çok para harcıyorum müsrif miyim ben?

işim iyi çalışıyorum birçoğunuz biliyor zaten boşanmış olduğumu ailemle yaşadığımı iki çocuğum var kreş masrafı oluyor haliyle..

kenara üç kuruş birşey koyayım diyorum zamanın ne getireceği belli olmaz.. aradan 1 gün geçiyor..

şurda %50 indirim var makyaj malzemesi yarı fiyatına düşmüş mesela gencim çalışıyorum diyorum onu hakkım olarak görüyorum ve alıyorum..

ya da haftasonu sinema için 18 tl + yol parası 5 tl + dışarda yemek sanki bunlar psikolojimi düzeltiyormuş gibi sanki dinlendiriyor beni böyle hissediyorum..

14 tl ye başörtü gördüm kışlık çok hoşuma gitti 4 rengini aldım mesela..

kenara birşey koyamadığım gibi kredi kartına yüklenmişim.. toplam 4 bin tl olmuş kapatayım diye kredi çektim aylık 460 tl taksitle 1 yıllık... sonuç ne oldu..

ben yine kredi kartı kullandım aylık kredi ile birlikte bin tl ye yaklaştı dönem borcum..

kreş: 585
faturalar (aileme katkı yapıyorum) :170 tl
kredi kartı : 1000 tl
el harçlığı: 300 tl
kuaför: 80 tl (epilasyon-kaş)
kredi: 335
kredi (kredi kartını kapatmak için) : 460 tl
yemek kartı :390 tl (iş yerim yemek kartı veriyor market alışverişinde kullanıyorum eve)
maaş : 2800
gider :2930

ben napıyorum kızlar bi silkeleyin kendime geleyim ben...
müsriflik yapıyorsun.

işim iyi çalışıyorum birçoğunuz biliyor zaten boşanmış olduğumu ailemle yaşadığımı iki çocuğum var kreş masrafı oluyor haliyle..

kenara üç kuruş birşey koyayım diyorum zamanın ne getireceği belli olmaz.. aradan 1 gün geçiyor..

şurda %50 indirim var makyaj malzemesi yarı fiyatına düşmüş mesela gencim çalışıyorum diyorum onu hakkım olarak görüyorum ve alıyorum..

ya da haftasonu sinema için 18 tl + yol parası 5 tl + dışarda yemek sanki bunlar psikolojimi düzeltiyormuş gibi sanki dinlendiriyor beni böyle hissediyorum..

14 tl ye başörtü gördüm kışlık çok hoşuma gitti 4 rengini aldım mesela..

kenara birşey koyamadığım gibi kredi kartına yüklenmişim.. toplam 4 bin tl olmuş kapatayım diye kredi çektim aylık 460 tl taksitle 1 yıllık... sonuç ne oldu..

ben yine kredi kartı kullandım aylık kredi ile birlikte bin tl ye yaklaştı dönem borcum..

kreş: 585
faturalar (aileme katkı yapıyorum) :170 tl
kredi kartı : 1000 tl
el harçlığı: 300 tl
kuaför: 80 tl (epilasyon-kaş)
kredi: 335
kredi (kredi kartını kapatmak için) : 460 tl
yemek kartı :390 tl (iş yerim yemek kartı veriyor market alışverişinde kullanıyorum eve)
maaş : 2800
gider :2930

ben napıyorum kızlar bi silkeleyin kendime geleyim ben...

el harçlığınızı 300 değil 150ye indirin
kredi kartı ve kredi kartı için aldığınız kredi bitene kadar kesinlikle kendinize bişey almama kararı alın
sadece alışveriş değil sinema gibi etkinlikleri de kesin
borçlarınız bitince paranızı düzenli planlı harcayın
ve kesinlikle kredi kartınızın limitini düşürtün
kullanamıyosanız da kapattırın

Sinema ve ihtiyaç dahilindeki alışverişlerinizi yapın,baktınız lükse girecek bir şeyalacak gibisiniz hemen kredi kartınızı evde bırakın.
Zor dayanılıyor ama bir süre alışıyorsunuz.Törpülemek için iyi bir fikir.Tecrübeyle sabit.

Back
X