Çok sıkıldım bu durumdan

Astoria

for whom the bell tolls... time marches on.
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2016
17.146
52.865
598
33
Merhaba arkadaşlar,

Kimisine derdimin çok saçma ve gereksiz geleceğini biliyorum ama bana saçma gelmiyor şu anda. Yanlış düşünüyorsam söyleyin elbette ama ben bu durumdan çok sıkıldım.

Konu nişanlımın ben istemediğim halde sürekli bana maddi yardımda bulunmaya çalışması. Şimdi ne var bunda o senin nişanlın diyecekler olacak bunu da biliyorum ama ben gerçekten bunu istemiyorum. Bir süre önce işimden ayrılmak zorunda kaldım yüksek lisans yaptığım için. Şu anda part-time olarak bir yerde danışan görüyorum. Eğitimimi tamamladıktan sonra iş hayatına tam anlamıyla geri dönmeyi umuyorum. Onun dışında ailem fazlasıyla destek oluyor. Paramız yeterince var, bu zamana kadar da asla nişanlımdan para yardımı istemedim. Ailem de bunun konusunu ne nişanlımın ne de nişanlımın ailesinin yanında açmıştır. Ama nişanlım son zamanlarda sürekli olarak bu para konusunu açıp duruyor.

Şu anda mesleğimle ilgili bir eğitim almak için başvuru aşamasındayım. Eğitimin de ücreti 3000 küsur bir şey ve şehir dışında eğitim. Ben de bugün bunu söyledim şehir dışında eğitime gideceğim haberin olsun diye. Ne eğitimi dedi, fiyatı ne dedi söyledim. "Astoria çok çalışmam lazım eheh" falan dedi. Bağlantısını kuramadım, nedenini sordum. "E ben göndereceğim ya seni" dedi. "Hayır niye sen gönderesin, ben senden ne zaman para istedim bu zamana dek?" dedim. "E sana vermeyeceksem ben ne yapayım parayı?" dedi. "Ben senden para almadım bunca zaman şimdi de almam" dedim. "Bana para lazım olsa sen yardım etmez misin?" dedi. "Bana para lazım değil, kendim karşılayabilirim her şeyi yardımını da istemem" dedim. "Ben karşılayamazsın mı dedim sana iyi tamam ne yaparsan yap" dedi. Konuşmuyoruz şimdi.

Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Dediğim gibi bazıları ne var bunda diyecek biliyorum ama ben cidden bu durumdan çok sıkıldım. Kendimi nasıl desem, bir tuhaf hissediyorum. Alışık olmadığım için belki de. Yardımınızı bekliyorum, teşekkür ederim hepinize okuduğunuz için ve destekleriniz için. Sevgiler.

Bence birbirinizi yeterince tanımıyorsunuz,bu durumdan bu kadar rahatsiz olacak bir karaktere sahipsen evleneceğin adamin bunu biliyor olmasi lazim...

Ben onu tanıyorum aslında ama o beni tanımamakta ısrar ediyor sanırım. Ya da "İstemem yan cebime koy" gibi mi düşündüğümü sanıyor, öyleyse daha kötü tabi de. Yani inatla şu muhabbetin açılıyor olmasına anlam veremiyorum.

Bende para isteyemem kabul edemem çok iyi anlıyorum
Mesela birşey olduğu zaman fiyatını sorduğunda ödendi bile de geç
Ben öyle yapıyorum
Ee ben verirdim dediğinde canım biliyorum her an desteksin ama ödendi o yüzden konunun bu kısmını kapatalım da şehir dışındaki eğitime gittiğimde çok özlcem onu napcaz falan diye konuyu değiştirebilirsin
Ek olarak yeni nesildeki cimri erkekleri görüp duydukça biraz da şanslısın diyesim geldi

Düğün/nikah yakın mı bilmiyorum ama nişanlınız o. Böyle sert dille reddediyorsanız kırıcı.
Eğer lütuf gibi değil de sizin için bir şeyler yapmak istediği için böyle davranıyorsa, kırmayın.
Daha kibar bir dille "şu an gerek yok, hesabımı, kitabımı bileyim istiyorum, evlendiğimizde ortak bütçemiz olacak. Biraz daha sabredelim" minvalinde mi konuşsanız?

A siz tekrar mi nişanlandınız ve yine aynı eğilimde biri mi çıktı karşınıza? Yoksa bu ayrıldığınız eski sevgiliniz mi? Hayırlı olsun.

Bu arada ince düşünmüş bence çok hoş bir davranış, bence hayır demeniz yeterli, çok tepkisel davranırsanız onun da kalbi kırılır, orta yolu bulmaya çalışın.

Anladım
Ben onu tanıyorum aslında ama o beni tanımamakta ısrar ediyor sanırım. Ya da "İstemem yan cebime koy" gibi mi düşündüğümü sanıyor, öyleyse daha kötü tabi de. Yani inatla şu muhabbetin açılıyor olmasına anlam veremiyorum.
Anladim...Bu durumda daha net bi sekilde kendini ifaden etmen lâzım nişanlına...Kırıldığını ve bu konuda düşüncenin değişmeyeceğini soyle ona...Istemem yan cebime koy gibi düşündüğünü de sanmıyorum, o kadar da yabanci olamaz sana...Bundan bu kadar rahatsiz olduguna gore oyle dusunmesini gerektirecek bir sey yapmis olamazsın..

Ahh mazi...
Şu geçtiğimiz 2 sene öncesine kadar kocamdan para isteyemezdim, çalışmadığım halde.
Sizin gibi nişanlıyken para vermeye çalışırdı, terslerdim vs vs.
Benden size kıssadan hisse, sonra bu güçlü duruşa alışıyor erkek cinsi, bir ayakkabınızı almak ağır geliyor.

Kabul ediyorum zor bir durum ama bu kadar katı olmayın, verdiklerini harcamak zorunda değilsiniz ya da eğitim için vereceğini de kullanmanız gerek değil.
Sizi kasa gibi görebilir, siz ister biriktirir ev bilmem ne ortak giderler için harcarsınız ya da ihtiyacınız olduğu durumda oradan alırsınız.
Çok da şey etmeyin yani, güçlü kadının dozunu kaçınca yerine gelmiyor bir daha.

Devamlı calistiysaniz duygulariniz normal, ben iki yıl ücretsiz izne çıktım, ilk zamanlar market alışverişi listesini eşime vermeye utaniyordum;)8 yıllık evliydik.

Hissiyatiniz normal gelse de ihtiyacim yok, zorda kalırsam ailem destek olur teşekkür ederim diyebilirsiniz..
Bana iyi niyetli geldi nisanliniz.. evlenmeden yükümlü zannediyor sanırım kendini.. evlenince ödersin deyip gönül kirmadan da halledilebilir sanki..Tabi bu değerlendirmeyi nasıl bir üslupla söyledigini bilmeden yaptığımı belirtmek isterim;)

Ahh mazi...
Şu geçtiğimiz 2 sene öncesine kadar kocamdan para isteyemezdim, çalışmadığım halde.
Benden size kıssadan hisse, sonra bu güçlü duruşa alışıyor erkek cinsi, bir ayakkabınızı almak ağır geliyor.

Kabul ediyorum zor bir durum ama bu kadar katı olmayın, verdiklerini harcamak zorunda değilsiniz ya da eğitim için vereceğini de kullanmanız gerek değil.
Sizi kasa gibi görebilir, siz ister biriktirir ev bilmem ne ortak giderler için harcarsınız ya da ihtiyacınız olduğu durumda oradan alırsınız.
Katılıyorum.
Ufak tefek şeyleri onlara aldırmak kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlıyor.

Aslında ne kadar güzel bişey böyle bir düşüncesinin olması, yani hayatındaki insanı rahat ettirme motivasyonu var şanslısın bu açıdan. Yiyici adamları göre göre vay bee helal olsun diyoruz artık böyle şeylere :KK30: İleride sana da ve çoluk çocuğunuza da böyle sorumluluk sahibi verici bir insan olur. Öte yandan evet ben de kabul etmezdim böyle birşeyi, ne bilim dünyanın binbir türlü hali var evli olmadığım bir adama borçlu olmak istemem. Sıkılma ama bu durumdan sıkılacak bişey yok, karın olursam bol bol gönderirsin canım ama şimdilik saol babam kızar falan de :D

Ahh mazi...

sonsuz katılıyorum bu yorumunuza

Sürekli oluyorsa ve itici cumlelerle israrci oluyorsa gerçekten rahatsız edici.
Ama seni düşünmesi kötü değil,tam tersi hiç umursamasa o daha kötü. Orta yol bulunabilir, kendini doğru ifade etmen gerekiyor,konusmamanizdan onu anladim

Ne olacak ödemek istiyorsa ödesin, tamam sizi de anliyorum ama sizi sahiplendiği için eş olarak gördüğü için yapıyor bunu bence kalp kırmaya değmez. Sonuçta siz istemediniz o size bir jest yapmak istiyor ben cok büyütmezdim sanırım

Seni yeterince tanımayıp bu konuda rahatsız olacağını bile anlayamayan biriyle nasıl evleneceksin ki ?
Bu aranızda iletişim kopukluğu olduğu anlamına gelir.

Yoksa siz ben misiniz :KK70: ben artık tartışmaktan usandım bu konuyu alıp bir kenarda tutuyorum. Harcamiyorumda. Hayır ailem yeterince veriyor sen verme diyorum dinlemiyor. Bende evlenirsek ev eşyası alırım diye tutuyorum. Ayrilirsakta (Allah korusun) çıkarıp veririm.

Tatlım haklısın bence.
Ben de ne olursa olsun böyle bir durumdan rahatsız olur ve kesinlikle dile getirirdim.
Bu konudan,bu durumlardan hoşlanmadığını bilmesi gerekip,ona göre davranması gerekir.
Babamdan dahi şu yaşıma dek para istediğimi hatırlamam.Maddi özgürlüğüm varken neden ihtiyaç duyayım ki?
İstisnai durumlar bunu gerektirebilir ama senin durumunda istisna gerektirecek bir durum yok canım dolayısıyla maddi anlamda biseyleri üstlenmesini gerektirecek bir durum da yok.
Hoşlanmadığını bu vesileyle net bir şekilde hissettirmiş oldun, bundan sonrasında daha dikkat edeceğini tahmin ediyorum.
Destek olmak istemiş,ama sen yine de cok sert çıkma. 🤗🥰

Annesi çalışıyor mu? Belki babasından böyle görmüştür

Çalışıyormuş, emekli şimdi. Babasından böyle mi gördü bilmiyorum ama annesi de baya cömert bir kadın, yani gereksiz bir cömertlik diyeyim.

Bende para isteyemem kabul edemem çok iyi anlıyorum
Mesela birşey olduğu zaman fiyatını sorduğunda ödendi bile de geç
Ben öyle yapıyorum
Ee ben verirdim dediğinde canım biliyorum her an desteksin ama ödendi o yüzden konunun bu kısmını kapatalım da şehir dışındaki eğitime gittiğimde çok özlcem onu napcaz falan diye konuyu değiştirebilirsin
Ek olarak yeni nesildeki cimri erkekleri görüp duydukça biraz da şanslısın diyesim geldi

Düğün/nikah yakın mı bilmiyorum ama nişanlınız o. Böyle sert dille reddediyorsanız kırıcı.
Eğer lütuf gibi değil de sizin için bir şeyler yapmak istediği için böyle davranıyorsa, kırmayın.
Daha kibar bir dille "şu an gerek yok, hesabımı, kitabımı bileyim istiyorum, evlendiğimizde ortak bütçemiz olacak. Biraz daha sabredelim" minvalinde mi konuşsanız?

Ahh mazi...

Devamlı calistiysaniz duygulariniz normal, ben iki yıl ücretsiz izne çıktım, ilk zamanlar market alışverişi listesini eşime vermeye utaniyordum:KK66:8 yıllık evliydik.

Hissiyatiniz normal gelse de ihtiyacim yok, zorda kalırsam ailem destek olur teşekkür ederim diyebilirsiniz..
Bana iyi niyetli geldi nisanliniz.. evlenmeden yükümlü zannediyor sanırım kendini.. evlenince ödersin deyip gönül kirmadan da halledilebilir sanki..Tabi bu değerlendirmeyi nasıl bir üslupla söyledigini bilmeden yaptığımı belirtmek isterim:KK66:

Aslında ne kadar güzel bişey böyle bir düşüncesinin olması, yani hayatındaki insanı rahat ettirme motivasyonu var şanslısın bu açıdan. Yiyici adamları göre göre vay bee helal olsun diyoruz artık böyle şeylere :KK30: İleride sana da ve çoluk çocuğunuza da böyle sorumluluk sahibi verici bir insan olur. Öte yandan evet ben de kabul etmezdim böyle birşeyi, ne bilim dünyanın binbir türlü hali var evli olmadığım bir adama borçlu olmak istemem. Sıkılma ama bu durumdan sıkılacak bişey yok, karın olursam bol bol gönderirsin canım ama şimdilik saol babam kızar falan de :KK70:

Sürekli oluyorsa ve itici cumlelerle israrci oluyorsa gerçekten rahatsız edici.
Ama seni düşünmesi kötü değil,tam tersi hiç umursamasa o daha kötü. Orta yol bulunabilir, kendini doğru ifade etmen gerekiyor,konusmamanizdan onu anladim

Ne olacak ödemek istiyorsa ödesin, tamam sizi de anliyorum ama sizi sahiplendiği için eş olarak gördüğü için yapıyor bunu bence kalp kırmaya değmez. Sonuçta siz istemediniz o size bir jest yapmak istiyor ben cok büyütmezdim sanırım

Ya biliyordum kafama takmamam gerektiğini söyleyecekler olacaktı. :) Ama sanki ben işten ayrıldıktan sonra daha çok yapmaya başladı. Önceden de bizim evin faturalarını falan ödemeyi falan teklif ediyordu. Hep kibar bir dille reddediyordum, çalıştığımı söylüyordum. Şimdi daha da abarttı, en ufak bir şey oluyor hemen ödemeye kalkıyor. Tamam sağ olsun, binlerce kez teşekkür ederim hiç ödemeyen, sorumsuz insanlar da var. Ama ben de kendimi böyle çok işlevsiz hissediyorum arkadaşlar. Beni anladınız mı bilmiyorum. Nişanlıma dışarıda bir kahve bile ısmarlayamaz oldum. Kredi kartı çıkarıyorum, "Ne gerek var kredi kartına borçlanıyorsun" deyip nakit para uzatıyor. Benim elim öylece havada kalıyor. Tamam iyi niyetli olduğunu biliyorum ama benim de böyle kalbim kırılıyor.

A siz tekrar mi nişanlandınız ve yine aynı eğilimde biri mi çıktı karşınıza? Yoksa bu ayrıldığınız eski sevgiliniz mi? Hayırlı olsun.

Bu arada ince düşünmüş bence çok hoş bir davranış, bence hayır demeniz yeterli, çok tepkisel davranırsanız onun da kalbi kırılır, orta yolu bulmaya çalışın.

Tekrar nişanlanmak derken? :) Aralık'tan beri nişanlıyım ben konu karışıklığı mı oldu acaba? Ayrıldığım eski sevgilimle nişanlanmadım bu arada, ondan sonra birisiyle tanışmıştım. Teşekkürler yorumunuz için, sevgiler. :)

Katılıyorum.
Ufak tefek şeyleri onlara aldırmak kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlıyor.

3000 lira ufak tefek değil ki yahu :/

Back
X