- 5 Ağustos 2016
- 2.017
- 1.641
- 83
Slm arkadaşlar. Şuan sinirim çok bozuldu.eşimin bi arkadaşının eşi var.onunda iki çocuğu var evden pek çıkamıyor. İyi hoş benim üç çocuğum var.onun okullu şu yok benim var.neyse bu arkadaş kaveye içmeye fln cagiriyo bazen kendi geliyo.çok ısrar ettiği için. Gitmek zorunda kalıyorum bazen kırılmasın diye.bir kahve içip çok zahmet vermeden bir iki saat oturup geliyorum.neyse bu arkadaş gittiğimde daha geçirirken basliyo.bidahskine biz sana gelcez.sabah erken kalk.bize kahvaltı hazırla. Kahvaltiya gelicez.neyse buyursun gelsin helal hoş olsunda.benim okula giden çocuğum var hergün onu okuldan almaya ben gidiyorum.koşuşturma çok. Ama bu arkadaş benden çok fazla beklenti içinde. Mesela geldiği zamanda.erken gelir gece yarısında gider.ama benim sorumlulukları var belli saatte çocuğu okuldan almam gerek.koşuşturmadan kendime ayıracak vaktim bile yok.sürekli bize yemek yap yemeğe çağır. Börek yap kahvaltiya çağır. Başlarda bu kadar sinirimi bozmuyordu gülüp geçiyordum. Ama sürekli her yzismamizda bile böyle. Hadi yaparım ondanda gectim de sürekli sürekli deyince yapasım gelmiyor.misafir geldiğinde elbet önüne birşey koyarim dedim şakayla karışık belki anlar diye.emrivaki ye gelemiyorum.sürekli sürekli olunca artık o cümleyi kuracak diye tık oluyorum.sonrada cagirmiyo un etmoyosun. Öyle bi imaj çiziyor ben sanki insan istemiyormuşum misafire koydugumu kiskaniyormusum gibi.bak bizi çağırmadı hala börek yapmadın hala.ayrıca hiç yaparım demiyorum dediği zamanda.çünkü çocuklar o bu derken planlı bi hayatım zaten yok hep koşuşturmaca. Sırf emrivaki yaptığı için çağırmiyo Rum. Sizce yanlış düşünen benmiyim
Kimseye diyemem sana kahvaltiya yemeğe gelecem diye.çok bunaldim inda kahveye bile geliyorum derken çekiniyorum.kaldık üç çocuklu bir insanım. Uzun uzadıya kahvaltılar yemekler hazırlayacak vaktim olmuyor.ama bu tavırları rahatsız ediyor beni.sürekli tirmaliyorBöyle tipleri kahve çay kesmez bulaşık şekilde sizin eve atıp kendini ağarlatmayı severler. Böyle biri vardı kendi davet eder gibi yapardı. Tabi geliriz siz de gelin deyince anında ciddi teklife çevirip akşama mı gelelim sabaha mı gelelim kahvaltıya mı gelelim derdi alakayı kestim. Bizim kışlık domates vs yapmamıza laf atmış. Hayret etmiş çok yapıyormuşuz felan. Başka bir arkadaş da tabi yapmaz kendi her gün birinde doyunuyo kendi ve çocuğu eve gidince adama yemek bile yapmıyormuş dedi. Emin oldum kestim.
Kimseye diyemem sana kahvaltiya yemeğe gelecem diye.çok bunaldim inda kahveye bile geliyorum derken çekiniyorum.kaldık üç çocuklu bir insanım. Uzun uzadıya kahvaltılar yemekler hazırlayacak vaktim olmuyor.ama bu tavırları rahatsız ediyor beni.sürekli tirmaliyorBöyle tipleri kahve çay kesmez bulaşık şekilde sizin eve atıp kendini ağarlatmayı severler. Böyle biri vardı kendi davet eder gibi yapardı. Tabi geliriz siz de gelin deyince anında ciddi teklife çevirip akşama mı gelelim sabaha mı gelelim kahvaltıya mı gelelim derdi alakayı kestim. Bizim kışlık domates vs yapmamıza laf atmış. Hayret etmiş çok yapıyormuşuz felan. Başka bir arkadaş da tabi yapmaz kendi her gün birinde doyunuyo kendi ve çocuğu eve gidince adama yemek bile yapmıyormuş dedi. Emin oldum kestim.
Misafirlik güzel şey ama tadı dozunda olursa.vaktiyle gidip vaktiyle gelinirse.ama bu bayan sürekli ama sürekli bunu yapıyor. Aklınca dalgamı geçiyor napiyor.boyna beni yemeğe çağır beni kahvaltiya çağır. Sıkılıyorum sürekli imalarindan.bikere sinde sabah 10 da diye gelip gece 12 de gitmişti. Okadar bunalmisindir konuşacak birşey bulamamıştım. Pazar günüydü çocuğum sabah okula gidecek banyosu hazırlığı var.İyi tahammul ediyorsunuz valla.hic gelemeyecegim seyler.Ne oyle bana onu yap bunu yap diye siparis vermek emri vaki yapmak.hoslanmiyorsaniz ufak ufak bahanelerle mesafe koyun uzaklasin.
benim misafir anlayisim gunduz gelirse aksama kalmadan gitsin aksam gelirse yatma vakti gitsin seklinde.O da cok sık gorusme olmadan.elimden geldigi kadar en iyi sekilde agirlarim bu arada.ama oyle sabah gelip gece giden misafire cok yakinim bile olsa katlanamam.bilmiyorum ben mi yabaniyim ama hayatimda ailem dahil kimseyle boyle bir iliskim yok.komsu olayi zaten merhabadan oteye gecmiyor.
eski oturdugum sitede yanima bir komsu tasindi.beni davet etti gittim bana geldi sonra laf arasinda sabah bende aksam sende olalim tarzinda bir seyler soyledi.yani devamli goruselim demek istiyor.ben de cok fazla evde duramadigimi zaten bu kadar yakin iliskiden hoslanmadigimi ima ettim.sonra baktim baska bir komsuyla ikinci gun samimi olup birbirlerinden cikmamaya basladilar.yani sizin elinizde biraz da.bastan nasil davranirsaniz oyle devam eder insanlarla iliskiniz.
Aynn öyle misafirden soğudum resmenDiyorum hep:Bazi insanlar misafirliginin b* çıkartıyor böyle. Sonra insan misafirden soğuyor. Dinsizin hakkından imansız gelir. Zamanınizin olmadığını açık açık dile getirin. Zamanimiz olsa biz elalemden önce kendimize zaman ayırırız değil mi. Başkasından börek çörek beklemek iyimis.
Kimseye diyemem sana kahvaltiya yemeğe gelecem diye.çok bunaldim inda kahveye bile geliyorum derken çekiniyorum.kaldık üç çocuklu bir insanım. Uzun uzadıya kahvaltılar yemekler hazırlayacak vaktim olmuyor.ama bu tavırları rahatsız ediyor beni.sürekli tirmaliyor
Misafirlik güzel şey ama tadı dozunda olursa.vaktiyle gidip vaktiyle gelinirse.ama bu bayan sürekli ama sürekli bunu yapıyor. Aklınca dalgamı geçiyor napiyor.boyna beni yemeğe çağır beni kahvaltiya çağır. Sıkılıyorum sürekli imalarindan.bikere sinde sabah 10 da diye gelip gece 12 de gitmişti. Okadar bunalmisindir konuşacak birşey bulamamıştım. Pazar günüydü çocuğum sabah okula gidecek banyosu hazırlığı var.
Arkadaşının tavrı çirkin. Bence kahve sohbeti 1 saat yeterli.Aksam ayda 1 bir cay kek yeterli.Duzenimi bozamam de cok yoğunum diye de ekle kırmadan cok istiyorsa o kahvalti hazirlasin sen git diyecem de oyle insanlar yapiyorsa da daha iyisini bekliyor karşıdan hemen.Slm arkadaşlar. Şuan sinirim çok bozuldu.eşimin bi arkadaşının eşi var.onunda iki çocuğu var evden pek çıkamıyor. İyi hoş benim üç çocuğum var.onun okullu şu yok benim var.neyse bu arkadaş kaveye içmeye fln cagiriyo bazen kendi geliyo.çok ısrar ettiği için. Gitmek zorunda kalıyorum bazen kırılmasın diye.bir kahve içip çok zahmet vermeden bir iki saat oturup geliyorum.neyse bu arkadaş gittiğimde daha geçirirken basliyo.bidahskine biz sana gelcez.sabah erken kalk.bize kahvaltı hazırla. Kahvaltiya gelicez.neyse buyursun gelsin helal hoş olsunda.benim okula giden çocuğum var hergün onu okuldan almaya ben gidiyorum.koşuşturma çok. Ama bu arkadaş benden çok fazla beklenti içinde. Mesela geldiği zamanda.erken gelir gece yarısında gider.ama benim sorumlulukları var belli saatte çocuğu okuldan almam gerek.koşuşturmadan kendime ayıracak vaktim bile yok.sürekli bize yemek yap yemeğe çağır. Börek yap kahvaltiya çağır. Başlarda bu kadar sinirimi bozmuyordu gülüp geçiyordum. Ama sürekli her yzismamizda bile böyle. Hadi yaparım ondanda gectim de sürekli sürekli deyince yapasım gelmiyor.misafir geldiğinde elbet önüne birşey koyarim dedim şakayla karışık belki anlar diye.emrivaki ye gelemiyorum.sürekli sürekli olunca artık o cümleyi kuracak diye tık oluyorum.sonrada cagirmiyo un etmoyosun. Öyle bi imaj çiziyor ben sanki insan istemiyormuşum misafire koydugumu kiskaniyormusum gibi.bak bizi çağırmadı hala börek yapmadın hala.ayrıca hiç yaparım demiyorum dediği zamanda.çünkü çocuklar o bu derken planlı bi hayatım zaten yok hep koşuşturmaca. Sırf emrivaki yaptığı için çağırmiyo Rum. Sizce yanlış düşünen benmiyim
Oyle yaptıktan sonra zaten seyreklestirmeye basladimPazar günü misafir kabul etmeyin. Gidecek gibi değilse , hazırlanıp dışarıda işim var diyin.
Ya da ise koyulun yardım isteyin. Gelmez bir daha.
Ben oralı olmayınca sanki ben cimriymisimde kabul etmek istemiyormuşum gibi laf sokuyor boyna.sürekli bizi kahvaltiya çağırmadı bizi yemeğe çağırmadı gına geldi artık. Yapacağım varsa yapmak istemiyorumAyy misafiri cok severım ama yazdıklarını okuyunca arkadaşından gıcık kaptım. Bıraz soguk davranın ve davet etmeyın. Essek degılse anlar.
Evet çoluk çocuklu insana bir kahve bile yetiyor çok uzun oturmayı sevmiyorum.sürekli iki çocuğu büyümenin zorluklarına yakınıyor. Şöyle bunalıyorum öyle bunalıyorum yoruluyorum .bende üç tane var benden hala bişeyler bekliyorArkadaşının tavrı çirkin. Bence kahve sohbeti 1 saat yeterli.Aksam ayda 1 bir cay kek yeterli.Duzenimi bozamam de cok yoğunum diye de ekle kırmadan cok istiyorsa o kahvalti hazirlasin sen git diyecem de oyle insanlar yapiyorsa da daha iyisini bekliyor karşıdan hemen.
Canım nasıl algılarsa algılasın senı tanıyan tanıyordur nasıl bırı oldugunu. Arkadaş senı bek saf bulmuş.bana öyle geldı. Hıcte tonlama güzelim ya.acıklm yapmakta zorund degılsin.Ben oralı olmayınca sanki ben cimriymisimde kabul etmek istemiyormuşum gibi laf sokuyor boyna.sürekli bizi kahvaltiya çağırmadı bizi yemeğe çağırmadı gına geldi artık. Yapacağım varsa yapmak istemiyorum
Ay ben de isterim ama musait olmuyorum ki canim, bir kahve molasina bile vakit bulamiyorum inanmazsin. Hele boregi, ev halkina bile yapamiyorum, kaldi ki misafire yapabileyim...
Ahaha aglamayana meme yok misali, bu yontem ise yariyor.
her görüştüğümüzde her aradığında hatta her yazdığında tirmaliyor.rahatsız oluyorum sürekli birşeyler beklemesindenCanım nasıl algılarsa algılasın senı tanıyan tanıyordur nasıl bırı oldugunu. Arkadaş senı bek saf bulmuş.bana öyle geldı. Hıcte tonlama güzelim ya.acıklm yapmakta zorund degılsin.
Sabah kalkar kalkmaz başlıyor yazmaya.en sonunda geçen erken kalk kahvaltiya gelecez diye sıkıştırdım inda dayanamadım ben yatıyorum sabahları dedim.bigun kalkıyor dedi.kalkamam yatıyorum dedim.kapıya gelirim dedi.valla gelirsen bende acmayiveririm dedim şakayla karışık. Ben yediğinde içtiğinde değilim helal hoş olsunda rahatsız oluyorum.ve Kimseye de böyle birşey demem.kaldık annem bile demiyor banaValla ben bekarım ama kimseyi çekemiyorum. Kafam kaldırmıyor. Bin tane derdim var. "Hayır" deyin. Benim en sevdiğim yönüm bu. "Hayır" diyebiliyor olduğum için sorun yaşamıyorum. İstemediğim bir şeyi sırf karşı taraf istiyor ve dayatıyor diye kabul etmiyorum.
O kişiyle görüşmemenizi tavsiye ederim. Kırılırsa kırılsın, gücenirse gücensin. Hiçbir şey sizin huzurunuzdan önemli değil.
Yüzsüzlüğü ele almış. Bence net tavrınızı koyun. Şakayla falan değil. İnsan bazen kendine tahammül edemiyor. Hiç kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok.Sabah kalkar kalkmaz başlıyor yazmaya.en sonunda geçen erken kalk kahvaltiya gelecez diye sıkıştırdım inda dayanamadım ben yatıyorum sabahları dedim.bigun kalkıyor dedi.kalkamam yatıyorum dedim.kapıya gelirim dedi.valla gelirsen bende acmayiveririm dedim şakayla karışık. Ben yediğinde içtiğinde değilim helal hoş olsunda rahatsız oluyorum.ve Kimseye de böyle birşey demem.kaldık annem bile demiyor bana
Kirici olmamaya çalışıyorum. Böyle yapmasa ben onu kendiliğinden çağırırım böyle yapınca ters tepiyor bende kabul etmek bile istemiyorumYüzsüzlüğü ele almış. Bence net tavrınızı koyun. Şakayla falan değil. İnsan bazen kendine tahammül edemiyor. Hiç kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?