Çok şaşırdım

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Merhabalar. Aslında dert değil. Sadece çok saşırdığım ve üzüldüğüm bir konu. Buraya da yazmak istedim. Yaşıtım bir çocukluk arkadaşım var. Üniversite sınavına girmişti ve hemşirelik kazanmıştı. Az önce bir haber aldım X olsun adı. X internetten tanıştığı birine kaçmış. X batının bir şehrinde yaşıyor,çocuk doğunun bir şehrinde. Taa oraya kaçmış düşünün. Yahu çok üzüldüm daha yaşın ne başın ne ki. Annesi onu çok şımartırdı. Kaçalı bir ay filan oluyormuş bir hafta önce önce de düğün yapılmış. Ben bunları yeni duydum ve bildiğiniz şoka girdim. İşin en kötü kısmı ise evlendiği çocuğun ailesi kıro insanlarmış ve bizde gelin okutulmaz demişler. Yani okulunu da okuyamayacak. Ya inanın çok üzüldüm geleceğini karattı bildiğiniz. Daha çocuk sayılır o ya : (

Son düzenleme:
Böyle bir olayı normal buluyorsanız siz kendinizi sorgulayın.
Yorumumda bir yerde bu durumu normal bulduğumu mu yazdım?
Görünmez şekilde yazıyor sanırım,ben göremedim çünkü.
Her insan kendi hayatını seçer ve seçtiği hayatın bedelini öder,bunu unutmayın.
Bende dün mesela uzaktan bir akrabamın evli 4 çocuklu eniştesine kaçtığını öğrendim.
Ama Allah herkese akıl fikir vermiş. Koskoca kız yapacağı şeyin bedellerini bilmiyorsa kimsenin üzülmesine gerek yok.
Buraya konu açacak kadar önemli birşey değil ki bu.

Kendi kafasizligi.Guzelim meslegi,universite hayati,bekar gecirecegj genc yetiskinlik donemini cope atmis. Bu cocuklardaki erkenden evlenme meraki nerden geliyor anlamiyorum hic.
Yalniz fazla takiliyorsun internette.Derslerine odaklanman lazim.Bu son senen degil mi ?

kendi seçimi.. bikaç aya pişman olur ama yapacak bişey yok hayırlısı olsun..

Ayrıca çocuk falan sayılmaz.
18 yaşını geçtikten sonra kanunen birey oluyor evlenmeye hakkı oluyor yani.
Ha doğru mu? Tartışılır.
Bende 2 yaş büyüğüm evliyim mesela,doğru mu.. Bana göre doğru,başkasına göee yanlış olabilir.
Şımartmakla da alakası yok bunun.
Her şımartılan kaçıyor mu?
Bende şımartıldım ama aklımın ucundan kaçmanın k'si geçmedi. Sorun bende mi?
Kaçan kızların çoğu anne baba baskısından dolayı kaçıyor genellikle.
Yani bilmediğiniz birşey vardır ki eminim,belli başlı sebeplere sığınarak kaçmıştır.
Onaylanacak birşey değil fakat herkesin aklı fikri var,e üniversite sınavında çok iyi bir okulu kazandığına göre çokta zekiymiş.
E çocuk kaçırmadığına göre,gidip kendisi kaçtığına göre???
Ve insanları kro olarak yargılayamazsınız,insanları yargılamak bizim haddimize değil.

Allah baska dert vermesin :) herkes kendi secimlerini yasar kendi hayatindan sorumludur.

Sanırım hiç arkadaşın falan Yok .. her üzüldüğümüz olay için konu açarsak ..

Sen üzülüyorsun ama o hayatından çok memnun ..

Yaşı çok küçük , kötü olmuş okusaydı keşke ,ilerde çok pişman olur ama iş işten geçmiş olur :işsiz:

Evlendiği çocuğun ailesi kiro insanlarmış :KK71:kiro olunca okutmuyomymus? ay bilemedim ne desem bence sen kendi hayatınla ilgilen arkadaşınada o kiro :rolleyes: insanlarla mutluluklar dile. Sonucta kendi seçimi kendi hayatı. Burda 18 yaşına gelnler icin karışmayın o artık bir birey falan denir genelde suanki durumda öyle. Arkadaşın o hayatı seçmiş. Kimseyi ilgilendirmez

Back
X