- 9 Ağustos 2020
- 45
- 8
- 1
- 32
- Konu Sahibi Allahimyardimet
-
27 yasındayım. Evlendim 6 yasında cocugum var.boşanmak üzereyim. Keşke evlenmeseydim...herkes evde kaldın diye dalga geçseydi.
Kardeşimin geleceği için diyelim. Ama şuan pismanimNiye borcu siz ödüyorsunuz?
Onu sirf bu yuzden bırakırsam ne o ne de ben toparlanabiliriz. Bunun vebaliyla yaşayamam ki seviyorumBelki görücü daha hayırlı olur size ayrılın diyemem ama yolunuzda ilerletken birileri size yetişemiyorsa onu beklemeyin derim.
ayrıca aileniz borcu ödemeyi bırakırsanız size sıkıntı yaratır mı?
Öyle de tabi ama inanin bunalıma sokuyorlar insani. İnsan içine çıkmak istemiyorum. Mutlaka bu mevzu açılıyorBöyle bir aile sizi reddetse emin olun hiçbir şey kaybetmezsiniz. Sevgilinizle güzel bir hayat kurun. Boşverin onları. Onlar sizin için sadece birer yük. Evlilik için hiçbir yaş geç değildir. İsterseniz 40 yaşınızda evlenirsiniz. Kime ne?
İnanın şuan öyle bir bunalimdayim ki anlatamam. Tayin dedim geçen gün sanki kötü bir işe kalkisacakmisim gibi annem demedgini bırakmadı. Aslında erkek arkadasimi istemiyor ondan bu tavrı ama insan kızınin mutlulugunu istemez mi. Sevmek Yok deyip duruyor.
Çok düşündüm. Ayrılırsak nasıl olur diye. Ama onsuz bı gelecek düşünemiyorum. O da cabalamasa yine beklemezdim. Çabalıyor gece gunduz ders çalışıyor. Allah'a dua edip beklemekten başka bı çarem yok suanhayır evde kalmadın. Baba evinde oturan yük olab bir insanda değilsin. Ekonomik özgürlüğünü eline almışsın ve bu zaten en önemlisi.
Gerçekten seviyorsan sevgilini bırakma. Bu dünyada en zor bulunan şeyler iş ve güveneceğin insan bana göre. O yüzden görücü isteyen de vardır elbet saygı duyarim ama sevdiğin varken ki ayrılsan bile uzun süre unutamazsın.
Bir an önce inşallah atanır ve evlenirsin ve ödemeyi bırak.
Bir kardesim var biraz rahatsız. Babam bu kredinin üstüne kardesinizdir yardim edin de bı ev alalım dedi. Orda patladım artık. Evlenin diyorsunuz daha çektiğim kredinin borcunun bitmesine bı yil var hiç mi düşünmüyosunuz evlenince kocası kabul eder mi borcu diye. Neymiş elin adamı parama karışamazmis. Bana bir çöp bile yapmayacaksınız evlenince dedim bana da yazık değil mi bırakın da ben de kendime biseyler yapayım dedim. Bana çeyiz bile yapmayacaklarını kendi parami kendimin biriktirmem gerektiğini annem kendi söylediÖncelikle Allah yardımcınız olsun .
madem onların deyimiyle evde kalmışsınız , sevgilinizden ayrılıp onların uygun gördüğü birisi ile evleneceksiniz peki onlar için çekmiş olduğunuz kredi ne olacak ? Elalemin adamı bu borcu neden kabul etsin ?
Ayrıca bu kadar eksikseniz onların gözünde neden sizden böyle bir şey istediler .
Evli değilim ve 30 yaşındayom. İnsanlar konuştukları için evlenemem. O dört duvar arasında ben olacağım onlar değil . Evlilik sadece bir evin içinde yaşamak değil birbirini çok sevenler zorlanırken sevmediğin gönlünün ısınmadığı insanla nasıl aynı yastığa baş konulur
Ben de kurtulmak için dua ediyorum.27 yaşında evlendim, 29 yaşındayım.
Hala geç kalmış sayılmazsın.
Bende okulu bitirip, kariyer yapıp evlenenlerdenim.
İnan bana geç kalmadın.
Aksine ayaklarının üstünde durabiliyorsun.
Bu çok büyük artı senin için.
Yalnız sana şunu diyeyim.
Yıllarca babamın bitmek bilmeyen borçlarını ödedim.
Borç verdim geri alamadım.
Bana düğünümde bile 1 lira takmış insan değiller.
Sana tavsiyem kaç kurtar kendini o aileden.
İyi bilmeyen kötü bilse ne olacak senin için?
Ben eşimle evlenerek huzuru yakaladım.
Eğer sevgilinden eminsen, aileni sil güzel bir evlilik yap derim ben.
Yoksa o borçların arkası bitmez.
Kendimden biliyorum.
Ben de kurtulmak için dua ediyorum.Zaten sevgilim de isim yokken evlenemeyiz dedi. O yüzden bekliyoruz
Çok üzüldüm kredinize vs değil zaten onlar ödenir biter bi yıl kalmış anlamadan biter ama sizi en çok anlayacak insan anneniz olmalıydı. Yaşamayamadığı mutluluğu bile Siz yaşayın diye çaba göstermesi lazımdı. Anlamıyorum gerçekten insan canından kanından olan birisinin üzülmesini nasıl razı gelebilir anlayamıyorum . Her kadının anneliği farklıdır Tabi karşılaştırma yapmak çok saçma ama Benim annem de benim evlenmeme hep ister. Ancak bunun nedeni güzel bir yuvamın olması sevdiğim insanla bir yola çıkmam.Sizinle tek ortak bir şeyimiz var oda sevgililerimizin bir işinin olmaması. Ben sabırla onun biricik olmasını bekliyorum sizin gibi . Gerçekten sevdiğinizi inanıyorsanız lütfen sevginizden vazgeçmeyin. Siz elele verirseniz aşamayacağınız hiçbir şey olmazBir kardesim var biraz rahatsız. Babam bu kredinin üstüne kardesinizdir yardim edin de bı ev alalım dedi. Orda patladım artık. Evlenin diyorsunuz daha çektiğim kredinin borcunun bitmesine bı yil var hiç mi düşünmüyosunuz evlenince kocası kabul eder mi borcu diye. Neymiş elin adamı parama karışamazmis. Bana bir çöp bile yapmayacaksınız evlenince dedim bana da yazık değil mi bırakın da ben de kendime biseyler yapayım dedim. Bana çeyiz bile yapmayacaklarını kendi parami kendimin biriktirmem gerektiğini annem kendi söyledi
İnanın mutlu bı gunum yok. Belki sevgilimle mutsuz olacaz ama buna bile razıyım ailemden dolayı. Allah sizin de yardımcınız olsun. Ben de bekliyorum.Çok üzüldüm kredinize vs değil zaten onlar ödenir biter bi yıl kalmış anlamadan biter ama sizi en çok anlayacak insan anneniz olmalıydı. Yaşamayamadığı mutluluğu bile Siz yaşayın diye çaba göstermesi lazımdı. Anlamıyorum gerçekten insan canından kanından olan birisinin üzülmesini nasıl razı gelebilir anlayamıyorum . Her kadının anneliği farklıdır Tabi karşılaştırma yapmak çok saçma ama Benim annem de benim evlenmeme hep ister. Ancak bunun nedeni güzel bir yuvamın olması sevdiğim insanla bir yola çıkmam.Sizinle tek ortak bir şeyimiz var oda sevgililerimizin bir işinin olmaması. Ben sabırla onun biricik olmasını bekliyorum sizin gibi . Gerçekten sevdiğinizi inanıyorsanız lütfen sevginizden vazgeçmeyin. Siz elele verirseniz aşamayacağınız hiçbir şey olmaz
Ben de borca üzülmüyorum. İnsanın işi gücü varken gezer eğlenir. Onu bile yapamıyorum. Bekarligim mutsuzlukla geçti. Evlendiğinde bari mutlu olayım istiyorum ama sürekli laf sokmalar. Allah yardımcınız olsun sizin de beklemek de zor ama sabır edip bekliyoruz biz de Allah büyük elbetÇok üzüldüm kredinize vs değil zaten onlar ödenir biter bi yıl kalmış anlamadan biter ama sizi en çok anlayacak insan anneniz olmalıydı. Yaşamayamadığı mutluluğu bile Siz yaşayın diye çaba göstermesi lazımdı. Anlamıyorum gerçekten insan canından kanından olan birisinin üzülmesini nasıl razı gelebilir anlayamıyorum . Her kadının anneliği farklıdır Tabi karşılaştırma yapmak çok saçma ama Benim annem de benim evlenmeme hep ister. Ancak bunun nedeni güzel bir yuvamın olması sevdiğim insanla bir yola çıkmam.Sizinle tek ortak bir şeyimiz var oda sevgililerimizin bir işinin olmaması. Ben sabırla onun biricik olmasını bekliyorum sizin gibi . Gerçekten sevdiğinizi inanıyorsanız lütfen sevginizden vazgeçmeyin. Siz elele verirseniz aşamayacağınız hiçbir şey olmaz
Ailemin hiç biri istemiyorum sadece bı kız kardeşim bana destek. Çocuk cabalamasa beklemezdim elbet. Ama çaba harciyor bizim iicin. Keşke beni anlasalardi.benimde bir tanıdığım 28 yaşında oda erkek arkadaşını bekliyor ama ailesi asla baskı yapmıyor. Sizin inşallah böyle şeyler için moralinizi bozmazlar çok üzücü bir durum
Takılma boşver hayat senin mantıklı düşün duygusal davranma.Amin sağolun. 8 kardeşiz dusunun ki sadece bir kardesim hayat senin hayatin diyor.Gelen giden sanki bı kabahatim varmis gibi bir şey yok daha deyince annemi ve beni üzecek şekilde konuşuyorlar. İster istemez üzülüyor insan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?