:( ÇOK SİNİRLİYİM :( lütfen yardım ...

İlaç asla teselli değil uyuşmayan başka karşıyım ben . Kendi kendimizin psikoloğu olmak varken neden birşeye bağımlı kalalım. O an sinirlendim mi kapa gözlerini o minnakın sevimliliğini düşün,eşini düşün mutlu anılarını düşün. Olmadı mı hemen uzaklaş az derin nefes al. Yemek yemeği bebeğinle eğlenceli hale getir oyun oyna kafam dağılsın. Örnek model biziz çocuklarımıza en çok. Öfke ile iletişime geçersek öfke ile karşılık alacağız. Ben de bazen sinirleniyorum yorgun oluyorum kendine gel diyorum sirkeleniyorum. Haydi başlıyoruz oyun oynayamaya. Hep pozitif şeylerle kafanı meşgul et. Onlar o kadar güzellerki inan büyüdüğünde kucağımıza alıpkokularını içimize çekmek için mazi den alamıcaz kendimizi . Yemiyor mu o an hemen bırak farklı bi aktiviteye geç. Uyanıyor mu koy üç beş oyuncak beşiğinde oyalanmasını hem öğrensin hemde sen sakinleş. Kontrol noktan eskiden ne ise yine aynısını düşün ve yap,yapmalısın yapmalıyız çünkü hayatta artık sen ya da ben değil biz var. Onlar var.

Şimdi burada annenin huzuru ve mutluluğu çok önemli. Hiçbir annenin evladının kötülüğünü isteyeceğini düşünmüyorum. Ama şu da bir gerçek ki anne nasıl bir tüh halindeyse çocuğuna da onu yansıtıyor. Böyle zamanlarda derin nefes almak çok önemli, diyaframdan alınacak nefes yani göğüs şişmeyecek karın şişecek, bir elinizi karnınıza koyarak bunu daha rahat yapabilirsiniz. Nefesi verirken yavaş yavaş verilmeli. Sonra sinirlenmekte haklı mıyım sorusunu soracağız kendimize, karşımdaki bir bebek yanda çocuk düşüncesini oturtacağız kafamıza. Zaten derin nefesin ardından o sıkıntı stres gitmiş olacak emin olun ki. Sonra etrafından yardım isteme imkanı olanlar buna eş de dahil lütfen yardım isteyerek kendine biraz zaman ayırsın, bu da bir terapidir ve bu söylediklerim kendi düşüncem değil uzman görüşüdür. Yalnız burada eğer kendini yatıştıramıyorsa anne muhakkak uzman yardımı almalı. İlaç içme veya içmeme durumları bizim yorum yapabileceğimiz birşey değil, ona uzmanlar karar verecektir. Çocuğuna karşı vicdan azabı duyan anne önce kendimi kurtarmalıyım diye düşünmeli ve önemsemeli. Çünkü geminin Kaptanı Anne ve eğer o olmazsa o gemi yürümez. Çocuklarımıza karşı fedakar olmak onlar için birşey yapmak demek değil yeri geldi mi omların mutluluğu için kendimiz için de birşeyler yapmak için adım atabilmek de demek aslında. Sizler değerlisiniz, hepimiz değerliyiz. Çocuklarımıza rol model olurken onlara da bunu hissettirebilen için kendimiz için de birşeyler yapmak zorundayız. Unutmayalım ki bize iyi gelen herşey doğal olarak onlara da iyi gelecek. Bir de bol bol sarılın, sarılmanın her anlamda iyileştirici özellikleri var bir kere mutluluk hormonu salgılıyor herşeyden önce ki bu da bir terapidir. Sevgiler...

arkadaşlar 7 aylık bebeğim var Allaha şükür olsun çok uslu bi bebek ama mesela yemeğini yemedi yada erken uyanınca gibi saçma sapan nedenlerden dolayı bebeğime bağırıyorum bugün yemek yedirirken kaşığı üstüne fırlattım :KK43: okadar üzülüyorumki sonradan kendimi ona affettirmek için kucağımdan hiç indirmiyorum ufak şeylerine hiç tahammülüm yok böyle anne mi olur :KK43: ama çok üzülüyorum çok o anda sinir gelince korkutuyorum bebeğimi ne yapabilirim bana yardımcı olur musunuz sinirimi o an nasıl yatıştırabilirim öyle yapma böyle yapma demeyin yanlış olduğunu bende biliyorum o an için sadece nolur :KK43: :KK43:

Annelerin, yeni anne olmak, yeni bir hayata baslamak, sorumluluklar, hormonlar, lohusalik ve cevresel kosullar derken sinirleri yipranabiliyor. Her anne zaman zaman zayif bir aninda bir kriz yasayabilir. Fakat bu krizin de boyutlarina dikkat etmek gerekir. Eger bu kriz ani, karsi taraftakilere zarar veriyorsa ve tekrar ediyorsa kalici bir hasara neden olmadan bir uzman ile gorusmek gerekir kesinlikle. Bir bebegin ozellikle bilincaltinda kotu deneyimlemeler olusturmamak onemli. Biriyle konusmak her zaman farkli bir bakis acisi kazandirir, rahatlatir ve yon gosterir. Tabi bu kisinin gerektiginde uzman ya da sizin hayatiniza deger katacak, bilgili, gelisime acik biri olmasi gerekir. Huggiesannesiyim projesindeki bir anne olarak internet ortaminda destek isteyen anneleri ozellikle saglik konusunda yanlis yonlendirmelere maruz kalmadan uzmanlara yonlendirmenin oneminden bahsediyoruz hep. Degisim sizde baslar, klise bir soz ama cok gercek. Eger bir kisir donguye girdiyseniz, her gun ayni seyleri yapiyorsaniz, kendinize de birey olarak "ben" zamani yaratamiyorsaniz, disariya cikmak, nefes almak, baskalariyla iletisim kurmaktan uzak kaldiysaniz icinizde bulundugunuz kosullar sizi gunbegun daha da yorar. Ozellikle 6.-7.aydan sonra bebekler de sıkılır, surekli disarida olmak, gozlem yapmak ve kesfetmek isterler. Once siz bu durumda iseniz bir seyleri degistirme zamani geldiginin farkina vararak baslayin ve bir seyleri degistirin. Zaten bebeginizin sevgisi, varligi, sevimliligi, muhtac gozlerler size bakislari, sizin sevginiz her seyin ustesinden gelmenize tesvik olacaktir.

sizin gibi bi annesi var allah o yavrucaga sabir versin...ne halt yapiyorsan yap rahatlatmak icin kendini.7 aylik bi bebege kizma!!!

sizin gibi annelerden nefret ediyorum.içine şeytan kaçmış gibi geliyor.ciddi antidepresan felan kullanıp tedavi olmalısınız.eğer elimde olsa çocugunuzu alır daha iyi bakacak birilerine verirdim.

Çok ağır bir hakaret yazdıklarınız. Olabiliyor böyle şeyler, başınıza gelmeden anlayamazsınız

Sizi çok iyi anlıyorum. Benzerlerini ben de yaşadım. Cok sukur gecti gitti. Eğer ilk bebekse, ev işleri ve bebek bakımı hepsi sizin omuzlarınızdaysa ve destek alabileceğiniz aile/akraba yakınlarınızdan kimseniz yoksa, uykusuzluk, acemilik, yorgunluk derken bir yerde bunalabiliyor insan. Sonuçta hayatınızın merkezine bir canlı geliyor ve herşey, tüm düzeniniz bir anda değişiyor. Bence bu günler sizin icin de geçici, hersey zamanla duzelecek. Siz burada elestiri degil, destek/oneri bekliyorsunuz. Siz de uzuluyorsunuz duruma, amacınız zarar vermek degil sonucta. Ozellikle getir cocugu ben bakayim, vicdansiz, cocugunuz elinizden alinmali, siz nasil bir annesiniz vs.gibi yorum yapanlara hayret ediyorum. Cevremde bunalinca getir cocugu ben bakarim diyenler "bir kac saat isim var yada biraz dinlenmek istiyorum,lutfen bir kac saat ilgilenir misin?" dedigimde bahane bulup arazi oldular. Kolay degil bir bebegi (ozellikle ilk bebekse) tek basina buyutmek. Tabiki durum ciddi boyutlara ulasirsa herkes bir yardim/destek/tedavi alir. Diyecegim o ki insanlari yaptiklari seyler icin kinamayin, kinadiginizin aynisini yasarsiniz birgun...
(Allah hepimizin evladina saglikli omurler , biz annelere de sabirlar versin Insallah. Hayirli evlatlar yetistirelim.) Sevgiler...

sizin gibi annelerden nefret ediyorum.içine şeytan kaçmış gibi geliyor.ciddi antidepresan felan kullanıp tedavi olmalısınız.eğer elimde olsa çocugunuzu alır daha iyi bakacak birilerine verirdim.
böyle konuşup annelere yüklenmenin manası yok ki destek vermek lazım bilerek isteyerek yapmıyor arkadaşımız elinde değil tabi ko güzel bir şey değil ama ona yardım etmek gerek

Ben hic sanmiyorummm bagirmadan sinirlenmeden bebek buyutup mukemmel dort dortluk anneyi pisikolaga neden siz gidiyorsunuzki anlamadim olur normal sey bunlar cevremde cok gordum boyle durumlari kimse el bebek gul bebek buyutmuyor buyutende evde aksama kadar sakin ve bos bos yatan insandir bence

Ben hic sanmiyorummm bagirmadan sinirlenmeden bebek buyutup mukemmel dort dortluk anneyi pisikolaga neden siz gidiyorsunuzki anlamadim olur normal sey bunlar cevremde cok gordum boyle durumlari kimse el bebek gul bebek buyutmuyor buyutende evde aksama kadar sakin ve bos bos yatan insandir bence
Ben bagirmiyorum arkadasim.bilirim ki bagirsam cok incincek.ve ozsaygisi azalcak.

Ben bagirmiyorum arkadasim.bilirim ki bagirsam cok incincek.ve ozsaygisi azalcak.
Burdaki durum sana ozel degil arkadas insanlik ya yorulmus olur uykusuz kalir esiyle tartismis olur birda pismanligini belirtmis yasida kucuk bende kizim 10 yasinda kizimda 22 yasindaydim yeri geldim.sevdim yeri geldi oturdum agladim yeri geldi bagirdim simdi ise 10 yil sonra oglum oldu el bebek gul bebek herkes ustune titriyor cunku artik yas oturdu neyin nasil oldugunu biliyorum bagirsamda beni anlamadigini biliyorum neden kendi uzerinize aldiniz bu konuyu

Sizi çok iyi anlıyorum. Benzerlerini ben de yaşadım. Cok sukur gecti gitti. Eğer ilk bebekse, ev işleri ve bebek bakımı hepsi sizin omuzlarınızdaysa ve destek alabileceğiniz aile/akraba yakınlarınızdan kimseniz yoksa, uykusuzluk, acemilik, yorgunluk derken bir yerde bunalabiliyor insan. Sonuçta hayatınızın merkezine bir canlı geliyor ve herşey, tüm düzeniniz bir anda değişiyor. Bence bu günler sizin icin de geçici, hersey zamanla duzelecek. Siz burada elestiri degil, destek/oneri bekliyorsunuz. Siz de uzuluyorsunuz duruma, amacınız zarar vermek degil sonucta. Ozellikle getir cocugu ben bakayim, vicdansiz, cocugunuz elinizden alinmali, siz nasil bir annesiniz vs.gibi yorum yapanlara hayret ediyorum. Cevremde bunalinca getir cocugu ben bakarim diyenler "bir kac saat isim var yada biraz dinlenmek istiyorum,lutfen bir kac saat ilgilenir misin?" dedigimde bahane bulup arazi oldular. Kolay degil bir bebegi (ozellikle ilk bebekse) tek basina buyutmek. Tabiki durum ciddi boyutlara ulasirsa herkes bir yardim/destek/tedavi alir. Diyecegim o ki insanlari yaptiklari seyler icin kinamayin, kinadiginizin aynisini yasarsiniz birgun...
(Allah hepimizin evladina saglikli omurler , biz annelere de sabirlar versin Insallah. Hayirli evlatlar yetistirelim.) Sevgiler...
Guzel soylemisin arkadas dedim ya of demeden cocuk buyumez

Bilmiyorum çocuğunuz var mı ama kimse evladını üzmek istemez.yakınında yardımcı olacak biri yoksa bi bebek büyütmek çok zor.aylarca uykusuz kalmak dinlenmemek kolay değil.netice de çocuğa birşey olsa en çok annenin canı yanar

7 aylık bebek sadece korkar ağlAr ayrıca tabak tabak yemek yemeaini de bekleme üç dört kaşık anca yer doyar midesi ne onun bağırma ya sakin

Cok zaman gecmis ama dayanamadim. Bu denli cevap yazabildiginize gore bayan mukemmelsiniz galiba ?!

Sizi anliyorum sizin icinizde bi sknti var veya akinizi kurcalayan birsey var ... bir psikologa danismanizi öneririm cnm

Annemiz uslu bebeğime kaşık fırlattım diyor ‘anlayışlı empati yapan’ annelerimizde olabilir diyor. Bir eğitimci olarak şaşırıyorum. Eşiniz size iş stresi ile akşam kaşık fırlatsa bu kadar anlayışlı olur muydunuz merak ediyorum. 7 aylık masum bir bebeğe bu yapılmaz.
Konu sahibi lütfen ilgili yerlerden ilgili yardımı alınız. Bebeğinizin iyiliği için... o kaşık bebeğinizin gözüne gelebilir olmaz ya kötü şeyler olabilir. Lütfen oto kontrolünüzü kaybetmeyin.

Merhaba canım üzülme bu durum geçişi inan bende çok sinirliyim hemde çok iki tane oğlum var zaman geliyor çıldırttıyor beni sana diyeceğim en güzel şey bitki çayları aktara git ve bayan sakinleştirici bitki çayı karışımı hazırlar mısınız de emziriyirsan bebeğini belirt onunda ve eşinle dışarı çık kimsenin yok anladığım kadarıyla o yüzden eşinle çık sana yarimdimci olur bebisle ilgilenir saat kaç olursa olsun bu çıkın bir saat yürüyün markete gidin birer çikolata çip ne seviyorsaniz maksat gezmek ama alın çıkın inan faydası oluyor

Back
X