Cok önemli,düşüncelerinizi bekliyorum!!

mirrorr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2012
73
0
0
Bursa
Arkadaşlar bir sorum olacak. Kardeşim lise2 ye gidiyor. ve yabancı dil bölümünü seçti. Cunku küçüklüğünden beri pek yatkın,anlayabiliyor sürekli cnbc-e kanalını vs izliyor. Ama gel gelelim öğretmenine. Çocuğu öyle bir sogutmus ki,sınıftaki herkesi. Cok zormus,üniversite sınavına gece gündüz çalışsalar bile dil bolumundekiler başarı saglayamiyorlarmis. Önleri pek açık değilmiş,başını kaldırmadan sürekli çalışmaları gerekiyormuş ama buna rağmen basarisizlik oranı çokmus. Kardesimde bolumumu mu degistirsem ama tm de yani eşit ağırlık veya sayısal öğrencisi olduğumu düşünmüyorum ve sevmiyorum diyor. Tercüman mütercim olmak istiyor. Ama bölümün dezavantajı oldukça fazlaymis ve tek bir dil sınıfı var okullarında. Bilemedik kararsiziz

Arkadaşlar sizden de dil bölümünü okuyan var mı? veya bir yakininiz tanıdığınız falan varsa yardımcı olabilir misiniz? gercektende böyle mi diye merak ediyorum. kardeşim için onemli bir şey. 2 sene sonra üniversite sınavına giricek. düşüncelerinizi esirgemezseniz minnettar olurum. şimdiden cok teşekkürler yardimlarinizi bekliyorum..

öğretmeni o kadar haklı ki banada zamanında söylediler
bende lisede dil bölümü okudum ing.dili ve edeb. bitirdim formasyon almadım işsizim
ve her giren ing.dili falan kazanmıyor o kadar çok dil ve o dillerden o kadar çok işsiz arkadaşım var ki

bir arkadaşım amerikan kültür edeb. bitirdi
ispanyolca ve rusçadan kursa gitti şirketlerin maaş teklifi 850 veya 900tl umarım anlatabilmişimdir
ama o daha yeni mezun sonra ne olur bilemem

oylemi gerçekten ya? kardesimde okudu suan ve cok üzüldü. kararsız kaldık cok fena ne yapsak bilemedik. cok seviyor istiyor ama gelecekte bir şey olamaz mı

ben umudunuzu kırmak istemem işe girende çok arkadaşım var ama hepsi öğretmen oldu
tercüman olan tanıdığım çıkmadı
geçmişi geri alabilsem kesinlikle başka bir bölüm okurdum alan bilgisi alan bir bölüm iktisat, maliye gibi
bir önerim var bölümünü gerçekten seven insan çalışan azimli insan mutlaka başarılı olur
iş olanaklarını dersane öğretmenleriyle falanda daha ayrıntılı görüşebilirsiniz

şu an sistem değişti zaten yabancı dil çıokışlı diye illa dille ilgili bi bölüm seçmek zorunda değil

aldığı tüm puan türlerine göre tercih yapabilir bunu bi araştırsın rehber öğretmeninden bilgi alsın bence

bende lisede dil çıkışlıyım ama bizim zamanımızda ortak alan vardı ve ben işitme engelliler öğretmnliği bölümünü seçtim ve çok yüksek nolmayan bi kpss puanıylada ilk senemde atandım

şu andaki sistemle ilgili bilgi alın bence şimdiki sınav sistemi kendi bölümünden başka bölümleri seçmenede izin veriyo

iki arkadaşımdan biri almanca biri fransızca mezunu öğretmen oldular

lisede dil okumuşlar ingilizce öğretmenliği kazanamadıkları için bu bölümleri mecburen okumak zorunda kalmışlar

almancadan bu sene 3 kişi atadılar fransızcadan ise hiç bilmiyorum kaç kişi

sonuç ıkısıde işsiz...

çok şanslısınız bende ortak alan diye seçmiştim mat kötü uluslararası ilişkiler okumaktı niyetim
demek sistem gene değişmiş çok şanssızım çünü ben seçtim ortak alanı kaldırdılar zamanında

Son düzenleme:
Genelde demek istediğiniz gelecekte iş imkanı olmadığı. Kardeşimde ben cok çalıştıktan sonra engel kalmaz ki ama cok kafam karıştı diyor. Bende lisede sayısal okudum,güzel bir puanlada universiteye yerleştim. 21 yaşındayım. O yüzden dil bölümüyle ilgili hiçbir bilgim yok kardesimede yardimci olamıyorum. sizin fikirleriniz cok önemli bizim için. Hiç mi şans yok peki? öğretmenlik istemiyor. Puana göre her istediği yere gidebilir ama sayısal dersleri islemiyorlar ki. cok problen ya bi karara varamadik (

dil bölümünde okuyanların genelde sayısalı iyi olmaz çünkü mat falan diye dersi en son lise1de görmüştüm diye hatırrlıyorum
dil bölümü çoğu insan için umutla başlar pişmanlıkla biter
ama diyorsa sayısal dersleri dersaneye gider öğrenirim o zaman problem olmaz bence zaten ortak alan çıkmış gene

mrb ben eğitim fakültesi ingilizce öğretmenliğinde okuyorum, kesinlikle değiştirmesin derim... böyle bir hataya düşmesin, madem seviyor ilgisi var yeteneği var, başka bölümlere gidip pişman olan çok, keşke diyen çok, ingilizce birçok iş kapısına açık bir eğitimdir, madem öyel bir sıkıntısı var daha çok üstüne gitsin başarısını göstersin, bir hoca yüzünden bir kariyer kaybetmek? bilemiyorum şu an ciddi anlamda üzüldüm, keşke konuşma imkanım olsaydı..

Eğer bu işi gerçekten seviyorsa bence hayallerinin peşinden gitmesine izin ver.İş bulamama gibi bir sorunu olmaz çünkü gerçekten severek yapacağı ve mutlu olacağı bir mesleği olacak.Bu yüzden diğerlerinin arasından sıyrılır ve iş bulur , giderek yükselir.Öte yandan bakarsak sevmediği bir mesleği yapmasının,çok para kazanmasının hiç bir anlamı yok çünkü asla mutlu olamayacak.Bütün hayatını hayıflanarak ve pişman olarak geçirecek.Durum böyleyken paranın içinde yüzse ne olur yüzmese ne olur...İşini sevmeyen bir doktor hastasıyla ne kadar iyi ilgilenebilir.İlgisizliğinin bedeli belkide bir insanın hayatına mal olacak.Mutsuz bir mühendis işlerini ne kadar düzgün yapabilir.Hepsini baştan savma yapacak.İstemeyerek öğretmen olmuş biri öğrencilerini destekleyeceği yerde onların hayallerini yıkar.Kim bilir belkide birileri zamanında onunkileri yıkmıştır...

Kardeşinin ileride öğretmeni gibi mi olmasını istiyorsun?Belliki adam bu işi sadece parası için seçmiş.Sonrada kalkıp çocuklara önünüz açık değil çalışmak zorundasınız diyor.Öğretmeni maalesef kendi iç huzurunu yakalayamamış biri.Kendisi başka bir mesleği istiyormuş olamamış içinde kalmış anlaşılan.Hayallerinin peşinden gitmeye çalışan bu küçük çocuklarının önünü tıkaması ve kafalarını karıştırması başka türlü açıklanamaz bence.Cesaretlerini kıskanıyor.Kendisi onların yarısı kadar bile cesur olamadığı için.

Kardeşinin hayallerinin peşinden gitmesine yardım et.Onu destekle.Eğer onu engellersen ya da başkalarının engellemesine izin verirsen sonra çok pişman olursun.

birşey eklemeyi unuttum, eğitim fakültesinde eğitim aldığı takdirde hem mütercim tercümanlık diplomasına sahip olabilir hemde öğretmenlik, yeminli tercüman olabilir yani buda bir taşla iki kuş demektir, bir ingilizceci asla açıkta kalmaz, geniş bir sektör, iş kaygısı olamaz kendini yetiştirmiş birinde, bu konuyu dikkatlice düşünün derim

evet haklısınız. Ama sanirim bu durumda sosyal hayatı diye bir şey kalmayacak. Sürekli kelime ezberi,kitap okuma vs. Tabi kendi seçti sonuclarinada katlanmali. Fakat ben ablası olarak hem gezmesini sosyal aktivitelere katılmasını hemde fazlasıyla çalışmasını istiyorum. Yaşı küçük sagliklida düşünemiyor. Acaba eşit ağırlığa geçse pişman olur mu diyede dusunuyoruz? Dersanelerde yeni sisteme göre kapatılıyor. Tek başına ogrenmeside imkansız gibi. Ben sayisalciyim yardımcı olabilirim ama ne seviyede.. Gerçekten cok zorlu olacak gibi.. sizce ne yapmalı? tam anlamıyla doğru karar olarak?

arkadaşıma katılıyorum çok güzel yazmış.. her mezun olan öğretmen olamıyor malesef.. ama bellki kardeşin seviyor bu mesleğe değer verecek, hayatını bir kişinin yönlendirmesine izin vermesin, o öğretmenin üstesinden gelebilir başarısı ve azmi ile

tamamen kardeşinize, çalışma hevesine bağlı...

ingiliz dili ve edebiyatı mezunuyum...isteyerek, severek öğretmen oldum...arkadaşlarım arasında tercümanlık yapanlar var (kimisinin kendi şirketi tercüme bürosu var) televizyoncu olan arkadaşlarım var, özel şirketlerde çalışan arkadaşlarım var (yönetici kadrolarında) bir kısmıda öğretmen...ve öğretmen olanların bir kısmı tembelliklerinden kolayı seçtiklerinden öğretmen oldular....

bir de merak ediyorum işletme iktisat mezunları ne kadar rahat iş bulabiliyorlar ???

şunu da ekleyeyim yüksek lisans alanlarında bazı bölümler ingiliz dili edebiyatı mezunlarını alıyorlar (ben PDR nin aldığını biliyorum) araştırmıştım yüksek puan istiyor ama alıyorlardı...araştırsın...vizyonu geniş bir insansa, sosyal girişkense istediği her işi yapabilir...

katılmıyorum dilciler herzaman sosyaldir, diğer derslerdede sürekli test vb şeyşer yapacak, kardeşiniz seviyorsa zaten kelime ezberleme vs bunları hobi gibi algılayacaktır ders ve zorunluluk olarak değil.. kelime çalışmak kitap okumak bunlar test çözmekten tarih ezberlemekten daha kolaydır

Kardesimde bu yazdiklarinizi okuyor. Oh bu yazan abla içimi rahatlattı cok mutlu oldum dedi:) genelde olumsuz şeyler söyleniyor. kararsız kaldık. ıngilizce öğretmenliğini atamalar için istemiyormuş ve sevmiyorum diyor. tercumanliga takmış durumda. sizinde fikrinizi dusunecegiz cok teşekkür ederiizz. peki siz memnunmusunuz?

ne güzel anlatmışsınız aklımdakileri....

aslında ünilerde en sosyal bölümler dilcilerdir başka bölümler bize hayret ederdi hocalarla falan çok samimiydik
bence kardeşin eğer istemediği bölümde okursa bu içinde dert olabilir aklında keşke okusaydım soruları kalabilir
kendine güveniyorsa seçsin ama zorlukları gözardı etmesin yeni sistemi tam bilmesemde matematik olmadan hiçbirşey olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…