- 24 Haziran 2011
- 23.542
- 49.159
- 798
- Konu Sahibi legendary1
-
Mesaj atmaması mı senelerdir çekmek oluyor? Yorgunluktan uyuyakalması mı canına tak etti?ondan
o kadar saçma bişey ki ondan bi kaç şey rica etmiştim basit şeyler onlara bile değer vermeyip yapmadı mesaj yazarken hızlı cevap vermesini ve yatmadan iyi geceler demesini iyi geceler demeden gene uyudu ha sebebi bu mu diyeceksiniz ama senelerdir çekiyorum ben bunu işi yoğun diye sürekli uyuya kalıyor gün içinde de gene yoğunluktan yazamıyor canıma tak etti artık iyi geceler demeden uyuduğu gibi birde üstüne trip atmamı bile çekmedi defoldu gitti engelleyip
Öncelikle insan kendini çok iyi tanımalı.merhaba biraz öncede konu açmıştım ama biraz kafam karışık benim kusuruma bakmayın evlenmekten çok korkan ve evliliği hiç bi zaman hayal eden biri olmadım yapım gereği mesela çocuğum olsun düşüncesi de hiç gelmiyor, şu zamana kadar ilişkilerim oldu ve hiç cinsel ilişki yaşamadım. Hayatımda biri var, bazı zamanlar çok aşırı sıcak hissediyorum ona karşı sevdiğimi hissediyorum, bazı zamanlarda da soğuk hissediyorum. 5 senelik bu arada ve ciddi yola girecek bir ilişki en başından beri kafamda bu düşünceler var ama evlenme teklifi aldığımda iyice panik yapmaya başladım bide yapım gereği aşırı garantici bir tipim bi işimi hep eksik bırakmayan sürekli kontrolcu biriyim akışına bırakamam bir şeyi yani ,bazen düşünüyorum ki hani sevdiğimiz insanla evlenmeliyiz diyoruz ya, bazen size de sevgi tam olarak ne diye bir soru geliyor mu sizede sevmek nasıl oluyor tam manasıyla eşlerinizi ve sevgililerinizi sevdiğinizi nasıl anladınız ve aşk ile fark nedir ?
Ama görünen kadarıyla sizinki zaten oturmuş bir ilişki değilondan
o kadar saçma bişey ki ondan bi kaç şey rica etmiştim basit şeyler onlara bile değer vermeyip yapmadı mesaj yazarken hızlı cevap vermesini ve yatmadan iyi geceler demesini iyi geceler demeden gene uyudu ha sebebi bu mu diyeceksiniz ama senelerdir çekiyorum ben bunu işi yoğun diye sürekli uyuya kalıyor gün içinde de gene yoğunluktan yazamıyor canıma tak etti artık iyi geceler demeden uyuduğu gibi birde üstüne trip atmamı bile çekmedi defoldu gitti engelleyip
Eğer şuan nişanlıyor olsaydım 7 aylık tecrübelerimden faydalanıp eşim olan kişiyle herşeyi konuşurdum. Eksik kalanlar olmuş nişanlılık dönemi konuştuğumuz halde. Sor bakalım evlilik onun için ne demekmiş. En önemli kişi evlendikten sonra kim olucakmış Birincik ailesine nasıl sahip çıkıcakmış. Aynı evde yaşama sorumluluğunu alıcakmıymış senden birşey saklıcakmıymış. En önemlisi ailesiyle evleniyorsun ailesiyle arasındaki diyologa bak. Örnek ver de ki ayşe diye bi arkadaşım var yeni evlendi çok huzursuzlar evliliklerine dışardan müdahale varmış biz müsade etmeyim kimse karışamaz hep birbirimize soralımde. Konuş herşeyi çünkü evlendikten sonra konuşmadığın herşey canını sıkr.merhaba biraz öncede konu açmıştım ama biraz kafam karışık benim kusuruma bakmayın evlenmekten çok korkan ve evliliği hiç bi zaman hayal eden biri olmadım yapım gereği mesela çocuğum olsun düşüncesi de hiç gelmiyor, şu zamana kadar ilişkilerim oldu ve hiç cinsel ilişki yaşamadım. Hayatımda biri var, bazı zamanlar çok aşırı sıcak hissediyorum ona karşı sevdiğimi hissediyorum, bazı zamanlarda da soğuk hissediyorum. 5 senelik bu arada ve ciddi yola girecek bir ilişki en başından beri kafamda bu düşünceler var ama evlenme teklifi aldığımda iyice panik yapmaya başladım bide yapım gereği aşırı garantici bir tipim bi işimi hep eksik bırakmayan sürekli kontrolcu biriyim akışına bırakamam bir şeyi yani ,bazen düşünüyorum ki hani sevdiğimiz insanla evlenmeliyiz diyoruz ya, bazen size de sevgi tam olarak ne diye bir soru geliyor mu sizede sevmek nasıl oluyor tam manasıyla eşlerinizi ve sevgililerinizi sevdiğinizi nasıl anladınız ve aşk ile fark nedir ?
Ben sorununuzun partnerinizle degil evlilik kurumuyla ilgili oldugunu düşünüyorum. Evlilik size ne hissettiriyor bunun uzerine gidin bence. Özgürlüğünüzü mü kaybedeceğinizi düşünüyorsunuz, sorumluluklar mi korkutuyor, evlilik kötüdür mutsuzluktur diye bir kök inancınız mı var acaba? Bence bir psikologa gidip bu sorunu çözmeye bakın once. 5 senelik iliskimde evlenmek icin can atardim ben olsam.peki evlenmeden önce anne ve babasına beni ezdirmeyeceğini nasıl anlayabilirim bu konu benim içinde çok önemli diğer saydığınız konular benimde beklentilerim bende ev erkeği severim aşırı sosyal arkadaşları çok dışarıda çok zaman geçiren birini istemem iyi bir işi var kültür din mezhep uyumu var aynı memleketten değiliz oda aynı olmasını isterdim ama maalesef bunlar varda seviyor muyum onu tam ayırt edemiyorum direkt sevmiyorum diyemiyorum ama ben bu adama çok aşığım da diyemiyorum
En önemli şey saygı, sevginin olduğu yerde saygı yoksa sevgi de bitiyor zaten zamanla. Ben çok sevdim, kararımı da şöyle adım; öncelikle 5 yıllık ilişkide hem sevgilim hem en iyi arkadaşım olmuştu , dertleşiriz- güleriz, güveniriz birbirimize, beraber vakit geçirmeyi severiz, ev işi hep yardımlaşılır (annesine de yardım ederdi, kıyamazdı). Ailesiyle özellikle annesiyle iletişimi önemliydi; Annesi canı ciğeriydi ama konuşmalarından kendi hayatıyla ilgili kararlara karışılmaması konusunda çizgi koyduğunu anlardım. Ki evlenince de anladım, aile sorunu olmadı hiç, saygı ve mesafe var hep. Bu yüzden aile önemli, yetiştirilme tarzı önemli bence. Bunu ailesi ile tanışınca gözlemleyebilirsiniz. Bir de merhamet. Bunun altını çizeyim bu da çok önemli, bir insanın vicdanı ve merhameti ve adalet dengesi çok önemli.merhaba biraz öncede konu açmıştım ama biraz kafam karışık benim kusuruma bakmayın evlenmekten çok korkan ve evliliği hiç bi zaman hayal eden biri olmadım yapım gereği mesela çocuğum olsun düşüncesi de hiç gelmiyor, şu zamana kadar ilişkilerim oldu ve hiç cinsel ilişki yaşamadım. Hayatımda biri var, bazı zamanlar çok aşırı sıcak hissediyorum ona karşı sevdiğimi hissediyorum, bazı zamanlarda da soğuk hissediyorum. 5 senelik bu arada ve ciddi yola girecek bir ilişki en başından beri kafamda bu düşünceler var ama evlenme teklifi aldığımda iyice panik yapmaya başladım bide yapım gereği aşırı garantici bir tipim bi işimi hep eksik bırakmayan sürekli kontrolcu biriyim akışına bırakamam bir şeyi yani ,bazen düşünüyorum ki hani sevdiğimiz insanla evlenmeliyiz diyoruz ya, bazen size de sevgi tam olarak ne diye bir soru geliyor mu sizede sevmek nasıl oluyor tam manasıyla eşlerinizi ve sevgililerinizi sevdiğinizi nasıl anladınız ve aşk ile fark nedir ?
ondan
evet ilgilizlik konu mesaj atmaması değil işi gücü çok yoğun diye sürekli ben mi alttan almalıyım ? olgunluk ile ne ilgisi var ben zaten çevremde olgun sabırlı biri olarak bilinirim karşı tarafın ufacıksorunda beni engellemesine ne diyorsunuz 28 yaşında adamın ? yorgunluk tan uyuyakalmadı izinde bu sefer yorgunlukta uyuyakladığı şeyleri senelerdir alttan alıyorum gün içinde hiç konuşamadıınğız düşünün eve gelince vakit ayıracak onda da uyuykalıyor hoş bişey mi bu ? haksız olduğu konuda eşiniz sizin tribinizi çekmiyor mu yada evli değilsiniz sevgiliniz o da yoksa arkadşınız bi insan hatalıysa alttan almaz mı? bna söz verdi daha itinalı olacağna haklısın dedi söz vermesine rağmen tutmadı sallamadı ?Mesaj atmaması mı senelerdir çekmek oluyor? Yorgunluktan uyuyakalması mı canına tak etti?
Trip atmanı çekmedi diye mi bozuldun?
Acaba biraz olgunlaşsanız mı?
benim ilişkimi ben bile anlayamıyorum gerçekten o bir önceki saydığınız kıstaslar varya onların hepsi erkek arkadaşımda var ama ufacık sorunu çekemiyo engelliyo bu huyu çok tuhaf anlamlandıramıyorum artık hiç bi sorunla ugraşmak istemiyo hep iyi olmak istiyor güzel anlaşmak istiyor böyle bir dünya mı varAma görünen kadarıyla sizinki zaten oturmuş bir ilişki değil
ayrıldık zaten canım ev sorumluluğunu alabilecek birisi aile konusunu da konuşmuştuk kimse karışmasına izin vermeyelim demiştim kimse karışamaz canım demişti yapıp yapmayacağı muammaEğer şuan nişanlıyor olsaydım 7 aylık tecrübelerimden faydalanıp eşim olan kişiyle herşeyi konuşurdum. Eksik kalanlar olmuş nişanlılık dönemi konuştuğumuz halde. Sor bakalım evlilik onun için ne demekmiş. En önemli kişi evlendikten sonra kim olucakmış Birincik ailesine nasıl sahip çıkıcakmış. Aynı evde yaşama sorumluluğunu alıcakmıymış senden birşey saklıcakmıymış. En önemlisi ailesiyle evleniyorsun ailesiyle arasındaki diyologa bak. Örnek ver de ki ayşe diye bi arkadaşım var yeni evlendi çok huzursuzlar evliliklerine dışardan müdahale varmış biz müsade etmeyim kimse karışamaz hep birbirimize soralımde. Konuş herşeyi çünkü evlendikten sonra konuşmadığın herşey canını sıkr.
Mesaj atmaması mı senelerdir çekmek oluyor? Yorgunluktan uyuyakalması mı canına tak etti?
Trip atmanı çekmedi diye mi bozuldun?
Acaba biraz olgunlaşsanız mı?
Hakkınızda hayırlı olsunayrıldık zaten canım ev sorumluluğunu alabilecek birisi aile konusunu da konuşmuştuk kimse karışmasına izin vermeyelim demiştim kimse karışamaz canım demişti yapıp yapmayacağı muamma
ben evliliğe genel olara hiç özenen biri olmadım mesela kızlar olur ya lisede bile arkadaşlarım bebek gelinlik hayalı kurardı beni hep başka şeyler cezbederdi ne biliyim başarılı olmak okulda derece yapmak hiç gelinlik hayali kurmadım belki diyeceksin aşık değilsindir evte bu ilişkimde aşk yoktu ama müthiş bi uyum vardı aşık olduğum bi insanda vardı onda da evlenmeyi hayal etmiyordum ailemin evliliği de pek parlak değildi oda beni çok etkildei çocukluğumdan beri evlilik bu mu ya dedim babam biraz durulsada öncedene daha sinirli agresif ufacık şeyde anneme bağıran ağlatan biriydi hatta hiç bi sebep yokken bahane edip olay çıkarardı babamdan dolayı daha da bi tiskinmiştim yani bide çevremden duyduklarım burda okuduklarım daha da itti beni sanki evlendiğim an iyice cepte olucam bana türlü türlü eziyetler edecek gibi geliyor ayrıldığım kişiden beklemiyorum öyle bişey ama evlenince hemen değişcek gibi geliyor burda hep öyle yazıyorlar ya önceden asla böyle değildi falan filanBen sorununuzun partnerinizle degil evlilik kurumuyla ilgili oldugunu düşünüyorum. Evlilik size ne hissettiriyor bunun uzerine gidin bence. Özgürlüğünüzü mü kaybedeceğinizi düşünüyorsunuz, sorumluluklar mi korkutuyor, evlilik kötüdür mutsuzluktur diye bir kök inancınız mı var acaba? Bence bir psikologa gidip bu sorunu çözmeye bakın once. 5 senelik iliskimde evlenmek icin can atardim ben olsam.
Yanlış şeyler için trip atıyorsunuz. Bunlarda ilişkiyi, insanı yıpratır.benim ilişkimi ben bile anlayamıyorum gerçekten o bir önceki saydığınız kıstaslar varya onların hepsi erkek arkadaşımda var ama ufacık sorunu çekemiyo engelliyo bu huyu çok tuhaf anlamlandıramıyorum artık hiç bi sorunla ugraşmak istemiyo hep iyi olmak istiyor güzel anlaşmak istiyor böyle bir dünya mı var
teşekkür ederim yazdığınız şeyler çok kıymetliEn önemli şey saygı, sevginin olduğu yerde saygı yoksa sevgi de bitiyor zaten zamanla. Ben çok sevdim, kararımı da şöyle adım; öncelikle 5 yıllık ilişkide hem sevgilim hem en iyi arkadaşım olmuştu , dertleşiriz- güleriz, güveniriz birbirimize, beraber vakit geçirmeyi severiz, ev işi hep yardımlaşılır (annesine de yardım ederdi, kıyamazdı). Ailesiyle özellikle annesiyle iletişimi önemliydi; Annesi canı ciğeriydi ama konuşmalarından kendi hayatıyla ilgili kararlara karışılmaması konusunda çizgi koyduğunu anlardım. Ki evlenince de anladım, aile sorunu olmadı hiç, saygı ve mesafe var hep. Bu yüzden aile önemli, yetiştirilme tarzı önemli bence. Bunu ailesi ile tanışınca gözlemleyebilirsiniz. Bir de merhamet. Bunun altını çizeyim bu da çok önemli, bir insanın vicdanı ve merhameti ve adalet dengesi çok önemli.
Evlilik zor değil, insanı tanımak zor bence. Hayatını paylaşacağınız kişi ve ailesi. Hataları görmezden gelmeyin, evlenince düzelir demeyin, gözünüzü kör etmeyin, ailesi önemli değil demeyin. Hepsine dikkatlice bakın ama sonrası tabii ki şans. Ben de bilemem iler ki zamanlarda evliliğimde ne olacak sadece geçmişi ve günü değerlendirir insan. İnşallah herkesinki iyi olur.
sizin kendinden ayrı bir birey olduğunuzun tamamen farkında olması. kendi beğenileriniz, kendi arkadaşlarınız, kendi hayatınız olduğunu iyice anlamış olması çok önemli bence. bunu anlayamayan bir insan sizi evlilik hayatında baskılayabilir. buna ek olarak kendininde bir birey olmuş olması lazım. her şeyi annesine danışan annesi olmadan kararlar alıp hayatını idame ettiremeyen biri kendi ailesiyle sizin aranızdaki mesafeyi de düzenleyemez. evlilik ailenin ortak malı gibi bir hale gelir. bu ayarı iyi tutturan biri olmalı.merhaba biraz öncede konu açmıştım ama biraz kafam karışık benim kusuruma bakmayın evlenmekten çok korkan ve evliliği hiç bi zaman hayal eden biri olmadım yapım gereği mesela çocuğum olsun düşüncesi de hiç gelmiyor, şu zamana kadar ilişkilerim oldu ve hiç cinsel ilişki yaşamadım. Hayatımda biri var, bazı zamanlar çok aşırı sıcak hissediyorum ona karşı sevdiğimi hissediyorum, bazı zamanlarda da soğuk hissediyorum. 5 senelik bu arada ve ciddi yola girecek bir ilişki en başından beri kafamda bu düşünceler var ama evlenme teklifi aldığımda iyice panik yapmaya başladım bide yapım gereği aşırı garantici bir tipim bi işimi hep eksik bırakmayan sürekli kontrolcu biriyim akışına bırakamam bir şeyi yani ,bazen düşünüyorum ki hani sevdiğimiz insanla evlenmeliyiz diyoruz ya, bazen size de sevgi tam olarak ne diye bir soru geliyor mu sizede sevmek nasıl oluyor tam manasıyla eşlerinizi ve sevgililerinizi sevdiğinizi nasıl anladınız ve aşk ile fark nedir ?
maalesef olay böyle gözüküyo ama ben senelerdir o çalıırken tek mesaj alamıyorum arayamıyor da eve gelince de tam konuşacağımız sıra uyukalıyor nereye kadar sabredersiniz sevgilinizle konuşmamaya bi kez olduğunda trip atmadım zaten lütfen biraz düşünerek değerlendirin senelerdir böyle bu olay artık canıma tak etti ve söz verdiği halde sözünü tutmadı tamam söz dedi dikkat edeceğim dedi konu iyi geceler demedi değil bana söz verdiği halde sallamaması ayrıca yorgun değil izme çıkmıştı kaç gündür yatıyor yani evindeSeviyor olsanız çalışmaktan yorgun düşüp uyuyakalmış bir insana iyi geceler demedi diye trip atmazsınız zaten.
Bunlar ilişkideki hoşluklardır. Olsa iyi olur.
Ama yorgun bir insana acımadan trip atmak, gece gece kavga çıkarmak normal değil.
Evlenecek olgunlukta değilsiniz bence.
diğer her şey var saydığınız ama bu yok insan gibi konuşmayı becerip sorun çözme odaklı biri değil çok iyi çok hoş ama bi sorun olunca dikenleri çıkıyor kesinlikle trip atılmayacak ona hep sakın güleryüzlü olacağım sorun dert çıkarmayacağm o zaman mükemmel konuşarak insan gibi bişeyi çözmeye çalışmıyo hep kaçıyor engelliyo defolup gidiyoorunlarını trip atıp bağırarak değil sakinlikle çözebilen biri olması. her konuda konuşabileceğiniz biri olması çok çok önemli.
öye görünüyo ayrıldık zaten belki görmüşsünüzdürEvlenmeyin, üzülürsünüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?