Çok sıkıldım bu durumdan

Ayrılık olursa (umarım olmaz) borçlu hissedersiniz. Gerek yok.
 
Ben onu tanıyorum aslında ama o beni tanımamakta ısrar ediyor sanırım. Ya da "İstemem yan cebime koy" gibi mi düşündüğümü sanıyor, öyleyse daha kötü tabi de. Yani inatla şu muhabbetin açılıyor olmasına anlam veremiyorum.

Iyi niyetli olduğunu düşündüm ben de. Sanırım aile olmaya çalışıyor :)
 
Erkekler fıtrat gereği aşık olduğu kadına para harcamaya ve kol kanat germeye programlanmıştır. Bu durumu reddetmeniz onu sizden uzaklaştıracaktır... Verdiklerini alıp daha sonra paraya sıkıştığında iade etmek kaydıyla biriktirmenizi öneririm..
 
Ben “ne var bunda” demek istiyorum,açıkçası nişanlınızı çok hoş ve kibar buldum. Kırıldığını düşünüyorum bu davranışınızdan ötürü. Ayrıca daha farklı üslup ile kendinizi anlatabilirsiniz. Hakkınızda hayırlısını diliyorum,mutlu olun nişanlınızla☺
Ben de öyleydim bir zamanlar. Ama bu kadar sert tepki vererek büyük hata yapıyor olabilirsiniz. Tabi ki bunu zaman gösterir. Bakın biz Türkiye de yaşıyoruz. Bu ülkenin erkek çoğunluğu biraz değişik. Sizin nişanlınız bir amerikalı yada İngiliz değil. Kafa yapıları farklı. Türk erkeği kadının yanında kendini güçlü hissetmek istiyor. Kadınına yaptığı maddi manevi destek onun kendini daha erkek hissetmesini sağlıyor. Size bana ona göre yanlıştır ama maalesef bu ego onlarda var. Bakın şimdi zamanla siz böyle kendinize yeten ve ona hiç ihtiyaç duymayan bir karakter gösterdiğinizde sizi kadını gibi görmekten çıkabilir. Öyle olur demiyorum olabilir. Türk erkekleri hakkında bir psikolojik yazı okumuştum. Güçlü kadını çok sevmezler. Zamanla uzaklaşabilir. Ve çoğu da bir çakal kadına yem olur malını mülkünü yedirir. Yni şimdi sizin kabul etmediğiniz paraya havada karada atlayan biri çıkar bir gün karşısına onu poh pohlar sayende der, şu sorunum var der, bu borcum var der. Adam kendini dünyayı kurtarmış gibi hisseder bide adamsın sen tam erkeksin laflarını duyunca ona muhtaç rolu oynayan kadına kayabilir. Çünkü onda kendini erkek hisseder. Lütfen beni yanlış anlamayın. Ben farklı bir bakış açısıyla görüşlerimi yazdım ve sizi çok iyi anlıyorum. Kendimde aynılarını yaşadım ama kıymet bilinmedi. Şimdi hiç doymayan hep isteyen baştacı yapıldı.
Paraya ihtiyacım olsa yardım etmeyecek misin sorusuna dogru olan cevabı vermıssınız.
Aradaki fark bu, sızın yardıma ihtiyacınız yok.
İhtiyacınız yokken ısrar etmesi, benimde hosuma gitmezdi. Yardım kabul etmeyince trıp atanları da oldum olası sevmem, sanki mecbursunuz. Karsı taraf iyi hissetsin diye muhtac gıbı davranmak gercekten sacma olurdu.
Ben sızın tavrınızı dogru buldum.
Ben şunu çok merak ettim. Nişanlın herkese karşı böyle verici mi yoksa bu teklifleri sadece sana mı yapıyor??? Eşimin eli aza gitmez hiç ve herkese karşı böyle 😬
Parayı almamanız doğru ama üslup kırıcı olmuş sanki
ben olsam bu tür tekliflerinde parayı alır ama harcamaz biriktiririm. evlilik döneminde de bak ikimiz için biriktirdim derim. açıkçası ben de nişanlımın bu kadar ısrarla para vermesini pek istemezdim ama yazdığım gibi bir yolla kırmadan ve yine onun da işine yarayacak bir çözüm üretilmiş olabilir .
Aynen bana yazdığınız gibi anlatın Astoria, onun para konularında sizi engellemesinin sizde yetersizlik hissi oluşturduğunu ve bundan rahatsız olduğunuzu söyleyin, ki evet bence de herşeyin fazlası rahatsız edici, ne vurdumduymaz olsun ne de aşırı derecede üstünüze düşsün, illa siyah veya beyaz olmak zorunda değil, herşeyin bir ortası da oluyor hayatta.
Adam sendecilik yapmasınlar ama severken de öldürmesinler :)
Nişanlınızdan parasız kalsa hayatının depresyonunu yaşayacak izlenimi aldım. Tanıdığım birine benzettim bu yönüyle. Tam olarak neden böyle düşünüyorsun derseniz kafam kelimeleri toparlayacak kadar açık değil şu an. Ama öyle hissettim. Şu an hoş gelse de kötü günde hoş olmayacaktır.
Astoria

Kırar mıyım bilemedim ama bu konuda çözüm bulmadan evlenmeyin

Doktor bey ile iki yaz önceki tatil muhabbeti vardı

Hep bu para muhabbeti var ve çirkin bir tarzı var

Evet nişanlının ihtiyacı varsa hele de bu konu eğitim ise tabii destek olursun da daha çok çalışayım da seni eğitime göndereyim çirkin bir üslup

Nişanlının evini kardeşine bırakılması konusunda da Kv nin bir konuşması vardı

Bence bunlar ailecek para konusunda bir garipler

Kelimeleri seçmek için uğraşıyorum da beceremeyebilirim

Ünvanı olan gelin akalım bizde para var kaçırmayalım modundalar mı desem bu kızı para ile kandıralım garipliklerimizi görmesin mi diyorlar desem bilemedim

Doktor beyin egosu vs olabilir de bana her kararı ben alırım sana da şaka yollu söylerim havası veriyor
bence siz haklisiniz nisanlinizda olsa para almayin sonra yuzunuze vurma ihtimali var.hic olmaz yapmaz demesin kimse sonucta evli degilsiniz bi gun bi sinirle agzindan ciksa daha uzulursunuz.ben esimle nisanliyken ogrenciydim esim atanmisti bazen cebimde yol.parasi kalirdi ama asla esime soylemezdim.sorarsa var param derdim ilerde ben seni okuttum soyle yaptim demesin diye simdiden onleminizi alin
Çok garip. Eşim nişanlıyken hiç böyle para teklif etmedi bana. Anlam veremedim tavrına. İhtiyacın var mı diye sorabilir ama ben ödeyeceğim, çok çalışmam lazım vs saçma geldi bana. Şu an evliyim, hiç bir alışverişimi ödenmekten çekinmez eşim. Yani nişanlıyken para teklif edimesiyle evliyken ödeme yapması arasında bir bağlantı olmadı bizim.
Nişanlinin maddi acidan destek olmasi bence cok düzgün bir davranış. Tamam ailen yardimci ama o insanda artik ailen. yedi el yabancı değil.
Adam çorbada tuzum bulunsun kafasinda.
Ayrica şuanda gelirin yokmuş- yani senden hediye vs. kabul etmemesi normal. Sonucda babanizin parasi niye dolayli yoldan ona aksin.
Ben daha cok senin kafaya takmana takildim. Nikah nezaman bilmiyorum ama o adam yakin zamanda senin eşin olacak. Şimdiden "biz" olarak düşünmeye alış bence.
Bu para meselesi beni de rahatsız ediyor. Ben annemden babamdan istememişim eşimden ya da nişanlımdan hiç isteyemem kafasındayım. Hele de insan kendi parasını kazandıktan sonra ihtiyaçlı olunca daha da ağır geliyor seni anlıyorum.
Yine de ne dediğimizden çok nasıl dediğimiz çok önemli. Tatlı dille güzel bir üslupla çok daha kolay çözülebilecek bir konu. Nişanlınla güzellikle konuş. Para meselesi benim kırmızı çizgimdir diye anlat.

Eşimle şimdilerde geçmiş meseleleri konuşurken gördüm ki meğer benim kabul etmediğim şeylere o da gurur yapıyormuş. Mesela yemek ısmarlamak istiyordu ben kabul etmiyordum ya şimdi bana diyor ki çok gururum kırılıyordu bana güvenmediğini hissediyordum. Halbuki ben de sanki kendim için para harcatırsam para yemek için onunla birlikteymişim gibi olacak diye düşünüyordum. Bizim erkeklerin kafasında hep kadınını maddi manevi kollamak var. Anca öyle kendilerini işe yarar hissediyorlar sanırım 🤣
Bak canim sorunun anahtari kendi son cümlende sakli. Sen biraz alingansin galiba.
Yani kahve ismarlamak vs. Fasa fiso.
İşlevsizlik ne demek? Niye işlevsiz olasin?
Siz aile oluyorsunuz aranıza maddiyat sokma.
Ben olsam rahatsız olurdum
Niye derseniz karşımdaki erkeğin beni başımın çaresine bakamayacak durumda, aciz mi diyeyim güçsüz mü diyeyim görmesini istemezdim
Konu sahibesi meslek sahibi, çalışma hayatı olmuş, geliri olan kısacası maddiyata kafası kesen bir insan.
Ben şahsen karşımdaki erkeğin yatırım işlerine kafamın kesmesini, kariyer işlerimin iyi gitmesini kısaca kafamın basmasını takdir etmesini isterim😂 Korunacak kendine yetemeyen aciz demeyeyim ama elinden tutulmasına ihtiyaç duyan bir insan konumunda olmak açıkçası benim de hoşuma gitmezdi. Nişanlı bey belli ki seviyor ama karşındakinin de bir birey olduğuna saygı göstermek gerek bence.
ya eğer durum burda yazdıklarından ibaretse biz ona göre yorum yapıyoruz çünkü... eğer öyleyse şöyle düşünün evet para mevzusu biraz hassas bir durum ama oda iyi niyetli yaklaşıyor size.. haa ama bi noktada yok çalışman lazm ehehe demeside kafamda soru işareti bıraktı.. bence aranızdaki güven çok önemli.. hani mesela allah korusun biterse yüzünüze vururmu bitmessede ilerde söylermi vs vs gibi.. ben olsam bende nişanlımdan almazdım şahsen ama bu kdarda katı olmazdım.. çeker düzgün bir şekilde rahatsız olduğumu bunun onunla bir ilgisi olmadığınj, hayatınızda uzun bir ömrün olduğunu evlendikten sonra bu konuya daha çok açık olabileceğinizi dile getirebilrsiniz kırmadan
Ben cok calismam lazim para lazim demesine kirilir bozulurdum. Bu söylem cok hos olmamış. Nişanlın yardim etsin yapabilir mantığı bana uygun değil. Zaten şuanda olmasa bile aileniz var. Çok çalışmam kısmı beni rahatsiz etti.
Kesinlikle katiliyorum. Bende nisanlilik dahil evliligimin ucuncu senesine kadar para istemedim esimden. Bir ihtiyacim oldugu zaman bile ona belli etmeden kendi paramla hallederdim. Sonra dile getirmeye baslayinca dediginiz gibi bir ayakkabi almak bile agir gelmeye basladi esime. Hele cocuk olduktan sonra bu konu yuzunden cok huzursuzluk yasadik. Adam alismamisti cunku birinin masrafini ustlenmeye. Bosanma derecesine bile geldik. O kadar gurur kirici birseyki. Konu sahibine tavsiyem nisanlinizi cokta rahat alistirmayin. Madem evlilik yolunda ilerliyorsunuz maddi manevi sahiplenmeyi bilsin. Bunun onunu kapatmayin. Sonra cok pisman olursunuz. Bunun kotu gunu var dogumu var ucretsiz izni var. Nasil alisirsa oyle gider.
Aslında sorun söylemleri ve yaptığı şeyi yapış tarzı.
Benim en sevmediğim şeydir hesap öderken "al buradan al, yok valla olmaz buradan al" muhabbeti.
Böyle şeyler doğal akışında gitmeli, kimde varsa o vermeli. Önceden kimin ödeyeceği belliyse de orada atlamak biraz şov oluyor.
Kurduğu cümleler de tüy dikmek.
Böyle konuşmasa sinirlenmezsin belki.

Açık açık "para konularında iyi niyetle böyle davrandığını biliyorum. Ama benim bir şeye ihtiyacım yok. İhtiyacım olursa ben zaten söylerim, eş olacağız sonuçta." deyin.
Ne hissediyorsanız, üzüntü mü sinir mi, her ne ise açıkça söyleyin.
Para konusu hassas bir konu ve o yüzden açıkça konuşulması lazım bence.
Fazla sert konuşmuşsunuz bence. Elbette kendi ayaklarınızın üzerinde durabileceğinizi göstermeniz normal ama sonuçta o da nişanlınız. Bir süre sonra zaten ortak bütçeye sahip olacaksınız. Yedi kat yabancı birisi değil yani. Size yardım etmek istemesi çok doğal. Bu şekilde biraz paylaşımdan uzak, ortak konulara fazla mesafeli gibi görünmüşsünüz sanki. Şu aşamada elbette kabul etmenelisiniz ama size yardımcı,destek olmak isteyen, hayatı paylaşma sözü verdiğiniz birisine bu kadar katı da konuşmamalısınız
Ayrılık olursa (umarım olmaz) borçlu hissedersiniz. Gerek yok.
Iyi niyetli olduğunu düşündüm ben de. Sanırım aile olmaya çalışıyor :)
Konuştunuz mu?
:)
Erkekler fıtrat gereği aşık olduğu kadına para harcamaya ve kol kanat germeye programlanmıştır. Bu durumu reddetmeniz onu sizden uzaklaştıracaktır... Verdiklerini alıp daha sonra paraya sıkıştığında iade etmek kaydıyla biriktirmenizi öneririm..

Herkese değerli vaktinden ayırıp yazdıkları yorumlar için teşekkürlerimi sunuyorum. Nişanlımla o günden beri konuşmuyorduk; dün habersiz gelmiş elinde bir sürü erzak. Zaten bana maddi yardımda bulunma, ben kendime yetebiliyorum diye kavga etmişiz ben biraz suratımı salladım yine. O da başladı "Astoria ben seni memnun edemiyorum bir türlü, ne yaparsam memnun olacaksın? Ben bıktım senin bu hareketlerinden" dedi. "Ben bıkacağın ne yapıyorum Allah aşkına" dedim. "Başka birine şu yaptığımın yarısını yapsam mutluluktan havalara uçardı, ben seni bir türlü mutlu edemiyorum" dedi. "Minnet mi edeyim sana ne yapayım, ayaklarına mı kapanayım para harcatmıyorsun diye? Git o zaman başka birine" dedim. Tutamadım kendimi kızmayın ne yapayım. Çıktı gitti, ben de bütün gece ağladım. Bu sabah "Özür dilerim, konuşalım" yazmış. Cevap vermedim hâlâ. Sinirlerim çok bozuldu. Nolur yardımcı olun bana.
 
Herkese değerli vaktinden ayırıp yazdıkları yorumlar için teşekkürlerimi sunuyorum. Nişanlımla o günden beri konuşmuyorduk; dün habersiz gelmiş elinde bir sürü erzak. Zaten bana maddi yardımda bulunma, ben kendime yetebiliyorum diye kavga etmişiz ben biraz suratımı salladım yine. O da başladı "Astoria ben seni memnun edemiyorum bir türlü, ne yaparsam memnun olacaksın? Ben bıktım senin bu hareketlerinden" dedi. "Ben bıkacağın ne yapıyorum Allah aşkına" dedim. "Başka birine şu yaptığımın yarısını yapsam mutluluktan havalara uçardı, ben seni bir türlü mutlu edemiyorum" dedi. "Minnet mi edeyim sana ne yapayım, ayaklarına mı kapanayım para harcatmıyorsun diye? Git o zaman başka birine" dedim. Tutamadım kendimi kızmayın ne yapayım. Çıktı gitti, ben de bütün gece ağladım. Bu sabah "Özür dilerim, konuşalım" yazmış. Cevap vermedim hâlâ. Sinirlerim çok bozuldu. Nolur yardımcı olun bana.
cnm çok üzgünüm ama abartıosun :( bence onunla güzel güzel konuş, bu durumdan kırıldığını ileride evlendikten sonra kendini bu knouya daha açık olabileceğini anlat ve uzatmadan barışın.. daha cok kalpler kırılmasın :KK200:
 
Merhaba arkadaşlar,

Kimisine derdimin çok saçma ve gereksiz geleceğini biliyorum ama bana saçma gelmiyor şu anda. Yanlış düşünüyorsam söyleyin elbette ama ben bu durumdan çok sıkıldım.

Konu nişanlımın ben istemediğim halde sürekli bana maddi yardımda bulunmaya çalışması. Şimdi ne var bunda o senin nişanlın diyecekler olacak bunu da biliyorum ama ben gerçekten bunu istemiyorum. Bir süre önce işimden ayrılmak zorunda kaldım yüksek lisans yaptığım için. Şu anda part-time olarak bir yerde danışan görüyorum. Eğitimimi tamamladıktan sonra iş hayatına tam anlamıyla geri dönmeyi umuyorum. Onun dışında ailem fazlasıyla destek oluyor. Paramız yeterince var, bu zamana kadar da asla nişanlımdan para yardımı istemedim. Ailem de bunun konusunu ne nişanlımın ne de nişanlımın ailesinin yanında açmıştır. Ama nişanlım son zamanlarda sürekli olarak bu para konusunu açıp duruyor.

Şu anda mesleğimle ilgili bir eğitim almak için başvuru aşamasındayım. Eğitimin de ücreti 3000 küsur bir şey ve şehir dışında eğitim. Ben de bugün bunu söyledim şehir dışında eğitime gideceğim haberin olsun diye. Ne eğitimi dedi, fiyatı ne dedi söyledim. "Astoria çok çalışmam lazım eheh" falan dedi. Bağlantısını kuramadım, nedenini sordum. "E ben göndereceğim ya seni" dedi. "Hayır niye sen gönderesin, ben senden ne zaman para istedim bu zamana dek?" dedim. "E sana vermeyeceksem ben ne yapayım parayı?" dedi. "Ben senden para almadım bunca zaman şimdi de almam" dedim. "Bana para lazım olsa sen yardım etmez misin?" dedi. "Bana para lazım değil, kendim karşılayabilirim her şeyi yardımını da istemem" dedim. "Ben karşılayamazsın mı dedim sana iyi tamam ne yaparsan yap" dedi. Konuşmuyoruz şimdi.

Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Dediğim gibi bazıları ne var bunda diyecek biliyorum ama ben cidden bu durumdan çok sıkıldım. Kendimi nasıl desem, bir tuhaf hissediyorum. Alışık olmadığım için belki de. Yardımınızı bekliyorum, teşekkür ederim hepinize okuduğunuz için ve destekleriniz için. Sevgiler.


Yarın bi kavgada bunu yüzünüze vuracak karakterde biri mi?
Sanırım benim çekincem bu olurdu..
Benim sayemde..benim paramla der mi şüphesi korkusu..
Başka bi konu neysede mesleğiniz okulunuz mevzu bahis ise kendiniz karşılayın tabiki..
 
cnm çok üzgünüm ama abartıosun :KK43: bence onunla güzel güzel konuş, bu durumdan kırıldığını ileride evlendikten sonra kendini bu knouya daha açık olabileceğini anlat ve uzatmadan barışın.. daha cok kalpler kırılmasın :KK200:

Ya beni sadece maddi olarak mı mutlu edebileceğini sanıyor ben bunu anlamıyorum. Bundan dolayı kavga etmişiz, evime de bir şey almadan gel. Konuşmaya gel sadece. İlla para harcayarak mı mutlu edecek beni, hareketlerimden bıkmışmış. Ben de anlayış görmemekten çok sıkıldım ama, beni anlamamasından sıkıldım.
 
Herkese değerli vaktinden ayırıp yazdıkları yorumlar için teşekkürlerimi sunuyorum. Nişanlımla o günden beri konuşmuyorduk; dün habersiz gelmiş elinde bir sürü erzak. Zaten bana maddi yardımda bulunma, ben kendime yetebiliyorum diye kavga etmişiz ben biraz suratımı salladım yine. O da başladı "Astoria ben seni memnun edemiyorum bir türlü, ne yaparsam memnun olacaksın? Ben bıktım senin bu hareketlerinden" dedi. "Ben bıkacağın ne yapıyorum Allah aşkına" dedim. "Başka birine şu yaptığımın yarısını yapsam mutluluktan havalara uçardı, ben seni bir türlü mutlu edemiyorum" dedi. "Minnet mi edeyim sana ne yapayım, ayaklarına mı kapanayım para harcatmıyorsun diye? Git o zaman başka birine" dedim. Tutamadım kendimi kızmayın ne yapayım. Çıktı gitti, ben de bütün gece ağladım. Bu sabah "Özür dilerim, konuşalım" yazmış. Cevap vermedim hâlâ. Sinirlerim çok bozuldu. Nolur yardımcı olun bana.
Haklısınız.
Kavga konumuz istemedigim yardımsa, ustune evime elinde erzakla geliyorsa sızın gibi davranırdım.
İstemiyorsanız istemiyorsunuzdur saygı duymak zorunda. Dogru ya da yanlıs istegınız, muhım degıl.
İstemiyorsunuz iste?
 
Herkese değerli vaktinden ayırıp yazdıkları yorumlar için teşekkürlerimi sunuyorum. Nişanlımla o günden beri konuşmuyorduk; dün habersiz gelmiş elinde bir sürü erzak. Zaten bana maddi yardımda bulunma, ben kendime yetebiliyorum diye kavga etmişiz ben biraz suratımı salladım yine. O da başladı "Astoria ben seni memnun edemiyorum bir türlü, ne yaparsam memnun olacaksın? Ben bıktım senin bu hareketlerinden" dedi. "Ben bıkacağın ne yapıyorum Allah aşkına" dedim. "Başka birine şu yaptığımın yarısını yapsam mutluluktan havalara uçardı, ben seni bir türlü mutlu edemiyorum" dedi. "Minnet mi edeyim sana ne yapayım, ayaklarına mı kapanayım para harcatmıyorsun diye? Git o zaman başka birine" dedim. Tutamadım kendimi kızmayın ne yapayım. Çıktı gitti, ben de bütün gece ağladım. Bu sabah "Özür dilerim, konuşalım" yazmış. Cevap vermedim hâlâ. Sinirlerim çok bozuldu. Nolur yardımcı olun bana.
Seni iyi gaza getirmişiz bence ne söylediysek tam tersini yapmışsın :P Kusura bakma ama ben nişanlına hak verdim. İyi niyetinden bu kadar şüphe duyup sürekli terslenmek kimsenin hoşuna gitmez. Bir çift olmaya hazır mısınız gerçekten?
 
Yarın bi kavgada bunu yüzünüze vuracak karakterde biri mi?
Sanırım benim çekincem bu olurdu..
Benim sayemde..benim paramla der mi şüphesi korkusu..
Başka bi konu neysede mesleğiniz okulunuz mevzu bahis ise kendiniz karşılayın tabiki..

Şu an hiçbir şeyden emin değilim açıkçası. Bunu birkaç gün önce sorsanız vurmaz derdim belki, şu an bilmiyorum. Kimseye kefil olamam; o yüzden de parasına minnet etmek istemiyorum zaten. Dünyanın en iyi insanı dediğiniz adamın bile sinirlenince karşı tarafın canını yakmak, haklı çıkmak için ne söyleyeceğini bilemezsiniz.

Haklısınız.
Kavga konumuz istemedigim yardımsa, ustune evime elinde erzakla geliyorsa sızın gibi davranırdım.

Yani, lütfen siz de söyleyin. Ben sadece maddi olarak mı mutlu edilebilirim yani? Bana para harcatmazsa her şey okey mi? Bana da anlayış göstermesi lazım. Ben üniversite yıllarımdan beri kendi paramı kendim kazandım, yeri geldi mi ailemden dahi para istemedim. Şu an işsizim ve yıllarca ailemden para almamış biri olarak ailemden para istemek bile ağır geliyor. İstemiyorsam yapma işte, evlenince zaten bir olacağız. Ne yapmaya çalışıyor ben anlamıyorum, minnet mi edeyim istiyor ayaklarına mı kapanayım istiyor.
 
Ya beni sadece maddi olarak mı mutlu edebileceğini sanıyor ben bunu anlamıyorum. Bundan dolayı kavga etmişiz, evime de bir şey almadan gel. Konuşmaya gel sadece. İlla para harcayarak mı mutlu edecek beni, hareketlerimden bıkmışmış. Ben de anlayış görmemekten çok sıkıldım ama, beni anlamamasından sıkıldım.
hayır seni mutlu etmek için yapıyordur.. bunun parayla alakalı yok ki.. hassas olduğun için öyle anlıyorsun ama bunu tatlı dille çözebilirsiniz gerçekten... ikinizde kalp kırmayın mutlu olun :KK36:
 
Seni iyi gaza getirmişiz bence ne söylediysek tam tersini yapmışsın :p Kusura bakma ama ben nişanlına hak verdim. İyi niyetinden bu kadar şüphe duyup sürekli terslenmek kimsenin hoşuna gitmez. Bir çift olmaya hazır mısınız gerçekten?

İyi niyetinden şüphe duymuyorum. Yani nasıl anlatsam, ben yıllarca kendi paramı kendim kazandım, şu anda da işsizim. Bu sürece henüz alışamadım zaten. Beni sadece maddi olarak mutlu edebileceğini düşünmesi üzüyor beni. Zaten bu yüzden kavga etmişiz, evime gelseydi ama beni anlamaya, konuşmaya, dinlemeye gelseydi. Dalga geçer gibi elinde erzakla gelmiş. Olay erzak alması değil, başka bir gün alsa elbette mutlu olurum ama üstüne yapması ağır geldi o an.
 
Şu an hiçbir şeyden emin değilim açıkçası. Bunu birkaç gün önce sorsanız vurmaz derdim belki, şu an bilmiyorum. Kimseye kefil olamam; o yüzden de parasına minnet etmek istemiyorum zaten. Dünyanın en iyi insanı dediğiniz adamın bile sinirlenince karşı tarafın canını yakmak, haklı çıkmak için ne söyleyeceğini bilemezsiniz.



Yani, lütfen siz de söyleyin. Ben sadece maddi olarak mı mutlu edilebilirim yani? Bana para harcatmazsa her şey okey mi? Bana da anlayış göstermesi lazım. Ben üniversite yıllarımdan beri kendi paramı kendim kazandım, yeri geldi mi ailemden dahi para istemedim. Şu an işsizim ve yıllarca ailemden para almamış biri olarak ailemden para istemek bile ağır geliyor. İstemiyorsam yapma işte, evlenince zaten bir olacağız. Ne yapmaya çalışıyor ben anlamıyorum, minnet mi edeyim istiyor ayaklarına mı kapanayım istiyor.
Ben sızı cok iyi anlıyorum.
Hanı böyle Bı talebiniz olsa abartsa size haksızsıniz derdim. Talebiniz zaten olmamıs.
Ustune yapma demıssınız, devam etmıs.
Barismaya erzakla gelmek buyuk cesaret.
Ve baskası olsa mutlu olurdu demesi sanki lutfetmıs. İsteyen kim?
Bence tavrı gereksiz. Yardımları da.
Bu ayrılık sebebi mi bilemem ama bence kavga sebebi. Siz abartmıyorsunuz.
 
Merhaba arkadaşlar,

Kimisine derdimin çok saçma ve gereksiz geleceğini biliyorum ama bana saçma gelmiyor şu anda. Yanlış düşünüyorsam söyleyin elbette ama ben bu durumdan çok sıkıldım.

Konu nişanlımın ben istemediğim halde sürekli bana maddi yardımda bulunmaya çalışması. Şimdi ne var bunda o senin nişanlın diyecekler olacak bunu da biliyorum ama ben gerçekten bunu istemiyorum. Bir süre önce işimden ayrılmak zorunda kaldım yüksek lisans yaptığım için. Şu anda part-time olarak bir yerde danışan görüyorum. Eğitimimi tamamladıktan sonra iş hayatına tam anlamıyla geri dönmeyi umuyorum. Onun dışında ailem fazlasıyla destek oluyor. Paramız yeterince var, bu zamana kadar da asla nişanlımdan para yardımı istemedim. Ailem de bunun konusunu ne nişanlımın ne de nişanlımın ailesinin yanında açmıştır. Ama nişanlım son zamanlarda sürekli olarak bu para konusunu açıp duruyor.

Şu anda mesleğimle ilgili bir eğitim almak için başvuru aşamasındayım. Eğitimin de ücreti 3000 küsur bir şey ve şehir dışında eğitim. Ben de bugün bunu söyledim şehir dışında eğitime gideceğim haberin olsun diye. Ne eğitimi dedi, fiyatı ne dedi söyledim. "Astoria çok çalışmam lazım eheh" falan dedi. Bağlantısını kuramadım, nedenini sordum. "E ben göndereceğim ya seni" dedi. "Hayır niye sen gönderesin, ben senden ne zaman para istedim bu zamana dek?" dedim. "E sana vermeyeceksem ben ne yapayım parayı?" dedi. "Ben senden para almadım bunca zaman şimdi de almam" dedim. "Bana para lazım olsa sen yardım etmez misin?" dedi. "Bana para lazım değil, kendim karşılayabilirim her şeyi yardımını da istemem" dedim. "Ben karşılayamazsın mı dedim sana iyi tamam ne yaparsan yap" dedi. Konuşmuyoruz şimdi.

Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Dediğim gibi bazıları ne var bunda diyecek biliyorum ama ben cidden bu durumdan çok sıkıldım. Kendimi nasıl desem, bir tuhaf hissediyorum. Alışık olmadığım için belki de. Yardımınızı bekliyorum, teşekkür ederim hepinize okuduğunuz için ve destekleriniz için. Sevgiler.
ben biraz abattığınızı düşünüyorum konunun bu kadar gerginliğe sebep olması gerekmezdi.. "Şu an ihtiyacım yok hayatım bir ihtiyacım olursa söylerim teşekkür ederim" bu kadar yani söylenecek söz.
 
İyi niyetinden şüphe duymuyorum. Yani nasıl anlatsam, ben yıllarca kendi paramı kendim kazandım, şu anda da işsizim. Bu sürece henüz alışamadım zaten. Beni sadece maddi olarak mutlu edebileceğini düşünmesi üzüyor beni. Zaten bu yüzden kavga etmişiz, evime gelseydi ama beni anlamaya, konuşmaya, dinlemeye gelseydi. Dalga geçer gibi elinde erzakla gelmiş. Olay erzak alması değil, başka bir gün alsa elbette mutlu olurum ama üstüne yapması ağır geldi o an.
Evet olayın üstüne bu şekilde gelmesi hoş olmamış gerçektende zaten ben de en başta söylediğim gibi şu aşamada elbette onunla maddi konularda ortak olmamanız taraftarıyım. Ama bir taraftanda gardınızı fazla yüksek tutuyorsunuz gibi geldi bana. Sonuçta karşınızda size yardım etmek istediğini düşündüğünüz biri var. Kabul etmezken bile “benim sana ihtiyacım yok olamazda” gibi bir tavrınız var. Bu nişanlı bir çift için fazla sert bir üslup bence.
 
Bence her ikinizde bağırmadan birbirinizin sözünü kesmeden konuşun,siz kirildiğiniz rahatsiz olduğunuz noktalari söyleyin, şuanda çalışmadığınız icin yardim etmek isteyebilir ama siz isterseniz bunu yapabilir.ihtiyaciniz olduğunda ondan isteyeceginizi belirtin belki çekinip demez gibi düşünüyor. Ama maddi olanaklarla her zaman koşulsuz mutlu olmak zorunda olmadığınızı anlatin.
 
Merhaba arkadaşlar,

Kimisine derdimin çok saçma ve gereksiz geleceğini biliyorum ama bana saçma gelmiyor şu anda. Yanlış düşünüyorsam söyleyin elbette ama ben bu durumdan çok sıkıldım.

Konu nişanlımın ben istemediğim halde sürekli bana maddi yardımda bulunmaya çalışması. Şimdi ne var bunda o senin nişanlın diyecekler olacak bunu da biliyorum ama ben gerçekten bunu istemiyorum. Bir süre önce işimden ayrılmak zorunda kaldım yüksek lisans yaptığım için. Şu anda part-time olarak bir yerde danışan görüyorum. Eğitimimi tamamladıktan sonra iş hayatına tam anlamıyla geri dönmeyi umuyorum. Onun dışında ailem fazlasıyla destek oluyor. Paramız yeterince var, bu zamana kadar da asla nişanlımdan para yardımı istemedim. Ailem de bunun konusunu ne nişanlımın ne de nişanlımın ailesinin yanında açmıştır. Ama nişanlım son zamanlarda sürekli olarak bu para konusunu açıp duruyor.

Şu anda mesleğimle ilgili bir eğitim almak için başvuru aşamasındayım. Eğitimin de ücreti 3000 küsur bir şey ve şehir dışında eğitim. Ben de bugün bunu söyledim şehir dışında eğitime gideceğim haberin olsun diye. Ne eğitimi dedi, fiyatı ne dedi söyledim. "Astoria çok çalışmam lazım eheh" falan dedi. Bağlantısını kuramadım, nedenini sordum. "E ben göndereceğim ya seni" dedi. "Hayır niye sen gönderesin, ben senden ne zaman para istedim bu zamana dek?" dedim. "E sana vermeyeceksem ben ne yapayım parayı?" dedi. "Ben senden para almadım bunca zaman şimdi de almam" dedim. "Bana para lazım olsa sen yardım etmez misin?" dedi. "Bana para lazım değil, kendim karşılayabilirim her şeyi yardımını da istemem" dedim. "Ben karşılayamazsın mı dedim sana iyi tamam ne yaparsan yap" dedi. Konuşmuyoruz şimdi.

Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Dediğim gibi bazıları ne var bunda diyecek biliyorum ama ben cidden bu durumdan çok sıkıldım. Kendimi nasıl desem, bir tuhaf hissediyorum. Alışık olmadığım için belki de. Yardımınızı bekliyorum, teşekkür ederim hepinize okuduğunuz için ve destekleriniz için. Sevgiler.

İlk söylediği lafla kesinlikle ayıp etmiş. Orası kesin. Ama siz de durumu daha iyi yönetebilirdiniz.

Şu kısım daha iyi olabilirdi: “"Ben senden para almadım bunca zaman şimdi de almam" dedim. "Bana para lazım olsa sen yardım etmez misin?" dedi. "Bana para lazım değil, kendim karşılayabilirim her şeyi yardımını da istemem" dedim.”

Sanki düşmanınızla konuşuyor gibi konuşmuşsunuz. Yani daha doğrusu kötü niyetli olduğunu bildiğiniz veya sevmediğiniz birine cevap veriyor gibi cevap vermişsiniz.

“İyi niyetli olduğunu biliyorum. Ama sanki ben senden böyle bir şey istemişim de sen kabul etmişsin gibi böyle kesin konuşman bana sanki bana saygı duymuyormuşsun gibi hissettirdi. Aslında bana saygı duyduğunu biliyorum, sanırım yardımcı olmak isterken kendini yanlış ifade ettin. Şu an, şu durumda paraya gerçekten hiç ihtiyacım yok. İhtiyacım olursa senden isterim, merak etme” gibi bir şeyler diyebilirdiniz.

Aileniz de size yardım etmek zorunda değil, sonuçta 18 yaşından büyüksünüz. Ama onların yardım etmesine izin veriyorsunuz. O da ailenizin bir üyesi sayılır. Ailenize verdiğiniz “aile içi yardımlaşmadan duyulan mutluluğu”, ona da çok görmemeniz lazım. Evlenmeden o kadar yakın hissetmiyorsanız da bence bunu ona hissettirmeden, kibar konuşarak diplomasiyle halletmeniz lazım.

Yoksa “Senin paranı asla almam” tavrı anca düşmana söylenir.
 
İyi niyetinden şüphe duymuyorum. Yani nasıl anlatsam, ben yıllarca kendi paramı kendim kazandım, şu anda da işsizim. Bu sürece henüz alışamadım zaten. Beni sadece maddi olarak mutlu edebileceğini düşünmesi üzüyor beni. Zaten bu yüzden kavga etmişiz, evime gelseydi ama beni anlamaya, konuşmaya, dinlemeye gelseydi. Dalga geçer gibi elinde erzakla gelmiş. Olay erzak alması değil, başka bir gün alsa elbette mutlu olurum ama üstüne yapması ağır geldi o an.

Dur kız şimdi güzel güzel konşurken olay neden buraya kadar geldi:KK57:
Bence sakinle biraz sonra da güzelce söyle ben maddi şeylere kıymet vermiyorum, senin de beni mutlu etmek istemeni takdir ediyorum tabi ki :KK200: Erzak işinde de senin kadar ince düşünmemiştir yani erkekler düz insanlar genel olarak o kadar ayrıntı düşünmesini bekleme yeriz içeriz ağzımızın tadı değişir diye getirmiştir muhtemelen:ıslık: 2 taraf da boşuna büyütüyor bence bana erzak yiyecek alan erkek olsa hemen açar yerim değerini bil bak :-)
 
Son düzenleme:
Back
X