Çok özledim 😭 Türkiye

Ya ne bileyim daha yeni sahte diploma skandalı patladı bu ülkede. Gençlerin işsizlikten intihar ettiği yerde torpilliler makam sahibi oluyor. Afetler, felaketler oluyor kimse sorumluluk almıyor. Ya güpe gündüz evladın katlediliyor adalete bile güvenemiyorsun katiller cezalandırılacak diye. Arkadaşlar bilmediğimden soruyorum sizin oralarda da böyle mi? 😅 vallahi tüm dünya böyleyse bu gece huzurla uyuyacağım :D
Değil ama zaten özledik deyince bunlardan bahsetmiyoruz ki biz.

Değil ama zaten özledik deyince bunlardan bahsetmiyoruz ki biz.

Cunku Insanlarin midesi bulandi artik ayni muhabbetlerden bence. Yurtdisina gidene kadar nasil giderim nasil giderim diye kafa ütüleyip kendini yirta yirta gidip gidince de gelmeyin burasi şöyle böyle diye kafa ütülemeye basliyorlar. Ayagini yurtdisina atan eline kamera alip sabah aksam yurtdisi videosu çeker oldu ve her şeyi cok biliyorlar.
Artik sosyal medyada benim de karsima ciktikca saydirasim geliyor. 😄
Arkadas ortaminda filan özledim muhabbetleri yapilir tatli da olur eski gunler konusulur filan ama sosyal medyada pek oyle olmuyor.
Kendi ulkesinden baska bir ulkeye bu kadar kendini yirtarak gidebilen insan pekala geri de dönebilir. Turkiyede milyonlarca insan yasiyor mu yasiyor sonucta oyle veya boyle hani imkansiz triplerine girilmesini ben anlamiyorum.

Bi de Turkiyeden giden ve memnun olanlar sade kasiyer ve fabrika iscileriymis gibi bi algi yaratiyor bazilari sanki geri kalanlar sabancilar gibi yaşiyormuş... 😁
Esim IT manager idi global sirketlerle calisti hep Turkiyedeyken. Geldigimizden beri Turkiyeyi özledim diye tutturdugu olmadi gayette memnun.

Montenegro'da temmuzdan kasıma kadar maden mühendisi olunabiliyormuş demek ki.
Ben de gidem de bir agız tadıyla maden mühendisi olup gelem.
Kimsede demememiş ki belki kadının iki kocası var, belki ilkinin üstüne kuma getirdi mühendisi

Hanimefendi kimden bahsettiginizi algilayamiyorum konulari da hic okumadim ama Montenegro da değilim en son bile tercih edeceğim bi ulke olmazdi zaten Avusturya dayim
Ya allah aşkına sanki kendi çalışmaya gitmiş ya da ülke ülke geziyor da tercih hakkın var gibi yazmışsın yazarken bin tane yazım yanlışı icat etmişsin Avusturya dayım jdjdjjd :) yazıp yazıp karadağda çıkarsan aşırı gülcem sana elini sallasan türke değen yerde inş ağlamıyosundur ülkem ülkem diye

Ya allah aşkına sanki kendi çalışmaya gitmiş ya da ülke ülke geziyor da tercih hakkın var gibi yazmışsın yazarken bin tane yazım yanlışı icat etmişsin Avusturya dayım jdjdjjd :) yazıp yazıp karadağda çıkarsan aşırı gülcem sana elini sallasan türke değen yerde inş ağlamıyosundur ülkem ülkem diye
Valla Malatya’da bile çıkabilir, gelişine sallıyo

Tamam şimdi çözdüm olayı. konu sahibi @benhurrem olarak patladıktan sonra yani kimse Karadağ meselesine inanmayıp baya geyik yapınca Haziran'da üyelik iptali yapıp gitmişti. Arsızinsanlık hesabını Ağustos'ta açmış. Ve yönetim üyelikleri birleştirmiş :KK53: Konu sahibinin muhtemelen üyeliklerinin birleştiğinden haberi yok, bu yüzden "ne Karadağ'ı? Ben öyle bir yer bilmiyorum, hiç de sevmem" falan şeklinde takılıyor.

Bu Arsızinsanlık hesabıyla açtığı ilk konu, bu yıl Ağustos'ta gelmiş :D uzun zamandır okuyorum ama üye olmamıştım falan diyo, ama o sırada yönetici üyelikleri birleştiriyo tabi asdsf

Eki Görüntüle 3666371
Hahahah onu da beceremiyo ki son tercihim bile olmaz demek için de bi kültür gerekir ya haritada göster desen yerini bulamaz ama asla son tercihi bile değil sanki ona soran var da jdjdjd :)

Aynı şekilde ceza almaya(üslup cezası) devam ettiğiniz için hesaplarınız birleşmiş. Anlıyorum kıvırmaya çalışıyorsunuz ama bakın arkadaşlarınız o kadar salak değil. Yani kartları açık oynasak : ) Farkında değilsiniz ama hesaplarınız birleşmiş.
Kazennnn senin bazı konulara eve düşen yıldırım gibi düşmeni çok özledim 😍

Eviniz arabaniz ve iyi bir geliriniz varsa Turkiye'ye geri donebilirsiniz. Ama cocuklariniz okul cagina gelince masraflarinizin cok artacagini bilmelisiniz. Ozellikle iyi bir cevrede buyuteyim derseniz cok cok ciddi bir butce ayirmaniz gerekiyor. Ben birkac gun once avrupanin en zengin guzel ulkelerinden birinde tatildeydim. Ama nereye gidersem gideyim kalbim Turkiye'de. Ve Turkiye'de yasamayi cok seviyorum. Hali vakti yerinde olanlara da gitmeyi onermiyorum.

hangi ülkedesiniz? ben de almanyadayım ülkemi gerçekten çok özlüyorum. ama 1 haftadan fazla kaldıgımda artık çok strese girdigimi farkettim. korna sesleri, her yerde sigara dumanı, bitmek bilmez tartısmalar her yerde. burada en azından diyorum kızım daha güvende, bisikletle geziyor, yaya geçitlerinde insanlar yol veriyor ve sokağa çıkmaktan endişe duymuyorum. sağlık sistemi de allah göstermesin ama acil durumlarda türkiyeden bin kat daha iyi. kızımın ayagı burkulmuştu. çok şiştiği için götürdük. kırık çıkık olmamasına rağmen tam 28 dakika içerisnde travmatoloji uzman doktoru muayene etti, röntgen çekildi, ortopedi muayenesi yapıldı ve alçı takıldı. kızıma istedigi alçının rengine kadar sordular. ve tabi ki 5 kuruş bile ödemedik. acil olmayan durumlarda insan türkiyedeki gibi ertesi güne profesör randevusu alabilmeyi özlüyor ama unutmayın burada maaşınızdan kesilen sağlık sigortası ücreti dısında ödeme yapmıyorsunuz. ben de bu sebeplerden bir gün dönersem cebimde her ihtimale karşı vatandaşlığım olsun ve kızımın 2. bir anadili olsun ileride altın bilezik diye iyi yönlerine odaklanıyorum
Türkiyede sağlık sistemi de bitti zaten. Kendi yaşadığım şehir için söylüyorum hastanede tek doktor var acilde. Randevu zaten hak getire. Profesöre de 1,5 aydan önce randevu bulamıyoruz 🤷🏼‍♀️

Yahu Avusturyada Freud un Lenin in takıldığı 200 yillik cafenin sahibi bile Türk. Nasi turkluk ozlemi cektin sen orda? Gurbet bile sayilmaz bir ucakla 2 saatte trde oldugun yer. Bence sakin ol bi. Saglik sistemi turkiyede de kotulesti haberin var mi? Yemekleri ozlemekle milliyetçi mi olunuyor. Soylediklerin bi temele oturmuyor. Avusturyada ne is yapiyorsun hayata karisabildin mi? Turkiyede ne is yapiyordun. Daha hangi ulkede yasayacaginiza karar vermeden nedem hamile kaldin? Eşin ne istiyor en önemlisi?

Hanimefendi kimden bahsettiginizi algilayamiyorum konulari da hic okumadim ama Montenegro da değilim en son bile tercih edeceğim bi ulke olmazdi zaten Avusturya dayim
are you sure bacim?
1000115264.webp

Yahu Avusturyada Freud un Lenin in takıldığı 200 yillik cafenin sahibi bile Türk. Nasi turkluk ozlemi cektin sen orda? Gurbet bile sayilmaz bir ucakla 2 saatte trde oldugun yer. Bence sakin ol bi. Saglik sistemi turkiyede de kotulesti haberin var mi? Yemekleri ozlemekle milliyetçi mi olunuyor. Soylediklerin bi temele oturmuyor. Avusturyada ne is yapiyorsun hayata karisabildin mi? Turkiyede ne is yapiyordun. Daha hangi ulkede yasayacaginiza karar vermeden nedem hamile kaldin? Eşin ne istiyor en önemlisi?
Abla troll diyollar. Yoksa ben de bi Kaiserschmarrn ye çayla (ama Türk çayı) kendine gelirsin diyecektim :P

Back
X