Çok mutsuzum, sevmek suç mu ?

Allahimyardimet

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2020
45
8
1
32
Merhaba arkadaşlar biraz dertlesmek istiyorum. O kadar mutsuzum ki. Arkama dönüp bakıyorum da hayatim boyunca çok az mutlu olmuşum. Biraz uzun olacak bu arada şimdiden kusura bakmayın. Doğu'da geleneklere bağlı bir ilde yaşıyorum. 8 kardeşiz( 5 kız 3 erkek) kızların dördü erkeklerin ikisi evli. Yani en küçük erkek kardeşim ve ben bekariz. Ailem küçük bir köyde yaşıyor. Ben de il merkezinde gorevimi yapıyorum. Annem benle kalıyor. Cunku tek kalmama babam asla izin vermiyor. Gelgelelim asıl konuya.
Ben çocukluğumdan bu yana mutlu olamadım. Mutlu bir ailede büyümedim. Hep yokluk vardı. Kendi cabamla okudum bı yerlere geldim. Şuanda da bı sebepten ailemin borcunu ödüyorum. Bitmesine de baya var. Yani çalışsam da paramı istedigim gibi harcayamiyorum. 8 yildir çalışıyorum biriktirdiğim bı 25 binim var. Çünkü şu zamana kadar bize bakmayan çalışmayan bir babanın borclarini ödemeye çalıştım. Doğu'da olanlar ya da şöyle soyliyim köyde yaşayanlar bilir 28 yaşında olduğum için evde kaldı gözüyle bakılıyor bana. Sürekli bi evlilik bahsi. Sevgilim var ama atanmadigi için ailem izin vermiyor. Bu sebepten neler yasadim anlatamam. Ne başka erkeklerin altına yatmadigim ne o...lugum kaldı. Bunlari kendi ailem ve o babam denecek adam.soyledi. Sevgilimden ayrılmak istemiyorum. Suan sinavlara hazırlanıyor. Annem birakmami istiyor, insan nasıl biraksin sevdiği insani. Surekli bir psikolojik baskı var üzerimde, sürekli görücü usulü birilerini bulma çabasındalar. Ben de evli olmayı çok istiyorum, ama şu ,zamana kadar olmadi nasip değilmiş. Annem onu bekliyorsun yaşın geciyor diyip başımın etini yiyor. Görücü usulü de 4 5 gün konuşup karar vermemi istiyorlar benden insan tanimadan nasıl evlenir.
Sevgilimi birakmak istemiyorum. Annemin söyledigi doğru mu? Yani yaşım mi geçmiş oluyor. Sürekli baskasinin kızına takılan altından ona buna yapılan ev eşyalarından bahsediyor.
Bu zamana kadar mutlu olamadim bari sevdiğim insanla mutlu olayım istiyorum onda da soylemedikleri laf kalmıyor ( bu arada bu durumda evlenenem bı işi de yok ailem de evlenirsen seni sileriz dediler)
Ne yapmalıyım nasil bı yol izlemeliyim bilmiyorum. Evde kalmış damgası yemekten o kadar yoruldum ki ne olur dua edin bana. Uzun oldu kusura bakmayın lütfen..

Ailenizin size bir faydası yoksa siz ailenizi bırakın.

Borclarını ödemeyin köle değilsiniz. Kötü insanlarla bize zarar veren değer vermeyen halden anlamayan insanlarla görüşmemeliyiz biyoloji de bir yere kadar atanın birşeyler yapın. Töre falan yoktur umarım. :/

onlar sizi terk etmeden siz onları terk edin .. üzerinizdeki tum psikolojik baskının sebebi onlar .isiniz gücünüz var ,sirf kan baginiz var diye kimsenin baskısını, borcunu cekmek zorunda değilsiniz,
Tayin isteyip uzaklaşın, ailenizle buyuk bir kavga edip annenizi yanınızda istemediğinizi söyleyin, 28 yasinda gencecik bi kadinin değer gördüğü, evliligin hersey demek olmadığı yerlere gidin

eskisi gibi kadınlar gencecik yaşta evlenmiyor ki 30 lar ideal görülüyor doğuda böyle 30yaş civarında evlenen çok tanıdığım var.siz ailenize,konuşanlara bakmayın kalbinizin sesini dinleyin.

ayni aileniz, mutsuz bir evlilik yaptığınız da arkanızda bile durmayacak belkide. onlara göre hareket etmenin manası yok

Bence evlenin aileniz sizi silsin. Borçlarından da kurtulursunuz, baskılarından da. Kocaman kadınsınız refakatçiye ihtiyacınız yok. Kaç yaşında kendi paranızı harcayamıyorsunuz. Elbette aile kıymetli ama sizi el üstünde tutup değer vermeyen aileye de kıymet vermek gerekmez. Ben hayatta bunu öğrendim. Kim size be yapıyorsa sizde o kadar yapın. Size o...pu diyen insanların borcunu ödemek saflıktan başka bişey değil.

Not : 28 yaş evlilik için ideal asla geç kalmış değilsiniz, siz önce kendinizi kurtarın.

Bence sen cahil biri değilsin, evde kalmadığını da gayet iyi biliyorsun. Buraya sadece destek için yazdığını düşünüyorum, evet haklısın, 4-5 gün tanımayla görücü usulü evlilik olmaz, insan sevmeden evlenmemeli. Sevgilin atanana kadar dişini sık, atanınca evlen, borç ödemekten de kurtulursun.

Eğer ailenizin size faydadan çok zararı varsa ailenizle görüşmenizi sınırlandırın derim. Ama bu doğuda çok mümkün müdür bilemiyorum. Memur iseniz tayin isteyebilir misiniz? Borçlarını da ödemeyin bence.

hayır evde kalmadın. Baba evinde oturan yük olab bir insanda değilsin. Ekonomik özgürlüğünü eline almışsın ve bu zaten en önemlisi.
Gerçekten seviyorsan sevgilini bırakma. Bu dünyada en zor bulunan şeyler iş ve güveneceğin insan bana göre. O yüzden görücü isteyen de vardır elbet saygı duyarim ama sevdiğin varken ki ayrılsan bile uzun süre unutamazsın.
Bir an önce inşallah atanır ve evlenirsin ve ödemeyi bırak.

Belki görücü daha hayırlı olur size ayrılın diyemem ama yolunuzda ilerletken birileri size yetişemiyorsa onu beklemeyin derim.
ayrıca aileniz borcu ödemeyi bırakırsanız size sıkıntı yaratır mı?

Böyle bir aile sizi reddetse emin olun hiçbir şey kaybetmezsiniz. Sevgilinizle güzel bir hayat kurun. Boşverin onları. Onlar sizin için sadece birer yük. Evlilik için hiçbir yaş geç değildir. İsterseniz 40 yaşınızda evlenirsiniz. Kime ne?

Allah herşeyin Hayırlısını versin. Sen Okumuş calıskan bir birey olarak Cahil insanların lafları ile nasıl etkileniyorsun onu anlamadım???

Hayır töre yok. Kredi cektim malesef ödemek zorundayim

İnanın şuan öyle bir bunalimdayim ki anlatamam. Tayin dedim geçen gün sanki kötü bir işe kalkisacakmisim gibi annem demedgini bırakmadı. Aslında erkek arkadasimi istemiyor ondan bu tavrı ama insan kızınin mutlulugunu istemez mi. Sevmek Yok deyip duruyor.

Allah herşeyin Hayırlısını versin. Sen Okumuş calıskan bir birey olarak Cahil insanların lafları ile nasıl etkileniyorsun onu anlamadım???
Amin sağolun. 8 kardeşiz dusunun ki sadece bir kardesim hayat senin hayatin diyor. Gelen giden sanki bı kabahatim varmis gibi bir şey yok daha deyince annemi ve beni üzecek şekilde konuşuyorlar. İster istemez üzülüyor insan

Kız kardeslerimi kendi evlendirdi. Hepsi mutsuz. Şimdi beni de gelen gidenle evlendirmeye çalışıyor. Bir ara sırf onlar için Sevgilimden ayrıldım. Aglamami uzulmemi bile tuhaf karşıladılar. Ama ayrılıga dayanamadım. Yaşın geciyor diyorlar iste

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…