• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok sıkıldım bunaldım eşim yüzünden erken doğum yapmak istiyorum artık bana akıl verin...

Hamilelik psikolojisi arkadaslar çok üstüne gitmemek lazim, bence de guzel konuş eşinle beşik neden almadın ki önce onu hallet
Allah zamanında hayırlısıyla kucağıniza almayı nasip etsin
Babalık sonradan öğrenilen birşey senin gibi hissetmesini bekleme
benimde 2 evladim var cocugum olucak kalkip esim olacak adam eziyet edecek bende erken dogsada kurtulsam sogudum bebekten dicem bu akla sigiyor mi sizce kocanim agzini kapatmasi gerekmez mi ee kocasindan soguyunca bebektende soguyormus eee bu cocuk dogunca ne olucak peki ben bu yuzden cok kiziyorum madem boyle ok.z lere cocuk vermeyin iki bezin ust basin lafini yapan adamdan nasil baba olicak

Erken dogum yapip bebegi terk etmeyi mi planliyorsunuz?
Cunku masraf ve bakim asil dogumdan sonra baslayacak. Bebek dogunca rahatlamayacaksiniz, suan cektikleriniz artacak. Hele ki erken dogum olursa... allah korusun.
Siz bence psikologa gidin mutlaka. Esiniz normal degil yani bebegin ihtiyacini elbet hazirlayacaksiniz. Ama boyle bir es ve hamilelik bir arada bir insana agir gelir. Ki size de gelmis belli.
Kendiniz ve bebeginiz icin destek alin. Ama bu adama ne yapsak onu bilemedim.
Aynen öyle en son çare eşyaları toplayıp annemlere gideceğim doğumu orda yapacagım bıktım usandım artık ben ailemden böyle görmedim çok zoruma gidiyor.

benimde 2 evladim var cocugum olucak kalkip esim olacak adam eziyet edecek bende erken dogsada kurtulsam sogudum bebekten dicem bu akla sigiyor mi sizce kocanim agzini kapatmasi gerekmez mi ee kocasindan soguyunca bebektende soguyormus eee bu cocuk dogunca ne olucak peki ben bu yuzden cok kiziyorum madem boyle ok.z lere cocuk vermeyin iki bezin ust basin lafini yapan adamdan nasil baba olicak
Bilseydim böyle yapıcagını hamile filam kalmazdım masrafları kaldıramıyor beyefendi

Ağzından yel alsın suan erken doğum olursa en az 2 ay kuvezde kalacak haberin var mı? O zaman masrafı görürsünüz işte...
Küvözde yaşamaya devam edecek olması senaryonun iyi kısmı, Allah akıl fikir versin öyle birşey dilemiş ki, bebek şu an doğsa yaşama ihtimali %60
Konu sahibi tedavi ol.

Küvözde yaşamaya devam edecek olması senaryonun iyi kısmı, Allah akıl fikir versin öyle birşey dilemiş ki, bebek şu an doğsa yaşama ihtimali %60
Konu sahibi tedavi ol.

Aynen öyle Allah korusun 7 aylık dogan bebek annesinin şu bedduası yüzünden ölse bu vicdan azabıyla yaşayamaz insan heralde...

İlk hamileliğim bebeğimin ihtiyaçlarını biran önce tamamlamaya ugraşıyorum hamileliğim ağırlaşır ise yapamam diye fakat sıkıldım artık eşim sürekli bişeler alıyorsun diyor ben nasıl doğum yapıcam diye düşünüyorum adam kalkmış sürekli bişeler alıyorsun vs. Vs. Triplerine giriyor azarlıyor bazen bana çocukmuşum gibi bagırıyor bıktım artık ben burda canımın derdiyle ugraşıyorum adam kalkmış neleri dert ediyor çok savurgan biriside değilim oysaki bebeğime bebek odasını bırakın beşik bile almadım çok pahalı diye yeter adtık erken doğum yapmak istiyorum bitsin bu çilem yeri geliyor bebeğimden bile tiksiniyorum onun yüzünden şaştım kaldım ne yapmam gerek bana yardım edin ☹ :KK43: :KK43: :'(
Çocukca konuşmayın dua yerine geçerse görürsünüz. Erken doğum cok kötü sarılık olacak küvozde kalacak bir cok organı gelişmediği icin destek alacak ozaman skze asıl masraf olacak Güzelce konuşun. Eşinizi takmayın bebeginize odaklanın babalar çekmiyor anneler çekiyor çocuğa bir sey olsa Allah korusun

Çocukca konuşmayın dua yerine geçerse görürsünüz. Erken doğum cok kötü sarılık olacak küvozde kalacak bir cok organı gelişmediği icin destek alacak ozaman skze asıl masraf olacak Güzelce konuşun. Eşinizi takmayın bebeginize odaklanın babalar çekmiyor anneler çekiyor çocuğa bir sey olsa Allah

Haklısınız.

Çocuk isteyip de hamile kalamayan bir sürü insan var bu hayatta. Bilmem nasıl şımarıklıktır bu erken doğsun demek ?
Eşine kızınca bebeğini de sevemiyorsan sen nasıl anne olacaksın?
Ben de hamileyim yeri geliyor benimki de cimri biriymiş gibi konuşuyor, ülkedeki duruma bağlıyorum adam da haklı diyorum bazen. Ama ASLA bebeğime bir şey olsun da vicdan azabı çeksin diye hastalıklı düşünmedim.
Bence siz bir psikiyatra gidin.

Konuyu gorunce mesaj yazamadan gecemedim.Tabii gebe oldugunuzu goz onunde bulundurarak yorumda bulunacam.Premature bebek annesiyim ve suan hamileyim hergun tek duam bebegimin gununde ve sağlıklı doğması.Benim 4.sezeryanım olacak ve ilk gittigim doktor olum riskimin olabilecegini gebeligimi gozden gecirmemi istedi.Benim cevabim belliydi kalbi atan saglikli melegime kiyamazdim olursem sehit olurum kalırsam gazi dedim.Suan nasil doguracam bana ne olur demiyorum sadece bebegim premature dogmasin,onu yogun bakimda kablolarla savasirken gormuyum acı çekmesin,hayata tutunmasi pamuk ipligine bagli kalmasin logusa yatagi gormeden yogun bakim kapisinda gunlerce evladim icin aglarken sutum kesilecek diye endise etmiyim istiyorum.Sansli anneler gibi saglikla dogan bebebigimi alip evime gitmeyi hayal ediyorum.Ve kimsenin bunu yasamamasini diliyorum.
Sizin suan tek dusunceniz bebeginiz olmali esiniz 2.planda ne dediginin ne onemi var bebeginizin canindan kiymetli mi?

Erken doğarsa neler olabileceği konuusnda tek bir fikri bile olmayan bir insanın bebek dünyaya getirecek olması çok acı.. Prematüre bebeklerin annelerinin olduğu saygalarda bir kaç bebek fotoğrafına bakın, annelerinin neler yaşadıklarına bakın....O minicik bedenlere, ağızlarına,, burunlarına giren cihazlara bakın.. Ne kadar küçğk olduklarına bakın.. Eşiniz yüzünden bebğinizden tiksindiğinizi söylemişsiniz başka bir konuda daha... Kıyafet alamadım, beşik alamadım, şunu bunu alamadım diye eşinize kızıp bebekten tiksinmek nirvana artık...Ne fakir insanlar onun bunun verdiği beşikte büyütor evlatlarını,.. Giyilmiş kıyafetleri giydirmek zorunda kalıyorlar... Her alamayan bebeğinden tiksinse, erken doğsa dese ne olur acaba hiç düşündünüz mü?

Merhaba Ceennet Ceennet Hanım;

Ben size nacizane bir öneride bulunmak adina geldim.
Profil fotografınız şahsınıza ait ise bu platformdaki olası eş, dost, tanıdık ile karşılaşma ihtimalinizden dolayi değiştirmenizi tavsiye eder, en kısa sürede bahsekonu sorunlarınızın çözüme kavuşmasını ve bebeğinizi doğru zamanda sağlıkla kucağınıza almanızı temenni ederim.

Konuyu gorunce mesaj yazamadan gecemedim.Tabii gebe oldugunuzu goz onunde bulundurarak yorumda bulunacam.Premature bebek annesiyim ve suan hamileyim hergun tek duam bebegimin gununde ve sağlıklı doğması.Benim 4.sezeryanım olacak ve ilk gittigim doktor olum riskimin olabilecegini gebeligimi gozden gecirmemi istedi.Benim cevabim belliydi kalbi atan saglikli melegime kiyamazdim olursem sehit olurum kalırsam gazi dedim.Suan nasil doguracam bana ne olur demiyorum sadece bebegim premature dogmasin,onu yogun bakimda kablolarla savasirken gormuyum acı çekmesin,hayata tutunmasi pamuk ipligine bagli kalmasin logusa yatagi gormeden yogun bakim kapisinda gunlerce evladim icin aglarken sutum kesilecek diye endise etmiyim istiyorum.Sansli anneler gibi saglikla dogan bebebigimi alip evime gitmeyi hayal ediyorum.Ve kimsenin bunu yasamamasini diliyorum.
Sizin suan tek dusunceniz bebeginiz olmali esiniz 2.planda ne dediginin ne onemi var bebeginizin canindan kiymetli mi?

Çok duygulandım gerçekten ne zor şeyler yasamissiniz... İnşallah sağlıkla tam vaktinde evladınizi kucağınıza alırsınız. Rabbim seni evlatlarından evlatlarını da senden hem bu dünyada hem de cennetinde ayırmasın :KK68:

Valla çocuk yapmadan önce masraflarını da düşünün bir zahmet ey anneler babalar . Bir paket bez için iki sene öncekine göre iki katı ödüyorum şuan . Bunun giyimi var, arabası koltuğu salıncağı odası var , arabası var, emziği var süt sağımı var , süt yoksa mama masrafı zaten acayip pahalı..zart zırt derken nereye harcadığını bilmediğin onca masraf . kötü senaryo Doğumdan sonra küvezi var hastane masrafı var . Var da var
Bunlar minimum ihtiyaç o yüzden çocukları yapmadan önce bi gözden geçirin bunları sonra değil.
Sizin konunuz için de pireye kızıp yorgan yakmak gibi insan eşine böyle dermi çok acayipsiniz. Çocuk doğunca sanki ne olacak siz kendiniz içinmi sıkılıyorsunuz anlamış değilim. Biran önce gerçek hayata dönmenizi ve hatta 40 hafta dolmadan Doğum yapmamak için özen göstermenizi tavsiye ederim.

Back
X