Çok sevgili arkamda duran eşim

Senin eşinin anlattığı diyalog yukarıda bahsedilen olayda olmamış ama?
İşte ya iki olay oldu ,yada ikisi de kendine göre anlatıyor bende anlamadım .Ama eşimin son attığı mesajlarda bosanalim mademden sonra zaten git annene danış ilk diyeceği şey olmuyorsa Bosan kızım olacağı için sıkıntı yaşamazsın .Annenin sana hazırladığı muhteşem hayatı yaşarsın ben bu kadar yapabiliyorum yazmış .Bu laflar ,bu olaya karşı olabilir ama arayıp seni kotuledi dediği olay bu değil kesinlikle o başka bir zaman olmuş belli ki

O günden beri hiç konuşmadık arkadaşlar .Sadece son yazdığım konu kafamı karıştırdı .Esiniz annenize sizinle ailesiyle ilgili sorunları çözemediğini ,böyle gitmediğini soykeseydi anneniz ne derdi ??yani bende madem olmuyor o zaman ayrılın derdim sanırım belki de böyle büyüdüğüm için bilmiyorum .Yada kızı olan arkadaşlar ,ileride damadiniz böyle bir siksyetle gelse ,dur kızımın kulağını çekeyim mi dersiniz??
Yıllar önce bir tarisma da görümce ,kendi görümce ve kv sini evden kovmaya kalkmış eşi de sen kimin evinden kimi kovuyosun deyip bebeğini de kucağından alıp bildiğiniz kapının önüne atmış maalesef ki bunu kınamak yada sevindigim için yazmıyorum sadece olayın büyüklüğünü bilin diye .Neyse bir şekilde annesini aramış kv ile görümce bildiginiz kapının önündeki kaldırımda akşama kadar oturup bunlara ne olur kapıyı açın konuşalım yuva bozulmasin filan diye yalvarmislar sonrada gorumceye özür diletmis kv.Yani eşim benim annemden de böyle bir tavır bekliyor sanırım ama bana göre bu yapici olmak değil yani benim annem veya babsm böyle bir durumda sokakta yalvarmaz bende yalvarmsm .

Yanlış bizde mi gerçekten merakimdan soruyorum

yavaş yavaş tutuşmaya başlamışsınız sanki... fazla naz aşık usandırmış işte. eğer gerçekten gitmeye bırakamayacaktıysanız blöf yapmayacaktınız bu kadar başına kalkmayacaktınız adamın.

Ben anne olsam kim haklı kim haksız ona bakarım.
Kızım haksızsa damada hak veririm.
Damat haksızsa onu uyarırım. Aldatma, şiddet, yalan vs yoksa "ne boşanması, oturun konuşun, öpüşün barışın" derim.
Büyüklük budur.

Madem değişmeye, geri adım atmaya niyetiniz yok, ailenizin ve sizin bakış açınız bu, neden boşanma dilekçesini vermiyorsunuz?

Hafta içi açık resmi kurumlar.

Yok hayır tutusmadim .Tutussam arardım .Blof ye yapmadım bosanma lafını eden o .Ben bunca yıldır bu lafı hiç kullanmadım ve ağzımdan çıkarsa geri adım atmam .Kk da konuştum bu konuyu ama eşime bu şekilde bir tsvrim olmadı bu şekilde bir laf ettiğinde sadece büyür kapı orda dedim.
Sadece bu konuda haksız oldugum yönünde çok mesaj olunca eşimle tartistigimiz mesajları okudum .Orada senin ailende mutlu olur zaten emin ol annen olmuyorsa Bosan kızım der filan yazmış dün o sinirle gözümden kaçanlar olmuş arka arkaya yazınca .Yani ne bileyim bunu normal sordum ,gerçekten düşünce tarzimda mi birşey var diye merak ettim.
Yani karşı taraf benim çocuğuma karşı ,terbiyesizlik yapan ailesini savunsa(,o zaman özür dilemenisti) ve olmuyor böyle yürümüyor filan dese gidip onun annesi gibi akşama kadar kapının önünde oturup kapıyı açsınlar diye yalvaramsm sanırım ya ,hele de çocuğumu kapının önüne atacaklar poşet gibi ...
Ben mi yanlış düşünüyorum diye merak ettim gerçekten

Ben anneme hiçbir şey ablatmadigim için eşimin hiçbir kötü davranışını veya sözünü bilmezler .Aksine hep o sikayetlenecek birşey buldu .Ailemi aramiyo gibi ama o da benim ailemi aramaz .Kandil vs gibi gerekli durumlarda ararız.
Ben küçüklüğümden beri kimseye eyvallshim olmayacak tavrıyla büyüdüm .Çünkü dediğim gibi bitmesi gereken ,ama imkansizliktan dolayı katlanılan bir evlilikte büyüdüm .Babam oldum olası azarlar tarzda konuşan bir tiptir ve küçükken annem az bı sesini çıkarsa sofrayı deviren,çaydanlığı duvara fırlatan ,birseyleri kıran bi tip olduğu için annemi sindirdi .Ben bunu görerek büyüdüğüm için sanırım sürekli bu olmuyorsa bosanirum tsvrim .
Hoş birşey olduğunu savunmuyorum ,iş ciddiye biner ayrılırsam diye de korkmuyorum gerçekten .Evet eşimi seviyorum ,evet üzülürüm ama eğer gitmek istiyorsa da zorla tutmam.Yani benim zorlamamla sürecek bir evliljkten kimseye hayır gelmez .

Yani tabiki ara bulmak gerekir ,ama dediğim gibi böyle tavırlarla büyümedim .annemin aileside böyle degildi .Anneden kıza geçen bir gelenek gibi olmuş bu tavır bizde

Madem değişmeye, geri adım atmaya niyetiniz yok, ailenizin ve sizin bakış açınız bu, neden boşanma dilekçesini vermiyorsunuz?

Hafta içi açık resmi kurumlar.
Degismeye niyetim yok demiyorum ama hak verin 32 yıllık bir kişilik pat diye degisemez .Bir sürü yorum yapıldı genel yorum haksız oldugum yönündeydi o yüzden o mesajları tekrar okudum .Gözümden kaçan mesajlar olmuş onlarda bosanalim madem olmayacak dedikten sonra zaten ailen de buna sevinir annene söyle bak kızım olmuyorsa Bosan der hemen sizin yapınız bu filan diye uzun bi mesaj yazmış .o yüzden sormak istedim .
Yani hangi tavır doğru .o zaman ailesi özür dilemenisti ve olay daha 2 aylık bir olaydı İzmir'e gitmek istemiyorum yalnız dedim diye bana tamam sorun yok deyip arkadan anneme söylemiş .Onlar benim ailem sonuçta atamam böylede olmuyor artık vs demiş yani o zaman herşey çok yeniydi herkes kendini haklı goruyordu gidenezdim o zaman .Annemin tavrı doğru demiyorum ama daha soğumayan bir olay için annem de birşey yapamazdi .
Ablasının olayında kızımı,kardeşimi vs kolindan tutup kapının önüne atsalar kaldırımda oturup ne olur açın diye yalvaramazdim ya alır kızımı eve götürür ortalığın bir sakinleşmesini beklerdim

Boşanma dilekçesini vermekten yada boşanmaktan gerçekten korkmuyorum ki o kelimeyi hiçbir tartışmada ağzıma allmafim ben .Böyle birşey yaptığımda annemlerin yanında kalamam ,kendi duzenim olmasi gerek .Annemlerin yanında kalırsam velayeti almamla ilgili sıkıntı olabilecek durumlar olabilir yani esimde işinden dolayı bildiği için oğlumu alacağını söyledi muhtemelen .
Ama o illaki boşanmak isterse de zorla tutamam .

Önce sakinleşip maddi durumunu topla ondan sonra hareket et. Öfkeyle kalkıp zararla oturma bence.

Önce sakinleşip maddi durumunu topla ondan sonra hareket et. Öfkeyle kalkıp zararla oturma bence.
Yani evet ben adım atsam dahi bu tavrında ısrarcı olursa yapacak birseyim yok şuan .Ama su durumda da velayet durumu sıkıntılı olurmuş öğrendim bunu .Yani ayrı bir evim olması gerecek .
Dün bir sınavım vardı ve gerçekten stresliydim ,1 aydır oğlum uyuduktan sonra ders calisabikiyordum anca .Yorgunlugum tavandi.onceki gece tartistigimiz için ne uyuyabildim,ne kafamı tiplsysbildim bütün emeğim çöp oldu .
Neyse bu yüzden de arayıp konusmadim çünkü stresliydim o kendisi sakinleşince arar zaten o zaman konuşacağım düzgünce ama orta yolu bulamazsak ta yapacak birşey yok maalesef

Anneniz sizin hayatınızda çok büyük tehlike.esinize karşı da bir durun bence.annenize gostermeniz gereken tepkileri ona gosteriyorsunuz.adam iyi idare etti.hakli olduğunuz için arkanızda durdu ailesini savunmadi.sizce anneniz kapısına çocuğunuzla sigacaginiz biri mi? Çok ararsınız kocanizi...öyle kolay da iş bulunmuyor memlekette.gayet yolunda giden evliliğinizi ısıtıp ısıtıp eşinizin önüne bıraktığınız mevzular yüzünden zedelediniz.

Sonuçta aile sizden özür diledi değil mi?
İki senelik mevzuyu neden hala gündemde tutuyorsunuz?
Madem babanız o kadar kötü 2 aydır neden oradasınız?

İnsan huzurlu olduğu yerde kalmak ister normalde. Sizin eşinizi sevdiğinizi düşünmüyorum. Ailesi bahane.

Seven insan şimdiye kadar evine dönüp meseleyi yerinde hallederdi. Sanırım bu huyunuz babanıza benziyor. Ezilmeyeyim ama ezeyim.

Şimdi eski konularınıza baktım da size karşı tek hatalı davranan kv değil. Kv nin eşinizi doldurduğunu yazmışsınız.
Anneniz de hep sizi dolduruyor. Ama farkında değilsiniz. Çünkü sizin anneniz. Annenizin yaptıkları, dedikleri de yenilir yutulur şeyler değil.

Boşanır mısınız bilmem ama evliliğiniz annenizin dolduruşları, sizin saçma inadınız yüzünden bitecek. Çünkü hiçbir şeyin farkında değilsiniz. Ailenize karşı gözünüz kör. Eşinizden vazgeçecek kadar aileden dolusunuz.

Eşinize üzüldüm.

Son düzenleme:
Velayette sıkıntı olmaz. Boşanan kadınların % 90 ı baba evine dönüp eşten gelen nafakayla yaşıyor. Erkekler velayeti çok zor alır. Alsa noluyor babanneyle büyüyor çocuklar.

Babası hakkında yazdıklarını kacirmisim sanırım.ama annesi, kv ,görümce, kizkardeslerinin yaptıklarından haberdarim.yavrusunu ailesine bırakmak zorunda kaldığı bir dönem kendi anne ve kizkardeslerinin kendisine neler ettiğini okumuş uzulmustum.o zaman bir daha ailesiyle konuşmaz diyordum.ben öyle yapardım yerinde olsaydım.ahkam kesmiyorum;bana çocuğuma o şekilde davranan annem olsa tanımam özür dileyene kadar.
KV görümce 2 sene önce olan saygısızlıklari yuzunden özür dilemiş.kocasi arkasında durmus.hala kapris hala kapris. C capricorn87 biz seni tanımayiz etmeyiz sana kişisel bir kaprisimiz olamaz.ama ben sana söyleyeyim eşinle aranı duzeltmezsen babanın evinden kaçacak yer ararsın.konularinda en hatalı insan önce annen sonra sen...sahte ya da gerçek özür dileyip bir şekilde yapıcı olan insanlar hata yapmakta sizin yerinizde kaldi.yazdiklarimi bir daha bir daha oku.hicbirimizin eşi 4 4 Luk değil.seninki ortalamanın üzerinde sabırlı ve sana saygili emin ol.baska eş olsa annenin senin hakkında söylediklerini senin başına kalkardi

Üstelik annesi hala didiklerken eş tarafından hata yapan yok.
Ailesinin yaptıklarını hiç hatırlamıyor ama özür dilenen konuyu 2 senedir eşinin başına kakıyor.

Ayrıca babayla evladını iki ay boyunca uzak tutmak bencilliğin dibi değil midir?
Adam Batman'da kendini paralasın, konu sahibi boşamak için buluttan nem kapsın.

Sayfalara şöyle bir göz attım,işin içinden çıkamadım.
Ne kadar detaycı ve hiç unutmayan bir yapınız var.
Bu şekilde yaşamak zor ve yorucu olmalı.
Kv şunu yapmış,eş bunu demiş,
anne şöyleymiş,iki yıl önce de böyle olmuş...
Hepsini bir tarafa bırakarak iki soru soracağım size:
1.Tüm bu yaşananları dışarda bıraktığınızda,
siz eşinizi seviyor musunuz?
2.Eşiniz iyi bir baba mı?

Sen bu durumu genel durumdan bağımsız olarak soruyorsun sanırım...Benim kızımı seni uzdukleri şekilde uzseler ,benim de içinde olduğum bir grupta kızımın namusu üzerine hakaret edilse "kızınızı bize yamadiniz" denilse zaten konuya benim girmeme gerek olmazdı .Eşim damadı yanına çağırır;"varsa bir pişmanlığın çözümü de var" derdi.Tabi bu konuşmayı kizimizla konuşup onun onayından sonra yapardik.Ama bu davranis sizin şu anki duruma karşılık gelen birşey değil .O günden bu güne sizin 2 yılınız gecmis

İnanın burada rahat edebilecegimi düşünsem esim böyle bir tehdit savurdugunda yada k olay olup Bursa'ya geldiğimizde ,eşim hala olayın üzerinden birkaç saat geçmesine rağmen onları savummsys kalktığında ,madem o kadar haklı görüyorsun buyur git onlarla yasa derdim.Ama diyemiyorum ...
Gerçekten aklım çok karışık ,o kadar içime işlemiş ki az alttan alırsam devamı gelir diye saçma bir düşünce ...
Hiçbir bshsnenin altına sığınmiyorum ,yok şöyle büyüdüm de oldu yazık bana gibi değil ,kaç yaşındayım etkilenmemem gerek .Yada bir şekilde telafi etmek gerek
Evet fevri tavirlarim yüzünden herşey bu hale geliyor

Evet konu harici sormuştum yani benim annemin kestirip atmak tavrı mi yoksa kv nin kızını sokağa atmalarına rağmen akşama kadar kapılarında oturup yslvarmssi mi daha doğru diye ..
Evet olmssi gereken ve benim beklediğim de buydu .Olaydan sonra Bursa'ya geldik ve eşim com çekinerek geldi ben nasıl açıklama yapacağım diye ama annem orda sakin sakin konuştu sonra babam geldi normalde lafıni hiç sakimmaz durdu durdu bir baktım kakara kıkiri askerlik anılarını filan anlatıyor o tsvirdan sonra eşim daha o gün başladı ee yaptılar ama x in de suçu vardır diye .Bende o zaman madem hala haklı görüyorsun buyur git dedim .Ama ben dedim babam değil .
Yani o yüzden kafasında su oldu diye düşünüyorum "bak boyle bir olay sonrasında bile babası bişey demedi çünkü arkasında değiller '." Doğru veya yanlış bilmiyorum tabiki ama kavgayı rahatlıkla boşanmaya getirebilmesi ve ailen sana ,benim verdiğim kadar değer vermedi ama anlamadın demesi haklı olduğumu gösteriyor .Ve sanırım bu yüzden sürekli kendi kendime savunmaya geçtim saçma bir şekilde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…