Cok mutsuzum o calisirken ben gezicekmiymisim ?

Kuzum senin ağzın dilin yok mu. ?
Adam sana bunu deyince "çalışır kendi paramla giderim o zaman " diyemedin mi.
Madem ben çalışayım sen gez diye trip atıyor o zaman karışmayacak sana evlendikten sonra. Hem kahvaltı dediğin nedir yaa 20 lira. Hadi olsun 30 lira. Ayda bir kere vereceğin maximum 30 lirayı kiskaniyorsa evlendiğiniz zaman sana harçlık bile vermez bu adam.
Ki örneklerini yakın çevremde gördüm. Eşi eve 1 lira bile bırakmayan kadınlar biliyorum.
Hem ona ne ki senin çalışmana karışıyor ve hem de 2 yıl bunun için uğraşıyor ikna etmeye.
Bilemedim kuzum. Bana yanlış insanla birliktesin gibi geldi.
Insanlar hayat arkadaşı seçer. Seninki köle olarak secmiş seni

calısmıyorum bende farklı bir sehire geldim ve gozum yemedi acıkcası esimde cok taraftar degildi calısmama ama bu demek degilki o calısıyor diye ben de evde kapalı kalayım yani her calısmayan evde olan kadın da ozguvenini kaybetmistir modundan bir cıkalım once bu da yanlıs onemli olan karsılıklı anlasabilmek ve bu konularda ciftlerin baskı yapmaması birbirine..

Sizin duruma bizim buralarda doğmamış çocuğa don biçmek diyorlar güzelim

yahu su erkeklerin bu kadar kolesi olmayin . alt tarafi erkek iste. nedir onlara yapilan bulunmaz hint kumasi muamelesi ?ne demek o istemiyor diye calismamak? daha bugun bu lafi eden, ilerde neler demez.

Neden kimse anlamamis beni ? Agzini aradim gelecekle alakali planlaeini ogrenmek icin bende sasirdim

size kv ile ayni evde oturacaksin demiyor muydu tamam işte siz evde kv hizmet edeceksiniz adam da lutfederse sizi yılda bir çıkarır hava aldırır

Oyy şimdiden izinler falan.. Ne izin alması yahu? Canım nereye isterse giderim. İster sabah ister öğlen ister akşam. Eşimden hiç bir yere izin almışlığım yoktur, hadi yaptım bir hata izin istedim, adamın bana bakış açısı değişir, ezik görür, kendinde hak görür yönetmeyi artık. Bu kadar ipleri vermeyin ellerine, kendiniz yapıyorsunuz kendinize.

Hahhaahaa.Tarlakuşuydu julieti canlandırmışsın canım...Romeo ve juliet eğer kavuşsaydı,10 yıl sonra evlilikleri nasıl olurdu diye oyun vardı ya.Koca göbekli,arkadaşlarıyla sürekli takılan bir ROMEO ve saçı başı bezginlikten ve tarla ev işleri yapmaktan dagınık,dırdır eden koca vucutlu bir JULIET...Masallar, kahramanları ölmese de,onlar ermiş muradına,biz çıkalım kerevetine diye biter.Oysa asıl önemli kısmı,kerevetten sonrasıdır,görene...

Ay bu birde evlenince annesiyle yaşamak isteyen, erasmus yapmanıza izin vermeyen, giyiminize karışan adam değil mi?
Çalışmamayı bıkmadan 2 sene ısrarla size kabul ettirmiş. İleride problem olursa çalışırım diyorsunuz.
Ne olcak da o zaman çalışmanıza ses çıkarmayacak?
Nasıl bir mucize olacak da sizin arkadaşlarla kahvaltı yapmanızı hoş görücek?
Kafa nakli falan mı yapılacak adamın nasıl değişecek fikirleri?
Geçmiş olsun şimdiden.

ay bu zaten evli değil mi ?

2 yili gecen iliskim var ikimizde evlenmek istiyoruz yaslarimiz 20 21 ama sevgilimin iyi kalici bi isi yok bende diyorumki askerlige git gel bari seninle nisanlanmadan sozlenmeden gitmem diyor 3 yil sonra evlenmeyi dusunuyoruz ama bu gidisle 3 yilada evlenemeyiz cunku ben kendi evimiz olmadan evlenmek istemiyorum dıyen ey cıcegı burnunda kız. Daha ısı yokken mı sana calısmıcaksın dıyor dıyemedın mı bız ne yıyıp ıcıcez :O durumlar Leyla

Bir erkek bir bayana çalış ya da çalışma dememeli bence. Fikrini soyleyebilir ama eşinin kararina saygi duymalı. Ben senin yerinde olsam en azindan cocuk olana kadar çalışırdım, cocugu da hemen düşünmezdim zaten. Evliligin ilk zamanlari insan eşinden para istemeye filan cekiniyor, kendi harcamalarini rahatca yapamiyor ama çalışıyor olursan daha rahat olursun. Baktim hersey güzel, borç harç yok, eşin sana saygılı, para mevzularinda seni üzmez bundan emin olduktan sonra birakirsin çalışmayı eğer istemiyorsan

Butun bunlar zor buldugunu zannedip elinden kacirma korkusundan sanirim. Oysa kizlarimiz kendi degerlerini bilseler tum bunlar olmayacak. Adami o kadar yuceltmis ki gozunde hersey icin izin aliyor. Evlilige degil kolelige gidiyor. Senin fikrin yok sanki sen bilmezsin sanki senin kafan yok sanki sen dusunemezsin sanki herseyi de adama sormayin yahu. Bu kadar totosunu kaldirirsan iki gun sonra neler yapar. Bu yaptiginla seni daha cok sevmez aksine degerini dusurursun. Birey olmayi ogrenemedik bir turlu.

Son düzenleme:
İki koca seçeneğin var

1) Düşünür taşınır, bu zihniyetle yapamayacağına karar verie ayrılırsın.

1) Çizgilerini, sınırlarını bilmesi için onunla net bir şekilde konuşursun. "Olabilir, yapabilirim" değil. "Yaparım, giderim"

Evlendikten sonra tabi ki eşler belli durumlara müdahale edebilir. Atıyorum evde durduğun yoktur, arkadaş ortamından eşine zaman ayıramıyorsun ya da her çıktğnda fazla fazla harcıyorsundur. Eşin o zaman sana bazı uyarılarda bulunabilir. Ama o zaman bile "ben çalışayım sen gez" demesi hoş olmaz. Çalışıyorsa aile babası olabilmek için her adam gibi çalışıyor. Ev böyle geçiniyor kusura bakmasın. Zoruna gidiyorsa çalışmana izin verir.

Eğer şimdiden bazı düşüncelerinde net olursan bunu ona aşılarsan, eğer o anlayış varsa evlenince de bu böyle gider. Baştan nasılsa öyle olur. Baktın hiç es vermiyor, ayda 1 demene rağmen p*kunu buldu boncuğunu arıyor, o zaman kararını verirsin.

İliskinizin boyutunu, aile yapılarınızı, hayat tarzlarınızı bilemem ama ben çalışmayacaksın zihniyetinde bir adamla evlenemezdim herhalde. Eşime bazen şakayla karışık "ilerde sen cok kazanınca ben çalışmam" dediğimde "para icin değil, kendin icin çalışmanı isterim" demiştir bana. Ayrıca erkek ne kazanırsa kazansın ileride bu işin çocuğu var, eğitimi masrafları vs. Sonra Ne mi olacak? Siz baba evindeki standartlarınızı devam ettirmeye çalıştığınızda acı gerçeklerle karşılaşacaksınız. O sebeple benden tavsiye siz çalışın. Ayrıca hem evde otur hem de ayda bir arkadaşlarla kahvaltı cok görülsün. Söyleme şekli de cok cirkin. İnsan sevdiğinin gezmesinden, rahatlamasından mutlu olmalı. Sizinki bildiginiz kölelik istiyor. Ayrıca daha nikahli bile olmadığınız adamdan şimdiden izin almaya kalkıp adamların k.çlarini niye kaldırıyorsunuz? Sizin bir hayat tarzınız vardır ve hayatını sizinle birleştirmek isteyen adam sizi böyle kabul eder. Bu karşı taraf icin de geçerli. O sizden "hayatım hani ben çalışicam ya öğle araları arkadaşlarımla yemek yiyebilir miyim, is çıkışları bir iki saat biryerlerde takılabilir miyim, haftasonlari halisaha maça gidebilir miyim" diye soruyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…