arkadaşlar gerçek şu ki sadece fotoğraflarımız açısından değil konuştuklarımız açısından da elimizdeki akıllı telefonlar ve sosyal medya hesaplarıyla çeşitli uygulamalar tehlikelidir.
pek çoğunun mikrofonumuzu dinlemesine izin veriyoruz mesela yüklerken. bu yüzden muhabbetini edip google a yazmadığımız bir sürü şeyin reklamı çıkmıyor mu karşımıza ?
yarın öbür gün "e sen devlete şöyle laf etmişsin, vs" gibi iddialar da gelebilir yani bu kadar uç düşünecek olursak. sonuçta verilerimizin satılması her an mümkün.
ben neredeyse 3000 postu olan biriyim, bazen açar bazen kaparım hesabımı. instagram açıldığından beri de aktif kullanıyorum. henüz kimse bir fotoğrafımı çalıp başıma iş açmadı. evet böyle bir ihtimal var ama her an başa gelecek bir şey değil.
ve hepimiz aslıda bunu göze alarak kullanıyoruz çeşitli uygulamaları.
liriko
o uygulamaları ben de kullandım. evet bir harf görünüyor diğerleri * şeklinde. benim de kesin budur dediğim kişiler olmuştu çünkü tutuyor gibiydi. sonra meraktan paraya kıyıp baktım kim olduğuna hiç de düşündüğüm kişi çıkmadı.
bu uygulamaların algoritmaları çok farklı. muhtemelen bir kere o baktı mı diyip araştırdığını verisine kaydetti ve sen para verip gir meraktan diye benzer şeyleri çıkarıyor karşına.