Çok Mutsuzum

Karşına çıkanları hiç beğenmiyosan normal herkese kulp bulmayın bence kusurları örtün ve kabul edin birini hayatınıza.

Ben şu son cümleyi anlamıyorum:

Derdim evlenmek değil. Düzgün biriyle tanışmak.

Bu ne demek? Düzgün biri ile tanışmayı neden istiyorsunuz?

Onunla bir yola girmek için değil mi? Ve o yolun adı da evlenmek değil mi?

Evlenmek istiyorum ama düzgün biri ile karşılaşmıyorum demiyorsunuz da...

Ben düzgün biriyim. Adım sonnur. Trabzonda yaşıyorum. Ve yemin ederim ki düzgün biriyim.

Tanıştınız düzgün biriyle.

Gönlünüz oldu mu?

Olmadı.

Çünkü benimle evlenemezsiniz.

Demek ki düzgün birini evlenmek için istiyorsunuz. Açıkca söyleyin. Bu bir suç değil.

Yani, bu kadar alakasiz olabilirdi. Bravo!

Birkac defadır yorumlarıma atılıp can sıkıcı yazıyorsunuz. Lütfen. Sizi ilgilendirmeyen şeylere hiçbir şey yazmak zorunda değilsiniz.

Beni ilgilendirmeyen derken? Siz nasil dusuncenizi yaziyorsaniz, ben de ayni seyi yapiyorum. Fark ne?

Alakasizligin dibini gormus boyle bir yoruma kayitsiz kalamadim, uzgunum.

Evliliği isteyen kadınlar değil,
toplum. Kadınlar düzgün biriyle aşk yaşamak, sevilmek, korunmak, düşünülmek ve anne olmak ister. Toplum evlilik olmadıkça buna izin vermez. Kişiyi toplum dışına atar...

Mutlu olmayı kişiye ve beklentiye bağlanmak gerekli ... Beklenti içinde olmak hayal kırıklığı getirebilir..

Sizde buradaki başlıkları daha sık okursanız evlenmek isteyenin koca bulmadığını anlarsınız .
Ekstra olarak sevilme güdüsü ile evliliğin hic bir alakası olduğuna inanmıyorum
Inanan bir semirdende yardim almam .
Iyi forumlar.

Yooo...forumu iyi takip ediyorum. Merak etmeyin. Çoğu kadin sadece sevilmek istiyor. Evlilik sadece bazi seyleri yaşamak için toplumsal bir gerekce.
Ayrıca sevilme güdüsünün evlilikle (klasik nikah) alakasi olmadığının farkında olmana sevindim.
Konusahibi zaten "hüüü evde kaldim " dememiş...
Sadece sevilmek istediğini belirtmiş.
Neyse...

Ben şu son cümleyi anlamıyorum:

Derdim evlenmek değil. Düzgün biriyle tanışmak.

Bu ne demek? Düzgün biri ile tanışmayı neden istiyorsunuz?

Onunla bir yola girmek için değil mi? Ve o yolun adı da evlenmek değil mi?

Evlenmek istiyorum ama düzgün biri ile karşılaşmıyorum demiyorsunuz da...

Ben düzgün biriyim. Adım sonnur. Trabzonda yaşıyorum. Ve yemin ederim ki düzgün biriyim.

Tanıştınız düzgün biriyle.

Gönlünüz oldu mu?

Olmadı.

Çünkü benimle evlenemezsiniz.

Demek ki düzgün birini evlenmek için istiyorsunuz. Açıkca söyleyin. Bu bir suç değil.

Niyetim ciddi olarak biriyle tanışmak bu yaşta ciddi düşünülür zaten artık, fakat doğru düzgün biriyle hayatımda tanışmış değilim sorun burada..

Mutlu olacağıma dair incecik bir ip gibi bir umudum var. Bazen o da yok.. Bir insan hayatı boyunca bir tane bile ya şu da iyi biriydi ama anlaşamadık.. diye bir tane bir doğru düzgün biriyle tanışmaz mı? Yaş 40 a yaklaşıyor.. Ben doğru düzgün biriyle tanışmış değilim. Hiçbir beklentim olmadığı zaman, mutlu olmayacağımı bildiğim zaman kafam rahat. Nasip değilmiş diyorum. Ama bazen, ya bir tane bile doğru düzgün biri olmaz mı diyorum..

Not: Arkdaşlar konu evlenmeme ile ilgili değil, konu neden doğru düzgün biri ile karşılaşmıyorum sorunu.. Tşk ederim.
Lütfen yanlış anlamayın söyleyeceklerim sizi eleştirmek için değil, kaldı ki sizi tanımıyorum bile.. Sadece siz ne kadar doğru bir sevgilisiniz? Karşı tarafın size yaptığı şeyleri siz de başkasına/ başkalarına yapıyor musunuz? Ve tam olarak , basit ve sade bir şekilde nasıl birini istiyorsunuz? Bunları kendinize karşı dürüst olarak cevaplarsanız belki birşeyler değişebilir.. Başkasını değiştirmenin mümkün olmadığını, kendimizi değiştirip geliştirdikçe karşımıza çıkan insanların değiştiğini düşünüyorum.. İyi akşamlar..

Lütfen yanlış anlamayın söyleyeceklerim sizi eleştirmek için değil, kaldı ki sizi tanımıyorum bile.. Sadece siz ne kadar doğru bir sevgilisiniz? Karşı tarafın size yaptığı şeyleri siz de başkasına/ başkalarına yapıyor musunuz? Ve tam olarak , basit ve sade bir şekilde nasıl birini istiyorsunuz? Bunları kendinize karşı dürüst olarak cevaplarsanız belki birşeyler değişebilir.. Başkasını değiştirmenin mümkün olmadığını, kendimizi değiştirip geliştirdikçe karşımıza çıkan insanların değiştiğini düşünüyorum.. İyi akşamlar..

Mesela ben eğitimli kültürlü birini istiyorum ben yüksek lisanslıyım, karşıma çıkan eğitimli olmuyor, eğitimliyse kültürlü olmuyor, ben daha önce evlenmemiş birini istiyorum bu yaştakilerin çoğu boşanmış oluyor, vardır hiç evlenmeyen ama az, karşılıklı sevgi istiyorum ama zaten bu aşamaya gelinceye kadar çoğu şey olmuyor.. Hayırlısı artık..

Back
X