• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok özlüyormuş..

Jameya

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
14.300
13.967
298
bu aralar çok konu açtığımın farkındayım ama acayip bunaldım. Lohusalığın dibini yaşıyorum resmen. Bebeğimin huzursuzluğu bitmedi, o huzursuz oldukça ben daha kötü oluyorum.
Kv deseniz beni depresyona soktu.
Ona tahammül etmek o kadar zor ki eşim annem dediği an içim bi nefret doluyor resmen. Ve bugün nefret kustum eşime. Kahvaltıya gidelim dedi,ordan “BİZ” seçime gideriz. Siz kim dedim,annemle ben dedi. Annesini de alıcakmışız.
Ben rahat edicekmişim. Ben onun annesiyle yan yana geldikçe adamdan nefret eder hale geldim. Çünkü anlamıyor beni nasıl bunalttığını,ona göre annesi,ben evde bayıldığım zaman bana bir çorba yapmayan annesi bana iyilik yapmak dışında birşey yapmıyormuş.
Evlendiğim günden beri hiç kafama takmadım bu kadını ama doğumdan sonra o kadar üstüme geldi ki,lohusalık derken bi bakmışım benim bunalma sebebim olmuş.
Çünkü sabrediyorum alttan alıyorum,en sonunda biriktirdiğimi farkına vardım. Ben bu kadına tahammül etmek zorunda mıyım dediğimde çocuğu bırakırsın bana bende anneme götürürüm çok özlüyor diyor.
Ben evime gelmesin demedim. Gelsin sevsin ama benim sütüme,çocuğu nasıl yatrdığıma,kilosuna boyuna çocuk bakımıma karışmasın. Ya bir anneye üstelik yeni bir anneye bakamıyorsun denir mı? Neyine bakamıyorum ben çocuğumun birkere bile ateşi çıkmadı bu zamana kadar. Tek sorunu gaz başka bir sorunu olmamışken neyine bakamıyorum?
14 yaşındayken kardeşime bakmışım 30 yaşındayım çocuğuma mı bakamicam?
Komşularım kadını 5 dk gördü doğumda,Allah sana sabır versin böyle bişey yok dediler. Yani 5 dk tahammül edemeyen varken ben o kadına nasıl tahammül edeyim? Böyle devam ederse boşanacağımı annesine dur demezse bu işin biteceğini söyledim.
Ona göre iyilik yapıyormuş.
Rabbim bir tas çorbaya muhtaç bıraksın aynı benim kaldığım gibi.
Elimi kolumu kıpırdatırsam insan değilim. Tek istediğim gelsin görsün ama sussun. Evine gelmesin torununu görmesin demiyorum. Sadece benim çocuğuma nasıl baktığıma karışmasın. Bakamıyorsun biz şöyle yapardık çiş sürerdik yüzüne,bırakırdık ağlatırdık,öyle uyutmazdık,böyle yedirirdik,tavuk verirdik çocuğa kemikler gelişirdi,bok bok konuşmasın yeter. Oğlu dur diyebilse.
Herşey düzelecek de anası kırılmasın..

bu aralar çok konu açtığımın farkındayım ama acayip bunaldım. Lohusalığın dibini yaşıyorum resmen. Bebeğimin huzursuzluğu bitmedi, o huzursuz oldukça ben daha kötü oluyorum.
Ona tahammül etmek o kadar zor ki eşim annem dediği an içim bi nefret doluyor resmen. Ve bugün nefret kustum eşime. Kahvaltıya gidelim dedi,ordan “BİZ” seçime gideriz. Siz kim dedim,annemle ben dedi. Annesini de alıcakmışız.
Ben rahat edicekmişim. Ben onun annesiyle yan yana geldikçe adamdan nefret eder hale geldim. Çünkü anlamıyor beni nasıl bunalttığını,ona göre annesi,ben evde bayıldığım zaman bana bir çorba yapmayan annesi bana iyilik yapmak dışında birşey yapmıyormuş.
Evlendiğim günden beri hiç kafama takmadım bu kadını ama doğumdan sonra o kadar üstüme geldi ki,lohusalık derken bi bakmışım benim bunalma sebebim olmuş.
Çünkü sabrediyorum alttan alıyorum,en sonunda biriktirdiğimi farkına vardım. Ben bu kadına tahammül etmek zorunda mıyım dediğimde çocuğu bırakırsın bana bende anneme götürürüm çok özlüyor diyor.
Ben evime gelmesin demedim. Gelsin sevsin ama benim sütüme,çocuğu nasıl yatrdığıma,kilosuna boyuna çocuk bakımıma karışmasın. Ya bir anneye üstelik yeni bir anneye bakamıyorsun denir mı? Neyine bakamıyorum ben çocuğumun birkere bile ateşi çıkmadı bu zamana kadar. Tek sorunu gaz başka bir sorunu olmamışken neyine bakamıyorum?
Komşularım kadını 5 dk gördü doğumda,Allah sana sabır versin böyle bişey yok dediler. Yani 5 dk tahammül edemeyen varken ben o kadına nasıl tahammül edeyim? Böyle devam ederse boşanacağımı annesine dur demezse bu işin biteceğini söyledim.
Elimi kolumu kıpırdatırsam insan değilim. Tek istediğim gelsin görsün ama sussun. Evine gelmesin torununu görmesin demiyorum. Sadece benim çocuğuma nasıl baktığıma karışmasın. Bakamıyorsun biz şöyle yapardık çiş sürerdik yüzüne,bırakırdık ağlatırdık,öyle uyutmazdık,böyle yedirirdik,tavuk verirdik çocuğa kemikler gelişirdi,bok bok konuşmasın yeter. Oğlu dur diyebilse.

kendi annenize karşı nasılsınız?

Anneme karşı iyiyim. Kimseye karşı kötü değilim.
Ama annen uzak benden bu şehirde bitek kv var.

kadınlar kulübündeki kadınların genelinin annesi melek kayınvalideleri cadı da o yüzden sordum, belki kayınvalidenize karşı çok dolusunuz ister istemez hareketlerinize yansıyor, karşılığında da olumsuz tepkilerle karşılaşıyorsunuz olamaz mı?

Allah yardimcin olsun tek diyebilecegim bu.o ofkeni üzüntünü anlayabiliyorum

kadınlar kulübündeki kadınların genelinin annesi melek kayınvalideleri cadı da o yüzden sordum, belki kayınvalidenize karşı çok dolusunuz ister istemez hareketlerinize yansıyor, karşılığında da olumsuz tepkilerle karşılaşıyorsunuz olamaz mı?

Öyle birşey düşünmüyorum annem melek demiyorum. Annem bana mantıksız birşey söylediğinde ona da cevabını veriyorum. Ve hayır kv me karşı dolu değilim.bu kadın kimse ile anlaşamıyor. Hiçbir damadının evine demiyor. Kendi kızlarıyla anlaşamıyor komşu kardeşi hiç kimse. Bi ben alttan aldım bu zamana kadar.

Ben de böyle kaynanaları anlayamıyorum, onların zamanıyla şimdiki zaman bir mi ya, şimdi internet herkesin elinin altında bir anne hiç bir şey bilmese bile her şeyi netten öğreniyor, belki sizi bebeginizle yalnız vakit geçirmek istiyorsunuz bir de ilk çocuğunuz,çoğu anne bakımıdır vs hep ilk çocukta öğreniyor.
Zamanında kaynannanız çocuk yasta çocuk doğrup bakmasını becerdiyse k.bakmasını siz 30 yasında hayli hayli herşeyi becerirsiniz, eğer çok bebek bakmak istiyorsa doğursun bi tane:))

Keşke çocuğunuzu alıp da ailenizin yanında baksanız .

Kv hatalari var elbette fakat sizde suan dogum sonrasi depresyonu var sanirim cogu annede olan bisey yardim almanizi tavsiye ederm.benzeri seyleri bende yasadim cocuk biraz buyuyunce duzeldim sikintli stresli uykusuz bi surec haliyle yipratio insani.en azindan bu surecin gecici oldugunu dusunmen biraz rahatlatr seni

Jameya lohusa olduğundan abartıyorsun, yok az idare ediver he de geç, sen iyice takıntı yapmışsın ama kadını vb çok yorum aldın diğer konularında ve ben hayretle okudum o yorumları. Yahu bir şey bir insanın başına dikilip, on yüz bin kere, defalarca uyarıldığı halde şu hassas dönemde ısrarla devam ediyorsa, ya abi ben kafayı yerim ciddiyim yerim kafayı küfrü basarım "Aklın mı kıt, idrak edemiyor musun beyinsiz misin" filan baya baya hakarete bağlarım. Sabır sınırın çok zorlanıyor, bugün böyle geçer, yarın evi kırıp döktüğün ciddi bi cinnete doğru evrilir bu gidişat, güler oynarken aniden patlarsın çok yıprandırılıyor-yipraniyorsun. Eşin de görmeli.

Sen doktora götürün beni diye bi tuttur Jameya psikiyatr ile birebir konuş durumu anlat, adam da "Baş başa kalın bir süre, bu kadın çocuğuyla geçirecek bu zamanı, moralini bozacak insanlarla bir araya gelmemeli" vb bir şeyler desin kota koysun bi iyice anlat rica et. Kvyi bu kadar musallat hale getiren kişi eşin, eşinin dengesizliği. Biri çeksin büyüklerden bi adam akıllı konuşsun. Hiç iyiye gitmiyorsun.

Ben de böyle kaynanaları anlayamıyorum, onların zamanıyla şimdiki zaman bir mi ya, şimdi internet herkesin elinin altında bir anne hiç bir şey bilmese bile her şeyi netten öğreniyor, belki sizi bebeginizle yalnız vakit geçirmek istiyorsunuz bir de ilk çocuğunuz,çoğu anne bakımıdır vs hep ilk çocukta öğreniyor.
Zamanında kaynannanız çocuk yasta çocuk doğrup bakmasını becerdiyse k.bakmasını siz 30 yasında hayli hayli herşeyi becerirsiniz, eğer çok bebek bakmak istiyorsa doğursun bi tane:))

Keşke çocuğunuzu alıp da ailenizin yanında baksanız .

Gidicem zaten ailemin yanına. Kendi evimde huzurlu bir şekilde büyütmek istiyorum hepsi bu. Kimseden bişey de beklemedim bu zamana kadar gayet bakıyorum.
3 aylık olmuş daha nasıl bakayım.
Nesine bakamicam ki? Annelik içgüdüsel birşey zaten. Bişey bilmediğim zaman ya doktoruna soruyorum ya netten bakıyorum tabi ki herşeyi bilemem. Ama cahil cahil konuşmasına tahammül edemiyorum artık. Bişey bilse oturup dincem dediklerini de uygulicam ama boş.

Jameya lohusa olduğundan abartıyorsun, yok az idare ediver he de geç, sen iyice takıntı yapmışsın ama kadını vb çok yorum aldın diğer konularında ve ben hayretle okudum o yorumları. Yahu bir şey bir insanın başına dikilip, on yüz bin kere, defalarca uyarıldığı halde şu hassas dönemde ısrarla devam ediyorsa, ya abi ben kafayı yerim ciddiyim yerim kafayı küfrü basarım "Aklın mı kıt, idrak edemiyor musun beyinsiz misin" filan baya baya hakarete bağlarım. Sabır sınırın çok zorlanıyor, bugün böyle geçer, yarın evi kırıp döktüğün ciddi bi cinnete doğru evrilir bu gidişat, güler oynarken aniden patlarsın çok yıprandırılıyor-yipraniyorsun. Eşin de görmeli.

Sen doktora götürün beni diye bi tuttur Jameya psikiyatr ile birebir konuş durumu anlat, adam da "Baş başa kalın bir süre, bu kadın çocuğuyla geçirecek bu zamanı, moralini bozacak insanlarla bir araya gelmemeli" vb bir şeyler desin kota koysun bi iyice anlat rica et. Kvyi bu kadar musallat hale getiren kişi eşin, eşinin dengesizliği. Biri çeksin büyüklerden bi adam akıllı konuşsun. Hiç iyiye gitmiyorsun.
Ailede bir tane adam gibi bir büyük yok.
Yok yani :) o yüzden benim söylememle malesef anlaşılmıyor. Çünkü erkek anneleri kıymetlidir bilirsin.
Beni anladığın için teşekkür ederim evet benim yerimde olsa şimdiye kadar cidden küfürü basardı ki yapan oldu ona karşı. Ben saygısız olmak istemediğim için oralı olmuyorum bir süre ama bir yere kadar sabredebiliyorum. Bide konuyu kapat artık dememe rağmen ısrar ediyor.
Sorun şu ki oğlu onu pek dinlemiyor. Dinlese niyetinin beni sinir etmek olduğunu zaten anlardı. Evet gidicem dra kendimi toparlamam lazım. Eşime de ciddi posta koyucam bu gidişle

Bu lohusa sendromu için bence bir psikologa danışmalısın. Çok çok değişik yaşıyorsun. Belki sadece lohusalık da değil bu kadını hayatında istemiyorsun o nedenle öyle davranıyorsun.

Gerçekten çok çok çok fazla abarttığını dusunuyorum. Evet yaşlılar fazla karışırlar, ama gördüğüm kadarıyla kimse onları dinlemiyor bir süre sonunda susuyorlar. Ne kadar istemesen de o eşinin annesi. Görüşmek zorunda değilsin. Ama gelsin evine yarim saat bi saat. Gerekirse olduğu odaya bile girme baksın sevsin evine dönsün. Herhalde kasla göz arası cebinden bir şey çıkarıp çocuğa yedirecek değil Ya?

Ayrıca bu kadar tahammül edemediğin biri için neden evime gelmesin demiyorum diyorsun ki. Bariz istemiyorsun. Gelsin ağzını kapasın olmuyor, kimisinin yapısı öyle. O nasıl seni bu halinle kabul etsin karışmasın istiyorsan, sen de onu bu haliyle kabul etmek zorundasın.

Oy kullanmaya gideceklerse. Beraber gitseler ne var ki yani? Benim de komşular sabahtan dediler yürümeyelim, araba boşsa bizi de götür. Toplayıp onları götürcem şimdi, ne elime ne arabama yapışır. Belki annesi de dedi yürümeyeyim beni götür. Bence çok abarttın sen kayinvalideyi

Kendimi gördüüm ‍♀️ Benimde bebeğim 6 aylık, doğumdan sonra kv 1 hafta bizimle kaldı. Aman Allahım ne kalmak ama, kendi evimde ben misafir oldum. Lohusayken herşey daha da çok batıyor insana aslında ama bende öncesinde hep sabır diyip içime attığım için sanırım lohusalıkta patlak vermişti. Genel olarak bebeği düşünür sizin ne yediğiniz umrunda olmaz, o yüzden çorba konusuna hiiiçç şaşırmadım. Ben nefret dolu değilim, seviyorum kendisini ama mesafemizi koruduğumuz sürece. Fazla muhabbet tez ayrılık getirir sözü en çok kaynanalar ve gelinler için bence. Ne kadar az görüşürsen o kadar iyisin, o kadar kafan rahat. Bebek konusunda eleştiriler bitmezz.. Eşini annenle senin aranda bırakma derim ben. Çünkü araya huzursuzluk girince bidaha evlilikte aynı tat olmuyor. “Gelsin sevsin ama karışmasın” mesafesini de kendin ayarlaman lazım, erkekler anlamaz anlatamazsın da. Bebeğiniz de hayırlı olsun Rabbim hayırlı uzun bi ömür versin. İnşallah bu sıkıntınızdan da kurtulursunuz.

Gidicem zaten ailemin yanına. Kendi evimde huzurlu bir şekilde büyütmek istiyorum hepsi bu. Kimseden bişey de beklemedim bu zamana kadar gayet bakıyorum.
3 aylık olmuş daha nasıl bakayım.
Nesine bakamicam ki? Annelik içgüdüsel birşey zaten. Bişey bilmediğim zaman ya doktoruna soruyorum ya netten bakıyorum tabi ki herşeyi bilemem. Ama cahil cahil konuşmasına tahammül edemiyorum artık. Bişey bilse oturup dincem dediklerini de uygulicam ama boş.
Hiç canını sıkma bugünlerin tadını çıkar, sen yine bildiğini yap kaynanan kimki canını sıkacaksın onun için , eğer çok istiyorsa bakmak kendisi doğursun baksın, bir eşte bugünlerde eşiyle beraber vakit geçirmek ister , anasını nerden cıkarıyo :)

Ahh ahh :) Oğulları dur diyemez canım. Aynı modelden bende de var. Anam üzülecek, alınacak diye dur diyemez. Cok zor görmezden gelmek biliyorum ama bunu başarmak zorundasin. Kayinvalidene eşinin olmadığı yerde söyle, madem eşin diyemiyor. Anne lütfen bana müdahale etme, gerektiği yerde ben senden yardım isterim de. Ki zaten yardımına ihtiyacın yok evet ama güzel bir dille söyle belki anlar.
Sütün yok sütün az demişti bana kayinvalidem. Bende benim sütümü nerden biliyorsun dediğimde oturdu ağladı ve tabi ki olan bana oldu :) Ben suçlu oldum. Dedim madem sen ağlıyorsun herşeye beni suçlu çıkarıyorsun, az da ben senin taktiğini uygulayım :) Dediklerine sustum, ağlamaya başladım sinirden, ama cevap vermedim. Bazen de umursamadım. Ben ağlayınca eşim bu kez benim peşimde dolandı. İşte ben seni çok seviyorum da, annemi biraz idare et de.. Demek ki iki tarafa da birşey diyemiyor, arada kalıyor diye düşünüp, idare etmeyi öğrendim :)
Lütfen canını sıkma. Bak sıkıntı ile gelir çoğu hastalık. Dua et, başka odaya git o konusunca. Yahu kara cahil onlar. Cahille cahil olunur mu :)

Back
X