Çok rahatsız olduğum bir konuda yorumlarınıza ihtiyacım var

nazliusta

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2011
126
91
48
Konya
Aslında çok zor bir konu değil ama beni evlendiğimden beri rahatsız ediyor. Ben babamdan ayrı büyüdüm sayılır, ilişkilerimiz pek iyi değil, birde aile olarak erkekler ile kadınlar akrabalık boyutu ne olursa olsun samimi değillerdir, mesala amcamı dayımı acil haberler dışında tel ile aramış değilimdir. Biraz resmidir ilişkiler, böyle gördüm, böyle alıştım. Babamla da samimi ilişkimiz olmadığı içinde baba ile çocuk nasıl olur pek bilmem, abimde yok, yakın akrabalarda da abi diyeceğim birileri de yok. Evleneli 1,5 sene oldu. Kayınpederim nişanımız ile bereber her gördüğünde bana beni ara kızım, arada ara sor demeye başladı. Zaten haftada 1-2 görüşürüz, görüşmediğimizde aramanın ne manası var diye düşündüm. Ama 1,5 senedir adam her gördüğünde aynı şeyi söylüyor, istisnasız yanımızda kim olursa olsun fark etmiyor. Her seferinde telefona bakıyorum beni aramıyorsun diyor. Eşime dedim ben arayamam, arasam ne konuşacam, zaten aynı şehirdeyiz, sürekli görüşüyoruz, ben kendi babamı aramam hem kayınpederle gelin çok samimi olamaz diye, eşimde defalarca konuştu ama mümkün değil fayda etmedi. Eşimin ailesinin çok kötü bir huyu var, dedikleri yapılana kadar aynı şeyi tekrar tekrar söylerler. Hepsinde malesef var bu, eşimi değiştirene kadar ne çektim. 1 şey 2 kere söylendikten sonra olmuyorsa, 3. kez söylemek ayıptır diye. Ama kayınpeder ve kayınvalide anlamıyor. Halbuki kayınpederimi çok severim, çok kibar iyi insandır. Ama bu yaptığı artık çok sinirimi bozuyor. Kibarlığımı bozmadan defalarca konuştum, eşim şakayla karışık kaç kere söyledi. Başlarda kayınvalidemde bazı konularda bunu yaptı, bende kırılmasın gücenmesin diye kabul ettim, ama zararını şimdi görüyorum, hayırı kabul etmiyor, aşırı ısrarcı davranıyor. Kayınpeder de aynısını yapmasın anlasın diye bende dediğini yapmıyorum, ama bir yandan da diyorum ayıp mı ediyorum. Sizler kayınpederinizle samimisiniz, yada sürekli arar sorarmısınız, ben mi yanlış yapıyorum ?

Canım bende haftda 2-3 defa görürüm onun dısında da aramam ama kayınpederim aramanı rica etmişse ara canım sende napıyosn nasılsın de.Mutlu olacak öyle demekki.

çok gereksiz bence, ben aramam bayram seyran dışında ne konuşucam adamla.severim çok iyi biridir ama ne gerek var, kayınvalidemi bile haftada bir ararım.
neden bu kadar ısrarcılar acaba, ailedeki diğer insanların ilişkileri de böyle mi

ben kayınpederimi çok severim ama telefonla aramam . haftada 1 bilemedin 15 günde bir onları ziyarete gideriz. ama senin yerinde olsam kayınpederimi arada b,r arayıp baba nasılsın iyimisin der gönlünü alırdım. belli ki adam senin tarafından bir büyük olarak aranmak istiyor. birde böyle dene bakalım nasıl olcak.

ben 5 senelik evliyim benimde babamla aramda çok iyi bir ilişki olmadı onun yanında büyümedim ama onunla samimi olmamam kayınpederinlede böyle olacağın anlamına gelmez yapacağın altıüstü arayıp nasılsın iyimisin diye sormek bence bişey kaybetmessin aile huzurun için ara derim ben zaten bu yaptıkları şey seni kendilerine ne kadar yakın gördüklerini seni çok sevdiklerini gösteririr.benimki sadece bir tavsiye

canım merhaba,
aile yapısı olarak seninkine çok benzeyen bir yapıdan geliyorum,
ve eşimin ailesi de benimkilere göre ilişkileri daha yoğun, hatta benim -vıcık vıcık - tabir edeceğim cinsten..,ben de babamla pek anlaşamam, onu bile kandiller hariç aramam sormam,
kayınpederimi de aramam , hatta ben hamileyke bir kere aramıştı hatrımı sormak için çok şaşırmıştım..
açıkçası ben de senin gibi düşünüyorum,
gelin kayınpeder çok samimi olmaya gerek yok bence de..

Canım bende haftda 2-3 defa görürüm onun dısında da aramam ama kayınpederim aramanı rica etmişse ara canım sende napıyosn nasılsın de.Mutlu olacak öyle demekki.

Aslında öyle ama ne zaman dediklerini yapsam ricanın ardı arkası kesilmiyor, kayınvalidem öyle yaptı, her şeyime karışmaya başladı, her istediği yapıldığında araya başka birşey sokuşturdu, Şimdi arasam kayınpederi her aradğımda bişey diyecek, şunu yap bunu yap, o yüzden korkuyorum. Yapmayacağımdan değilde bir süre sonra iş çığrından çıkıveriyor.

arkadaşa katılıyorum canım bencede bir byük olarak aranmak istiyor. eğer sana zararları yoksa başka bi kötülüklerini görmediysen arada ara sor gönüllerini hoş et bence

benimkilerde aramıyorum diye tavır yapıyolar arayıp sen aramazsan bak biz arıyoruz falan diyolar bende sinir oluyorum içimden gelirse anca ararım onlar böyle söyleyince hiç arayasım gelmiyo

Arayiverin Ne 0lacak , buyuklerimizin Halini hatrini sormamiz gerekir zaten ,
ne konusacagim diyorsan , oyle zor degil ,
mrb babacim , nasilsin Iyisin Ins , zaten gerisi gelir , 1 - 2 defa arasaniz , belki
israrci olmaktan Cayar , !

Biz 5 geliniz, ben 5. oluyorum. En büyük tesbitim şu ki herkes birbirinin her şeyine karışıyor, yorum yapıyor, ilişkiler biraz fazla samimi. Buda beni çok rahatsız ediyor. Bizde başta çok zorlandık, sonunda kendimiz çektik, bazı olaylarda eşimi ve beni soğuttu. Israr konuları ise huy, hepsi öyle. 15 sene önceki konu unutulmaz asla, sürekli konuşulur. Yada dedikleri olana kadar aynı cümleyi defalarca , yıllarca kurabilirler, bu onlara normal geliyor.

bende sızın ki gıbı bı ortamda buyumdum sayılır o yuzden tel ile ilişkilerım cok kötudur,cekınıırm konusamam ne konusacam kı derım.nasılsın dedıkten sonra her ıkı tarafta ses kesılıyor sevmıyorum bu durumu......ben pek aramam hatta 8 aylık evlıyız 2 kere konustum sadece ayrı sehırlerde olmamıza ragmen.....çok samımı olmanın anlamı da yok bence..fazlası zarar...ne demişler çok muhabbet tez ayrılık getirir...

kişiliğinize uymuyorsa uzak duracaksınız, herkesin evi kendine, kimin ne haddine diğerine karışmak müdahele etmek?
ama bizim toplumumuz çok sever vıcık vıcık akrabalık ilişkilerini.
seviyeyi ve mesafeyi korumakta fayda var. saygısızlık etmediğiniz sürece kişiliğinizden ödün vermenizi bekleyemez kimse. şimdi dediği gibi yapıp zırt pırt ararsanız her şeyinizi soracaklar, her şeyi bilecekler ve karışmak isteyecekler.
"ben böyleyim, gerektiğinde arıyorum baba fazlasına alışkın değilim" deyin.

burda iş eşinize düşüyor ..eşiniz sizin karakterinizi ailesine anlatacak .onu sık boğaz etmeyin onun yapısı öyle ,onu da olduğu gibi kabul edin diyecek ..eşiniz size arka çıkmazsa sıkıntı yaşarsınız..sonuçta başkaları için kendinizi değiştirmek zorunda değilsiniz..herkes birbirini olduğu gibi kabul etmeli ..zorla yapılan bir şeyin zaten anlamı olmazki

canım boşver arayıp sorma,sakın fazla da yüz verme tepene çıkarlar sonra,ben anca 3 haftada bir falan ararım.bazen onu da yapmam :) kayınvalidemle konuşurum. ama kayınpederimle konuşmam anca onlara gidersek konuşurum onunla.zaten yılda 2 yada 3 defa gideriz onlarda bize yılda 2 defa gelirer.en iyisi az samimiyet bak keyfine \\\ ...

Son düzenleme:

Bizim eşimin abisi ve yengesi yüzünden de sorunlarımız oldu. Eşim gözümün önünde de, arkamdan da beni anlatmak için çok uğraştı, rest çekti tepki koydu. Ama karşı tarafta öyle pis bir huy varki, eşim kendiside diyor artık, farklı olanı anlamaktan yoksun benim ailem diye, seni nasıl istiyorsa öyle görüyorlar, o düşünceye uymuyorsan kötü oluyorsun. Yani kafalarında 1 gelin hayali var, ben 5. gelinim ben bile uymadım, kayınpederim gelinler aradığında mutlu olacaktır, hiçbirimiz onun istediği gibi yetişmemişiz, anlamıyor, kendi istediği hale gelelim istiyor. Kayınvalidem içinde böyle, sinir olduğunu bilsede aynı şeyi yapar, çekinmez.

rahatsız edici gelmedi Bana.. hoşuma giderdi yerinde olsaydım.. gerçi Benim k.Baba adayım ara demez kendi arar haftada 1 kez.. izin gününde yemeğe çağirir, sevdiğim şeyleri alır eşine yaptırır ağirlar Beni.. oğluna yani sözlüme çok düşkün.. her zaman ikiniz için yaşiyorum siz Benim herşeyimsiniz der.. Benim kendi Babamla iletişimim sıfır.. aynı evde iki yabancı gibiyiz.. o yüzden oturup kayınbabamla sohbet etmek, hoşuma gidiyor.. yıllarca arabistanda yaşamış.. ordaki anılarını anlatır durur.. demek sizinki de yakın olmak istiyor.. Benim hoşuma giderdi.. arar sorar yakınlık kurardım yerinizde olsaydım.. kayınBabalarda kayınvalidelerde olduğu gibi kıskançlık da olmuyor.. daha masum seviyolar.. Benim k.valide arada laf sokuşturur Bana, kayınbabam hemen toparlar, lafi değiştirir ya da şakaya vurur ortamı yumuşatir.. laf söyletmem Biricik gelinime der.. herkes çok şaşiriyor zaten Bana olan düşkünlüğüne. kendi yeğenlerine Bile mesafeli duran o soğuk adam söz konusu Bensem akan sular duruyor, her yerde o Benim Bitanem diyormuş, gelinim değil kızım, kendi yavrum gibi seviyorum diyormuş.. Bilmiyorum ya herkesin hayatı algılayişi farklıdır, Ben seviyorum eğer niyetler güzelse yakın olmayı , mesafe koymak ters geliyor Bana .. ha adam fesattır hoşlanmazsın tabi koy.. Ben mesafeliyimdir mesela annemize.. kötü Bi kadın mı ? asla.. kötü değil sadece samimiyet artince patavatsızlık yapabildiğini Beni inciteBileceğini gördüm o yüzden daha mesafeliyimdir, güler yüzümü gösterir, saygısızlık etmem, ama oturup uzun uzun Babayla olduğu gibi sohbet etmem.. adamına göre muamele yani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…