Çok Mutsuzum

Canım ben yıllarca bekar ve sevgilim olmadan çok daha mutlu günler yaşadım. Ciddi sevgilim oldum işler sarpa sardı, nişan evlilik çocuk derken.. Bilenler bilir ömrümün en kötü günlerini yaşıyorum. Ben seni anlıyorum beni anlayan biri olsa sevgilim olsa yalnızlığımı paylaşsam diyorsun ama o işler herzaman öyle olmuyor Kendi kendine mutlu olmayı öğrenirsen yalnızken de biri varken de en mutlu sen olursun :) Şu an bana yalnız günlerimi verseler daha ne isterim :)

Evet söyledikleriniz doğru hayatında biri olduğunda sana karışacak, şunu söyle yap böyle yap diyecek.. İnşallah siz de istediğiniz huzura kavuşursunuz..

Bu sitede hic bir zaman anlamacagim tek şey bu kadınların evlenme merakı gerçekten.

genelde evlenme meraki degil.
her insan sevmek ve sevilmek ister.
özsevgi ve saygi harince bir insanin sevildigini bilmesi gelisimi ve ruh sagligi icin asiri önemlidir.
genelde anne/baba sevgisi belirli bir yastan sonra yeterli olmaz- insanoglu sadece bir baska insanin yansimasinda kendini bulabildigi icin sevilmek yüksek bir önem tasir.
eeee tabi olayin cinsel boyutuda var. Türkiye sinirlari icinde bazi tabulari yikmak mümkün degil- yani tabiki yikan vardir ama genel anlamda- cinsel dürtüler basladigi zaman (13-16 yas civari) - catur cutur sevisen bir kadina ben sahsen daha denk gelmedim.

hatirladigima göre tip okuyorsunuz- bir iki psikoloji seminerine katilsaniz daha verimli bir hekim olabilirsiniz (broken heart sydrome, belki duymussunuzdur).
konusahibi evlenme meraklisi olsa, kel kör birini bulurdu- ben daha evlenemiyen bir kadin görmedim sahsen. yani evlenmek isteyen buluyor kocayi.
Amac evlenmek degil. amac sevmek, sevilmek- baska bir insanla derin bir arkadaslik kurmak. hayati paylasmak. iyi ve kötü günleri beraber yasamak.

Ayni durumdayiz. Cok iyi anliyorum. Bekar oldugumuz icin bile cevre daraliyor. Sizi anliyacak kisi sayisi azaliyor. Bir yerde yalnizlasiyor insan. İste bu yuzden beraber gulebilecegi dertlendiginde konusabilecegi biri olsun istiyor. Yoksa koca meraki degil yani. Zaten oyle olsa birine uygun olmasa bile evet der gecerdik. Surda sadece dertlesmek isterken bile ne yorumlar yaziliyor. Belki guzel cumlelere ihtiyaci var karsidakinin. Bu arada hayatta hastalik kayip pek cok seyi gormus yasamis biriyim. Elbette buyuk sikintilardan degil ama insan yaninda biri olsun istiyor. Yalnizlik Allaha mahsus. İnsallah rabbim onunuze guzel insan cikarsin. İyi dileklerde bulunmak cok da zor olmasa gerek. Herkes yasadigini bilir.
Beni özetlemissin...

Mutlu olacağıma dair incecik bir ip gibi bir umudum var. Bazen o da yok.. Bir insan hayatı boyunca bir tane bile ya şu da iyi biriydi ama anlaşamadık.. diye bir tane bir doğru düzgün biriyle tanışmaz mı? Yaş 40 a yaklaşıyor.. Ben doğru düzgün biriyle tanışmış değilim. Hiçbir beklentim olmadığı zaman, mutlu olmayacağımı bildiğim zaman kafam rahat. Nasip değilmiş diyorum. Ama bazen, ya bir tane bile doğru düzgün biri olmaz mı diyorum..

Not: Arkdaşlar konu evlenmeme ile ilgili değil, konu neden doğru düzgün biri ile karşılaşmıyorum sorunu.. Tşk ederim.
Benimde yaşım 38 2. Evliliğimi 5 ay önce yaptım ama ilk evliliğimle 2. Evliliğimin arası 8 yıl yani sekiz yılda izmirde bir tane düzgün adam güvenilir insan çıkmadı sevgililerim oldu bu esnada ama hep laylaylom zihniyetler eğlenmek gezmek tozmak yalan dolan hayatları sinema olmuş ayrıldım ve uzun süre yalnız kaldım kafama göre yaşadım yaşta ilerleyince arkadaş tavsiyesiyle biriyle tanıştım yurtdışında yaşıyordu ben de o kadar bunalmıştım ki yaşadıklarımdan sanki herşeyden kaçmak istercesine evet dedim kısa sürede evlendim ben de bu yaşıma kadar şimdiki eşimde dahil olmak üzere kafamdaki profile uygun kafa dengi birini bulamadım şu an çokmu mutluyum hayır çocuk sahibi olayım bir hayat arkadaşım olsun gözüyle bakıp düşündüm maalesef o doğru kişi yok yada bizler fazla beklenti içindeyiz bilemiyorum ,benzer duyguları bende yaşadım hala da düşünüyorum bu olay üstüne

• Beğen
Reactions: mb1
243C548F-6D0D-407A-AD61-BE48A4E0ACC3.webp
Dün bunu instagram‘dan gördüm ve cok hosuma gitti.

Benimde yaşım 38 2. Evliliğimi 5 ay önce yaptım ama ilk evliliğimle 2. Evliliğimin arası 8 yıl yani sekiz yılda izmirde bir tane düzgün adam güvenilir insan çıkmadı sevgililerim oldu bu esnada ama hep laylaylom zihniyetler eğlenmek gezmek tozmak yalan dolan hayatları sinema olmuş ayrıldım ve uzun süre yalnız kaldım kafama göre yaşadım yaşta ilerleyince arkadaş tavsiyesiyle biriyle tanıştım yurtdışında yaşıyordu ben de o kadar bunalmıştım ki yaşadıklarımdan sanki herşeyden kaçmak istercesine evet dedim kısa sürede evlendim ben de bu yaşıma kadar şimdiki eşimde dahil olmak üzere kafamdaki profile uygun kafa dengi birini bulamadım şu an çokmu mutluyum hayır çocuk sahibi olayım bir hayat arkadaşım olsun gözüyle bakıp düşündüm maalesef o doğru kişi yok yada bizler fazla beklenti içindeyiz bilemiyorum ,benzer duyguları bende yaşadım hala da düşünüyorum bu olay üstüne

Ben çocuğa da şu an çok istekli değilim nedeni de kendim doğru düzgün bişey yaşamadım.. Belki ilerde koruyucu anne olabilirim..

özsevgi ve saygi harince bir insanin sevildigini bilmesi gelisimi ve ruh sagligi icin asiri önemlidir.
genelde anne/baba sevgisi belirli bir yastan sonra yeterli olmaz- insanoglu sadece bir baska insanin yansimasinda kendini bulabildigi icin sevilmek yüksek bir önem tasir.
eeee tabi olayin cinsel boyutuda var. Türkiye sinirlari icinde bazi tabulari yikmak mümkün degil- yani tabiki yikan vardir ama genel anlamda- cinsel dürtüler basladigi zaman (13-16 yas civari) - catur cutur sevisen bir kadina ben sahsen daha denk gelmedim.

hatirladigima göre tip okuyorsunuz- bir iki psikoloji seminerine katilsaniz daha verimli bir hekim olabilirsiniz (broken heart sydrome, belki duymussunuzdur).
konusahibi evlenme meraklisi olsa, kel kör birini bulurdu- ben daha evlenemiyen bir kadin görmedim sahsen. yani evlenmek isteyen buluyor kocayi.
Amac evlenmek degil. amac sevmek, sevilmek- baska bir insanla derin bir arkadaslik kurmak. hayati paylasmak. iyi ve kötü günleri beraber yasamak.

Aynen yıllarca tanışmak konuşmak isteyen oluyor ama ya bişey hissetmiyorum ya da hiç uygun değil..

Ben çocuğa da şu an çok istekli değilim nedeni de kendim doğru düzgün bişey yaşamadım.. Belki ilerde koruyucu anne olabilirim..
Doğru düzgün birşey yaşamadım derken açık konuşurmusunuz eğlenmek gezmek bir erkekle arkadaşlık vs gibi şeylermi yani o yüzden çocuk fikri size uzak geliyor fakat yaş itibariyle vaktiniz dar bunu düşündünüzmü ilerde yaş biraz daha geçince neden çocuğum olmadı diye üzüleceğinizi pişman olabileceğinizi düşündünüzmü tabi çocuk sahibi olma isteği kişiden kişiye değişebilir saygı duyuyorum

Doğru düzgün birşey yaşamadım derken açık konuşurmusunuz eğlenmek gezmek bir erkekle arkadaşlık vs gibi şeylermi yani o yüzden çocuk fikri size uzak geliyor fakat yaş itibariyle vaktiniz dar bunu düşündünüzmü ilerde yaş biraz daha geçince neden çocuğum olmadı diye üzüleceğinizi pişman olabileceğinizi düşündünüzmü tabi çocuk sahibi olma isteği kişiden kişiye değişebilir saygı duyuyorum

Daha ufukta öyle biri yok olduğun varsayalım ben nişanlimla yemeğe çıkmadım evlenecek olsam eşimle bir tatile gitmedim.. Daha bunun tanışma süreci, evliliğin oturma süreci var.. Belki anlaşamıycam.. Olan çocuğa olacak.. Kendim tam mutlu olmadan çocuğu da mutlu büyütemem..

Daha ufukta öyle biri yok olduğun varsayalım ben nişanlimla yemeğe çıkmadım evlenecek olsam eşimle bir tatile gitmedim.. Daha bunun tanışma süreci, evliliğin oturma süreci var.. Belki anlaşamıycam.. Olan çocuğa olacak.. Kendim tam mutlu olmadan çocuğu da mutlu büyütemem..
Düşünceleriniz çok güzel fakat arkadaşlık vs ilişki anlamında aşırı seçici olduğunuz belli uygun birini kendinize yakıştıramıyorsunuz ve bir ilişkiye adım atamıyorsunuz peki hiç azda olsa hoşlanabileceğiniz biri karşınıza çıkmadımı yani görüşmek sohpet muhabbet olmadımı bazen de insanlara bir şans vermek gerekir tanıyabilmek için siz kendinize duvar örürseniz kimse size açılamaz bu da var

Bu sitede hic bir zaman anlamacagim tek şey bu kadınların evlenme merakı gerçekten.
Şartlar, ortamlar ,çevre herkes için aynı olmuyor.O yüzden kaygı türleri de değişiyor bir tanem ;)

Düşünceleriniz çok güzel fakat arkadaşlık vs ilişki anlamında aşırı seçici olduğunuz belli uygun birini kendinize yakıştıramıyorsunuz ve bir ilişkiye adım atamıyorsunuz peki hiç azda olsa hoşlanabileceğiniz biri karşınıza çıkmadımı yani görüşmek sohpet muhabbet olmadımı bazen de insanlara bir şans vermek gerekir tanıyabilmek için siz kendinize duvar örürseniz kimse size açılamaz bu da var

Okuldan biraz hoşlandığım biri olmuştu ama o bütün kızlarla ilgiliydi.. Ayrıca konuşmaları kötüydü ağzı bozuktu yani.. Bir de 2 tane çocuğu mu ne varmış.. Bir var diyodu bir yok diyordu.. Vardı ama şu an 3. bile olmuştur.

Okuldan biraz hoşlandığım biri olmuştu ama o bütün kızlarla ilgiliydi.. Ayrıca konuşmaları kötüydü ağzı bozuktu yani.. Bir de 2 tane çocuğu mu ne varmış.. Bir var diyodu bir yok diyordu.. Vardı ama şu an 3. bile olmuştur.
Sosyal bir insan değilmisiniz ne bileyim bu yaşa kadar sadece okuldan hoşlandığınız biri olması bana çok garip geldi

Senle ilgilş değil Bi arkadaş dan bahsetcem. Aile ile skntılı arkadaşı pek yok hep mutsuz ve hep olumsuz. Güzel bir kız yakısıklı erkekler oluyor hayatında 1 yıl yaşıyor karı koca gibi sonraama adamlar zaten evli gibi niye evlensin. Başlıyorlar kızı kullanmaya maddi manevi kız evlenelim diyincede öküze baglagıp ayrılıyorlar. kız her sene birine kör kütük aşık hayatın merkezinde hiç kimse ile görüşmüyor hep suratı asık napsa yaranamıyorum karsısında ki zaten. Ve ahlak duygusu olmayamları çekiyor. Hadi bakalım. Ben kalan son arkadaşıyım ben bu kızla napcam benmde eneberjimi tüketiyor yiyor. İnsan olarak bile katlanamıon koca nasıl katlansın.

Sizde buradaki başlıkları daha sık okursanız evlenmek isteyenin koca bulmadığını anlarsınız .
Ekstra olarak sevilme güdüsü ile evliliğin hic bir alakası olduğuna inanmıyorum
Inanan bir semirdende yardim almam .
Iyi forumlar.

Şartlar, ortamlar ,çevre herkes için aynı olmuyor.O yüzden kaygı türleri de değişiyor bir tanem ;)
Katılmıyorum maaalesef, kendine de ger veren bir kadın ; şartları ne olursa olsun bu merakta olmuyor.

Ben şu son cümleyi anlamıyorum:

Derdim evlenmek değil. Düzgün biriyle tanışmak.

Bu ne demek? Düzgün biri ile tanışmayı neden istiyorsunuz?

Onunla bir yola girmek için değil mi? Ve o yolun adı da evlenmek değil mi?

Evlenmek istiyorum ama düzgün biri ile karşılaşmıyorum demiyorsunuz da...

Ben düzgün biriyim. Adım sonnur. Trabzonda yaşıyorum. Ve yemin ederim ki düzgün biriyim.

Tanıştınız düzgün biriyle.

Gönlünüz oldu mu?

Olmadı.

Çünkü benimle evlenemezsiniz.

Demek ki düzgün birini evlenmek için istiyorsunuz. Açıkca söyleyin. Bu bir suç değil.

Gunumuzde duzgun olmayan o kadar cok erkek var ki, karsilasmamanizi normal karsiliyorum. Bizim babalarimizin nesli daha adam gibi adamdi. Simdikilerin buyuk kismi en basiti evlenecekleri kadinin memur ogretmen vs olmasini oncelikli kriter sayiyor. Kendilerini de bulunmaz hint kumasi saniyorlar. Karsindaki kadinin ruhuna yuregine benligine bakmiyor. Yuzeysel sig iliskiler.

Bende 30a merdiven dayadım. Sosyalmedyaya bakınca ne kadar mutlu inssnlar, esiyle cocugu ile foto cekiyolar paylasiyolar, cok imreniyordum, sonra düşündüm bu kadar insan mutlu ise neden bu kadar psikologlar dolup taşıyorlar, psikolojik ilaclar en cok satilan ilâçlarmış. Olmayinca olmuyor, bende yuvam olsun istiyorum ama kader kismet.inanin yalnız değilsiniz, dünya bizim gibi yalnızlarla dolu 😁

Back
X