Çok sinir oldum !!!!

tüketici haklarına artı mağaza müdürüne şikayet etmeden çıkmasaydınızz keşkee kötüü olmuşş

o kadar agresifsiniz ki.. işte sizin gibi tezgahtarlar yüzünden, hepiniz bir kefeye konuyorsunuz.. biraz sakin olun, yaptığınız işi sevmeye çalışın arkadaşım.. böyle ömür geçmez..

alışveriş mevzusuna gelince, herkes sizin gibi düşünüp sizin gibi alışveriş yapmak zorunda değil. kadınların büyük çoğunluğu, sırf öylesine bir şeyler almak için, hoşuna giden bir şey bulmak için mağaza mağaza gezer, bir sürü ürün dener.. alacağının spesifik bir ihtiyaç olmasına gerek yok yani. keyfine alışveriş yapar.. acı ama gerçek işte. herkes sizin gibi ihtiyacı olduğunda bir ürün belirleyin, üstüne bir dünya araştırma yapıp, bir dünya düşünüp gidip o ürünü almıyor.. isterseniz yaptığınız işe bir de bu açıdan bakarak tekrar deneyin. kimseyi tatmin etmenize gerek yok çünkü. bi tişört bozduk diye, ters ters bakıp oflamayın yeter.. sadece asap bozuyosunuz..

Vallahhi doğru !!!

Ben tamda dediğiniz gibi bir tüketiciyimdir, bir şeyi almadan önce araştırırım hemen almam. Ama kıyafet üzerine giymeden karar verebileceğin bir ürün değil. Çok beğenip çok araştırıp almaya gitmişimdir ama üzerime deneyince kötü durmuştur, mağazaya gelmişken diğer ürünleri de denerim. Bazen ilk giydiğim içime siner başka bir şeye bakmadan o ürünü alır çıkarım bazen de başka bedenler başka alternatifler denemem gerekir. Bu da müşteri olarak benim hakkım. Her baktığım ürünü almak zorunda değilim, bakmam içinde raftan alıp bakmam gerekir,katlayıp yerine koyarım genelde, sevmem her şeyi dağıtmayı bazen denemeyeceksem ürünü çıkarttırmam bile ama bazen vaktim olmaz soyunma kabini önündeki sepete bırakırım, katlamam. Ne alacağımı bildiğim halde dene çıkar yaptığım olur. Sizin amacınız mal satmak olabilir, ama müşterinin amacı tatmin olacağı ürünü almaktır. Empati yapın lütfen...

Hakkaten sinir oldum.Çocuğun teki takılmış peşimden ayrılmıyor.Günlerdir yağcılıklar, kurlar illa git mi demem lazım.Herhalde kaçan kovalanır tarzı bir şey zannediyor.Allah aşkına nasıl kurtulunur bundan. Ama aynı ortamdayız.Fikri olan varsa yardımcı olsun canlarım.

Neden arkadaşın konusuna yazdınız ki...
Ayrı bir topik açmanız gerekiyor...

Hiç hoş bi tavır değil yaptığı...
Ama böyle bir şeyle karşılaşsaydım bende ona hiç hoş olmayan bi şekilde davranırdım.
Onaylamıyorum böyle bi şeyi ama beni insan yerine koymayan birini ben insan yerine koymam ve onu orda bi güzel rezil ederdim yada onun orda çalışmasını fırsat bilerek küçümseyerek alaycı tavırlarla bana dediklerine pişman ederdim...
Senin yerinde olsam bi sonraki gidişimde bütün ukala tavırlarımla karşısında dururdum.
Hoş bişey değil evet ama öyle insanlara karşı böyle tavır :)

Hiç hoş bi tavır değil yaptığı...
Ama böyle bir şeyle karşılaşsaydım bende ona hiç hoş olmayan bi şekilde davranırdım.
Onaylamıyorum böyle bi şeyi ama beni insan yerine koymayan birini ben insan yerine koymam ve onu orda bi güzel rezil ederdim yada onun orda çalışmasını fırsat bilerek küçümseyerek alaycı tavırlarla bana dediklerine pişman ederdim...
Senin yerinde olsam bi sonraki gidişimde bütün ukala tavırlarımla karşısında dururdum.
Hoş bişey değil evet ama öyle insanlara karşı böyle tavır :)

Randevu verin öyle gelsinler olur mu?

Ayrıca o müşteriler giysileri denemese her şey yerli yerinde olur, size de ihtiyaç kalmazdı. Ne demek istediğimi anlayabilmişsinizdir sanırım.

sana az bile yapıyolar o zaman daha beter ol :)

Siz bu tavırla devam ederseniz bir gün sert kayaya çarparsınız, "sert gibi görünmeye çalışana" değil sert kayaya.Mağazanın en kalabalık zamanında gelip bağırıp çağırmakla kalmayabilirler.

Son düzenleme:
kapiş falan ne ki yaa sen böyle davrandıysan oooo dediğim gibi 3 kuruşluk bez alırsan 3 kuruşluk muamele görürsün olay bukadar basit

3 kuruşluk bez, 3 kuruşluk bez, 3 kuruşluk bez! Sen insanları 3 kuruşluk bez alanlar, 5 kuruşluk bez alanlar diye ayırırsan kimse de sana maaşının üzerinde değer vermez bu kadar basit.

Ayrıca o üç kuruşluk bezlerin, 1 kuruş bile etmeyen karları olmasa patronun seni hayrına çalıştırıp çıkarıp da cebinden maaş vermeyecek.

Ben de öğrenciliğimde az biraz destek olsun, deneyim olsun diye satış görevlisi oldum, çevremde bir çok arkadaşımla birlikte. Ama senin kadar ekmek kapısını küçümseyeni görmedim, kaldı ki benim etrafımdakiler bu işi ailelerine destek olmak amaçlı yapıyorlardı, kahır çekmek gibi bir zorunlulukları yoktu. Kimisi kendisi almayacağı malı satmak için çabalardı, işleri müşteriyi ikna etmekti. Bazen terslenirdik, müşterinin hoşuna gitmezdi geri çekilirdik. Ama kalkıp da kimse senin triplerine girmedi. Bizim görevimiz saat 9dan akşam 8e 1 saat molayla full ayakta kalıp ürün tanıtmaktı. Bize "iş tanımı" yaptılar, "müşteri tanımı" değil. Kim gelirse gelsin herkese aynı muamele ile yaklaştık, alıp almayacağını tahmin etmek ona göre değer biçmek değildi bizim vazifemiz.

Bir iş yapıyorsan, çöpçü de olsan, doktor da olsan hakkını vereceksin, çünkü görevin bu. Karşındakinin ne olduğu, neyi hakettiği seni ilgilendirmez, sen önce maaşını haket, üzerine düşeni yap.

Son düzenleme:
Dilekarili senin çalıştığın mağazaya bir gün özellikle gelicem...
Neler olacak bakalım, pek merak ettim

26 sayfa olmuş, en son kaçtaydım onu bile hatırlamıyorum. tek sorum var;
aranan ruj bulundu mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…