Çok şaşırdım

"Olivia Dunham,FBI" diye bağırışı hasta ediyor zaten beni,hemen ekleyeceğim. :)
İyiki değil iyiki. :)
Yaaa Fringe izleyen birilerini buldum o da ilginç bir konu içeriğinden ötürü banlandı. Geri döndüğünüzde haberleşelim bir Fringe başlığı açalım da orada Olivia,Peter,Walter Reis muhabbeti edelim,en sevdiğim dizidir :KK200:

Ailenin medeniyet eşiğini kıro kelimesi ile betimleyen, kırolardan farkı olmayan siz.
Kıro ne ya!!!
Kıronun anlamını biliyormusunuz????
Asıl siz biliyor musunuz? Arkadaşımın düğün fotoğraflarını gördüm. Evlendiği kişiyi de,ailesini de gördüm. Bildiğiniz kıro insanlardı. Kıroya kıro demek suç mu sayılıyor artık :) "Bizde böyledir; gelin okumaz,asarız keseriz" havalarında sözler eden insana kıro denmez de ne denir?

Birisi bir şey soruyor ondan sonra herkes aynı şeyi sormaya başlıyor. Ne anlamda kullandığımı yazdım,okuyabilirsiniz.
Kıro ; kaba saba , görgüsüz demektir ..

İnsanları kılık kıyafeti , görünüşü ile kıro diye nitelendiremeyiz .. gelinini , kızını , çocuğunu okutmayanlarda geri kafalı , cahildir .. yine kıro değildir

Asıl siz biliyor musunuz? Arkadaşımın düğün fotoğraflarını gördüm. Evlendiği kişiyi de,ailesini de gördüm. Bildiğiniz kıro insanlardı. Kıroya kıro demek suç mu sayılıyor artık :) "Bizde böyledir; gelin okumaz,asarız keseriz" havalarında sözler eden insana kıro denmez de ne denir?
"Kıronun Kürtçe oğul manasına geldiğini biliyor musun?"
Medeniyet eşiği kendi öz manasında bilmediğiniz kelimelerle eleştirilmez.
Ailenin medeniyet eşiği evlendiği kişiyi ilgilendirir.
Eğer deseydiniz ki arkadaşım yetiştiği ve yaşadığı hayatla bağdaşmayan bir hayata atıldı. Eğitimini devam ettirmeyecek asla sorun yoktu.
Siz daha bilmediğiniz kelimelerle eleştiri de bulunuyorsunuz!!!

Ayrıca çocuk falan sayılmaz.
18 yaşını geçtikten sonra kanunen birey oluyor evlenmeye hakkı oluyor yani.
Ha doğru mu? Tartışılır.
Bende 2 yaş büyüğüm evliyim mesela,doğru mu.. Bana göre doğru,başkasına göee yanlış olabilir.
Şımartmakla da alakası yok bunun.
Her şımartılan kaçıyor mu?
Bende şımartıldım ama aklımın ucundan kaçmanın k'si geçmedi. Sorun bende mi?
Kaçan kızların çoğu anne baba baskısından dolayı kaçıyor genellikle.
Yani bilmediğiniz birşey vardır ki eminim,belli başlı sebeplere sığınarak kaçmıştır.
Onaylanacak birşey değil fakat herkesin aklı fikri var,e üniversite sınavında çok iyi bir okulu kazandığına göre çokta zekiymiş.
E çocuk kaçırmadığına göre,gidip kendisi kaçtığına göre???
Ve insanları kro olarak yargılayamazsınız,insanları yargılamak bizim haddimize değil.
Sen neden bu kadar gard aldın ya sanki konu sahibine muhalefet etmek tek amaç.. valla yorumunu görünce dayanamadım sorayım dedim

Eğer deseydiniz ki arkadaşım yetiştiği ve yaşadığı hayatla bağdaşmayan bir hayata atıldı. Eğitimini devam ettirmeyecek asla sorun yoktu.
Kürt müsünüz

Ay tatlım cehalet akıyo denir puhahahaha cahil de geç kıroya tepki gelmiş

Hayır nereden bilebilirim? Kürtçe bilmiyorum. Kıro kelimesini eleştiri amaçlı kullanan tek kişi ben değilimdir herhalde. Çevrenizdeki insanlara da "kıro" kelimesini kullandıkları zaman böyle tepki veriyor musunuz merak ettim. Konuda ırklarla ilgili hiçbir ifade yokken siz konuyu oraya çektiniz. Irkçılık yapıyorsunuz.

Birazdan takip et konu açacağım ama üyeler hakkında konu açmak yasak. Sonra ban ban ban :)
Neyse yazayım ben.
Bir kız var çok üzülüyorum.
Derslerine çalışıp, üniversiteye hazırlanması gerekirken kendine lüzumsuz işler bulup, vaktinden yiyor.
Forumlarda fink atıp üstüne vazife olmayan konuları kamu spotu gibi yayınlıyor.

Çocuğum git dersine çalış.
Beğenmediğin gelip buraya kınayarak kendine püüüü rezil demek için yandaş aradığın kız bile iyi kötü hemşirelik kazanmış.
Sen bu gidişle barajı geçemeyeceksin.

Kürt müsünüz
Hayır değilim, fakat ailemizde evlenen bir kişinin eşi Kürt.
Ailenize katılan kişiden dolayı bilgimiz var.
Çok medeni ve asri bir insandı.
Bizi bilgilendirirdi anlamlarını söylerdi.
Anlamı şu aslında öz dilimizde bu anlama gelmiyor derdi.
Hepimizin eleştiri hakkı var.
Eleştiri yaparken yöre dışında, farklı anlamlara gelen kelimeler kullanmadan kişilerin kendi hayata bakışını eleştirelim.

Hayır değilim, fakat ailemizde evlenen bir kişinin eşi Kürt.
Ailenize katılan kişiden dolayı bilgimiz var.
Çok medeni ve asri bir insandı.
Bizi bilgilendirirdi anlamlarını söylerdi.
Anlamı şu aslında öz dilimizde bu anlama gelmiyor derdi.
Hepimizin eleştiri hakkı var.
Eleştiri yaparken yöre dışında, farklı anlamlara gelen kelimeler kullanmadan kişilerin kendi hayata bakışını eleştirelim.
Kürtçede ilk defa kıronun ogul demek oldugunu duydum da o yuzden sordum. Aslında sadece bunu soracaktım da her neyse konu sahibinin kıro demesi sizin indiginiz kadar derin değildir muhtemelen. Bazı kalıplasmıs kelimeler var ya hani. Anlıyoruz cogu zaman

Hayır nereden bilebilirim? Kürtçe bilmiyorum. Kıro kelimesini eleştiri amaçlı kullanan tek kişi ben değilimdir herhalde. Çevrenizdeki insanlara da "kıro" kelimesini kullandıkları zaman böyle tepki veriyor musunuz merak ettim. Konuda ırklarla ilgili hiçbir ifade yokken siz konuyu oraya çektiniz. Irkçılık yapıyorsunuz.
Kullanmıyorum bu kelimeyi/leri.
İncitici hayat görüşü eleştirisi asla yapmam ve çevremde yapılmasına da asla müsaade etmem.
Burda konu bilmediğiniz kelimeyi kullanıp hayat görüşü eleştiri yapmanız.
Hayatını eleştirdiğiniz erkek tarafının yöresine ait kelimeyi kullanıp anlamını bilmiyorsunuz. :)

Çocuğum senin bdv dışında bir hayatın yok mu? Açtığın her iki konunun arasında en fazla 4-5 gün var. Amaç ne?

Kürtçede ilk defa kıronun ogul demek oldugunu duydum da o yuzden sordum. Aslında sadece bunu soracaktım da her neyse konu sahibinin kıro demesi sizin indiginiz kadar derin değildir muhtemelen. Bazı kalıplasmıs kelimeler var ya hani. Anlıyoruz cogu zaman
Açıkçası bende bilmiyordum, bahsettiğim kişiden öğrendim.
Gülerdi anlatırken benim dilimde manası güzel olan bir kelimenin haline bak derdi.

Back
X