- 20 Aralık 2017
- 9.840
- 32.125
- 548
- Konu Sahibi capricorn87
-
Bence kız çocuğu esinin ailesi tarafından herkesin önünde rencide edilirse asmadan kesmeden de olsa "hayırdır? Sahipsiz mi sandiniz benim çocuğumu" girdisi yapmak gerekiyor.Ha kötü olan ben olurum belki ama o kadar karisanin olduğu ,adamın karısına bunlar söylenirken çıkıp herkesin içinde "sana bu yasatildi özür dilerim" demedigi ortamda ben girdi yaparım.Evet konu harici sormuştum yani benim annemin kestirip atmak tavrı mi yoksa kv nin kızını sokağa atmalarına rağmen akşama kadar kapılarında oturup yslvarmssi mi daha doğru diye ..
Evet olmssi gereken ve benim beklediğim de buydu .Olaydan sonra Bursa'ya geldik ve eşim com çekinerek geldi ben nasıl açıklama yapacağım diye ama annem orda sakin sakin konuştu sonra babam geldi normalde lafıni hiç sakimmaz durdu durdu bir baktım kakara kıkiri askerlik anılarını filan anlatıyor o tsvirdan sonra eşim daha o gün başladı ee yaptılar ama x in de suçu vardır diye .Bende o zaman madem hala haklı görüyorsun buyur git dedim .Ama ben dedim babam değil .
Yani o yüzden kafasında su oldu diye düşünüyorum "bak boyle bir olay sonrasında bile babası bişey demedi çünkü arkasında değiller '." Doğru veya yanlış bilmiyorum tabiki ama kavgayı rahatlıkla boşanmaya getirebilmesi ve ailen sana ,benim verdiğim kadar değer vermedi ama anlamadın demesi haklı olduğumu gösteriyor .Ve sanırım bu yüzden sürekli kendi kendime savunmaya geçtim saçma bir şekilde
1.evet seviyorum ama onun beni sevdiğini düşünmüyorum şuan.Sayfalara şöyle bir göz attım,işin içinden çıkamadım.
Ne kadar detaycı ve hiç unutmayan bir yapınız var.
Bu şekilde yaşamak zor ve yorucu olmalı.
Kv şunu yapmış,eş bunu demiş,
anne şöyleymiş,iki yıl önce de böyle olmuş...
Hepsini bir tarafa bırakarak iki soru soracağım size:
1.Tüm bu yaşananları dışarda bıraktığınızda,
siz eşinizi seviyor musunuz?
2.Eşiniz iyi bir baba mı?
Kişiliğinizin zor olduğunu kabul etmeniz güzel elbette ama kendinizi değiştirmek ve eşinizle aranızdaki sorunları çözmek için adımlar atmalısınız yoksa zaman geçtikçe dönüşü olmaz bir yola girersiniz.1.evet seviyorum ama onun beni sevdiğini düşünmüyorum şuan.
2.evet gerçekten çok iyi bir baba .ikimizde baba konusunda şanssız buyumusuz o yüzden de olsa gerek aşırı derecede düşkün ve sorumluluk sahibi bir baba.
Diğer konulara gelince maalesef yapım gerçekten çok yorucu dediğiniz gibi .Bu yüzden yoruyorum sanırım kendimi dev,karsimdakini de..
Evet haklısınız ..annem didikliyor ama ben her seferinde onu o öyle olmadı işte diye susturuyorum .ama kendi içimde kafam karışıyor sanırım işte ...Üstelik annesi hala didiklerken eş tarafından hata yapan yok.
Ailesinin yaptıklarını hiç hatırlamıyor ama özür dilenen konuyu 2 senedir eşinin başına kakıyor.
Ayrıca babayla evladını iki ay boyunca uzak tutmak bencilliğin dibi değil midir?
Adam Batman'da kendini paralasın, konu sahibi boşamak için buluttan nem kapsın.
İki soruma da olumlu cevap verdiğinize göre evliliğinizi kurtarmak için ne gerekiyorsa onu yapmanızı tavsiye ediyorum,naçizane,1.evet seviyorum ama onun beni sevdiğini düşünmüyorum şuan.
2.evet gerçekten çok iyi bir baba .ikimizde baba konusunda şanssız buyumusuz o yüzden de olsa gerek aşırı derecede düşkün ve sorumluluk sahibi bir baba.
Diğer konulara gelince maalesef yapım gerçekten çok yorucu dediğiniz gibi .Bu yüzden yoruyorum sanırım kendimi dev,karsimdakini de..
Bakın hala kendinizle çelişiyorsunuz.Evet haklısınız ..annem didikliyor ama ben her seferinde onu o öyle olmadı işte diye susturuyorum .ama kendi içimde kafam karışıyor sanırım işte ...
O yazdığımda gerçekten suan tek başıma gitmek istemiyorum dedim ve nedenlerini acikladim .Yani bunksdsr laf söyleyecek birşey yazmadım buna kırıldım sanırım
Anemnezcim,aynen dediğin gibi mesleğimden bağımsız, kişisel görüşüm olarak cevap veriyorum.derin sularda bu arkadaşın eşi Bursa dan İzmir'e yalnız git diyor ...arkadaş da "Sensiz gitmek istemiyorum ama tamam giderim Çarşamba gider pazar günü senin yanına dönerim diyor.Esi olmaz çok az ,bari kapıdan içeri hic girme ...kapıdan selam ver " filan diyor...Ne yapsın bu kız? Psikolojik danışman olarak değil "abla" olarak soruyorum...çünkü diğer türlü öyle yap böyle yap demezsiz
Ben yazdıklarında hiçbir kırıcı -incitici cümle görmedim arkadaşın da bu anlamda bir duygusunun olacağını sanmıyorum sana karşı...ben de giderdim diye düşünüyorum ama eşinin "beş gün az ...olmaz " tavrını anlayamadım.O da ailesi tarafından presleniyor sanki .Hakkında hayırlısı olsun C capricorn87Anemnezcim,aynen dediğin gibi mesleğimden bağımsız, kişisel görüşüm olarak cevap veriyorum.
Ben giderdim.
Niye mi?
1.İki yıl önce olmuş ve o zaman evliliğimi yıkmaya niyet etmediğim bir olayı bugüne taşımam.
2.Affetmek insani bir erdemdir,
yaşça benden büyük biri benden özür dilediyse, üstelik bu kişi eşimin annesiyse,
ben bunu iyi niyet göstergesi olarak değerlendirir ve affederim.
Afedersem tekrarlanır mı? Diye niyet okumam.
Tekrarlanırsa onu da o zaman düşünüp değerlendiririm.
3.İnat ve gururun özelde evliliği,genelde de insan ilişkilerini zedelediğini düşünürüm.
4.Eşimi seviyorsam,eşim ve evliliğim için gerekirse gururumdan (onurdan bahsetmiyorum) fedakarlık ederim.
5.Eşimi,ailesinin söz ve hareketlerinden bağımsız olarak seviyorsam ailesine fazla takılmam.
6.Kin gütmenin ve affedici olmamanın,
uzun vadede bana zarar vereceğini bilirim.
7.Evlilikte hiç bir sorunun tek taraflı olmadığını bilirim,odağımı eşim ve ailesinden kendime çevirir,olumsuz huy ve tavırlarımı fark ederim.
Törpüleyebildiklerimi törpülerim.
Gücümün yetmedikleri için yardım alırım.
8.Kendi ailemin durumu bu haldeyken,
düzenli gelirim ve sabit bir işim yokken,boşanmak en son seçeneğim olur.
9.En önemlisi de kendi fevriliğim,inadım ve gururum için,oğlumu, 'iyi bir baba' olarak nitelendirdiğim eşimden mahrum bırakmam.
Umarım son yazdığım maddeyle konu sahibini kırıp,incitmemişimdir.
Tabiki biliyorum .Allah razı olsun tanımadığınız bir insanın saçma sapan tavirlari için yol göstermeye calisuyosunux hepiniz ...ben sadece hatali olduğum yerleri anlamaya çalışıyorum .Böyle herşeye cevap veriyor gibi oluyorum ama ben böyleyim arkadaş gibi bir tavırla değil .Kendimce neden öyle davrandığımi , sebeplerini anlatmaya çalışıyorum.Babası hakkında yazdıklarını kacirmisim sanırım.ama annesi, kv ,görümce, kizkardeslerinin yaptıklarından haberdarim.yavrusunu ailesine bırakmak zorunda kaldığı bir dönem kendi anne ve kizkardeslerinin kendisine neler ettiğini okumuş uzulmustum.o zaman bir daha ailesiyle konuşmaz diyordum.ben öyle yapardım yerinde olsaydım.ahkam kesmiyorum;bana çocuğuma o şekilde davranan annem olsa tanımam özür dileyene kadar.
KV görümce 2 sene önce olan saygısızlıklari yuzunden özür dilemiş.kocasi arkasında durmus.hala kapris hala kapris. C capricorn87 biz seni tanımayiz etmeyiz sana kişisel bir kaprisimiz olamaz.ama ben sana söyleyeyim eşinle aranı duzeltmezsen babanın evinden kaçacak yer ararsın.konularinda en hatalı insan önce annen sonra sen...sahte ya da gerçek özür dileyip bir şekilde yapıcı olan insanlar hata yapmakta sizin yerinizde kaldi.yazdiklarimi bir daha bir daha oku.hicbirimizin eşi 4 4 Luk değil.seninki ortalamanın üzerinde sabırlı ve sana saygili emin ol.baska eş olsa annenin senin hakkında söylediklerini senin başına kalkardi
Sonuçta aile sizden özür diledi değil mi?
İki senelik mevzuyu neden hala gündemde tutuyorsunuz?
Madem babanız o kadar kötü 2 aydır neden oradasınız?
İnsan huzurlu olduğu yerde kalmak ister normalde. Sizin eşinizi sevdiğinizi düşünmüyorum. Ailesi bahane.
Seven insan şimdiye kadar evine dönüp meseleyi yerinde hallederdi. Sanırım bu huyunuz babanıza benziyor. Ezilmeyeyim ama ezeyim.
Şimdi eski konularınıza baktım da size karşı tek hatalı davranan kv değil. Kv nin eşinizi doldurduğunu yazmışsınız.
Anneniz de hep sizi dolduruyor. Ama farkında değilsiniz. Çünkü sizin anneniz. Annenizin yaptıkları, dedikleri de yenilir yutulur şeyler değil.
Boşanır mısınız bilmem ama evliliğiniz annenizin dolduruşları, sizin saçma inadınız yüzünden bitecek. Çünkü hiçbir şeyin farkında değilsiniz. Ailenize karşı gözünüz kör. Eşinizden vazgeçecek kadar aileden dolusunuz.
Eşinize üzüldüm.
Evet dediğiniz doğru.Ama annem bunları söylerken asla anneme haklısın demedim .Hep hayır yanlış anlamışsın diye eşimi savundum .yine de içten içe etkileniyorum sanırım .Velayette sıkıntı olmaz. Boşanan kadınların % 90 ı baba evine dönüp eşten gelen nafakayla yaşıyor. Erkekler velayeti çok zor alır. Alsa noluyor babanneyle büyüyor çocuklar.
Uzak durdukça sorunlariniz cözulmez.çözülmeyecek bir sorununuz yok eşinizle.uzak durdugunuz için mevzular uzadikca uzadı.Tabiki biliyorum .Allah razı olsun tanımadığınız bir insanın saçma sapan tavirlari için yol göstermeye calisuyosunux hepiniz ...ben sadece hatali olduğum yerleri anlamaya çalışıyorum .Böyle herşeye cevap veriyor gibi oluyorum ama ben böyleyim arkadaş gibi bir tavırla değil .Kendimce neden öyle davrandığımi , sebeplerini anlatmaya çalışıyorum.
Şuan eşimi arsmsms sebebim yine olurda ters birşey söylerse bu sefer kirginligim çok daha büyük olur ve gerçekten çok yaralsnirim .çünkü stresliydim biraz .
Evet annemlerin yaptığını unutmadım .Ama kaldım normalde bu kadar gurursuz değilim ama o an hemen dönüp Batman'a gitdeydim eşim problem olduğunu anlayacakti istemedim zaten yeterince sahoplenmedigimi gördü daha da görsün istemedim galiba .Hata hatayı doğurdu
Boşanmanin mevzu olabileceği bir evliliginiz yok.sadece gereksiz tartışmalar içindesiniz.yanlis kişiyle tartışıyoruz:esinizleEvet dediğiniz doğru.Ama annem bunları söylerken asla anneme haklısın demedim .Hep hayır yanlış anlamışsın diye eşimi savundum .yine de içten içe etkileniyorum sanırım .
Velayet konusunda engel olabilecek durum maddiyat değil maalesef .İnanın boşanma meraklısı gerçekten değilim .ama asamayacsksak ve hep tartışma dolu bir ortam olacaksa ,evet o kavga gürültü içinde çocuğumu buyutmektense ,ayrılmayı tercih ederim .Evet bu durum boşanmayı gerektirecek birşey değil .buna katılıyorum belki az bir başımı eğip ,alttan alsam devamı gelmeyecek ve olası bir olayda eşim "kız kalktı yine de yanınıza geldi benim için daha ne yapsın .Siz yine sorun ciksrttiniz " deme hakkını elde edecek .Şuan farkındayım savunabilecek bir şey bırakmadım hep aynı şey ve belki kabak tadı verdi herkese .
Ben hala eşinize güvenmemenizi anlamadım.Evet dediğiniz doğru.Ama annem bunları söylerken asla anneme haklısın demedim .Hep hayır yanlış anlamışsın diye eşimi savundum .yine de içten içe etkileniyorum sanırım .
Velayet konusunda engel olabilecek durum maddiyat değil maalesef .İnanın boşanma meraklısı gerçekten değilim .ama asamayacsksak ve hep tartışma dolu bir ortam olacaksa ,evet o kavga gürültü içinde çocuğumu buyutmektense ,ayrılmayı tercih ederim .Evet bu durum boşanmayı gerektirecek birşey değil .buna katılıyorum belki az bir başımı eğip ,alttan alsam devamı gelmeyecek ve olası bir olayda eşim "kız kalktı yine de yanınıza geldi benim için daha ne yapsın .Siz yine sorun ciksrttiniz " deme hakkını elde edecek .Şuan farkındayım savunabilecek bir şey bırakmadım hep aynı şey ve belki kabak tadı verdi herkese .
Evet belki ilk kez ailemi yada babamı diyeyim arkamda görmek istedim .Yani eşimi çocuk gibi azarlasin yada ben hakkımı savunamam olarak değil de ,destek olduğunu görmek isterdim sanırım .Yoksa çok şükür hakkımı savunurum .Bence kız çocuğu esinin ailesi tarafından herkesin önünde rencide edilirse asmadan kesmeden de olsa "hayırdır? Sahipsiz mi sandiniz benim çocuğumu" girdisi yapmak gerekiyor.Ha kötü olan ben olurum belki ama o kadar karisanin olduğu ,adamın karısına bunlar söylenirken çıkıp herkesin içinde "sana bu yasatildi özür dilerim" demedigi ortamda ben girdi yaparım.
Artık doğru adımlar atmaya başlayın.Zamanı boşa geçirmeyin.Sabah karşılaştığım bir olay yine bana ömürün ne kadar kısa olduğunu hatırlattı.Evden çıkmadan önce eşime bay bay yapıp çıktığım için kendimi mutlu hissettim.Sabah servise yetişmeye çalışan bir kadıncağızı yolda araba çarpmış,o saatte o güzergahta servis bekleyen az sayıda kadın oluyor.Sabah sabah sen zannettik çok korktuk iyimisin diye arayanlar oldu beni.O kadın bende olabilirdim ve eşimle yada başka biriyle gereksiz yere küs yada kırgın olarak ölebilirdim.Bilmem anlatabildim mi?Evet dediğiniz doğru.Ama annem bunları söylerken asla anneme haklısın demedim .Hep hayır yanlış anlamışsın diye eşimi savundum .yine de içten içe etkileniyorum sanırım .
Haklı bile olsanız üslupta hata var.bence biraz aileden geliyor.cunku öyle gormussunuz.size öyle davranmışlar ve başkalarına birbirlerine öyle davranarak size kötü örnek olmuşlar.Evet belki ilk kez ailemi yada babamı diyeyim arkamda görmek istedim .Yani eşimi çocuk gibi azarlasin yada ben hakkımı savunamam olarak değil de ,destek olduğunu görmek isterdim sanırım .Yoksa çok şükür hakkımı savunurum .
Sadece oğlum hayırdır ya bu düzgünce anlar bakalım ne böyle bi bitmedi sorunlar diyebilecek olgunlukta bir babam yok .
Dugunume 1 ay kala da esimle İstanbul'da eşya bakmaya gitmiştim 1 günlüğüne .nerden kissak ta çok borclanmsak diye düşünürken annesi aradı ve sıcaktan bunaldiklarini,klimalarin 4 bin olduğunu (6 yıl önce) alacak paraları olmadığı için sıcaktan bsyilacak gibi olduklarını ,eşime düğünü olacağı için soykeyemedigjni anlattı .Bende eşime dedim ki 30 yıldır izmirdesiniz .Klima istemek için düğün yapacsgin zamanı mı buldu ki birde 4 bin nedir dedim diye birbirimize girdik ve orada ayrıldık eve döndüm babama dedim ki olmayacak ben nikah ipttal edeceğim dedim .Ve o süreçte evde yaşanan büyük bir tartışma sırasında annemi savundum diye babam bana ince yediğin halti temizle öyle konuş dedi ay neyse uzattıkca uzatıyorum .Yani tek başıma olduğum için sanırım ssacma sapan savunma psikolojisi geliştirdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?