:( ÇOK SİNİRLİYİM :( lütfen yardım ...

Benim ilk bebeğim.yeni doğduğunda çok sıkı giydirdim fazla sıkı yani. İki kat kiyafet felan bilemedim yani sanırım ondan

bende öyle Bi donem geçirmiştim fakat sebebi bebege sinirlenmem değil birikim ve memnuniyetsizlik olduğunu anladım.yani sinirlendiğim şeyler hayatımın geri kalanıydı kızım değil. Sonra yumuşadım zamanla çok şükür Allah sabır versin

sosyalliğin önemi varmı böyle durumlarda 7 aydır evden çıkmıyorum desem yeri burda bırakıp gidebileceğim hiç kimse yok akrabalarımdan en sosyal şeyim televizyon emzirdiğim için ilaç alma durumu yok 20 ye kadar sayma işlemini uygulayacağım sabır çekmekle doğumdan beri iki üçkez bağırdım bebeğime :KK43: başka hiç kimsede olmuyo mu ya tek ben isem dışarı çıkmadığımdan ozaman :KK43:
aynı seylerı bende yasadım yazdıgın aynı seylerı hemde..

Bebeklerinin uzerlerinde izmarit sondurenleri dusunun!!! Kucucuk bebeklerin dayaktan moraran yuzlerini kollarini gozlerini dusunun...! O kucucuk savunmasiz bir bebek... Hee ofkelendiginizde ne olur bunlari dusunun ve derin derin nefes alin... Öfkelendiginiz anlarda dua edin... buyuk etkisi olacaktir, Allah'a siginin... Ona kiyamayacaksiniz...!

dr.a danışmak hayat kurtarır. hem yavrucuklara hem kendinize yazık etmeyin ve bir ilaç gününüzü kurtarır.
başın ağrıdığında ilaç alıp rahatlamıyormusun. aynısı işte al ilacı gitsin sinirin yavrunla mutlu mesut yaşa.

merhaba arkadaşım.sen iyi bir annesin kendini suçlama eminim ki bu yazdıklarını uygularken de büyük pişmanlıklar içerisindesin.kolay değil tamamen iç güdüsel olarak bir evlat yetiştirmeye çalışıyoruz.benimde 5 aylık bir kızım var birde ablası var 13 yaşında ve bende ilk hamileliğimde ister cahillik diyin ister sinir stres veya birden bire yepyeni bir hayatla tanışmak,zora girmek,özgürlüğünün kısıtlanması,sorumlulukların artması diyin aynı şekilde anlık tepkiler verip birden bire sinirlenebiliyor yavruma kızıyordum.zamanla geçiyor çok şükür sana tavsiyem kırılmış,dökülmüş,bozulmuş,dağılmış,yanmış bitmiş kül olmuşu bi yana bırak ve yavrunla büyü.onu olduğu gibi kabul et birlikte geçirdiğiniz her anın değerini bil.büyüdükçe ilk temas,o duygusal bağ,gözlerle hiç konuşmadan gülücüklerle anlaşmak vb.kayboluyor.zamanla büyüsü ister istemez bozuluyor o zor ama bir okadarda tarifsiz güzel ilk yaşların.ilk kızımda 21 yaşında anne olmuştum şimdi 34 yaşındayım ve kendime özeleştiri yapabiliyorum ne mutlu ki.hayat anlık bir şey gerçekten bugün vardık belki ama yarına çıkacağımız belli değil.2.bebeğimi kızım çok kardeş istediği ve kendimde çok istediğim için bu kadar yıl ara ile hatta yakın çevremin zor olmayacak mı tam rahata alışmışken eve hapsolacaksın hayatın değişecek demelerine rağmen dünyaya getirdim.ve kedime bir söz verdim bunaldığımda,uykusuz kaldığımda,eve sıkışıp kaldığımda " bebeğim ben seni çok istedim her ne olursa olsun senin askerinim ve emrindeyim seni dünyaya getirmesini bildiğim gibi her durumunda da sana sabırla bakmayı bir görev bileceğim " dedim.hepte bu sözümü anımsarım stresim yavruma baktığımda uçar gider.

arkadaşlar 7 aylık bebeğim var Allaha şükür olsun çok uslu bi bebek ama mesela yemeğini yemedi yada erken uyanınca gibi saçma sapan nedenlerden dolayı bebeğime bağırıyorum bugün yemek yedirirken kaşığı üstüne fırlattım :KK43: okadar üzülüyorumki sonradan kendimi ona affettirmek için kucağımdan hiç indirmiyorum ufak şeylerine hiç tahammülüm yok böyle anne mi olur :KK43: ama çok üzülüyorum çok o anda sinir gelince korkutuyorum bebeğimi ne yapabilirim bana yardımcı olur musunuz sinirimi o an nasıl yatıştırabilirim öyle yapma böyle yapma demeyin yanlış olduğunu bende biliyorum o an için sadece nolur :KK43: :KK43:

Ben de benzeri bir durumdayım.. Gerçi siz mesajı yazalı 3 sene olmuş..Bu 3 sene boyunca durumda bir değişiklik oldu mu? Bir çözüm buldunuz mu? İşe yarar bir çözüm varsda ben de bilmek isterim. Teşekkürler..

Ne yazık ki bende de aynı durum var hakim olamıyorum kendime kızım iki yaşında ama bu durum bende bir senedir var ve artık çok bunaldım çabuk sinirleniyorum ve tahammül edemiyorum hiçbirşeye kendimi çok zorluyorum kızıma kızmamak için

Benim kizimda dogdugundan beri cok aglayan bi bebek ve malesef kucakta gezmeyede alıştırdılar bu yuzden daha da beter aglamasi, cildirmak üzereyim bende yanliz bakiyorum yorgunluk uykusuzluk yanlizlik hepsi etken olsada aglamasi beni cok sinirlendiriyo bende kizip bağırıyorum kendimi zor tutuyorum.. oyle karsidan o melek yapmayin etmeyin demekle olmuyo malesef Allah yardimcimiz olsun cok zor gercekten

Benmde 5 aylik oglum var bnmde sutum kesildi 2 aylikken ek gida we mamaya basladim bnde cok sinirleniyordum ve dest k olacak esimde yoktu simdilerde bisey kesvettim yanima yatiryorum parmaklarini tek tek oksaliyotum tek tek opuyorum dadaklarinda yuzunde kaslarinda parmagimi gezdiriyorum ve daha sonra onun nr kadar mukemmrl bi brbek oldugunu onu sewdigimi soyluyorum iki kasininin ortasini bas parmagimla yuvarlak daireler ciziyorum yukari asagi yapiyotum hem kendi rahatlyor huysuzlanmiyor hemde arada boyle yaparken uyuya kaliyot

arkadaşlar 7 aylık bebeğim var Allaha şükür olsun çok uslu bi bebek ama mesela yemeğini yemedi yada erken uyanınca gibi saçma sapan nedenlerden dolayı bebeğime bağırıyorum bugün yemek yedirirken kaşığı üstüne fırlattım :KK43: okadar üzülüyorumki sonradan kendimi ona affettirmek için kucağımdan hiç indirmiyorum ufak şeylerine hiç tahammülüm yok böyle anne mi olur :KK43: ama çok üzülüyorum çok o anda sinir gelince korkutuyorum bebeğimi ne yapabilirim bana yardımcı olur musunuz sinirimi o an nasıl yatıştırabilirim öyle yapma böyle yapma demeyin yanlış olduğunu bende biliyorum o an için sadece nolur :KK43: :KK43:

bebegin uslu ise neden o kadar sinirleniyorsun en ufak seylere, baska bir seye mi kizgin oluyorsun...

Aradan baya zaman geçmiş ama yinede yazayım kızım bugün 6. Ayina girdi bende çok bağırıyordum elimde değildi sinirlerime hakim olamıyordum çok şükür 1 aydır hiç bağırıp kızmıyorum hep besmele çekiyorum sizde deneyin derim

Surekli bebegin bakimi ew es temzlik vs ekstra durumlar ust uste gelince tukenmislik basliyor.. fakat bebeginzle birlikte ewin disinda keyfli zamn gecirin.. dort duvar bunaltiyor insani cok iyi anliyorum anne kayinvalide gorumce gibi yakin birileri varsa guvenip birakacaginz haftada 1 gun yarim saat olsa kendinixe zamn ayirin...

sizin gibi annelerden nefret ediyorum.içine şeytan kaçmış gibi geliyor.ciddi antidepresan felan kullanıp tedavi olmalısınız.eğer elimde olsa çocugunuzu alır daha iyi bakacak birilerine verirdim.[/QUOTE

yapmayın Allah aşkına? Bu nasıl bir yaklaşımdır? annelik hem çok kutsal hem de çok zor bir dönem. hayatın yüzde bir milyon değişiyor. Yeri geliyor banyo yapamıyor tuvalete bile çıkamıyorsun. Aç kalıyorsun uykusuz kalıyorsun. Bunlar anne üzerinde olumsuzluklar yaratıyor. Ayrıca lohusalık sendromu denilen bir olay var ve bu süreç bazı annelerde uzun sürebilir.

Siz anne misiniz? Eğer bu dönemi sorunsuz yaşadıysanız bırakın nefret etmeyi kendiniz için şükredin.

kendinize ve sinirlerinize hakim olmaya çalışın. Zaman zaman kızım uyumadığı için bende sesimi yükseltiyorum. Ancak bu durum annelik yorgunluğu mu başka şeylere mi kızgınsınız? eğer annelik yorgunluğu değil ise diğer konuları aşmak için bir destek alabilirsiniz.

Back
X