- 29 Ekim 2012
- 431
- 433
- 103
- Konu Sahibi raggiodisole
-
Kızlar merhaba erkek arkadaşımla 5 yıldır beraberiz, 3 ay önce sözlendik, ailesi bana karşı inanılmaz iyi ancak sevgilim çok kilolu ve askerden geldi geleli kendine hiç bakmıyor. Diş sorunları var sürekli erteliyor, kilo vermek için spora başladı 1 hafta gitti tekrar bıraktı, ortada bi sorun olduğunda hiç çabalamıyor, ben uzun süre bu şekilde yaşayabilirim mutluyum diyor ama ben sağlığı için endişeleniyorum. 130 kilo ve daha 23 yaşında. Bugünlere gelebilmek için çok uğraştık çok çabaladık ama son zamanlarda yaptıklarına katlanamıyorum artık, o kilo aldıkça ben veriyorum ve gittikçe sağlığımdan oluyorumkilo vermesini sağlığı için endişelendiğimi defalarca söyledim ben söyledikçe inatlaştı ve üste çıkmaya başladı, normalde çok neşeli biriyim ama son 5 aydır etrafımdaki herkes içime kapandığımı söylüyor. Ne onunla ne de başkasıyla konuşmak gelmiyor içimden zaten onunla konuştuğumda havada kalıyor her şey. Çok yorgunum. Onu sırf kilosunun ve diğer rahatsızlıklarının getireceği sorunlar yüzünden erkenden kaybetmek istemiyorum ve o bunu anlamamakta ısrar ediyor. Ayrılığı bile düşünüyorum hatta bazen söylüyorum ve hiç tepki vermiyor tüm ilişkimiz sıradanlıktan ibaret artık. Buluştuğumuzda ben özen gösteriyorum kendime belki biraz değişiriz düzeliriz diye ama o özensiz kendini tamamen bırakmış ve suskun oluyor. Artık hiç konuşamıyoruz, sevdiğini biliyorum ve eminim sevgisinden, bu hale nasıl geldiğimizi çözemiyorum, bitmesini de istemiyorum Sizce nasıl bir yol çizmeliyim ne yapmalıyım beni anlayabilmesi için?
kilolu birinin üstüne giderseniz daha cok kilo alir. benim on kilo fazlam var nesil zor kilo vermek. yasi da genc evlenince beraber üye olun spor klubune veya sürekli disari cikin yürüyüse caktirmadan yapin. zaten evenince yemekleri siz yapacaksiniz. dogyurucu ama kilo yapmayan yemekler yaprsiniz. yavas yavas fark etmeden verirse sonra kendisi de dikkat etmeye baslar.siz hem kendinizi hem onu strese sokuyorsunuz. bulusunca da sinema yemek yerina farkli yerlere gidin ne bileyim havuz falan ya da park yürüyüs. evlenince bisiklet alirsiniz haftasonlari tur yaparsiniz. ben cok istiyorum ama suan alamiyoruz insallah yaza dogru alabiliriz. ama eger konu rahatligiysa benim esimde öyle cok rahat sinir oluyorum
evliliğe en az 3 sene var... buluştuğumuzda gezelim farklı yerler gidelim diyorum bazen yapıyor evet ama çoğunlukla onun istedikleri oluyor. sırf biraz daha sağlıklı beslenelim diye salata tarzı şeyler yiyelim diyorum yiyoruz dikkat ediyor ama annesi sürekli börek çörek yapıyor evde durmadan makarnalar patatesler tatlılar ve çok yediriyor. ben yanındayken bile şahit oldum buna az yedin oğlum biraz daha ye diye doldurdu tabağa onu görünce ben yiyemedim kalktım masadan üzüntüdendikkat et azıcık 3 yiyorsan 1 ye en azından tadını almış ol nefsini körelt diyorum ona da yok diyor
haklisiniz ama üstüne giderseniz ters teper. onlarin yemek düzenini de degistiremezsiniz. diyet yapip birakirsa daha fena olur Allah korusun.
Ahh su anneler benim kv de öyle. cok istahliyimdir nasil yiyorum hic birsey yemiyorsun sen diyor. anne 10 kilo aldim diyorum cok zayiftin diyo.
38 bedendim simdi 42. normal olan bu diyor:1
Annesi hic endiselenmiyor mu peki oglu icin? en azindan beyaz unla kepekli unu karidtirip yapsin hamur isini
anasıyla konuş
Annesi de şeker hastası tansiyonu var ama hiiiiçç dikkat edilmiyor evde yemeklere :/ kadın çook rahat bir şey söyletmiyorlar kendilerinebenim ailem sen mutlu ol gerisi önemli değil diyor ama babam tanışmaya geldiklerinde görünce ailesini ve damat adayını şok geçirdi sonrasında benim hiç gözüm tutmadı dedi. annem sen karar ver hayatını onunla sen geçireceksin buna katlanabilir misin diyor ve çok haklı.
Zaten uzun zamandır sorunlarımız var ve hiç yanımda da olmuyor artık her şeyi kendi kendime halletmeye çalışıyorum ve dayanamıyorum konuşalım diyorum ona da yok şimdi bile sinirden ağlıyorum inan :/canın sıkkın anlat diyor ama anlatsam aynı tas aynı hamam yarın gel bendeki eşyalarını vereyim dedim bıktım artık senden dedi!
7 aydır öğrenci olduğum ve sadece nafakayla geçinmeye çalıştığım halde aldığımız çeyiz setinin masraflarını ödemekle uğraşıyorum bi yandan o da taksit ödüyor diye elimde avucumda kalanı ona veriyorum yardım olsun diye ama en küçük bi şeyde susuyor tamam git diyor
Ah o anası zaten! Anlamıyor anacım anlamıyooor
Kızlar merhaba erkek arkadaşımla 5 yıldır beraberiz, 3 ay önce sözlendik, ailesi bana karşı inanılmaz iyi ancak sevgilim çok kilolu ve askerden geldi geleli kendine hiç bakmıyor. Diş sorunları var sürekli erteliyor, kilo vermek için spora başladı 1 hafta gitti tekrar bıraktı, ortada bi sorun olduğunda hiç çabalamıyor, ben uzun süre bu şekilde yaşayabilirim mutluyum diyor ama ben sağlığı için endişeleniyorum. 130 kilo ve daha 23 yaşında. Bugünlere gelebilmek için çok uğraştık çok çabaladık ama son zamanlarda yaptıklarına katlanamıyorum artık, o kilo aldıkça ben veriyorum ve gittikçe sağlığımdan oluyorumkilo vermesini sağlığı için endişelendiğimi defalarca söyledim ben söyledikçe inatlaştı ve üste çıkmaya başladı, normalde çok neşeli biriyim ama son 5 aydır etrafımdaki herkes içime kapandığımı söylüyor. Ne onunla ne de başkasıyla konuşmak gelmiyor içimden zaten onunla konuştuğumda havada kalıyor her şey. Çok yorgunum. Onu sırf kilosunun ve diğer rahatsızlıklarının getireceği sorunlar yüzünden erkenden kaybetmek istemiyorum ve o bunu anlamamakta ısrar ediyor. Ayrılığı bile düşünüyorum hatta bazen söylüyorum ve hiç tepki vermiyor tüm ilişkimiz sıradanlıktan ibaret artık. Buluştuğumuzda ben özen gösteriyorum kendime belki biraz değişiriz düzeliriz diye ama o özensiz kendini tamamen bırakmış ve suskun oluyor. Artık hiç konuşamıyoruz, sevdiğini biliyorum ve eminim sevgisinden, bu hale nasıl geldiğimizi çözemiyorum, bitmesini de istemiyorum Sizce nasıl bir yol çizmeliyim ne yapmalıyım beni anlayabilmesi için?
Sen aslinda onun iyiligini isteyen bir kiz arkadassin. Sevinmeli kendini mutlu hissetmeli onu düsünen bir kiz arkadasi , sözlüsü var.
Benim arkadaslarimdan birtanesi böyle bir durum yasadi. Ilk tatli dille basladi istegi , bak sagligindan olucaksin iyi degil daha cok gencsin vs vs
anlamadi dahada kilo aldi artik inattanmi neden bilmiyorum Kiz bunu ayrilmakta tehtit etti , ayrildida. Ne olduysa ayrildiktan sonra oldu. cocuk kilolari verdi kizin karsisina cikti tekrar baristilar :) böyle yap demiyorum ama buda bir örnek :)
Erkek arkadaşınız kilolu değil OBEz ve bu psikolojik bir problemdir bu şekilde sizin zorunuzla zayıflasa bile yine alır.psikoterapi görmesi gerekiyor bu yeme sorununu çözmesi için..bir psikoloğa başlamaya ikna edin bir bakucaksınızki 6 ay sonra kendiliğinden zayıflamaya başlamış..
onu da söyledim hatta beraber gitmeyi bile teklif ettim ama yok beyefendi hayatından memnun yanıp kül olan ben
Kilo kadar sağlıksız birşey yok benim rahmetli babanem obezite yüzünden tüm içorganları iflas ederek öldü..2seneye yakın yatalak yaşadı ve doktorlar onun çektiği acıları kanser hastalarının bile çekmediğini söylediler..kilo demek şeker tansiyon kolestrol kalp demek tüm içorganların ve iskelet sisteminin iflası demek..ama zaten obezitenin 2 sebebinden biri bilinçaltı ölüm isteği..yani obezite fiziksel değil psikolojik bir hastalıktır psikoterapiyle tedavi edilmesi gerekir asla tehdit etmekle,baskı yapmakla bir obeze kilo verdiremezsiniz..
Hayatından memnun falan değil sadece çevresindekileri hatta kendin
Öyle kandırıyor erkek arkadaşınızın ciddi psikolojik problemleri var ona değer veriyorsanız psikolojik destek almasını sağlayın ama almıyosada kendinizi yıpratmayın bu sorumluluğu kendisi alması gerekiyor..
Mekanı cennet olsun çok kötü bir ölüm şeklibenim ailemde de tansiyon ve şeker var kaybettiğim yakınlarım oldu ne yazık ki
Dışarıdan bakanlar onun çok mantıklı çok iyi bir insan olduğunu söylüyor ama içini ben biliyorum. Yıllardır atlatamadığı sorunları var ve ne yaparsam yapayım psikolojik desteği reddediyor ben seninle evlendiğimde mutlu olurum anca o zaman sorunlar biter diyor, kesinlikle mükemmel bir sevgili ancak konu kendisi olduğunda hırçınlaşıyor kim olursa olsun dinlemiyor.. Asla tehdit etmedim asla baskı yapmadım ılımlıydım hep bak kendini düşün beni boşver gençsin bu kadar zorlanıyorsun yaşlanınca ne olacak yaşlanabilecek misin dedim defalarca ama hemen savunmaya geçiyor bende kapanıyorum içime...
İlişkimizin ilk zamanlarında çok sorunluydu kahvaltı yapmayıp içkiye sarılırdı zorla çabalayarak vazgeçirdim, kilo problemi vardı ama bu kadar değildi 2 senedir bıraktı kendini ben 2. üniversitemi okuyorum o lise mezunu geçen yıl açıktan okumaya başladı istediği bölümü ama onu da bıraktı hayatı için çabalamıyor hiç ve ona sorulduğunda hiç bir sorun yok her şey normal... 2 hafta önce 1 haftalık bi suskunluğumuz oldu yıprandık konuşmayalım dedik konuşmadık 1 haftanın sonunda çok iyiydi kilo vericem onu yapıcam bunu yapıcam dedi salak gibi inandım yine.sorumsuzluğundan ve boşvermişliğinden yoruldum!
Annesi de şeker hastası tansiyonu var ama hiiiiçç dikkat edilmiyor evde yemeklere :/ kadın çook rahat bir şey söyletmiyorlar kendilerinebenim ailem sen mutlu ol gerisi önemli değil diyor ama babam tanışmaya geldiklerinde görünce ailesini ve damat adayını şok geçirdi sonrasında benim hiç gözüm tutmadı dedi. annem sen karar ver hayatını onunla sen geçireceksin buna katlanabilir misin diyor ve çok haklı.
Zaten uzun zamandır sorunlarımız var ve hiç yanımda da olmuyor artık her şeyi kendi kendime halletmeye çalışıyorum ve dayanamıyorum konuşalım diyorum ona da yok şimdi bile sinirden ağlıyorum inan :/canın sıkkın anlat diyor ama anlatsam aynı tas aynı hamam yarın gel bendeki eşyalarını vereyim dedim bıktım artık senden dedi!
7 aydır öğrenci olduğum ve sadece nafakayla geçinmeye çalıştığım halde aldığımız çeyiz setinin masraflarını ödemekle uğraşıyorum bi yandan o da taksit ödüyor diye elimde avucumda kalanı ona veriyorum yardım olsun diye ama en küçük bi şeyde susuyor tamam git diyor
Ne kadar şanslı bir adam ki senin gibi bir sevgilisi var...onu ve onun sağlığını gerçekten önemsiyorsun..evlenince mutlu olurum,zayıflarım olayı tamamen hikaye ..ailesi ve hayatı obezite hastalığıyla ve hastalarıyla geçmiş biri olarak sana tavsıyem bu şekilde asla evlenme..hiçbişey düzelmez dahada kötü olur..kendini ve doğacak çocuklarınıda düşünmek zorundasın...yanlış anlama ama en basiti obezite bir adamla aynı yatağa girmek bile bir süre sonra soğumana sebep olucaktır zaten o kilosuyla cinselliktede problem yaşıycaktır ve cinsellik bir ilişkinin helede evliliğin %60 ı denebilir..
Bence psikolojik bir sorun var burada.. anlasilan kazanamama korkusu var sanirsam. Eminimki cabalasa sabretse bircok seyi basarabilecek bir insan
ama umrunda olmamasi, cabalamamasi, savasmamasi kaybetme korkusundan kazanamama korkusundan
konusamiyorsaniz icinde ne varsa cok samimi bir sekilde yazarsaniz belki anlar. daha evli degilsiniz cok iyi düsün canim evlenmeden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?