- 11 Mayıs 2016
- 2.011
- 1.714
- 83
- Konu Sahibi capricorn87
-
Tabiki biliyorum zor bir kişiliğim var .Ve bunun için konu bile acmistim değişmek için ne yapabilirim diye .Kişiliğinizin zor olduğunu kabul etmeniz güzel elbette ama kendinizi değiştirmek ve eşinizle aranızdaki sorunları çözmek için adımlar atmalısınız yoksa zaman geçtikçe dönüşü olmaz bir yola girersiniz.
Eşim beni sevmiyor demişsiniz ya eşimi çok sevmeme rağmen hayatımı zorlaştırsa sürekli bende mesafeli olurum bir süre sonra, hayat başlı başına zorken esler olarak da ekstra zorluk çıkarmak değil görevimiz var olan zorlukları, sorumlulukları paylaşıp hayatı kolaylaştırmak.
İki soruma da olumlu cevap verdiğinize göre evliliğinizi kurtarmak için ne gerekiyorsa onu yapmanızı tavsiye ediyorum,naçizane,
25 yıllık evli ve psikolojik danışmanlık
eğitimi olan bir büyüğünüz olarak.
Gerisi teferruattır bana göre.
Eşler arasında fiziksel ve psikolojik şiddet, aldatma,sistematik yalan,kumar ve bağımlılık sorunlarından herhangi birisi yoksa o evlilik kurtulur yeter ki taraflardan biri bunu istesin.
Bakış açınızı değiştirin.
Kendinizde hatalı bulduğunuz ve dışardan bakınca bile hissedilen olumsuz yönlerinizi de törpülemeye çalışın.
Üçüncü şahıslar için evliliği yıkmak,akıl karı değil çünkü.
Estağfurullah asla incinmedim .Herkesin düşüncesi benim için çok çok kıymetli .Öyle beni pohpohlsyan yorumları beğenip ,eleştirenlere off size ne gibi bir tavırda asla olmadım .Zaten bir yanlışım var ki bu kadar insan beni haksız buldu .Bunları düzeltmek istiyorum .Evet ama acaba bunu yaptığımda devamı gelir mi yani ne yapsalar haketti gibi mi görülür diye düşünüyorum .Belki de gereksiz yere gurur yapıyorum .Ya da annem gibi kendimi ezdifmeyecegim düşüncesi yerleşti içten içe gereksiz bir şekilde zihnime bilmiyorum dediğim gibi bunlar bahane degil tabiki .Anemnezcim,aynen dediğin gibi mesleğimden bağımsız, kişisel görüşüm olarak cevap veriyorum.
Ben giderdim.
Niye mi?
1.İki yıl önce olmuş ve o zaman evliliğimi yıkmaya niyet etmediğim bir olayı bugüne taşımam.
2.Affetmek insani bir erdemdir,
yaşça benden büyük biri benden özür dilediyse, üstelik bu kişi eşimin annesiyse,
ben bunu iyi niyet göstergesi olarak değerlendirir ve affederim.
Afedersem tekrarlanır mı? Diye niyet okumam.
Tekrarlanırsa onu da o zaman düşünüp değerlendiririm.
3.İnat ve gururun özelde evliliği,genelde de insan ilişkilerini zedelediğini düşünürüm.
4.Eşimi seviyorsam,eşim ve evliliğim için gerekirse gururumdan (onurdan bahsetmiyorum) fedakarlık ederim.
5.Eşimi,ailesinin söz ve hareketlerinden bağımsız olarak seviyorsam ailesine fazla takılmam.
6.Kin gütmenin ve affedici olmamanın,
uzun vadede bana zarar vereceğini bilirim.
7.Evlilikte hiç bir sorunun tek taraflı olmadığını bilirim,odağımı eşim ve ailesinden kendime çevirir,olumsuz huy ve tavırlarımı fark ederim.
Törpüleyebildiklerimi törpülerim.
Gücümün yetmedikleri için yardım alırım.
8.Kendi ailemin durumu ve annemle ilişkim
bu haldeyken,üstelik düzenli gelirim ve sabit bir işim yokken,boşanmak en son seçeneğim olur.
9.En önemlisi de kendi fevriliğim,inadım ve gururum için,oğlumu, 'iyi bir baba' olarak nitelendirdiğim eşimden mahrum bırakmam.
Umarım son yazdığım maddeyle konu sahibini kırıp,incitmemişimdir.
Evet benimki dobraliktsn öte artık patavatsizliga varıyor sanırım.Esimden şunu duymuştum "evet dürüstlük ,yüzüne konuşmak güzel birşey ama herşey kararında güzeldir .Herkes bu tavrı kaldırmaya bilir ,hoslanmsyabilir ve seninki de bazen fazla aciksozluluk oluyor " başka bir konu için söylemişti .Sanırım bazen susmak gerek yada düşünerek konuşmak ...Haklı bile olsanız üslupta hata var.bence biraz aileden geliyor.cunku öyle gormussunuz.size öyle davranmışlar ve başkalarına birbirlerine öyle davranarak size kötü örnek olmuşlar.
Evlenmek üzere olduğun insana hem de alışveriş gibi en stresli ortamda 30 yıldır izmirdesiniz bu zamanı mı buldu annen klima almak için diye cikisilmaz.hak aramanın bile bir yordamı vardır.
ben de issizim.hem de işsiz kalmak zorunda kaldım çok güzel kariyerimi kendi ellerimle bıraktım.kendime öfkeliyim.saldiracak yer arayan öfke sahibinin mutsuzluğu dur.yazik yavrunuza bunu yapmayin.is işten geçmeden gidin kendi evinize.
Eşim bana yapılan tavırları bilmiyor söylemedim .zaten belli etmemek için dönünce hemen gitmedim sonra başka mevzular çıktı ve uzadi böyle .Çok uzak bir sehirdeyiz ve eşimin tek izni var onda da hep bir olay oldu ve tamamlayamadan döndük .o yüzden 1 er gün kalmayı kabul etmez bende o kadar yolu bunun için gelmek istemem .yakın şehirlerde yasasak bu kadar uzun olmazdı kalma işi ama benim 4-5 gün kalmami bile az gören birisi zaten 1 gün kalmayı kabuk etmez :)Eşinizin ailesine çizdiğiniz sınırı kendi ailenize de bir an önce çizmelisiniz. Daha fazla beklemeden eşinizin yanına dönün derim ben. Eşinizle yüz yüze konuşarak sorunlarınızı halletmelisiniz telefonda ya da mesajla olmaz. Bundan sonra her iki aileye de eşinizle birlikte gidip 1 gece kalıp dönmek istediğinizi belirtin eşinize. Kendi ailenizinde hataları olduğu halde 2 ay kalabiliyorsanız eşiniz tepkisinde haklı bana göre. Ki karşı taraf sizden özür dilemiş.
Evet benim sadece tekrar olursa cekincesi var içimde açıkçası belkide olmayacak bunu gitmeden anlayamayacagim .kendj ailemi affetmedim aslında ama evet affetmek için. Kılıf uyduruyorum doğru.bu durumda esimde tabiki kendj ailesini affetmek ister .Zaten farklı açılardan bakabilmek için konu açtımBakın hala kendinizle çelişiyorsunuz.
Kendi ailenizi affederken özür dilenen konuyu uzatıp sorun çıkaran sizsiniz eşiniz değil.
Canım yaaa ....sana birşey söyleyeyim mi evlenmeden önce eşimin parasına ne yaptığına ben de karışmadım.Masraflarin kendi bölümünü karşılayabiliyor mu beni ilgilendiren buydu çünkü ... bak güzelim ailende anne ile baban onların diğer aile üyeleri ile ilişkisi bence seni çok etkilemiş...bir adım atarken satranç oynar gibi düşünüyorsun.."bunu yaparsam annem gibi olurum..şöyle yaparsam eşim babam gibi davranır" diye düşünme.Sen iyi niyetinle ilişkide adımlarını at karşıdan (esin veya ailesinden) gelen adımlar seni zor durumda bırakıyor,üzüyor/incitiyorsa ona göre davranirsin..o zaman da zihnin böyle dolu yorgun olmaz...kuş gibi hafif olur bu günü konuşuyor olursun.Hayat inan çok zor değil ama kendine zorlaştırıyorsun. Su an hala o yılları yaşıyor gibisin....zihninde geçmişte ki konuşmaları tekrarladigini buradan duyabiliyorum. Bence kişisel bir destek alsan faydalı olur en azindan senin içinEvet belki ilk kez ailemi yada babamı diyeyim arkamda görmek istedim .Yani eşimi çocuk gibi azarlasin yada ben hakkımı savunamam olarak değil de ,destek olduğunu görmek isterdim sanırım .Yoksa çok şükür hakkımı savunurum .
Sadece oğlum hayırdır ya bu düzgünce anlar bakalım ne böyle bi bitmedi sorunlar diyebilecek olgunlukta bir babam yok .
Dugunume 1 ay kala da esimle İstanbul'da eşya bakmaya gitmiştim 1 günlüğüne .nerden kissak ta çok borclanmsak diye düşünürken annesi aradı ve sıcaktan bunaldiklarini,klimalarin 4 bin olduğunu (6 yıl önce) alacak paraları olmadığı için sıcaktan bsyilacak gibi olduklarını ,eşime düğünü olacağı için soykeyemedigjni anlattı .Bende eşime dedim ki 30 yıldır izmirdesiniz .Klima istemek için düğün yapacsgin zamanı mı buldu ki birde 4 bin nedir dedim diye birbirimize girdik ve orada ayrıldık eve döndüm babama dedim ki olmayacak ben nikah ipttal edeceğim dedim .Ve o süreçte evde yaşanan büyük bir tartışma sırasında annemi savundum diye babam bana ince yediğin halti temizle öyle konuş dedi ay neyse uzattıkca uzatıyorum .Yani tek başıma olduğum için sanırım ssacma sapan savunma psikolojisi geliştirdim
Kv nin yapıp özür dilediği şeylerin cezasını neden eşinize ödetiyorsunuz?Evet benim sadece tekrar olursa cekincesi var içimde açıkçası belkide olmayacak bunu gitmeden anlayamayacagim .kendj ailemi affetmedim aslında ama evet affetmek için. Kılıf uyduruyorum doğru.bu durumda esimde tabiki kendj ailesini affetmek ister .Zaten farklı açılardan bakabilmek için konu açtım
C capricorn87 sen ailende 2 aydır "canın öyle istediği için " mi kalıyorsun? Yoksa bir mesleğe girebilmen için belli aralıklarla cesitli sınava giriyorsun ,bu süreçte çocukla ilgilenecek/bırakacak kimsen yok ..tekrar tekrar ailenin yanına dönüp cocugu onların yanına birakman gerekecek ve bu ekstra sıkıntı /maddi problem bu yüzden mi ailenin yanindasin?
@derin sularda bu arkadaşın eşi Bursa dan İzmir'e yalnız git diyor ...arkadaş da "Sensiz gitmek istemiyorum ama tamam giderim Çarşamba gider pazar günü senin yanına dönerim diyor.Esi olmaz çok az ,bari kapıdan içeri hic girme ...kapıdan selam ver " filan diyor...Ne yapsın bu kız? Psikolojik danışman olarak değil "abla" olarak soruyorum...çünkü diğer türlü öyle yap böyle yap demezsiz
Zaten ilk etapta kizmama sebep olan bu oldu .Yani baştan ugrarmisin olan tavır gideyim dediğimde 5 gün gideceğine hiç gitme olmazsq bosanalim a dönünce ..demek ki alttan aldıkça tepeme çıkılacak ,talepler bitmeyecek diye düşündürdü .Dediğim gibi belki çok çok haksız ve saçma düşünüyorum olabilir .zaten bir kaç icinde yıllık iznimize çıkarız benim teklifim su oldu yıllık izinde de Bursa'ya sadece 1-2 gün uğrar sonra İzmir'de daha uzun kalır o zaman ne konuşulacak da konuşur bir kaç günde kendimize gezme payı bırakır dolaşa dolaşa Batman'a döneriz .Bursa'ya hiç gitmeyelim desem bir problem olduğunu anlar ve anlasın istemiyorum .Kendimi kötü hissediyorum sanırım bilmiyorum .Ben yazdıklarında hiçbir kırıcı -incitici cümle görmedim arkadaşın da bu anlamda bir duygusunun olacağını sanmıyorum sana karşı...ben de giderdim diye düşünüyorum ama eşinin "beş gün az ...olmaz " tavrını anlayamadım.O da ailesi tarafından presleniyor sanki .Hakkında hayırlısı olsun C capricorn87
Amaaan ne konuşuyorsun bin uçağa git....evine var valizini bile açmadan iki kap yemek yap...ara eşini akşam gelirken ekmek al deZaten ilk etapta kizmama sebep olan bu oldu .Yani baştan ugrarmisin olan tavır gideyim dediğimde 5 gün gideceğine hiç gitme olmazsq bosanalim a dönünce ..demek ki alttan aldıkça tepeme çıkılacak ,talepler bitmeyecek diye düşündürdü .Dediğim gibi belki çok çok haksız ve saçma düşünüyorum olabilir .zaten bir kaç icinde yıllık iznimize çıkarız benim teklifim su oldu yıllık izinde de Bursa'ya sadece 1-2 gün uğrar sonra İzmir'de daha uzun kalır o zaman ne konuşulacak da konuşur bir kaç günde kendimize gezme payı bırakır dolaşa dolaşa Batman'a döneriz .Bursa'ya hiç gitmeyelim desem bir problem olduğunu anlar ve anlasın istemiyorum .Kendimi kötü hissediyorum sanırım bilmiyorum .
O yüzden de şimdi 4-5 gün gideyim tekrar bir sorun çıksın istemiyorum senin yanında konusulsun herşey sonuçta bu oalylarda senin de payın var dedim .
Kalma konusu ,evet ilk sınava için Zonguldak ve buraya yakın bir kaç il olacak gibiydi bu yüzden Bursa'ya geldim oğlumu alıp çünkü annem Batman'a gelemem dedi ,eşim izin durumu o an imkansizdi çünkü bazı görevler sebebiyle personel çok azdı ama tabi Kars ve Bingöl olacağını bilsem iki gün bir şekilde idare ederdi de tabi ben hiç onları düşünmedim .
N oldu burnumdan geldi,sınavlara sinir bozukluğu ile ağlayarak girdim ve bir şekilde başaramadım .Batman'dan dönerken esime belli etmek istemediğim içinde bir hafta filan kalır dönerim dedim .O sırada anneannem yoğun bakıma kaldırıldı ve doktorlar umutsuzdu 13 gün sonra çıktı .Ama hala birşey bekleniyor maalesef .
Sonrasında o kadar kaldım madem bira daha kalıp İngilizce sınavına çalışayım yükseltwyim.dedim çünkü kadrolar donem donem devam edecek .Ve Bursa'da sınav merkezi var ama bqtqmnda yok çoluk combalak Diyarbakır'a gidiyoruz .Eşim sağolsun bu konuda desteğini esirgemedi sanki babam beni üniv sınavına goturuyomus gibi her sınava taşıdı .Yine de zor oluyordu burada gidip öyle geleyim diye konuştuk ve eğer daha rahat calisacaksqn başvur dedi yani kafama göre başvurup kalmadım .
Ve sınav pazar günüydü .Düşündüğüm gibi haxirlanadim ve bir şekilde istediğim gibi geçmedi tabi .
Şimdi de eşimle düzgünce konuşabilmek için bekliyorum Batman q veya İzmir'e gitme konusunda .
Eşimi unursamadigim için yada kafama göre keyfi değil kalma sebebim .ilk başta üniv öğretim görevlisi başvurularim dan olumlu sonucalananlar oldu .Ve annem Batman a gelemem deyince ve başvurduğum çoğu il bursq ve yakin mesafe olunca esimle konuşup Bursa'ya geldim .Ama gitti hiç ihtimal vermedigim iki il Bingöl ve Kars oldu .buradan oğlumu bırakıp şehir şehir gezip sınava girdim ve 1 günde Batman'a uğrayıp döndüm burnumdan geldi zaten ve kazanamadim .eşime de sorunu yansıtmak istenedigimi için 1 hafta filan kalır dönerim dedim o dönemde anneannem yoğun bakıma kaldırıldı ve açıkçası çıkmayacak gibi konuşuldu .Bu yuzden de kaldım çünkü o benim için çok kiymetli ve kaybedersem son kez gormke istedim ve esimde zat n bekle dedi .13 gün sonra çıktı şükür ama hala tam olarak iyi değil .Sonrasına da İngilizce sınavım vardı girmeyi planladığım burada oluyor ama Batman'da yok ve biz Diyarbakır'a gidiyoruz .Eşime sordum ve orada daha rahat calisacaksqn orada bir tabi dedi ve öyle kaldim yani esimle konuşarak oldu inat ederek değil .Evet bemcillikse ,puanımi yükseltmek için yapmis olabilirim çünkü gerçekten birşeyler için tirmalamaya çalışıyorum kendi capimda.Yoksa gerçekten eşimi veya ailesini çocukla cezalandirmam.Ben hala eşinize güvenmemenizi anlamadım.
5 yıldır evlisiniz.
Güvenmediğiniz adamı neden baba yaptınız?
Neden onunla evlisiniz?
Sorduğunuz sorular evlenmeden önceye ait. Artık evlisiniz. Özür dilenmiş bir meseleyi sakız gibi uzatmanız hiç normal değil.
Ne istediğinizi bilmiyorsunuz. Çok bencilsiniz. Hadi siz iki ay umursamadınız kocanızı.
Çocuğunuzu kendi benciliğiniz yüzünden babadan uzak tutarken hiç mi vicdanınız sızlamıyor?
Çocuk koca aile hiç umrunuzda değil. Tek derdiniz huzursuzluk çıkarmak.
Şu kadar yorumdan çıkardığım şu ki, hiç çekilecek biri değilsiniz. Uzman desteği alın. Yoksa çocuğunuza yazık olacak.
Estagfrullah öperim kuzuyuKusura bakmayın oğlumla oynuyorum arada cevap yazmaya çalışıyorum .parça parça oluyor hepsini cevaplayayacagim
Tamam tamam.Eşimi unursamadigim için yada kafama göre keyfi değil kalma sebebim .ilk başta üniv öğretim görevlisi başvurularim dan olumlu sonucalananlar oldu .Ve annem Batman a gelemem deyince ve başvurduğum çoğu il bursq ve yakin mesafe olunca esimle konuşup Bursa'ya geldim .Ama gitti hiç ihtimal vermedigim iki il Bingöl ve Kars oldu .buradan oğlumu bırakıp şehir şehir gezip sınava girdim ve 1 günde Batman'a uğrayıp döndüm burnumdan geldi zaten ve kazanamadim .eşime de sorunu yansıtmak istenedigimi için 1 hafta filan kalır dönerim dedim o dönemde anneannem yoğun bakıma kaldırıldı ve açıkçası çıkmayacak gibi konuşuldu .Bu yuzden de kaldım çünkü o benim için çok kiymetli ve kaybedersem son kez gormke istedim ve esimde zat n bekle dedi .13 gün sonra çıktı şükür ama hala tam olarak iyi değil .Sonrasına da İngilizce sınavım vardı girmeyi planladığım burada oluyor ama Batman'da yok ve biz Diyarbakır'a gidiyoruz .Eşime sordum ve orada daha rahat calisacaksqn orada bir tabi dedi ve öyle kaldim yani esimle konuşarak oldu inat ederek değil .Evet bemcillikse ,puanımi yükseltmek için yapmis olabilirim çünkü gerçekten birşeyler için tirmalamaya çalışıyorum kendi capimda.Yoksa gerçekten eşimi veya ailesini çocukla cezalandirmam.
Eşime güveniyorum yada en azından öyle sanıyorum ama ailesinin tavrına ve kendi fevrikigime güvenmiyorum .Yada bak ayağımıza getirttik şeklinde düşünüp ,sinir tekrar asikirsa diye düşünüyorum dediğim gibi saçma olabilir ,gereksiz bir kuruntu olabilir ,çekilmez derecede zor bir insan da olabilirim buna bir itirazım yok ki daha önce de affetmek istiyorum herkesi diye konu bile açtım ama henüz başaramadım sanırım
Çok doğru söylüyorsunuz bunu unutuyoruz maalesef .Bir kaç ay önce eşimin bir süre birlikte çalıştığı bir abimiz şehit oldu Batman'da .İçim öyle yandı ki ...Ama vakit geçince unutuyoruz işte ...çok iyi anladım bazı şeylerin dönüşü olmayabiliyor ve gerçekten ve o zaman ne gurur ,ne inat ve aile hiçbir şey önemli olmayacak farkındayımArtık doğru adımlar atmaya başlayın.Zamanı boşa geçirmeyin.Sabah karşılaştığım bir olay yine bana ömürün ne kadar kısa olduğunu hatırlattı.Evden çıkmadan önce eşime bay bay yapıp çıktığım için kendimi mutlu hissettim.Sabah servise yetişmeye çalışan bir kadıncağızı yolda araba çarpmış,o saatte o güzergahta servis bekleyen az sayıda kadın oluyor.Sabah sabah sen zannettik çok korktuk iyimisin diye arayanlar oldu beni.O kadın bende olabilirdim ve eşimle yada başka biriyle gereksiz yere küs yada kırgın olarak ölebilirdim.Bilmem anlatabildim mi?
Teşekkür ederim :*Estagfrullah öperim kuzuyu
Ahaha oğlan rüyasında baba dese taktiği kesin tutar.ki oğlum her gece der uykusunda aynı evde olmasina rağmen eşim mest olur.hele ki şehir dışında 2 ay cocugunu gormemis adam sevgi şeklinde bogulurAmaaan ne konuşuyorsun bin uçağa git....evine var valizini bile açmadan iki kap yemek yap...ara eşini akşam gelirken ekmek al deEsin seni kolundan tutup kapıya mi koyacak? Gece de sarıl eşine özlem gider ....Sonrasinda konuyu açarsa oğlan rüyasında seni sayikladi,ben de bir gece öncesi rüyamda huzursuz oldum o yüzden çıktım geldim....ama beni istemiyorsan bosayacaksan nasıl engel olabilirim ki dersin. Bence çok uzatmayacak esin ama 2 ay uzak kalmak sizi verdi...o da kafada turetti bazı şeyleri...
Yazdıklarımda yada uslubumda mi bir sıkıntı var ?? Ben haklıyım demiyorum ki .Söylediğiniz şeyleri neden yaptığımı acikliyorum.Ben haklıyım tsvrim olsa size ters ters cevap verirdim ama farkındaysan iz her yazdığınıza açıklama yapmaya çalışıyorum .İki ay kalma konum da kendi kafama göre olmadi diyorum .Haklıyım demiyorum o konuda bir çok insan hatalı oldugumi,oğlumu bırakıp gitmemin yanlış olduğunu söyledi zaten bende pisman oldum biraktigima.Tamam tamam.
Hep sen haklısın.
Eşin tam boşanılacak adam.
Zaten izninde gideceksiniz ya iki kere masraf olmasın dedim dersin ...zırt pırt tartışma cikarmazsan da firsati olmamış olurYok bizim sorun İzmir'e gitmedigim sürece coxulmez.Evet yüzyüze gelince birşey demez ama içten içe en ufak bir fırsatta yine ortaya çıkar .Yani sen bana guvenmedin ve beni zor durumda bıraktın a gelir olay .:) @dstn
Alıntı yaptığım önceki mesajı on kere okuyun. Eşiniz sizin için kariyeriniz için aile işleriniz için bu kadar anlayışlıyken, siz hala eşimin istediğini yaparsam ezik mi dururum diye saçmalıyorsunuz.Yazdıklarımda yada uslubumda mi bir sıkıntı var ?? Ben haklıyım demiyorum ki .Söylediğiniz şeyleri neden yaptığımı acikliyorum.Ben haklıyım tsvrim olsa size ters ters cevap verirdim ama farkındaysan iz her yazdığınıza açıklama yapmaya çalışıyorum .İki ay kalma konum da kendi kafama göre olmadi diyorum .Haklıyım demiyorum o konuda bir çok insan hatalı oldugumi,oğlumu bırakıp gitmemin yanlış olduğunu söyledi zaten bende pisman oldum biraktigima.
Kendi tavirlarimi haklı görsem konu scmazdim yada tek tek cevap vermeye calismazdim .Benim için iyi veya kötü her yorum kıymetli .Çünkü beni tanımayan kişiler benim için vakit ayırıp yorum yapıyor .
Sadece cekincemin ne olduğunu ve neden bu kadar gitmek istediğimi anlatmaya çalıştım ki bir çok kişinin beni haksız gördüğü ortada zaten .Bende kabul ediyorum sadece yanlış yaptığım yerleri görmek istiyorum kafama takılan seykeri anlatıyorum,acikliyorum
Valla beni de iki ay sonunda gecirecegimiz gece mest ederAhaha oğlan rüyasında baba dese taktiği kesin tutar.ki oğlum her gece der uykusunda aynı evde olmasina rağmen eşim mest olur.hele ki şehir dışında 2 ay cocugunu gormemis adam sevgi şeklinde bogulur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?