çok sevenler cevap verebilir mi

Mesaj atmaması mı senelerdir çekmek oluyor? Yorgunluktan uyuyakalması mı canına tak etti?
Trip atmanı çekmedi diye mi bozuldun?

Acaba biraz olgunlaşsanız mı?

Öncelikle insan kendini çok iyi tanımalı.
Evlilikten beklentilerim ne?
Bir eşten beklentilerim ne?
Nasıl bir adamla mutlu olurum?
Bu sorulara cevap verdiğinizde zaten ne yapmanız gerektiğini anlıyorsunuz.
Benim için ailelerin genel anlamda uyumlu ve denk olması, yetiştirilme biçimi, eğitimi, ahlak anlayışı, insan ilişkilerinde nasıl davranış sergilediği, ailesiyle olan ilişkisi ve bana olan tavır ve davranışları önemliydi.
Kendisi zamanında en yakın arkadaşım olduğu için yakından gözlemleme fırsatım da oldu.
Dolayısıyla tek bir an bile acaba demedim evlenirken.
Aşk evlenmek için çok yetersiz bir kavram.
Evlilik çok ciddi bir olay ve dolayısıyla aşktan öte sırtınızı yaslayabileceğiniz kavramlara ihtiyaç var.

Ama görünen kadarıyla sizinki zaten oturmuş bir ilişki değil

Eğer şuan nişanlıyor olsaydım 7 aylık tecrübelerimden faydalanıp eşim olan kişiyle herşeyi konuşurdum. Eksik kalanlar olmuş nişanlılık dönemi konuştuğumuz halde. Sor bakalım evlilik onun için ne demekmiş. En önemli kişi evlendikten sonra kim olucakmış Birincik ailesine nasıl sahip çıkıcakmış. Aynı evde yaşama sorumluluğunu alıcakmıymış senden birşey saklıcakmıymış. En önemlisi ailesiyle evleniyorsun ailesiyle arasındaki diyologa bak. Örnek ver de ki ayşe diye bi arkadaşım var yeni evlendi çok huzursuzlar evliliklerine dışardan müdahale varmış biz müsade etmeyim kimse karışamaz hep birbirimize soralımde. Konuş herşeyi çünkü evlendikten sonra konuşmadığın herşey canını sıkr.

Ben sorununuzun partnerinizle degil evlilik kurumuyla ilgili oldugunu düşünüyorum. Evlilik size ne hissettiriyor bunun uzerine gidin bence. Özgürlüğünüzü mü kaybedeceğinizi düşünüyorsunuz, sorumluluklar mi korkutuyor, evlilik kötüdür mutsuzluktur diye bir kök inancınız mı var acaba? Bence bir psikologa gidip bu sorunu çözmeye bakın once. 5 senelik iliskimde evlenmek icin can atardim ben olsam.

En önemli şey saygı, sevginin olduğu yerde saygı yoksa sevgi de bitiyor zaten zamanla. Ben çok sevdim, kararımı da şöyle adım; öncelikle 5 yıllık ilişkide hem sevgilim hem en iyi arkadaşım olmuştu , dertleşiriz- güleriz, güveniriz birbirimize, beraber vakit geçirmeyi severiz, ev işi hep yardımlaşılır (annesine de yardım ederdi, kıyamazdı). Ailesiyle özellikle annesiyle iletişimi önemliydi; Annesi canı ciğeriydi ama konuşmalarından kendi hayatıyla ilgili kararlara karışılmaması konusunda çizgi koyduğunu anlardım. Ki evlenince de anladım, aile sorunu olmadı hiç, saygı ve mesafe var hep. Bu yüzden aile önemli, yetiştirilme tarzı önemli bence. Bunu ailesi ile tanışınca gözlemleyebilirsiniz. Bir de merhamet. Bunun altını çizeyim bu da çok önemli, bir insanın vicdanı ve merhameti ve adalet dengesi çok önemli.
Evlilik zor değil, insanı tanımak zor bence. Hayatını paylaşacağınız kişi ve ailesi. Hataları görmezden gelmeyin, evlenince düzelir demeyin, gözünüzü kör etmeyin, ailesi önemli değil demeyin. Hepsine dikkatlice bakın ama sonrası tabii ki şans. Ben de bilemem iler ki zamanlarda evliliğimde ne olacak sadece geçmişi ve günü değerlendirir insan. İnşallah herkesinki iyi olur.

Sevgiliniz için hayırlısı olmuş bence. Çok net sizde sevgi yok.

Evlilikten korkmak sevgiden bağımsız bir şey. Bu korkuyu anlayabiliyorum çünkü bende de var. Ama bu korku sevgilimin şahsıyla ilgili değil, evlilik kavramıyla ilgili.

Sevginin nasıl bir şey olduğunu sormuşsunuz da bunun tanımı herkes için farklıdır ve gerçekten anlatılmaz yaşanır.
Birinden hoşlanmadığınızda, nefret ettiğinizde, birine öfkelendiğinizde "nefret ettiğimden emin miyim, şu an öfkeli olduğumdan emin miyim" diyor musunuz mesela?
Sevgi için bu sorgulamayı yapıyorsanız ortada sevgi yoktur.

Seviyor olsanız çalışmaktan yorgun düşüp uyuyakalmış bir insana iyi geceler demedi diye trip atmazsınız zaten.
Bunlar ilişkideki hoşluklardır. Olsa iyi olur.
Ama yorgun bir insana acımadan trip atmak, gece gece kavga çıkarmak normal değil.
Evlenecek olgunlukta değilsiniz bence.

Mesaj atmaması mı senelerdir çekmek oluyor? Yorgunluktan uyuyakalması mı canına tak etti?

evet ilgilizlik konu mesaj atmaması değil işi gücü çok yoğun diye sürekli ben mi alttan almalıyım ? olgunluk ile ne ilgisi var ben zaten çevremde olgun sabırlı biri olarak bilinirim karşı tarafın ufacıksorunda beni engellemesine ne diyorsunuz 28 yaşında adamın ? yorgunluk tan uyuyakalmadı izinde bu sefer yorgunlukta uyuyakladığı şeyleri senelerdir alttan alıyorum gün içinde hiç konuşamadıınğız düşünün eve gelince vakit ayıracak onda da uyuykalıyor hoş bişey mi bu ? haksız olduğu konuda eşiniz sizin tribinizi çekmiyor mu yada evli değilsiniz sevgiliniz o da yoksa arkadşınız bi insan hatalıysa alttan almaz mı? bna söz verdi daha itinalı olacağna haklısın dedi söz vermesine rağmen tutmadı sallamadı ?

Ama görünen kadarıyla sizinki zaten oturmuş bir ilişki değil
benim ilişkimi ben bile anlayamıyorum gerçekten o bir önceki saydığınız kıstaslar varya onların hepsi erkek arkadaşımda var ama ufacık sorunu çekemiyo engelliyo bu huyu çok tuhaf anlamlandıramıyorum artık hiç bi sorunla ugraşmak istemiyo hep iyi olmak istiyor güzel anlaşmak istiyor böyle bir dünya mı var

ayrıldık zaten canım ev sorumluluğunu alabilecek birisi aile konusunu da konuşmuştuk kimse karışmasına izin vermeyelim demiştim kimse karışamaz canım demişti yapıp yapmayacağı muamma

ayrıldık zaten canım ev sorumluluğunu alabilecek birisi aile konusunu da konuşmuştuk kimse karışmasına izin vermeyelim demiştim kimse karışamaz canım demişti yapıp yapmayacağı muamma
Hakkınızda hayırlı olsun

Bende evlenmeyi düşünmüyordum .Kısa sürede bir baktım evlenme yolundayim.İliski içinde de eğleniyorduk ,şimdi de aynı .Dünya görüşleriniz aynı dogrulta ve saygılı ,doğru bir iletisiminiz varsa her sorun çözülüyor .Evlenmekten çok korkardım ben cevremden duyduklarım yüzünden ama öle olmadı .Bu arada temel şeyleri konuşun mesela siz çocuk istemiyorsaniz o da aynı fikirde mi ? Yani mesela kimi ev almak ister evlenir evlenmez kimi buna şiddetle karşı çıkar .Hayatınızı etkileyen şeyleri konuşmanız şart elbette...

ben evliliğe genel olara hiç özenen biri olmadım mesela kızlar olur ya lisede bile arkadaşlarım bebek gelinlik hayalı kurardı beni hep başka şeyler cezbederdi ne biliyim başarılı olmak okulda derece yapmak hiç gelinlik hayali kurmadım belki diyeceksin aşık değilsindir evte bu ilişkimde aşk yoktu ama müthiş bi uyum vardı aşık olduğum bi insanda vardı onda da evlenmeyi hayal etmiyordum ailemin evliliği de pek parlak değildi oda beni çok etkildei çocukluğumdan beri evlilik bu mu ya dedim babam biraz durulsada öncedene daha sinirli agresif ufacık şeyde anneme bağıran ağlatan biriydi hatta hiç bi sebep yokken bahane edip olay çıkarardı babamdan dolayı daha da bi tiskinmiştim yani bide çevremden duyduklarım burda okuduklarım daha da itti beni sanki evlendiğim an iyice cepte olucam bana türlü türlü eziyetler edecek gibi geliyor ayrıldığım kişiden beklemiyorum öyle bişey ama evlenince hemen değişcek gibi geliyor burda hep öyle yazıyorlar ya önceden asla böyle değildi falan filan

Yanlış şeyler için trip atıyorsunuz. Bunlarda ilişkiyi, insanı yıpratır.
Yorgunken eşim yorgunluğumu bildiği halde tavır yapıyorsa, basit şeylere takılıyorsa bende çekemem.
İyi gecelerdi vs bunlar basit konular ve trip atılması gereken konular değil.
Belliki adam bıkmış engelliyor.

teşekkür ederim yazdığınız şeyler çok kıymetli

sizin kendinden ayrı bir birey olduğunuzun tamamen farkında olması. kendi beğenileriniz, kendi arkadaşlarınız, kendi hayatınız olduğunu iyice anlamış olması çok önemli bence. bunu anlayamayan bir insan sizi evlilik hayatında baskılayabilir. buna ek olarak kendininde bir birey olmuş olması lazım. her şeyi annesine danışan annesi olmadan kararlar alıp hayatını idame ettiremeyen biri kendi ailesiyle sizin aranızdaki mesafeyi de düzenleyemez. evlilik ailenin ortak malı gibi bir hale gelir. bu ayarı iyi tutturan biri olmalı.
açık ve şeffaf olması, sorunlarını trip atıp bağırarak değil sakinlikle çözebilen biri olması. her konuda konuşabileceğiniz biri olması çok çok önemli. her konu içine cinselliği de alır sizin kişisel bir sorununuzu da alır aileleriniz ya da arkadaşlarınızla yaşadığınız bir şeyi de alabilir. fikir danışabildiğiniz ve sizi yapıcı şekilde yönlendiren bir insan olması karşılıklı sevginin korunmasında çok önemlidir.
aşk ve sevginin farkı nedir derseniz ben mantığın devreye girmesi derim. bazen aşk hele ki erken yaşlarda mantığı devre dışı bırakıp kendini ayan beyan gösteren şeyleri görmeyi engelleyebiliyor. sevgi ise daha sakin ve temkinli bir duygu. biri nefes nefese çılgınca koşmakken diğeri düşük tempoyla yürümek gibi geliyor bana. ben bu saydığım şeyleri bulduğumda sevdiğimi anladım. bir de değer gördüm tabii ki. aşıkken karşıdan değer görmeyi pek umursamıyoruz sanırım.

maalesef olay böyle gözüküyo ama ben senelerdir o çalıırken tek mesaj alamıyorum arayamıyor da eve gelince de tam konuşacağımız sıra uyukalıyor nereye kadar sabredersiniz sevgilinizle konuşmamaya bi kez olduğunda trip atmadım zaten lütfen biraz düşünerek değerlendirin senelerdir böyle bu olay artık canıma tak etti ve söz verdiği halde sözünü tutmadı tamam söz dedi dikkat edeceğim dedi konu iyi geceler demedi değil bana söz verdiği halde sallamaması ayrıca yorgun değil izme çıkmıştı kaç gündür yatıyor yani evinde

orunlarını trip atıp bağırarak değil sakinlikle çözebilen biri olması. her konuda konuşabileceğiniz biri olması çok çok önemli.
diğer her şey var saydığınız ama bu yok insan gibi konuşmayı becerip sorun çözme odaklı biri değil çok iyi çok hoş ama bi sorun olunca dikenleri çıkıyor kesinlikle trip atılmayacak ona hep sakın güleryüzlü olacağım sorun dert çıkarmayacağm o zaman mükemmel konuşarak insan gibi bişeyi çözmeye çalışmıyo hep kaçıyor engelliyo defolup gidiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…