çok para harcıyorum müsrif miyim ben?

Aha dedim benden bir tane daha ama ı ıh yine bana benzemiyor :mad:
Alışverişkolik değilim ama beğendiysem cebimde de param varsa kimse beni durduramaz. 500 tl lik ayakkabılar mı dersin 300 tl lik çantalar mımdersin 250 tl lik gömlek mi dersin. Eskiden dudağımı ısırdığım bu fiyatlar artık normal geliyor işin kötüsü. Bir de yeni birşey çıkardım çok beğendiysem iki tane birden alıyorum gözüm dönüyor resmen :KK57: maske vardı ya biri beni durdursun diye dönüp duruyordu, vallahi de billahi de alışverişte o hale geliyoRum :kk77:
:KK43::mapus:

Kartları mümkünse annene falan bırak,alışverişe az parayla çık,alışverişkolikler diye bir belgesel var,sen ordakiler gibi olmuşsun.

çocuklarınızın ekstra bir gideri olduğunda aldığınız 4 renk eşarpa bakıp durursunuz artık değdi diye... musriflik değil ruhsal bunalımdan dolayı yaşadığınız sorumsuzluk.

Malesef bende de vardı bu sıkıntı ,özellikle çok beğendiğim her hangi bir şeyi bulamam diye bedava bulmuş gibi alıyordum...
Şimdi çocuklar büyüyüp extra okul masrafları vs çıkınca ,istesemde alamıyorum...

Sana önerim kredi kartını öde,ancak yanına alma kullanmaman için ,bir de eksik listesinin dışına çıkma...Sonra beynine komut ver ,seni dinleyecektir ,herşey beyinde başlar ve biter.Sağlıkla Kalınnn...

Kredi kartı limitinizi düşürseniz?
Benim limitim 500 tl :p
Eksiye de düşme olayım yok onu da kaldırtın çok büyük rahatlık oluyor
Sonra sıkışa sıkışa ayağınızı yorganınıza göre uzatmayı öğreniyorsunuz:)

Önce kredi kartınızı iptal ettirmekle başlayın ona güvenerek almaktan vazgeçin. Evet gezecekesiniz de alacaksınız da. Fatura ve kesin giderleriniz yani kuaför gibi mesela. Geri kalan paranızın bir kısmıni ayırın kendinize bir hesap açın bir miktar paraya karar verin ve nolursa olsun o paraya dokunmaMak için hesabınıza koyun ve o parayı unutun. Geriye kalan harcamanız gereken parayı da gönlünüzce harcayın. Bilinçaltınıza o parayla yetinmeniz gerektiğini işleyin . Bazı şeyleri beğenip hemen almak yerine önünüzdeki aya erteleyin hem maddi durumunuz düzene girer hemde nefsinize bir nebze dur demiş olursunuz .!

Bu hesaba göre müsrifsiniz.
trt belgeselde alışverişkoliklerin programı var
dr destek oluyorlar bi bakın

2800 tl maasla birikim yapman lazim.para kolay kazanilmiyor ve dunyanin binbir turlu hali var ayrica bir annesin ve evlatlarinin gelecegi icin kendini cok degil biraz kismalisin.kredi kartinin oyunu iste taksitler le kandiriyor adami kucuk kucuk basliyor dag gibi oluyor aman silkeken kendine gel akarken dere doldurmaya bak tasini.ananem soylerdi hep...

Bir zamanlar bende ivir zivir olnasada parayi elde tutmayanlardandim..

Simdi dikkat ediyorum harcamalarima elimde ki paraya...
Mesela kendinize sart kosun bu ay 200 tl kenara koyacam diye maasinizi alir almaz bir kenara yada cocugunuzun adina hesap acarak koyun...

2 tane cocugunuz var onlarin gelecegini dusunmek zorundasiniz...
Hep boyle kucuk kalmicaklar ve buyudukce masraflarida artacak

bende ev kredisine girdim.
sadece 400 tl kalıcak bana
evin tadilat işleri vs var
alışverişi hayatımdan cıkarttım.

Olabılen seyler bunlar aslında.
Ancak hafta sonu sınema bıletını 1 olarak saydın , cocukları goturmuyormusun

valla yeni yıl diye o kampanya bu kampanya derken herkes biraz açılmış olmalı, üç al iki ödeydi, yılbaşına özel bu güne özel %25 indirimdi, harcamayı 100 e tamamla 10 tl bonustu derken yamulduk:KK53::KK53:
sanırım çözüm dikkatini alışverişe değil başka bişeylere vermek
çocukların gelişimine sosyalleşmesine katkıda bulunacak şeylerden kısmamak lazım, geri kalanlar kısılabilir

Yazdıklarınızda pek bir şey yok.
14 liradan 4 renk şal tülermezse birkaç yıl sizinle olacak zaten.
Veya ayda bir sinema+yemek kadar keyfiniz olmayacaksa ne anladım o çalışmaktan.
Ama bir üründen(kozmetik özellikle) elinizde yeteri kadar varsa indirimleri görmeyin.
Çünkü o indirim mutlaka bir daha olacak.
Zamanı gelince alın.

Ekstrenizi inceleyin mutlaka.
Çok bilmiyorum ekstre ne kadar ayrıntı veriyor, ürün ürün vermiyorsa siz yazın.

Yani bence abartı değil ama daha da toparlanabilir.
Kenarda paranızın olması şart.

2 çocuğunuzla da lüksünüz olabilir elbette ama bütçenizi de kontrol altına alabilmek koşuluyla. Mesela geçen ay sinema+yemek yaptıysanız bir sonraki ay yapmamanız lazım aşıyorsa. Kredi kartı genelde bu sorunları çıkarıyor. Kredi kartıyla ödeyince sanki havadan parayla ödemişiz hissi doğuyor ama gider geliri aştığında iş işten geçiyor.

Bana kalırsa bir süre nakitle idare edin. Hiç kredi kartı kullanmayın, borcunu kapatabiliyorsanız kapatın ve kredi kartını kenara koyun. Dürtülerinizi ve gelir-gider düzeyinizi kontrol altına alana kadar nakit para taşıyın ve sadece nakit harcama yapın. Yeterli nakitiniz yoksa o ürünü almayın. Gelir-gider listesi tutarak karşılaştırma da yapabilirsiniz.
Bence bunun ıcın uygun yerler bulunmalı
Mesela cınemaxımum cıdden cok pahalı 3 kısı gıtsen 55-60 tl tutuyor. Mısırı bılmem nesı gıttın geldın oglen yemegı yedın 200 tl duz hesap.
ben eve daha yakın bır yer buldum mesela rezidanslarına altında avsar sınemaları 10 tl mıs gıbı :) avm ıcınde de degılsın cıkısta mutlaka gez ye ıc olmuyor hanı bız dısarda yıyoruz gene ama yemesen yemezsın eve donersın . Acıkcası tıyatrolar 3 tl
sınemalar 10 tl
oyun alanları yıllık 250 tl
goturen yok ama cocukları

işim iyi çalışıyorum birçoğunuz biliyor zaten boşanmış olduğumu ailemle yaşadığımı iki çocuğum var kreş masrafı oluyor haliyle..

kenara üç kuruş birşey koyayım diyorum zamanın ne getireceği belli olmaz.. aradan 1 gün geçiyor..

şurda %50 indirim var makyaj malzemesi yarı fiyatına düşmüş mesela gencim çalışıyorum diyorum onu hakkım olarak görüyorum ve alıyorum..

ya da haftasonu sinema için 18 tl + yol parası 5 tl + dışarda yemek sanki bunlar psikolojimi düzeltiyormuş gibi sanki dinlendiriyor beni böyle hissediyorum..

14 tl ye başörtü gördüm kışlık çok hoşuma gitti 4 rengini aldım mesela..

kenara birşey koyamadığım gibi kredi kartına yüklenmişim.. toplam 4 bin tl olmuş kapatayım diye kredi çektim aylık 460 tl taksitle 1 yıllık... sonuç ne oldu..

ben yine kredi kartı kullandım aylık kredi ile birlikte bin tl ye yaklaştı dönem borcum..

kreş: 585
faturalar (aileme katkı yapıyorum) :170 tl
kredi kartı : 1000 tl
el harçlığı: 300 tl
kuaför: 80 tl (epilasyon-kaş)
kredi: 335
kredi (kredi kartını kapatmak için) : 460 tl
yemek kartı :390 tl (iş yerim yemek kartı veriyor market alışverişinde kullanıyorum eve)
maaş : 2800
gider :2930

ben napıyorum kızlar bi silkeleyin kendime geleyim ben...
Kredi kartlarını komple kapattır,kuaför işlerini bir süre evden hallet,devlet bakıcı parası verecek başvular bittimi bilmiyorum onada başvurabilirsin eğer istanbul-ankara da isen.

2 çocugunuz var
düşünmenız gereklı bence geleceklerını
benım cocugum yok ama kıyıda kosede hep param olur
kenarda param yoksa ben kendımı boslukta hıssederım
almanın sonu yok
parayı kolay da kazanmıyoruz
ben bırsey alırken artık hep ihtiyacım olup olmadıgını düşünürüm
ihtıyacımsa alırım değilse almam
pahalı ve kalıtelı seylerı alırım
öyle ucuz ucuz dolu sey de almam.
aldıklarım uzun omurludur .

bekarken ilk aracımı alırken arabamın yarı parasını bırıktırmıstim
şimdi evlıyım, eşimden gızlı kenara para koymustum.
gecen yaz ev aldık ev alırken cıkardım ev ıcın gereken paraya kattım.
ev alalı 5 ay oldu ben bı mıktar para daha bırıktırdım.
ben bu sekılde mutlu oluyorum.
harcamanın sonu yok ki, al al nereye kadar

Bişey alacağın zaman gerçekten ihtiyacın olup olmadığını sorgula bir kaç saniye.
Zaten sonra almaktan vazgeçiyorsun :)

işim iyi çalışıyorum birçoğunuz biliyor zaten boşanmış olduğumu ailemle yaşadığımı iki çocuğum var kreş masrafı oluyor haliyle..

kenara üç kuruş birşey koyayım diyorum zamanın ne getireceği belli olmaz.. aradan 1 gün geçiyor..

şurda %50 indirim var makyaj malzemesi yarı fiyatına düşmüş mesela gencim çalışıyorum diyorum onu hakkım olarak görüyorum ve alıyorum..

ya da haftasonu sinema için 18 tl + yol parası 5 tl + dışarda yemek sanki bunlar psikolojimi düzeltiyormuş gibi sanki dinlendiriyor beni böyle hissediyorum..

14 tl ye başörtü gördüm kışlık çok hoşuma gitti 4 rengini aldım mesela..

kenara birşey koyamadığım gibi kredi kartına yüklenmişim.. toplam 4 bin tl olmuş kapatayım diye kredi çektim aylık 460 tl taksitle 1 yıllık... sonuç ne oldu..

ben yine kredi kartı kullandım aylık kredi ile birlikte bin tl ye yaklaştı dönem borcum..

kreş: 585
faturalar (aileme katkı yapıyorum) :170 tl
kredi kartı : 1000 tl
el harçlığı: 300 tl
kuaför: 80 tl (epilasyon-kaş)
kredi: 335
kredi (kredi kartını kapatmak için) : 460 tl
yemek kartı :390 tl (iş yerim yemek kartı veriyor market alışverişinde kullanıyorum eve)
maaş : 2800
gider :2930

ben napıyorum kızlar bi silkeleyin kendime geleyim ben...
ahh ahh o kartlar olsa bır dert olmasa ayrı dert ;)

Back
X