Çok sinir oldum !!!!

kusura bakmayın da bu özgüveniniz nereden geliyor? Sizin bize emrettiğiniz gibi alış veriş yapacaksak zaten internette hersey var, oradan alırız o zaman size de ihtiyac olmaz...

Canım şikayet var diye bir site var link veremiyorum arat bulursun. Ordan firmayı şikayet edebilirsin şube belirterek. Geri dönüyorlar genelde.

Bahsettiğin parlatıcıyı başka bir mağazadan al, sonra o mağazaya git. O hatunu bul, varmış demekki anlattığım parlatıcıdan buraya gelerek niye vakit kaybettim ki? de ve çık.

Gerizekalı kadın yaa.

yeni işe başlayınca böyle düşünülmesi normal yaptığın işi abartırsın atomu parçalıyosun sanki benim derdim dediğim gibi orda milleti tatmin etmek değil malı satmak ne olursa olsun o malı satmaya çalışmak almak istemeyn adamada hiç yanaşmamak neden boşa çaba harcayıp enerjimi tüketeyimki neden herkese aynı muamele iki yüzlülük yapıcağına kafan rahat olsun ondan iyi 10 tane 1 liralık ürün satacağına 1 tane 11 liralık ürün sat 1 lira kara geç benim felsefem budur böyle konulardada kimseye acımam taviz vermem alıcaksa alır almıcağını anladığım zaman hiç uğraşmam sıkılsın gitsin diye üstüne giderim :)

kusura bakmayın da bu özgüveniniz nereden geliyor? Sizin bize emrettiğiniz gibi alış veriş yapacaksak zaten internette hersey var, oradan alırız o zaman size de ihtiyac olmaz...

gidin alın ozaman ben anlamam sizin gibi müşteriler kendini ne sanıyor ben öyle sizin bildiğiniz satıcılardan değilim milleti yağlaya yağlaya satanlar vardır kendini başka bişey olarak nitelemeye başlar karşısındaki onu okşadıkça ben onlardan değilim özgüvenim nerden geliyo dersen kimseye minnet etmem hiçbir konuda ya olur ya olmaz bu kadar dediğim gibi 3 kuruş alışveriş yapıyosunuz sonra benim karnımı siz doyuruyor modundasınız sizin özgüveniniz nerden geliyo onu sorgulayın önce ayrıca ben kendimi önce müşteri yerine koyarım şöyleki ben bu malı almaya mecbur değilim kimse beni mecbur edemez bende düşünürüm adam mecbrmu bu malı almaya değil sende onunla uğraşma isterse alır istemesse gider yalvaracak halimiz yok kimseye

Son düzenleme:
bugün bir kozmetik mağazasına girdim ve yanıma bir kadın geldi, gerçekten sevimli bir kadındı
ne havası vardı, ne gıcıklığı.

diğer reyonlara geçtim başka bir kadın gördüm
süslü ,kendınden emin ve burası benım edalarındaydı
ben inadına öylesıne bakındım

ve alacağım ürünü sempatik satış elemanından aldım.

kısacası kişiye göre gerçekten değişiyor
bazılar gerçekten işini yapıyor, bazıları ise
sadece hasetliğini.

Son düzenleme:

Dilekkari inşallah seninle bir mağazada denk gelmeyiz... Ekmeğimin helal olup olmadığından şüphe ederdim yerin de olsam .Alacaklı gibi değilse özellikle sıkarım gitsin diyorsun ,afedersin ama kişinin alnında mı yazıyor alacaklı veya alıcı değildir diye. Sen karşında ki kişinin hareketlerinden ne olduğunu anladığını ima ediyorsun senin mimiklerinden nasıl bir satıcı olduğunu da anlıyordur insanlar merak etme.
Bu nasıl adam kayırma , ayıp kardeşim ...
3 kuruş 3 kuruş birikiyor o paralar .Boşuna manken koyuyorlar sizin mağazaya bence ,sizin gibi mükemmel bir model varken ....Bu nasıl aşağılık kompleksidir değiştirin acil mesleğinizi.

Son düzenleme:

ben olsam kadini is cikisinda bi kuydu kösede SIKISTIRIP dövmüstüm yok yani böyle bir hareket yapma hakkini nerde buluyor. Eger yardimci olamicaksa. Pardon hanim efendi ben sizi baskasina yönlendiricem desin.
Ama o tür davranislar sergilemesi cok sacma. Hem eger isini nasil yapicagini bilmiyosa calismasin.

Nedense bazı satış elemanlarında bu tarz kompleksler oluyor. Fakat çok sinir bozucu bir durum. İnsanları ezmek ne haddimize hele ki meslekleri yüzünden fakat bu tarz davranan birinin de haddini bildirmek gerektiğini düşünüyorum. Ben bir mağazaya girdiysem kimse kusura bakmasın ama çalışan benimle ilgilenmek zorunda. Kimse kusura bakmasın herkes işini yapacak. Eğer gocunuyorsa ki bunda kesinlikle gocunulucak bir şey yok ekmek parası, o zaman yapmayacak bu işi. Kimse kimsenin kaprisni çekmek zorunda değil. Sende bir daha git bence o mağzaya eğer yeniden böyle bir tutumla karşılaşırsan haddini bildir ve müdürüne şikayet et kuzum bence.

nerden çıkardın şimdi haramı helali adamın parasınımı çalıyorum gasp mı ediyorum saçmalıyosun adam seçmessek nasıl para kazanıcaz yada satış yapıcaz bunu anlatırmısın benim gözümde oraya gelen herkes eşit değil o kadar basit benim şahsi fikrim bu benim kazanacağım para oraya gelen bazı insanlardan kat kat değerli babamızın hayrına 12 saat ayakta durmuyorum demi

iyi sirketler satis danismanlarina seminarlar verir.
1) Burda müsteri sizin görüs alaniniza girdiginde 20 saniye sonra gülümseme, bakisma gibi kontakt kurulur. 60 saniye sonrada Merhaba, hosgeldiniz gibi selam verilir. Artik müsteri onu gördügünüzü biliyor...
2)Kendi basinda magazanin icinde gezerken zaten ihtiyaci olan yada dikkatini ceken ürünlerin önünde durur, satis danismani olarak sizde müsterinin ne istedigini kestirebilirsiniz. müsteri yaklasik 5 dakika( kulaga kisa bi zaman gibi gelsede uzun bi süredir)
3)kendi basina takildikdan sonra yanina gidip baktiginiz o kazak %100 kasmirdir giydiginizde size sicakcik bi his vericek yada o kazagin rengini bende cok begeniyorum ne güzel civil civil degilmi gibi sorularla kontakt kurulur.
4)müsteriye en az 3 acik soru sorulur; Nasil bi renk bakmistiniz(acik), kirmizi mi bakiyorsunuz(kapali) yani müsterinin evet yada hayir diye tek kelimeyle cevap veremiyecegi sorular sorulmalidir bu sekilde danisman ihtiyaci olan tüm cevaplari müsteriyi sikmadan ögrenebilir. müsterinin ilgilendigi ürünün tamamlayici yan bir ürünüde müsteri sormadan sunmak gerek cünkü hem sizin satisiniz yükselir hemde o an müsteri ona ihtiyac duyabilecegini düsünmiyebilir.
5) satis islemleri bittikden sonra müsteriye alisverisi icin tesekkür etmek gerekir.

asla ve asla müsteriyi kiyafetleriyle, yasiyla o anki ruh haliyle yargilamayin! Belki cok basarili bir is kadinidir ve o takim elbiselerden sykildigi icin ogün esortmanlarla gezmek istemistir.
belki cok hos bakimli birisidir ama ogün cani yatakdan ciktigi gibi dolasmak istemistir. yada normalde cok zarif neseli bir insandir ama ogün kötü bir haber aldigi icin morali bozuktur ve gülümsemiyordur.

bir müsteri bir ürün satin almasa ve bunu belirtse bile ona istedigi sürece tüm danismanligi yapmak mecburidir cünkü bugun gülümseyerek danismanlik yaptiginiz insan size yarin cok iyi bir müsteri olarak geri dönücektir belki yüksek meblaglarda alisveris yapmiyabilir ama emin olun düzenli olarak birseyler satin alicaktir. 16 yasindaki cocuk bunu hangi parayla satin alicak diye düsündügünüz cocuk ertesi gün ailesiyle gelip o pahali ürünlerden bir sürü alip cikabilir. Müsteriniz olan kisiler zamanla en iyi arkadaslariniz olabilir bu yüzden bu meslegi yaparken lütfen sevgi ve saygiyla yapalim :)

Müsteri olarakda kendinizi kesinlikle asagilatmayin mutlaka gecde olsa sikayetde bulunun bu sizin en dogal hakkiniz!

konu sahıbı karşılaştıgın muameleye gerçekten çok üzüldum

hıc hoş değil sizin gibi aynı muameleyle karşı karşıya kalan

arkadaşlar da olmuş ,bazı örnekleri okudugumda inanın çok şaşırdım .

hiç böyle birseyle karşı karsıya gelmedım ,şansıma hep oldukca sempatık

sevimli personeller cıkmıstır ,hal boyle oluncada almayacagım urunu bıle

alasım gelıyor ki ben gerçekten çok sorunlu bi tüketiciyimdir bunu da

buradan itiraf edeyim alısverıs yaparken ben bıle kendımden

sıkılıyorum valla .kabine girerim yarım saatde cıkmam o kabınden,ınanılmaz

uyusugum .urunu alır cıkarım "ayy diger bedene mı baksaydım acaba "

deyıp magazaya gerı doner tekrar kabıne gırerım 2.denedıgımı alır cıkarım

bu sefer de "ilk denedıgım daha ıyıydı "der tekrar magazaya donerım :)

tabi bu her zaman boyle degıldır ama cogunlukla durum bundan ibarettir

buna ragmen bıle böyle personelle hıc karsılasmadım .ama dagınık musterıde

degılımdır yani ,ürüne bakıpda fırlatıp atmam katlarım aynı yerıne koyarım .

personelın takip durumundan bahsedılmıs ; evet takıp edılmeyı ben de hıc

sevmem .ama genelde takip edenlerin cogu ; işinde yeni olanlardır .

işi tam bilmedıkleri için ilgili görünmek amacıyla müşterinin peşine takılırlar

ılgılı gorunecegız dıye daral getırırler o ayrı ama ben genel de kibarca

uyarırım "ilginize tesekkur ederım ,yardım gerekırse ben sizi çağırırım "derım ,

giderler .işinde profesyonel olanlar sadece girerken karsılıyorlar sizi, takıp etmezler .

bir arkadasda demıs ; "alacak kısı dış gorunusunden zaten bellı eder "demısde

gercekten cok sacma geldı bu bana .alacak kişinin dış gorunusu nasıl olmalı kı ?

sürüp sürüsturup en guzel cıcılerını giyip takıp takıstırmalı mı ?gercekten cok

sacma .alısverıs kadının en rahat edecegı alandır .alısverıse cıkarken asla suslenmem

oldukca rahat ve salas gıyınırım kasamam kendımı valla benım en rahat alanım alısverıstır

heryerde tak takıstır gıy suslen ,bari alısverıste rahat olalım dımı

Son düzenleme:

özür dilerim ,ama sizin uslubunuzda hiç hoş değil .

her ne olursa olsun ,karşı tarafa bu sözleri söylemeye

hakkınız yok .hele kı sacına basına gıydıgı 2 beden dar

pantolona kadar laf etmeye hıc hakkınız yok .karsı tarafı

ciddi tahrık edıcı sozlerdır bunlar ,size karsılık verse işinden

olacak .yazık ne gerek var kı .

Benimde genel olarak karşılaştığım durum budur zaten .. Böyle bi olay olunca paylaştım burada..

Hatta dün alışverişe çıktık her girdiğimiz mağazadaki personel çok iyidi çokda sempatiktiler.. Ama arada bu tarz kendini bilmez insanlar çıkıyor..

canım bir tezgahtar olaraktan fazla özgüvenlisin sanki...
tezgahtar
Kahve, gazino ve mağaza gibi yerlerde tezgâhta duran, satış yapan kimse...(bak sözlük anlamı bu işte)

seni oraya dikmelerinin amacı bu,satış yapman...aldığın asgari ücrete sinirlenip kendinin daha iyi yerlere layık görüp bu hayal kırıklığının sinirini gelen müşteriden çıkarman değil...
hangi meslek grubu hizmet edebileceği kişiyi müşteriyi seçiyor,hiçbiri.senin öyle bir hakkın yok olamaz...beni tatmin etmek zorundasın evet.
bi de kusura bakma ama 160 tl yi küçümsemek için onun 30 katı fazla maaş almak lazımdır,onun sadece 4 katı fazla maaş alan birine göre biraz uçmuş bi cümle o.
güzel giyinmiş,her yerinden markalar akan bir kadına kölesi olup "aman efendim yaman efendim" diyip yutkunarak peşinde kuyruk olacağına, orta halli veya altı gibi görünen insanlara karşı da güler yüzlü olsan mesleğini kötüye kullanmamış olursun.
tezgahtarlık kötüye kullanması zor bi meslek ama sen onu bile beceriyosun bravo...

Canım bu insanı fazla Tiiye almayın

Sen işinin hakkını vermeyen aldığı maaşı haketmeyen bir satış elemanısın. Bu nasıl bir insan kayırmaktır, nasıl bir mantıktır?
10 tane 1 liralık ürün satacağıma 1 tane 11 liralık ürün satarımmış, kimseye acımazmış taviz vermezmiş.

Öyle ise müşterilerde sana acımasın, her şeyi raflardan alıp katlamadan ortalığa bıraksın, mağazayı dağıtsın. Acımayana acımazlar...

Son düzenleme:

Evet biz o malı almaya mecbur değiliz ama, siz bizi memnun etmeye mecbursunuz.
Ne demişler 'müşteri her zaman haklıdır' Gerçekten çok çirkin bi uslubunuz var.
Ben kendimi çirkef sanardımda benden beterleride varmış, allaha şükür insanlara nasıl davranılması gerektiğini bilirim en azından.
İnsanlara laf yetiştirmek yerine biraz konuşma tarzınızı 'konuşulabilir' hale getirin.

Cevap vermenize bile değmez kızlar :) Parmakcıklarnıza yazık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…