Çok mutsuzum, sevmek suç mu ?

Belki görücü daha hayırlı olur size ayrılın diyemem ama yolunuzda ilerletken birileri size yetişemiyorsa onu beklemeyin derim.
ayrıca aileniz borcu ödemeyi bırakırsanız size sıkıntı yaratır mı?
Onu sirf bu yuzden bırakırsam ne o ne de ben toparlanabiliriz. Bunun vebaliyla yaşayamam ki seviyorum

Öyle de tabi ama inanin bunalıma sokuyorlar insani. İnsan içine çıkmak istemiyorum. Mutlaka bu mevzu açılıyor

kimseye haber vermek zorunda değilsiniz. isteyin tayininizi, toplayın eşyalarınızı taşının. evlenmeden önce bi hayatınızı yaşayın. sevgilinizle ilişkiniz ne olur bilmem önce kendinizi yaşayın, tanıyın. kredi çektim diyorsunuz işiniz ne bilmiyorum ama batıda da çok pahalı olmayan geçinebileceğiniz yerler var. ne derlerse desinler ailenizdekiler. bakın bir şey yapmayıncada konuşuyorlar, onları yalancı çıkarmayın istediğinizi yapın konuştuklarına değsin bari. sizden para isterken ataerkil, gelenekçi olmayan insanların riyakarlıklarına kanmayın.

Öncelikle Allah yardımcınız olsun .

madem onların deyimiyle evde kalmışsınız , sevgilinizden ayrılıp onların uygun gördüğü birisi ile evleneceksiniz peki onlar için çekmiş olduğunuz kredi ne olacak ? Elalemin adamı bu borcu neden kabul etsin ?
Ayrıca bu kadar eksikseniz onların gözünde neden sizden böyle bir şey istediler .
Evli değilim ve 30 yaşındayom. İnsanlar konuştukları için evlenemem. O dört duvar arasında ben olacağım onlar değil . Evlilik sadece bir evin içinde yaşamak değil birbirini çok sevenler zorlanırken sevmediğin gönlünün ısınmadığı insanla nasıl aynı yastığa baş konulur

Çok düşündüm. Ayrılırsak nasıl olur diye. Ama onsuz bı gelecek düşünemiyorum. O da cabalamasa yine beklemezdim. Çabalıyor gece gunduz ders çalışıyor. Allah'a dua edip beklemekten başka bı çarem yok suan

Ne kadar bastırmışlar sizi. Oh kız çalışsın bir de kredi çekip aileye destek olsun ama kendi evleneceği kişiyi seçemesin.. Bu ailelere çok kızıyorum eskiden aileler çocukları için birşeyler yapardı şimdikiler borç takıyor. Devrin anne babası bile acayip.

27 yaşında evlendim, 29 yaşındayım.
Hala geç kalmış sayılmazsın.
Bende okulu bitirip, kariyer yapıp evlenenlerdenim.
İnan bana geç kalmadın.
Aksine ayaklarının üstünde durabiliyorsun.
Bu çok büyük artı senin için.

Yalnız sana şunu diyeyim.
Yıllarca babamın bitmek bilmeyen borçlarını ödedim.
Borç verdim geri alamadım.
Bana düğünümde bile 1 lira takmış insan değiller.
Sana tavsiyem kaç kurtar kendini o aileden.
İyi bilmeyen kötü bilse ne olacak senin için?

Ben eşimle evlenerek huzuru yakaladım.
Eğer sevgilinden eminsen, aileni sil güzel bir evlilik yap derim ben.
Yoksa o borçların arkası bitmez.
Kendimden biliyorum.

Bir kardesim var biraz rahatsız. Babam bu kredinin üstüne kardesinizdir yardim edin de bı ev alalım dedi. Orda patladım artık. Evlenin diyorsunuz daha çektiğim kredinin borcunun bitmesine bı yil var hiç mi düşünmüyosunuz evlenince kocası kabul eder mi borcu diye. Neymiş elin adamı parama karışamazmis. Bana bir çöp bile yapmayacaksınız evlenince dedim bana da yazık değil mi bırakın da ben de kendime biseyler yapayım dedim. Bana çeyiz bile yapmayacaklarını kendi parami kendimin biriktirmem gerektiğini annem kendi söyledi

Ben de kurtulmak için dua ediyorum. Zaten sevgilim de isim yokken evlenemeyiz dedi. O yüzden bekliyoruz

Çok üzüldüm kredinize vs değil zaten onlar ödenir biter bi yıl kalmış anlamadan biter ama sizi en çok anlayacak insan anneniz olmalıydı. Yaşamayamadığı mutluluğu bile Siz yaşayın diye çaba göstermesi lazımdı. Anlamıyorum gerçekten insan canından kanından olan birisinin üzülmesini nasıl razı gelebilir anlayamıyorum . Her kadının anneliği farklıdır Tabi karşılaştırma yapmak çok saçma ama Benim annem de benim evlenmeme hep ister. Ancak bunun nedeni güzel bir yuvamın olması sevdiğim insanla bir yola çıkmam.Sizinle tek ortak bir şeyimiz var oda sevgililerimizin bir işinin olmaması. Ben sabırla onun biricik olmasını bekliyorum sizin gibi . Gerçekten sevdiğinizi inanıyorsanız lütfen sevginizden vazgeçmeyin. Siz elele verirseniz aşamayacağınız hiçbir şey olmaz

--siz ne istiyorsunuz önemli olan o
diyelimki sevgilinizle evlendiniz ama mutsuz oldunuz, sonucta sizin hayatiniz karar sizin...
hayatinizi siz nasil istiyorsaniz öyle yasayin..

benimde bir tanıdığım 28 yaşında oda erkek arkadaşını bekliyor ama ailesi asla baskı yapmıyor. Sizin inşallah böyle şeyler için moralinizi bozmazlar çok üzücü bir durum

İnanın mutlu bı gunum yok. Belki sevgilimle mutsuz olacaz ama buna bile razıyım ailemden dolayı. Allah sizin de yardımcınız olsun. Ben de bekliyorum.
Ben de borca üzülmüyorum. İnsanın işi gücü varken gezer eğlenir. Onu bile yapamıyorum. Bekarligim mutsuzlukla geçti. Evlendiğinde bari mutlu olayım istiyorum ama sürekli laf sokmalar. Allah yardımcınız olsun sizin de beklemek de zor ama sabır edip bekliyoruz biz de Allah büyük elbet

benimde bir tanıdığım 28 yaşında oda erkek arkadaşını bekliyor ama ailesi asla baskı yapmıyor. Sizin inşallah böyle şeyler için moralinizi bozmazlar çok üzücü bir durum
Ailemin hiç biri istemiyorum sadece bı kız kardeşim bana destek. Çocuk cabalamasa beklemezdim elbet. Ama çaba harciyor bizim iicin. Keşke beni anlasalardi.

Anne-baban seni okutup meslek sahibi yapsa, maddi manevi destek olsalar yardımcı ol, gönül borcudur, vefadır derim. Ama bu durumda bile zorunluluk yoktur, senin kendi isteğinle olması gerekir. Anne-babanın görevidir çocuğa bakıp büyütmek.
Yapacağın yardımı yapmışsın zaten. Görünen o ki bunun ardı arkası kesilmeyecek. Sana evlendiğin adam senin parana karışamaz derken gelinleri için de bunu söylüyorlar mı? Gelinin parası kocası karışamaz diyorlar mı? Yeterince yardımcı olmuşsun üstüne bir de hayatını mı hibe etmen gerekli?

Tayin isteme imkanın varsa tayin iste derim. Sevdiğinden neden vazgeçesin? İlerde mutlu olursun, mutsuz olursun ama senin seçimin sonucunda olur hiç değilse. Ailemi silersem, ilerde bir şey olur geri dönemem gibi bir korkun varsa mesleğin, paran var

Ailenin zoruyla evlendin diyelim. Ömür boyu aklının bir köşesinde bir soru işareti, bir acaba kalmayacak mı?

Yaşın konusunda hiç etkilenme. Yirmisekiz yaş nedir ki? Kuzenim otuz altı yaşında evlendi. Önemli olan mutlu bir evlilik yaş değil.

Burda bir sürü konu var. Erkenden evlenmiş ama sizin yaşınızda iki çocukla boşanan, boşanmak isteyen mutsuz gencecik kadınlar.

İç sesinizi dinleyin. Hayat başkaları için yaşanmayacak kadar kısa.

Takılma boşver hayat senin mantıklı düşün duygusal davranma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…