- 17 Ağustos 2011
- 26.881
- 171.063
- 798
- Konu Sahibi Mutluluk61
Yanlış anlamışsınız halamın çantaya koyma sebebi gelin odasına kadar takılan takıların düşmemesi için zaten gelin odasına gidildiğinde paralar sayılıp saklanacaklar.
Halaniz için bu kadar iyi niyetli düşünürken neden gelinin annesi için artniyetlisiniz? O da pekala aynı sebebi düşünüp çantaya koymuş olabilir.
Anlamak istemediğiniz şu: onların yaptığının aynısını siz de yapmışsınız. Arada hiç fark yok ki... Ama sanırım sizdeki bir güç göstergesi. 'Benim halam dururken nasıl onun annesi alir' falan diye heralde
Evlerini babam kürüyor bütün herşeyi babam yapıyor takı işi olunca onlara verilecek. Zaten biz de onlara verecektik sadece salonun parası ödenecekti
Heh. Aslında konunun özü bu mesaj.
Siz istiyorsunuz ki, takıları benim halam içeriye gotursun- içeride altı - sekiz bin, artık kaç liraysa düğün salonu parasini ayırıp kalani gelin damada geri verelim.
Kız tarafının annesi de istiyor ki: takıları hemen içeriye goturelim-kimseye koklatmayalim- tam ve eksiksiz bir şekilde kızım ve damata vereyim.
Hal böyleyken kız tarafı daha haklı gibi geldi bana.
Hem ele güne gösteriş olsun diye geline bir ton şey takip sonda taktiklarini 'dugun salonu parasi- ev eşyası parasi' diye geri alan aileleri de hiç anlayamıyorum.
Madem öyle o zaman yapma da elaleme 'herseyini ben yaptim' diye laf etme. Verdiğini geri alacaksan ona birşeyler takmanın alemi ne ki??
Madem salon takılarla ödenecek, babanın yapması gereken hiç 'ben oderim' dememekti. Daha salon tutulmadan oğlu ve gelinine 'salonu da takılarla ödersiniz artik' demeliydi. Ama hem herşeyi karşılayacak gibi davranıp hem altınlardan tirtiklamak, kusura bakmayın ama çakallık biraz.
Sizin bu düğünden anladığım tek şey iletişim kopukluğu.
Zamanında konuşulsa bu konular , belki de kimse gerilmeyecekti...
Ayrıca evlenme çağına gelmiş kadın erkek. O zamana kadar birikim yapmadılarsa , kredi cekmeyip tamamiyla ana babanın eline bakıyorsa onlar da da iş yok demektir. Bu da ayrı bir hikaye...
Ama sonuç olarak onlar şimdi balayında, birbirlerine enn yakın oldukları , en mutlu oldukları zaman diliminde. Ailecek kızgın ya da gergin de olsanız belli etmeyin. Bırakın da balaylarini aşk içinde , stressiz bir şekilde geçirsinler