• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok öfkeliyim lütfen yargılamayın..

Ailem destek olmaya calisiyor ama ben onlara yuklenmek istemiyorum. Ablamsa hep para koparma derdinde ailemden. Birazcik bir sey soylesem ablama git anne babana agla der
Ailenizden almak yerine ablanizdan mi almak istiyorsunuz? Ablaniz desek olur ama sizden asıl sorumlu olan kişi anne babaniz.
Konuyu doğru düzgün yazsaydınız keşke.
Çoğu zaman tost yemenizin, evde tereyağını olmaması tamamen ablanizdan mi kaynaklı?
Öfkenizi anlamadım cidden.

Yok hayir ablam. Dusunuyor aslinda ama bazi davranislari bana cok ters geliyor. Gidip konusup anlasabilecegim biri degil. Cok para harcamasinin sebebini bipolar olmasina bagliyor. Ben boyleyim diyor kisaca
Sebebini biliyorsa niye harcıyor? Ne saçma ya? İlaç kullanmıyor mu? Sizi ben bipolar sandım da, kullanıcı adınızdan dolayı. Ayrıca öğrenci olsanız da kısmi zamanlı çalışabilirsiniz. Ablanıza niye el bağladınız ki?

Anneniz babanız nerede? Konu net değil ama anladığım kadarıyla ablanız tam zamanlı iste çalışıyor ve size bakmıyor diye yakınıyorsanız. Üzgünüm ama ablanız çalışıyor siz öğrencisiniz diye size bakmak zorunda değil. Bu durumda ancak burs arayabilirsiniz.
Hayir ben ondandan bana en azindan vadettigi seyi yapmasini bekliyorum. Bana bakmasini degil. Kira ve yiyecekler onda faturalar bende. Ben hic aksatmazken o hep bahane buluyor.

Yok hayir ablam. Dusunuyor aslinda ama bazi davranislari bana cok ters geliyor. Gidip konusup anlasabilecegim biri degil. Cok para harcamasinin sebebini bipolar olmasina bagliyor. Ben boyleyim diyor kisaca
İçinizde birikmiş bazı yaşanılan olaylar. Bu olayda patlama noktanız olmuş gibi geldi bana.
Ablanızın değişken ruh hali var. Ya bununla yaşamayı öğreneceksiniz ya da alıp karşınıza konuşacaksınız.
Bipolar kendi teşhisi mi ? Doktorun koyduğu bir teşhis mi?

Ailem destek olmaya calisiyor ama ben onlara yuklenmek istemiyorum. Ablamsa hep para koparma derdinde ailemden. Birazcik bir sey soylesem ablama git anne babana agla der
Ablanız da çalışmıyorsa ablanıza dert yanmanız saçma değil mi? Ki çalışıyorsa bile sizden anne babanız sorumlu. Yiyecek paranız bile yoksa onlardan istemeniz lazım. Anne babama yüklenemem deyip ablanıza mı yükleniyosunuz? Ağzınızdan cımbızla kelime alıyoruz bir şey anlaşılmıyor dediğinizden

Sebebini biliyorsa niye harcıyor? Ne saçma ya? İlaç kullanmıyor mu? Sizi ben bipolar sandım da, kullanıcı adınızdan dolayı. Ayrıca öğrenci olsanız da kısmi zamanlı çalışabilirsiniz. Ablanıza niye el bağladınız ki?
Ben de bipolarim. Ikimiz de tedavi goruyoruz. Ogrenci olmam belki mani olmazdi ama ders saatleriyle uyusmuyor ve ben akademide kalmak istedigim icin parttimeda bile calissam derslere ozen gosteremiyorum. Gercekten bahane degil

Ablanız da çalışmıyorsa ablanıza dert yanmanız saçma değil mi? Ki çalışıyorsa bile sizden anne babanız sorumlu. Yiyecek paranız bile yoksa onlardan istemeniz lazım. Anne babama yüklenemem deyip ablanıza mı yükleniyosunuz? Ağzınızdan cımbızla kelime alıyoruz bir şey anlaşılmıyor dediğinizden
Sakin ol dostum ablam calisiyor problrm burada zaten. Yargilamayin yazdim iyi ki... ayrica hangi bir seyi anlatabilirim buraya

Hak etmedigim seyler yasiyorum. Ogrenci oldugum icin duzenli bir iste calisamiyorum. Cogu zaman tost yiyorum ama bu durumun benimle dogrudan ilgisi yok. Gercekten eger benimle ilgisi olsa zaten sikayet etmem. Ama dis sebeplerden oldugu icin ve bilincli sekilde bahanelerin arkasina siginan birinin sorumsuzlugna maruz kaldigim icin tum bu ofkem. Su an acim ve evde hicbir sey yok degil ama ornegin tereyagi alinmadi mesela eve. Ama bu sahis cogu gunler disarda yiyip geliyor beni canım yerine koyarak hep tokum ac hissetmiyorum diyor. Siz olsaniz ne hissederdiniz? Benim butcem olsa zateb eve katki yaparim. Hic yapmiyor da degilim faturalari ben oduyorum.
Tereyağ çoğu eve girmiyor zaten kilosu olmuş milyon para. Konumuz anlaşılmıyor ayrıntı vermelisiniz

Hayir ben ondandan bana en azindan vadettigi seyi yapmasini bekliyorum. Bana bakmasini degil. Kira ve yiyecekler onda faturalar bende. Ben hic aksatmazken o hep bahane buluyor.
Bahsettiğiniz paylaşım esit degil zaten. Abla kardeş arasında söz konusu olmayabilir de mesele edilebilir de.. bu aile dinamiklerinize bağlı. Ablanız artık bunu karşılamak istemiyorsa onu suclayamazsınız. Yurda çıkmayı düsünebilirsiniz.

Sakin ol dostum ablam calisiyor problrm burada zaten. Yargilamayin yazdim iyi ki... ayrica hangi bir seyi anlatabilirim buraya
Neyi yargılamadım Allah aşkına nerde yargılama? Bi yargılama kelimesidir almış başını gidiyor. Öğrenci olduğunuz için anne babanızın masraflarınızı karşılaması gerek. Aç kalacak kadar kötü durumdaysanız arayıp para isteyin. Ebeveynlerin kendi çocuğunun sorumluluğunu diğer çocuğuna yüklemesi doğru değil. Bazı ihtiyaçlar karşılanabilir ama sizin sorumluluğunuzu komple ablanızın almasını beklemeyin

Bahsettiğiniz paylaşım esit degil zaten. Abla kardeş arasında söz konusu olmayabilir de mesele edilebilir de.. bu aile dinamiklerinize bağlı. Ablanız artık bunu karşılamak istemiyorsa onu suclayamazsınız. Yurda çıkmayı düsünebilirsiniz.
evet esit degil ama benim aylik cebime girenle onunki bir degil. Suclamayi ben de istemiyorum. Cozum uretemiyorum. Bu yuzden ofkeliyim.

evet esit degil ama benim aylik cebime girenle onunki bir degil. Suclamayi ben de istemiyorum. Cozum uretemiyorum. Bu yuzden ofkeliyim.
Tamam da ablanız sizden fazla kazanıyorsa siz bunda hak sahibi değilsiniz ki.. Niye sizin geçiminize destek olsun? Sadece ablanız, ebeveyniniz değil. Gecinemiyorsananız anne babanızdan destek alabilirsiniz, burs arayabilirsiniz, yurt arastirabilirsiniz, ekstra is arayabilirsiniz, okulu dondurabilirsiniz, okulu birakabilirsiniz.. pek cok seceneginiz var. Ablanizin karsiliksiz destek olmasini beklemek bir secenek degil.

Eve hiç mi alışveriş yapmıyosunuz? Ortak alışveriş yapın,daha az masraflı olur.
İşe giremiyorum,ailemden de para da istemek istemiyorum demişsin ama ne yapacaksın aç mı gezeceksin o zaman? Mecbur ailenden para isteyeceksin. Şu anda öğrencisin sana para vermesi gereken kişi ailen.

Ben de bipolarim. Ikimiz de tedavi goruyoruz. Ogrenci olmam belki mani olmazdi ama ders saatleriyle uyusmuyor ve ben akademide kalmak istedigim icin parttimeda bile calissam derslere ozen gosteremiyorum. Gercekten bahane degil
Okulda da kısmi zamanlı çalışabilirsiniz. Kütüphane veya uygulama merkezi gibi işinize de yarayacak yerler için ilan açılıyor. Bazı zamanlar ikinci dönem başında da açılır. Deneyin derdim.

Tabi ki insan annesine babasna aglar sokaktaki manava aglayacak haliniz yok. Evde gercekten birsey yoksa cek fotolarini annenlere at. Cebinde yiyecek alacak paran yoksa da iste onlardan fastle cepten iki dkda yollarlar. Ablan kendi maasini eziyorsa ona birsey diyemezsin ama ailen ikinize harcansin diye ona para yolluyorsa onu da sikayet et ailene.

Mesele eve çeşit çeşit yiyeceklerin alınmaması mi? Arada market alışverişine çıkıp fiyatlara bakıyor musunuz? Tereyağ olmadan da bir şeyler hazırlayabilirsiniz kendinize.

Ailenizden para isteyeceksiniz gerektiğinde, ablanizdan değil. Çalışıyor olması herşeyi eksiksiz alacağı anlamına gelmez.

Back
X