bende bi keresinde boynerde bi palto beğendim ekoseli, alıcam yani o derece, kız geldi ama onu liseliler alıyo dedi, bi yutkundum iyi o zaman dedim bıraktım
33 yaşındayım bu arada, insan etkileniyo yani, liseli senromunda girmiş demesinler dedim
nerden çıkardın şimdi haramı helali adamın parasınımı çalıyorum gasp mı ediyorum saçmalıyosun adam seçmessek nasıl para kazanıcaz yada satış yapıcaz bunu anlatırmısın benim gözümde oraya gelen herkes eşit değil o kadar basit benim şahsi fikrim bu benim kazanacağım para oraya gelen bazı insanlardan kat kat değerli babamızın hayrına 12 saat ayakta durmuyorum demi
Sen işinin hakkını vermeyen aldığı maaşı haketmeyen bir satış elemanısın. Bu nasıl bir insan kayırmaktır, nasıl bir mantıktır?
10 tane 1 liralık ürün satacağıma 1 tane 11 liralık ürün satarımmış, kimseye acımazmış taviz vermezmiş.
Öyle ise müşterilerde sana acımasın, her şeyi raflardan alıp katlamadan ortalığa bıraksın, mağazayı dağıtsın. Acımayana acımazlar...
Cahil insanlar çoğu
Üç kuruşa çalışıyorlar orda iki makyaj yaptıkları için bi yerleri kalkıyor
Ürünleri tanımıyor çoğu
Dil bilmiyorlar ki ürün açıklamaları ing fransızca genelde
Bana bu şekilde davransa anında kapıya koydururum ama hiç başıma gelmedi şöyyyle bir süzüp düğmelerini ilikliyorlar
Cahil insanlar çoğu
Üç kuruşa çalışıyorlar orda iki makyaj yaptıkları için bi yerleri kalkıyor
Ürünleri tanımıyor çoğu
Dil bilmiyorlar ki ürün açıklamaları ing fransızca genelde
Bana bu şekilde davransa anında kapıya koydururum ama hiç başıma gelmedi şöyyyle bir süzüp düğmelerini ilikliyorlar
Biliyor musunuz en paspal kıyafetlerimi giyerim özellikle alışverişe çıkarken . Zira sizin gibi insanlar yok değil adam seçen .Bu yüzden çok başıma gelmiştir o ürünler pahalıdır diyen .Sizin için nasıl ki insanlar eşit değilse , sizde benim için dağıttığım eşyaları toplamak zorun da olan bir tezgahtarsınız ...
Eh siz de size kötü davranıldığı zaman sesinizi çıkarmazsınız sorun olmaz sanırım :)tedbili kıyafet gelen sizsiniz demekki mağzaya otoparkta makam arabasına binerken tanıdım sizi zaten :) evet doğru söylüyosunuz ben orları toplamak temizlemek zorundayım toplarımda bunda sorun yok dediğim gibi kim olursa olsun ben malı satıyım yeter insanlar hiç biyerde eşit olmadığı gibi benim gözümdede eşit değil malesef bende böyle
gidin alın ozaman ben anlamam sizin gibi müşteriler kendini ne sanıyor ben öyle sizin bildiğiniz satıcılardan değilim milleti yağlaya yağlaya satanlar vardır kendini başka bişey olarak nitelemeye başlar karşısındaki onu okşadıkça ben onlardan değilim özgüvenim nerden geliyo dersen kimseye minnet etmem hiçbir konuda ya olur ya olmaz bu kadar dediğim gibi 3 kuruş alışveriş yapıyosunuz sonra benim karnımı siz doyuruyor modundasınız sizin özgüveniniz nerden geliyo onu sorgulayın önce ayrıca ben kendimi önce müşteri yerine koyarım şöyleki ben bu malı almaya mecbur değilim kimse beni mecbur edemez bende düşünürüm adam mecbrmu bu malı almaya değil sende onunla uğraşma isterse alır istemesse gider yalvaracak halimiz yok kimseye
Aldığın ücreti ben vermiyorum, içinde yasadıgın kotu sosyo ekonomik kosulların musebbibi de ben değilim o yuzden insanlara kin kusmak yerine hakkını aramaya çalışabilirsin...
Size sizin üslubunuzla da cevap vermeyecegim ama küçük bir tavsiye, daha iyi sartlarda calısmak istiyorsanız kendinizi geliştirmeyi deneyebilirsiniz, baslangıc olarak da adab-ı muaşeret kursları gayet yerinde olur
tedbili kıyafet gelen sizsiniz demekki mağzaya otoparkta makam arabasına binerken tanıdım sizi zaten :) evet doğru söylüyosunuz ben orları toplamak temizlemek zorundayım toplarımda bunda sorun yok dediğim gibi kim olursa olsun ben malı satıyım yeter insanlar hiç biyerde eşit olmadığı gibi benim gözümdede eşit değil malesef bende böyle
canım bir tezgahtar olaraktan fazla özgüvenlisin sanki...
tezgahtar
Kahve, gazino ve mağaza gibi yerlerde tezgâhta duran, satış yapan kimse...(bak sözlük anlamı bu işte)
seni oraya dikmelerinin amacı bu,satış yapman...aldığın asgari ücrete sinirlenip kendinin daha iyi yerlere layık görüp bu hayal kırıklığının sinirini gelen müşteriden çıkarman değil...
hangi meslek grubu hizmet edebileceği kişiyi müşteriyi seçiyor,hiçbiri.senin öyle bir hakkın yok olamaz...beni tatmin etmek zorundasın evet.
bi de kusura bakma ama 160 tl yi küçümsemek için onun 30 katı fazla maaş almak lazımdır,onun sadece 4 katı fazla maaş alan birine göre biraz uçmuş bi cümle o.
güzel giyinmiş,her yerinden markalar akan bir kadına kölesi olup "aman efendim yaman efendim" diyip yutkunarak peşinde kuyruk olacağına, orta halli veya altı gibi görünen insanlara karşı da güler yüzlü olsan mesleğini kötüye kullanmamış olursun.
tezgahtarlık kötüye kullanması zor bi meslek ama sen onu bile beceriyosun bravo...
bu sinir bu kompleks insanı kanser eder az relax ol bu nasıl bir hınç bir hırs...
kendine bunun zararı.biz bir mağazaya 10 dk girip çıkıyoruz ama 12 saat bu düşüncelerle orada duran sensin kendini hasta etmişsin bunun sonu iyi değil. ya işi bırak ya da bi uzmana görün gerçekten kanser olursun yazık...
Bu yazını okuyunca birden bakış açım değişti cidden haklısın üzüldüm arkadaşa şimdi.Onca insan tutumunun yanlış olduğunu söylediği halde karşı çıkıyor belli ki sıkıntısı var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?