çok para harcıyorum müsrif miyim ben?

sererbah

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2014
1.980
4.119
133
işim iyi çalışıyorum birçoğunuz biliyor zaten boşanmış olduğumu ailemle yaşadığımı iki çocuğum var kreş masrafı oluyor haliyle..

kenara üç kuruş birşey koyayım diyorum zamanın ne getireceği belli olmaz.. aradan 1 gün geçiyor..

şurda %50 indirim var makyaj malzemesi yarı fiyatına düşmüş mesela gencim çalışıyorum diyorum onu hakkım olarak görüyorum ve alıyorum..

ya da haftasonu sinema için 18 tl + yol parası 5 tl + dışarda yemek sanki bunlar psikolojimi düzeltiyormuş gibi sanki dinlendiriyor beni böyle hissediyorum..

14 tl ye başörtü gördüm kışlık çok hoşuma gitti 4 rengini aldım mesela..

kenara birşey koyamadığım gibi kredi kartına yüklenmişim.. toplam 4 bin tl olmuş kapatayım diye kredi çektim aylık 460 tl taksitle 1 yıllık... sonuç ne oldu..

ben yine kredi kartı kullandım aylık kredi ile birlikte bin tl ye yaklaştı dönem borcum..

kreş: 585
faturalar (aileme katkı yapıyorum) :170 tl
kredi kartı : 1000 tl
el harçlığı: 300 tl
kuaför: 80 tl (epilasyon-kaş)
kredi: 335
kredi (kredi kartını kapatmak için) : 460 tl
yemek kartı :390 tl (iş yerim yemek kartı veriyor market alışverişinde kullanıyorum eve)
maaş : 2800
gider :2930

ben napıyorum kızlar bi silkeleyin kendime geleyim ben...

Borçlarınızı kapatın, gelirinizi giderinize eşitleyin. Sonra geliriniz kadar harcayın.

Cocuklara babaları bişey vermiyor mu, maddi olarak destek olmuyor mu?

Bunlar tabi ki sizin hakkınız, tabi ki sinemaya gşdecek kendinize alışveriş yapacaksınız. Psikolojinizi böyle böyle toparlayacaksınız. Sadece şu dönemde gereksiz harcama yapmamaya dikkat edip gelir dengenizi kurun yeter.

Borçlarınızı kapatın, gelirinizi giderinize eşitleyin. Sonra geliriniz kadar harcayın.

Cocuklara babaları bişey vermiyor mu, maddi olarak destek olmuyor mu?

Bunlar tabi ki sizin hakkınız, tabi ki sinemaya gşdecek kendinize alışveriş yapacaksınız. Psikolojinizi böyle böyle toparlayacaksınız. Sadece şu dönemde gereksiz harcama yapmamaya dikkat edip gelir dengenizi kurun yeter.

300 tl nafaka bedeli fakat alamıyorum sgk sız çalışıyor icra davası açtım ama üzerine hiç birşey yok o yüzden netice alamadım.. güzellikle konuştum ama zaten boşanma sebebim çalışmaması internet üzerinden kumar oynaması ve etrafı dolandırmasıydı..

Genel olarak alışverişlerinizde beğendiğiniz kıyafetlerin farklı farklı renklerini alma durumu oluyor mu yoksa tek seferlik mi böyle oldu?

Arkadasim giderin gelirini aşmış. Seni silkelemek degil boyle hirpalayasim geldi. Bence borclari kapatana dek gordugun seylerin tek rengini al.

valla haklısınız.. kredi kartı ile sanki sınırsız harcama yetkisi var gibi.. her ay bütçe yapıyorum yine aşıyorum..

birşey olurda ya lazım olursa diye kredi kartını kapattırmadım..

kapattırsam mı?

Ben de eskiden senin gibiydim kredi kartlarım işsizlik dönemimde bi patladı yıllar geçti hala borç ödüyorum. Şimdi deodorant ucuz malum ama bitmeden kesinlikle yenisini almıyorum ve öyle güzel para biriktirdik ki kayınvalidem bile sen çok sıkıyosun diyo ki kayınvalidenin geline böyle dediği pek görülmez biliyosun. Çocuklarını da devlet anaokuluna ver ne gereği var o kadar masrafın her ay, bi kadının kenarda parası olcak ben kendimi öyle güvende hissediyorum ki anlatamam. Kredi kartını da hastane gibi elzem durumlarda kullanıyorum sadece. Doğum iznine çıkıcam yerime gelen arkadaşı da alıştırdım para biriktirmeye o da para biriktiriyo şimdi :KK70:

300 tl nafaka bedeli fakat alamıyorum sgk sız çalışıyor icra davası açtım ama üzerine hiç birşey yok o yüzden netice alamadım.. güzellikle konuştum ama zaten boşanma sebebim çalışmaması internet üzerinden kumar oynaması ve etrafı dolandırmasıydı..

Anlıyorum, zor işler bunlar.

Eğer kendinize hakim olabilecekseniz bütün kredileri ve kredi kartı borcunu tek bir kredi olarak toplayabilirsiniz. Daha uzun sürer ama ödemesi daha kolay olur. Yok hakim olamayacaksanız hiç kalkışmayın bu işe.

Bir süre alışveriş yapmamaya çalışın. Aynı eşarbın 4 rengini de alan bir yapınız varsa, eminim bir sürü kıyafetiniz, makyaj malzemeniz vardır. Sinema tiyatro gibi etkinliklerden aşırı kısıp eve kapanmayın ama kendinize kota belirleyin. Unutmayın,satın aldıklarınız sizi kısa süreli mutlu eder, ödenemeyen ekstre ise daha uzun süre huzursuz eder.

kredi kartını kapattır. maaşının hepsini hesaptan çekme ihtiyacın oldukça harçlık olacak kadar çek yada hiç olmadı kredi kartının limitini düşürt

Kredi kartınızı iptal ettirin. Bazı insanlar kredi kartı kullanamazlar, çünkü kredi kartı sahibini kullanır deriz biz sektörde. Siz de alarm verenlerdensiniz.
Kredilerinizi düzenli ödeyerek bitirin ve o dönemde kozmetik ve giyim alışverinizi durdurun. restaurantlarda yediğiniz sayıyı azaltın. Nakit alışveriş yapın.
En basit önlem bu.

Genel olarak alışverişlerinizde beğendiğiniz kıyafetlerin farklı farklı renklerini alma durumu oluyor mu yoksa tek seferlik mi böyle oldu?

normalde böyle yapmam.. eşarba ihtiyacım vardı kıyafetlerime uyan renklere fakat .. diyorum ki kim bakacak idare et yıka ütüle geri tak.. sonra da 14 tl idi ucuzdu diyorum..

çocuklara kışa girerken yaza girerken kıyafet ayakkabı alıyorum lcw den..

annem küçük oğluma bakıyor avm ye gittik çanta beğendi 160 tl .. çocuğuma bakıyor gönlü hoş olsun istedim mesela aldım pantolon gömlek falan derken 300 tl çıktı cepten... feda olsun tabi ama senin böyle bir lüksün var mı 2 çocuğun var diyorum kendime..

Ben de eskiden senin gibiydim kredi kartlarım işsizlik dönemimde bi patladı yıllar geçti hala borç ödüyorum. Şimdi deodorant ucuz malum ama bitmeden kesinlikle yenisini almıyorum ve öyle güzel para biriktirdik ki kayınvalidem bile sen çok sıkıyosun diyo ki kayınvalidenin geline böyle dediği pek görülmez biliyosun. Çocuklarını da devlet anaokuluna ver ne gereği var o kadar masrafın her ay, bi kadının kenarda parası olcak ben kendimi öyle güvende hissediyorum ki anlatamam. Kredi kartını da hastane gibi elzem durumlarda kullanıyorum sadece. Doğum iznine çıkıcam yerime gelen arkadaşı da alıştırdım para biriktirmeye o da para biriktiriyo şimdi :KK70:

annem yaşlı iki çocuğa bakmakta zorlanıyor.. o yüzden büyük oğlumu tam gün gönderiyorum..

yakınlarda tam gün devlet kreşi bulamadık.. ee annemde rahatsız.. devlet desteği çıktı çok şükür onun sayesinde 585 tl ödüyorum

Yani aslinda bahsettigin gibiyim bende, gozum biseyi gorduyse kafama taktiysam o illa benim olacak. Ama ben krediyle hicbir sey almam, almiyorumda. Ben tam tersi cok az birikim yapiyorum, asiri fazla carcur ediyorum yazik ediyorum parama diye uzuluyorum ara.
Giderlerinde uc farkli postada 'kredi' yaziyor, yazik o paralara. Kendi sahsina ait odemeler hicte cok degil aslinda, 380 tl ayda gayet makul. Bikac ay sikiver disini o kredileri dusur, ondan sonra yeniden hesap kitap yap.

normalde böyle yapmam.. eşarba ihtiyacım vardı kıyafetlerime uyan renklere fakat .. diyorum ki kim bakacak idare et yıka ütüle geri tak.. sonra da 14 tl idi ucuzdu diyorum..

çocuklara kışa girerken yaza girerken kıyafet ayakkabı alıyorum lcw den..

annem küçük oğluma bakıyor avm ye gittik çanta beğendi 160 tl .. çocuğuma bakıyor gönlü hoş olsun istedim mesela aldım pantolon gömlek falan derken 300 tl çıktı cepten... feda olsun tabi ama senin böyle bir lüksün var mı 2 çocuğun var diyorum kendime..

2 çocuğunuzla da lüksünüz olabilir elbette ama bütçenizi de kontrol altına alabilmek koşuluyla. Mesela geçen ay sinema+yemek yaptıysanız bir sonraki ay yapmamanız lazım aşıyorsa. Kredi kartı genelde bu sorunları çıkarıyor. Kredi kartıyla ödeyince sanki havadan parayla ödemişiz hissi doğuyor ama gider geliri aştığında iş işten geçiyor.

Bana kalırsa bir süre nakitle idare edin. Hiç kredi kartı kullanmayın, borcunu kapatabiliyorsanız kapatın ve kredi kartını kenara koyun. Dürtülerinizi ve gelir-gider düzeyinizi kontrol altına alana kadar nakit para taşıyın ve sadece nakit harcama yapın. Yeterli nakitiniz yoksa o ürünü almayın. Gelir-gider listesi tutarak karşılaştırma da yapabilirsiniz.

annem yaşlı iki çocuğa bakmakta zorlanıyor.. o yüzden büyük oğlumu tam gün gönderiyorum..

yakınlarda tam gün devlet kreşi bulamadık.. ee annemde rahatsız.. devlet desteği çıktı çok şükür onun sayesinde 585 tl ödüyorum
Benim gelirim seninkinden düşük ama ev geçindiriyorum bi de para biriktiriyorum, benim gibi biri bile para biriktiriyosa herkes biriktirir diye düşünüyorum.

Bir kaç ay tasarruf yap borcunu öde,sonrasında da ayağını yorganına göre uzat.
Ben de aldığımı 2 renk alıyorum diye kızıyordum kendime:oops:

valla haklısınız.. kredi kartı ile sanki sınırsız harcama yetkisi var gibi.. her ay bütçe yapıyorum yine aşıyorum..

birşey olurda ya lazım olursa diye kredi kartını kapattırmadım..

kapattırsam mı?

Evde bırak ya da işte sadece eczane hastane ya da cüzdanın çalındı yol parası gibi şeylerde kullan asla alışveriş yapma kartla

Kredi kartım seninkinden çokkkk yüksek gelir ama içinde market ya da giyim yok yani ya zorunlu harcama nakit yerine kart ya da beyaz eşya doktor ve benzeri

Nakit varsa al bir şeyler yoksa alma kendine haftalık harçlık belirle atıyorum 100 lira ne yapacaksan onunla yap

Kredi kartım hiç olmadı ama bende dibe vuruyordum sürekli. Giymediğim kıyafetler alıyordum ama şimdi büyük konuşmayım asla yapmam mutlaka köşeye para koyuyorum.

Evde bırak ya da işte sadece eczane hastane ya da cüzdanın çalındı yol parası gibi şeylerde kullan asla alışveriş yapma kartla

Kredi kartım seninkinden çokkkk yüksek gelir ama içinde market ya da giyim yok yani ya

zorunlu harcama nakit yerine kart ya da beyaz eşya doktor ve benzeri

Nakit varsa al bir şeyler yoksa alma kendine haftalık harçlık belirle atıyorum 100 lira ne yapacaksan onunla yap

Haftalık harçlık belirliyorum ve kartı kullanıma kapatıyorum.. çok teşekkür ederim

Back
X