• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok pişmanım...

_pamuq_sekeri_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2010
8
1
36
İstanbul
öncelikle merhaba;
hatırlarsınız hamile kaldığımı ve neyapıcağımı bilmediğim hakkında bir konu açmıştım ve geçen hafta bebeğimi ilaç yoluyla düşürdüm. Şuan okadar pişmanım ve onu nekadar çok istediğimi anladım çok üzgünüm mahfoldum resmen bebeğimi istiyorum onu geri istiyorum ama artık imkansız doğmasıda imkansızdı çünkü evli değilim ama herşeye rağmen çok pişmanım .....

Olan olmus uzulmek birseyi degistirmez, yolunuzun devamina bakin, buyuk gecmis olsun ...

şeker kız ne yaptın öyleee keşke yapmasaydın çok üzüldüm inanamazsn. geçmiş olsun dilerim ömür boyu bu pişmanlığını yaşamazsın

Geçmiş olsun... O an öyle olması gerekmiş, öyle olmuş. O an için en doğrusu buydu. Belki hayırlısı da buydu... Sorgulamak ya da yargılamak yanlış...

öncelikle merhaba;
hatırlarsınız hamile kaldığımı ve neyapıcağımı bilmediğim hakkında bir konu açmıştım ve geçen hafta bebeğimi ilaç yoluyla düşürdüm. Şuan okadar pişmanım ve onu nekadar çok istediğimi anladım çok üzgünüm mahfoldum resmen bebeğimi istiyorum onu geri istiyorum ama artık imkansız doğmasıda imkansızdı çünkü evli değilim ama herşeye rağmen çok pişmanım .....

aaaaaaaaaa evli değilmisin ya arkadaşım nolur şunlara dikkat edin yaaa o bebişin ne günahı vardı bi vardı bi kayboldu cinayet gibi iş yapmışsın of çok dikkat edin nolur akannehirakannehirakannehirbilmiyorumkismilebilmiyorumkismilebilmiyorumkismilebilmiyorumkismilebilmiyorumkismile

allahım yaaaa boyle seylerı gorunce delırıyorum yaaaa

bız ıstıyoruz ugrasıyoruz olmuyor bazılarında oluyor dusurtuyorlar ya madem oyle olcaktı neden yaptın neden korunmadın bu zamanda bu tarz seylerı bılmıyen kızmı kaldı allah askına yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

başınıza gelen gerçekten çok zor bir durum. allah kimseyi böyle birşey yapmak zorunda bırakmasın. nikahsız çocuk dünyaya getirmek türk etiğine uygun birşey değildir takdir edersinizki. başka bir çaresi yoksa ondan vazgeçmiş olmanız bence en doğrusu. ben böyle bir durumda hiç kalmadım belki sizi sizin kadar anlayamam.ama bende bir anneyim. babasız çocuk büyütmekte bir okadar zordur. kolay unutulacak birşey değil biliyorum. umarım en kısa zamanda toparlanırsınız. kendinizi üzmeyin yine bebeğiniz olur en güzel şekilde.

tabi tabi... sen cocupu düşürmek ıcın onca sey yap o gittikten sonra vicdan yap. bıraz daha dene kendını kandırınca naıslsa yenı bebeğide yaparsın

ilaçla nasıl düşürdün yav? kaç haftalıktı? bir de hangi ilaç?(mesaj da atabilirsin) merak ettim açıkçası.kürtajdan başka yolu yok diye biliyorum.

bence doğru olanı yapmışsın. sonuçta evli değilsin ve ailen, çevren herkes sana cephe alırdı.ve eğer o çocuk doğsaydı mutsuz olurdu emin ol.daha işin gücün de yok öğrencisin sanırım. herkes için doğru olan bu bence. ilerde tekrar çocuğun olur. üzme kendini.

Çok üzüldüğünüz kelimelerinizden belli.. Geçmiş olsun.. Dilerim üzüntünüzden en az zararla çıkarsınız..

Bu deneyiminizden yada deneyimsizliğinizden pay alıp ileride kullanıcaksınız..Yapıcak birşey yoksa kendinize fazla yük etmeyin..
Nefes alıp vermek bazen nefessiz kalmak gibi geliyor.. Zorluklar bazen yaşamanın demirbaşı gibi..

Allah sağlıklı hayırlı evlat versin isteyenlere inşallah..

ilaçla nasıl düşürdün yav? kaç haftalıktı? bir de hangi ilaç?(mesaj da atabilirsin) merak ettim açıkçası.kürtajdan başka yolu yok diye biliyorum.

bence doğru olanı yapmışsın. sonuçta evli değilsin ve ailen, çevren herkes sana cephe alırdı.ve eğer o çocuk doğsaydı mutsuz olurdu emin ol.daha işin gücün de yok öğrencisin sanırım. herkes için doğru olan bu bence. ilerde tekrar çocuğun olur. üzme kendini.

ru-486 ismi türkiyede satışı ve kullanışı yasak olduğundan başka bir ülkeden temin edildi keşke kürtajla olsaydı çok uzun ve zor hala ara ara zorlanıyorum... kesnlikle tavsiye etmem kimseye

o an böyle birşeye karar vermişsin sartların onu gerektiriyormuş sanırım üzülme ileride çokta pişman olabilirdin doğurduğunda... çocuk o kadar kolay bir şey değil.. bir ailede büyümesi çok farklı.. birde ailen çevren nasıl karşılardı bunu.. kullandığın ilaçı tek başına kullanmadın umarım eyvahedigeldismile çünkü doktor kontrolunde olması gerekiyor diye yazıyor nette.. :1no2:

DÜŞÜK HAPININ AVANTAJLARI NELERDİR?

Cerrahi bir işlem gerektirmez
Genel anesteziye ait riskleri taşımaz.
Kürtaja ait komplikasyon risklerini taşımaz
Gelişmekte olan ülkelerde uygun şartlarada yapılmayan kürtajlara bağlı ölüm ve komplikasyon riskini azaltır
DÜŞÜK HAPININ DEZAVANTAJLARI NELERDİR?

Her kadın için uygun bir yöntem değildir. Gerçekte pek çok kadın bu ilacın kullanımı açısından kontraendikasyon grubuna girer
İstenmeyen etkiler daha fazladır
Normalde 10-15 dakika süren kürtaja göre genelde çok uzun zaman alır (yaklaşık 14 gün).
Hastanın belirli aralıklarla doktora gitmesini gerektirir.
Nispeten yeni bir yöntem olduğu için uzun dönem etkileri tam açık değildir.
Hastaların yaklaşık %10'unda başarısız olduğu için yine bir kürtaj gerekir.
İçeride parça kalma olasılığı kürtaja göre daha fazladır..

KİMLER KULLANAMAZ?
Amerikan İlaç ve Gıda Dairesi (FDA) aşağıdaki durumların varlığında RU-486'nın kullanımını kesinlikle sakıncalı bulmaktadır:

7 haftadan büyük gebelikler
Sprial varlığı
Dış gebelik varlığı
Böbrek üstü bezi ile ilgili patolojilerin varlığı
Kanı sulandıran ilaçların kullanımı
Kanama sorunu olması
Steroid kullanımı
İlaç kullanımını takiben 2. ve 3. aşamalarda kontrole gelme olanağının olmaması
Acil müdahale edilebilecek olanakların olmaması
Kullanılan ilaçlara karşı bilinen bir alerji olması
Öte yandan aşağıdaki durumların varlığında da risklerin yüksek olması nedeni ile mifepriston kullanılması önerilmez.

18 yaşından küçük olmak
35 yaşından büyük olmak
Sigara içiyor olmak
Astım hastalığı
Glokom hastalığı
Kalp kapakçık hastalığı
Tansiyon düşüklüğü
Orak hücreli anemi
Karaciğer, akciğer ve böbrek hastalığı
Damar tıkanıklığı
Şeker hastalığı
Kalp hastalığı
Yüksek tansiyon
Anemi
Pelvik iltihabi hastalık varlığı
YAN ETKİLER VE KOMPLİKASYONLAR
Yapılan çalışmalarda hastaların %99'unda aşağıdaki yan etkilerden biri ya da birden fazlasına rastlandığı gösterilmiştir.

--------------------------------------------------------------------------------

Yan etki Görülme oranı
%

--------------------------------------------------------------------------------

Karın ağrısı ve kramp 97
Bulantı 67
Başağrısı 32
Kusma 34
İshal 23
Başdönmesi 12
Halsizlik 9
Bel ağrısı 9
Kanama 7
Ateş 4
Viral enfeksiyon 4

NASIL KULLANILIYOR?
Mifepriston kullanımı korunmasız bir ilişki sonrası alınan haplar şeklinde uygulanan acil doğum kontrolü değildir. Ayrıca düşük hapı ile istenmeyen bir gebeliği sonlandırmak,ağrı kesici alıp başğarısını dindirmek kadar kolay bir işlem de değildir. Aslında ilacın kadınlar ve doktorlar arasında yaygın olarak tercih edilmemesinin temel nedeni de zahmetli olması ve işlemin uzun sürmesidir. İstenmeyen gebeliğin ilaç yardımı ile sonlandırılması 14 gün kadar sürebilir ve en az 3 kere doktor ziyareti yapılması gerekir. İşlemin 3 temel aşaması vardır.

İlk aşama kürtaj olmak isteyen kadının tam bir muayenesidir. Tıbbi özgeçmişinin irdelenmesi ve ilacın kullanımına engel bir durumun olamadığı anlaşıldıktan sonra jinekolojik muayene ve inceleme yapılarak dış gebelik olmadığı ve bebeğin 7 haftadan büyük olmadığı saptanır. Daha sonra kişiye uygulama şekli, olası yan etkileri konusunda bilgi verilir, işlemi ve potansiyel yan etkilerini anladığına, işlemin yapılmasına izin verdiğine ve gelmesi gereken günlerde kontrollere geleceğine dair yazılı bir form imzalatılır. Daha sonra hastaya 3 adet mifepriston hapı verilir. Kişi bu hapları doktorun gözetimi altında hemen yuttuktan sonra beklemeye başlır. Kişinin hapları alıp başka birisine vermemesi için doktorun gözü önünde yutması gerekir. Hastaların yaklaşık yarısında 24 saat içinde kanama başlar ve %3-6'sı ilk 48 saat içinde düşük yapar.
Kişi 48 saat sonra yeniden doktorunun yanına gider ve düşük olup olmadığı veya bebeğin hala daha canlı olup olmadığı incelenir. Eğer gebelik ürünü tamamen atılmadıysa düşüğün tamamlanması için gerekli olan prostoglandin hapı verilir. Rahim kasılmalarının neden olduğu ağrıların şiddetini azaltmak için ağrıkesiciler reçete edilebilir.Hasta daha sonra 4-6 saat kadar doktorun yanında bekler. Hastaların %90'ından fazlası bu süre içinde düşüğü gerçekleştirir. Dört altı saat içinde düşük olmayanlar ise evine gönderilir ve evde düşük yapması beklenir. Hastaya acil durumlarda ne yapması gerektiği konusunda bilgi verilir.
Yaklaşık 14 gün sonra hasta kontrole çağılırır. Bu kontrolde, düşüğün olup olmadığı, eğer olduysa içeride parça bulunup bulunmadığı, enfeksiyon ve kanama gibi komplikasyonların varlığı araştırılır. Eğer hala devam ediyorsa olası konjenital anomali riski nedeni ile gebeliğin kürtaj ile sonlandırılması önerilir. Komplikasyon varlığında uygun şekilde tedavi edilir.

ETKİNLİĞİ NE KADAR?
Mifepriston tek başına kullanıldığında başarı şansı yani gebeliğin bir düşükle sonuçlanması olasılığı %60 civarındadır. Rahim kasılmalarını başlatan ilaçla birlikte kullanıldığında ise bu oran %92'ye çıkmaktadır. Ancak bu oranlar sadece 7 haftalığa kadar olan gebelikler için geçerlidir. Yapılan çalışmalar iki ilacın birarada kullanıldığı durumlarda 9. haftaya kadar kullanılabileceğini göstermektedir. Ancak bu haftalara ulaşıldığında kandaki progesteron seviyesi ilacın bloke edebileceğinden daha fazla olduğu için başarı şansı azalır

alıntıdır...

Ne dıyecegımı bılemedım... cok feci bır durum... caresız kaldıgınızın farkındayım netıcesınde bekarsınız... tecavüze de ugramıs olabılırsınız gayriihtiyari bır durum olabılır yani o yuzden bırsey dıyemıyorum...
Ama bır anne adayı olarak tasvip etmedım tabı kı...
Allah bundan sonrakı gunlerınızde yardımcınız olsun...
Umarım bundan sonra ılerıde pişman olacagınız baska durumlar yasamazsınız...

niye ilacı soruyorsunuz sizdemi aynı duruma düşmek istiyorsunuz????????????????

niye ilacı soruyorsunuz sizdemi aynı duruma düşmek istiyorsunuz????????????????

Ben diyecektimki lafi agzimdan aldiniz..
Ya allahim güzel allahim,
evliyim 3 bucuk senedir ugrasiyorum ama olmuyor kahretsinki olmuyor bebegim...
Cok zor hamile kaliyorum,kaldim 5 bucuk haftalik bebegimi kaybettim ama acisini gelinde bana sorun....

Tamam üzücü bir durum,kimsenin bu durumda olmasini istemem,de.
Gönül raziligi ile birliktelik olduysa,iliskiye girmeyi bilen kadinlar neden korunmayi bilmiyor?..Yazik degilmidir giden,tükenen bedenlere...

Ben diyecektimki lafi agzimdan aldiniz..
Ya allahim güzel allahim,
evliyim 3 bucuk senedir ugrasiyorum ama olmuyor kahretsinki olmuyor bebegim...
Cok zor hamile kaliyorum,kaldim 5 bucuk haftalik bebegimi kaybettim ama acisini gelinde bana sorun....

Tamam üzücü bir durum,kimsenin bu durumda olmasini istemem,de.
Gönül raziligi ile birliktelik olduysa,iliskiye girmeyi bilen kadinlar neden korunmayi bilmiyor?..Yazik degilmidir giden,tükenen bedenlere...

pişkin pişkin ilacı sormuş hemde bekar birde ailendi bilmem neydi diye ahkam kesiyor özele mesaj at diyor delirdim ya...yazınızıda ayakta alkışlıyorum ağzınıza sağlık

Back
X