Çok sinir oldum !!!!

aman yok ya boylesi gelirse karsıma yerin dibine sokarım ben tavr bak alıcagın 3 kurusluk bez farkındamı bilmem ama 3 kurusluk bezi ben almasam o almasa para kazanamıycak
ay sinir oldum valla gerildim daha kk'de bu kadar sınırlendıgımı hatırlamıorum saolsun dilek hanım ne yemek yapacagımı unutturdu

ay sinir oldum valla gerildim daha kk'de bu kadar sınırlendıgımı hatırlamıorum saolsun dilek hanım ne yemek yapacagımı unutturdu

yok o degilde her calısan icin acaba o mu diye dusunup magazayı talan edip 3 kurusluk bezleri topla bakalım demekten korkuyorum
iyiye iyiyimdir ama boyleside cıkmasın karsıma

arkadaşım senin kafanmı iyi ya bide 3 kuruşluk bez demez mi

kapiş falan ne ki yaa sen böyle davrandıysan oooo dediğim gibi 3 kuruşluk bez alırsan 3 kuruşluk muamele görürsün olay bukadar basit

yok o degilde her calısan icin acaba o mu diye dusunup magazayı talan edip 3 kurusluk bezleri topla bakalım demekten korkuyorum
iyiye iyiyimdir ama boyleside cıkmasın karsıma

yok ben artık o işi yapmıyhorum olurda denk gelirsek gözünden tanırım zaten seni yanına bile yaklaşmam 3 kuruşluk bişey alır almassada gider derim hiç uğraşmam ben adamına göre muamele yaparım senin gibilerlede zerre tartışmışlığım yoktur sorarsada en ucuz şeyleri gösteririm alsın gitsin diye parayı senden kazanmıyacağımı bilirim çünkü :)

kapiş falan ne ki yaa sen böyle davrandıysan oooo dediğim gibi 3 kuruşluk bez alırsan 3 kuruşluk muamele görürsün olay bukadar basit

beni gozumden tanırlar ve bilirlerki orda yanıma gelip bana boyle bir ukalalık yapılmaz yapılırsada o sıkca bahsettiigin 3 kurusluk bezi alıp guzelce dürüp dürüp !!! eline veririm yapanın

Son düzenleme:
konu sahibi arkadaşım nerelerdesin:26: kk üyeleri birbirine girdi bir el at ev sahibi olarak

Ben alacaksam dahi satış danışmanın yanımda olmasını istemem. Yardımcı olabilir miyim diye sorduklarında teşekkürler bakiyorum sadece diyorum ve hemen gidiyorlar :)

ne sinir bozucu bir durum
omzundan filan tutmuş bide ne münasebetsiz insanlar var ya
madem uğraşmak istemiyorsun çalışma o zaman değil mi

Konu sapmış yine..

Satış elemanları ile müşteriler sanal kavgaya tutuşmuş sanırım

Kimsenin kusura bakmasına bi sebep yok, bu olayda gerçekten çok tuhaf davranılmış konu sahibesine omuzuna dokunulması bile bana garip gelirken ben niye uğraşıyorum ki arkadaşlar baksın demesi tuhafına gitti..

Eee müşteriyle satış elemanından başka kim ilgilenir ki ? Ki isterse müdür olsun benim omzuma dokunamaz şahsen

Burada satış elemanlarının maaşının az olmasından bahsetmiyoruz ki.. Siz neyi tartışıyorsunuz arkadaşlar.. Maaşını saatlerini beğenmeyen çalışmasın, çalışanda görevini yerine getirmeli.. Maaşının az olmasının sorumlusu müşteriler değil ki, gelen giden müşteriden sinirini çıkaramaz kimse..

Son düzenleme:
bide 3 kurşluk bez mezusu var
şimdi 3 kuruşluk bez alan birinin orayı karıştırıp bakmaya hakkı yok ama daha pahalı bir şey alanın hakkı var gibi bişey çıkıyo ortaya,böyle şey olur mu ya kim ne alırsa alsın tabi bakıcak tabi karıştırcak oradaki elemanlara da orayı toparlamak düzeltmek zor geliyorsa çalışmasınlar yani..
herkes işini saygılı şekilde yaparsa müşteri çalışana çalışan müşteriye gerektiği gibi davranırsa bu sorunlar olmaz zaten
ama gerektiği gibi davranmayanları böyle omzundan tutup uğraşamam diyenleri de şikayet etmek gerekiyor ki hatalarını anlasınlar..

Lyd şahsen ben tertipli olmayı fazla abartıp baktığım birşeyi bile katlar ya da asar nasıl aldıysam öyle bırakırım

Görenler bana birşey sormaya çalışır çoğu kez satış elemanı sanıp

Ama herkes bir değil tabi

Belki bir önceki müşteriye asabı bozuldu ama kontrol edebilmeli kendini, görevi gereği.. Konu sahibi birşey yapmamış ki, aradığı bir ürünü sormuş..

arkadaşım konuyu saptırmış da saptırmışsın yani. ayrıca o işi yapmaman da isabet olmuş..

Max factorün ceo suna ezdirebilirsiniz yani kendinizi. Hımm..

Altı üstü siz nesiniz??

Yanlış anladığıma sevindim. Çünkü emin olun öyle müşteriler geliyor ki tavırları kendilerini bi halt sanan cinsten.Ondan beridir bu konuda daha fazla hassasımdır.

Arkadaşım olayı olduğu gibi anlattım ben ! Benim ona hiç bi ters davranışım olmadı . Olsaydı emin olun yazardım EMİN OLUN. eksiksiz anlattım ! Eğer ben bi ters davranışta bulunsaydım buraya bu konuyu bile açmazdım ! Her müşteri aynı değil, her görevli aynı değil. ! Bu yaptığının tek bi açıklaması var ; Ruh hastası ! Gitsin piskiyatrde tedavi görsün aldığı maaşıyla. Adam olsun önce !

Moralinin bozukluğu yada bunalmış olması beni bağlamaz. Ben oraya kısa süreliğine girdim. Orada neler yaşandığını gelip de kameradan izleyip sonra alışveriş yapamam kimse kusura bakmasın kimsenin ruh halini bilmek zorunda değilim ben. .

MAĞAZALAR 10 DA AÇILIYORSA O SAATTEN SONRA İSTEYEN İSTEDİĞİ SAATTE GELİR. KİMSENİN KEYFİNİ BEKLEMEZ MÜŞTERİLER. Bİ DOKTOR Bİ SAVCI Bİ ÖĞRETMEN İŞİNİ NASIL YAPIYORSA NASIL ÖZEN GÖSTERİYORSA SİZ DE EĞER İŞİNİZİ " MESLEK " OLARAK GÖRÜYORSANIZ KİMSEYE SÖYLENMEYE HAKKINIZ YOK, O İŞİNİZİ YAPMAK ZORUNDASINIZ HAKKIYLA !!! O PARAYI HAK ETMİYECEKSENİZ BIRAKIN İŞİ HARBİDEN !. KİMSE SİZİ ORADA ZORLA TUTMUYOR. NE KADAR EMEK VERİYORSANIZ O KADAR KARŞILIĞINI ALIYORSUNUZ. BURDA KİMSEYİ AYNI MUAAMELEYE KOYMA HAKKINIZ YOK. ! NE DEMEK " senin gibi 100 tane insanla uğraşıyor sen bir kıyafet seçemiyorsan onların yapacak bişeyi yok " HER DENEDİĞİNİ ALMAK ZORUNDA DEĞİL. ÖYLE Bİ ZORUNLULUK VARSA ASARSINIZ KAPIYA " SADECE ALACAKLILAR GİRSİN " DİYE O ZAMAN !!
İNSANLAR PARAYI ÇÖPTE BULMUYOR ! SİZ RAHATSIZ OLMAYIN DİYE DENEDİĞİMİZ İLK ÜRÜNÜ ALACAGZ DİYE Bİ KAİDE YOK. SİZİN PARANIZ KIYMETLİDE BİZİMKİ KIYMETSİZ Mİ !!

Hayır. Yaşım 20 bende o anki şaşkınlığımdan ötürü cevap veremedim zaten . İçime kapanığım demedim zaten çekingenim dedim ama bu durum onla alakası yok tabi tamamen anlık şok meselesi !

PEKİ ORTADA HİÇ BİŞEY YOKKEN GÖREVLİNİN GELİP SİZE ÇATMASI DURUMUNA NE DİYORSUNUZ ? BU KONUDAKİ FİKRİNİZİ GERÇEKTEN MERAK ETTİM. ONA GÖRE CEVAP VERECEĞİM SİZE !

konu sahibi arkadaşım nerelerdesin:26: kk üyeleri birbirine girdi bir el at ev sahibi olarak

OKULDAYIM CANIM YAA YENİ GÖRÜYORUMM HEPSİNİ

o zaman sen sevilen bir müşterisin:)
bende bakarken fazla dağıtmamaya özen gösteririm mesela kazakları açmadan bakarım işte m mi yoksa s mi olduğuna filan yle açar denerim ama evt herkes aynı değil bakarken ister istemez dağılabiliyorda..tabi kontrol edebilmeli diğer müşterinin suçu ne

yorumların hepsini okumadım ama bi yorum var 750 tl maaş alıyo o kadar değer bekleyin gibi..
ne alakası var ki yani düşük maaş alanlar müşteriye kötü yüksek maaş alanlar iyi mi davranmalı insan 500 tl maaş bile alsa işine saygısı olacak yoksa o maaştan da olur..

Bununda cozumu var Amerika da retail sektorde magazada calistim.Bunun icin egitimde aldim ise baslamadan once.Kameralar oldugu halde bizimde izlememiz gerekiyordu bunun icinde egitim aldik. Musterileri takip etmeniz gerekmiyor, supheli musteri gorurseniz raflari duzeltiyor veya etrafta doalniyor sekilde mesgul gozukerekte o musteriyi izleyebilirsiniz. Eger caldigini gorur ve supheniz cok artmissa yanina gidip gulerek " Merhaba adim Seval,Ozlem vs.. neyse artik magazanin satis danismaniyim size nasil yardimci olabilirim " demek yeterli olacaktir. Eger illaki caldigini cantasina attigini kesin gormusseniz magaza mudurune durumu bildirmek en dogrusudur.

Evet çok tuhaf..

Maaş ya da iş ile ilgili herhangi bi sıkıntı varsa işvereni ile konuşsun, olmadı çıksın..

İşinden memnun değil diye stresini müşteriden çıkaramaz..

Düşük maaş alması müşteri ile ilgili bir durum değil ki..

Cok yanlis dusunuyorsun bende satis sektorunde calistim hemde Amerikada. Upselling denen birsey vardir. Oncelikle urunleri iyi tanimak gerekir. Ben kozmetik ve alisveris magazasi sektorunde calistim. Mesela guleryuzle makyaj yapip yaninda gidecek baska urunler onerdiginde ve kibar konuskan guleryuzlu olunca pek cok musteri inan sirf sohbet ve alisveris icin geri geliyordu. Ben fondoten istiyorlarsa makyaj bazi, far bazi, makyaj icin kullanabilecek fircalar, firca temizleyici bunlari hem kullanarak gosteriyor sonrada oneriyordum. Sonuctan ve guleryuz sohbetten memnun kalan cok musteri geri geliyordu. Bir surude tester vermeye calisiyordum. Bazen onlari telefonla ariyordum ozel gunler ve etkinlikle icin magazaya cagiriyordum, indirimler icin kartlar veya kuponlar yolluyordum adreslerine.

Ben elbette kucuk primler aldim ustune bazende hic almadim ama satis ise isim en azindan isimi kaybetmedim. Maasima zamanla artisi oldu,ben upselling fazladan satis yapamadiktan sonra neden bana ihtiyaclari olsun ki... Mudur icin gunluk ciro ve satislar onemlidir. Her gun ilk ise geldik mi gecen yilin bu gununde ne kadar satis yapildigi hedef olarak konulur ve kucuk bir toplanti yapip ayni satis rakamina ulasmak icin kollari sivardik. Gercekten cok eglendim. Sabirli oldum hic ama hic kizgin ,dengesiz veya kotu davranan musteri ile ugrasmadik ki cok azdi. Bilmedigim birsey var ise hemen nazikce dogruyu soyledim uzgunum bu konu hakkinda bilgim yok ama daha deneyimli bir arkadasimiz var size o eslik etsin deyip baska musteriye yardimci oldum.

Ayrica ister 3 kurusluk ister yuzlerce dolarlik alisveris yapsin her musteriye esit davranamamiz gerekir. Kaba davranmak, musteriyi takip etmek, sakinliginizi koruyamamak musteriyi kacirir ve magaza satisini dusurur. Size bu konuda katilmiyorum.Pek cok musteri alacagi varsada kotu muamele gordukten sonra almaz. Buna bende dahilim gider baska yerden alirim veyahut hic almam.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…