyorum demesiydi. Ayrım yapmadan birini istedi. Onun yazdığı esnada da bir memur bayan bize dişi olanı istediğini söyleyince hemen kabul ettik ve tanışmaya gittik yaşadığımız yerden 1 saat uzak bir mesafede oturuyordu alacak 2 kişi de. Erkek olan kediyi takip şartı ile verdik. Dişi olan kediyi vereceğimiz kadın malesef bizle ,istemiyorum bile demeden iletişimi kesti. Mecbur kedimi alıp eve döndüm. Siyah bir dişi kedi olduğu için sahiplenmeyi kimse istemedi. Bırakacağımız bahçeye daha önce 1 kedi bıraktım sokakta bulup iyileştirmiştim. 6 aylıktı. Sürekli mama desteği sağlıyorum ve görüyorum. Güvenli bir yer ve güvendiğim insanlar çok şükür. Bunun gibi bir çok kedi hayatıma dokundu. Hepsi kalbimin en içinde birini bile unutmadım.Başlığı ilk gördüğümde kızmıştım size, günah çıkarma konularından diye düşünmüştüm kusura bakmayın öncelikle.Siz de eşiniz de ne güzel insanlarmışsınız, kim bilir kaç canın hayatına dokunmuşsunuz. Dokunmakla da kalmamış, hayata tutunmalarına vesile olmuşsunuz. Kediciği sorumsuz davrandığınız için değil, baştan zaten bu şartla aldığınız için vermek istiyorsunuz. Bütün şartları zorlamışsınız, kendiniz sahiplenirseniz ona hak ettiği ilgi ve bakımı sağlayamayacağınızın farkındasınız ve gene onun iyiliğini düşünüyorsunuz.
Bütün bunlar çok haklı gerekçeler olsa da, yaşadığınız üzüntüyü anlıyorum. Sadece, belki başkasından duymak içinizi bir nebze rahatlatır diye yazmak istedim. Sosyal medyada çok fazla sahiplendirme sayfaları var, muhtemelen biliyorsunuzdur zaten. Şansı yaver giden canlar yuvalanıyor. Eğer denemediyseniz bir de oradan deneyin şansınızı.
Bu da çözüm olmazsa, yaşadığınız yerde herkesin birbirini tanıdığını söylemişsiniz. Kedicik için güvenli bir bahçe bulup, bakımını orada sürdürebilirsiniz belki. Siz yokken beslemeye gönüllü olacak birileri vardır diye umuyorum. Ama üzülerek söylemeliyim ki sokakla tanışmamış, ev hayatına alışmış kedilerin dışarı adapte olmaları daha zor oluyor. İç güdüleri körelmiş olduğu için.
Umuyorum şans kedicikten ve sizden yanadır da, en kısa zamanda içinize sinecek bir aile bulursunuz. Kocaman sarılıyorum size.
Haklısınız söylediklerinizi değerlendireceğim. ama yardım için bile almasaydınız demişsiniz. Bu düşünce bana yanlış geliyor. Bu kadar üzüleceğimi bilsem gene alırdım çünkü almasam orada yaşayamazlardı yeni doğmuş miniciklerdi. Barınakta 7 24 çalışan durmuyor. Yeni doğanın 2 saatte bir beslenmesi gerekiyor bırakamazdım ki genelde annesi olmayan kediler süt anne olmadan hayatta bile kalamıyor siz daha iyi bilirsiniz.Bir arkadaşınız ya da vet rica etseydiniz uzun seyahatlerde 4 günde bir gelip bakardı
Ben mama su koyup kamera takıp 4 gece bırakabiliyorum
Su pınarları otomatik mama kum kapları
Şimdi her şey çok pratik
Üstelik iki taneymiş sıkılmazlarda
Benim de emanet edeceğim kimse yok
Ama bir arkadaşım olsaydı gelip bakacak bırakırdım
Kendim de üşenmez bakarım ne olacak emanet eden olursa
Barınakta yaşamaktansa
Şimdi güvendikleri yuvadan ayrılmışlar hele barınakta olana içim parçalandı
Keşke yardım için bile almasaydınız en azından yaşadıklarında zorlu hayata adapte olmuş olurlardı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?