Çok Şükür Atandım Ama Ailevi Sorunu Nasıl Halledeceğimi Bilmiyorum :/

Eğer bir kez aynı evde yaşamaya başlarsanız bunun geri dönüşü olmaz. Çocuğunuz da bir kaç seneye büyüyecek, ona bakacak kimseye ihtiyacınız kalmayacak. Ben de durumun sebebini eşinize yıkmanız taraftarıyım. İstemeyen kişi siz olursanız anneniz size istediği kadar sitem edebilir ama eşinize bir şey diyemez. Ki eşiniz istemese o da çok haklı zaten. Kayınvalideyle aynı evde yaşayanlar/ yaşamayı düşünenler her gün linç ediliyor bu forumda, kayınvalidesiyle yaşamayı istemeyen bir koca neden haksız olsun ki ?
haklısınız aynı durum zaten.
olmassa öyle yapıyım bir şekilde konuşmam lazım yoksa içinden çıkamadığım bir hal alacak bu durum

Ev ustunde ev olmaz ben kabul etsem esim esimin ailesi rahatsiz olur ama cocuguma bakman cok iyi fikir tutacagimiz evin hemen yakininda ev tutalim hem sen rahat et hem ben. Esimle filan sorun olur rahat edemezsin de. Eger dunurlerinden cekiniyorsa onlari da dersin. Kv eoglunun evinde kaynana istemez ilerde sorun olur dedigim gibi yaparsak onlarda memnun olur torunlari guvende diyerek konus ama ev ustunde ev olmaz bunu aklindan cikar de. Hic cekinme ayni eve gecip kendini evliligini tehlikeye atmaktansa simdiden isit beddualarini. Sonucta tutmazda sen basindan atmiyorsun ilgilenip mskul olani diyorsun.
ben onu kırmadan üzmeden nasıl halledebilirm diye kurguladım kafamda hep ve biliyorum ki annem bu cümlelerin yarısını bile söyleyemeden direk ya telefonu kapatacak ya bagıracak ya çagıracak yada yazıklar olsun sana annesini istemiyor diyecek.. :/ bu beni üzer işte herkese söyler artık.. bütün sülaleye kızım beni istemiyor atandı çok değişti diye
banada beddular gelir arka arkaya..

Emrivaki yap bence. Kendinize ev bakarken yakinlarda ona da bak. Resimlerini goster. Bak sana da bu evi buldum falan de. Eger tepki verirse o zaman aciklarsin, yine anlamazsa kendi bilir. Bir insan once çocuğunun huzurunu dusunmuyorsa beddua etmeye hakki yok.
ya direk kızım beni istemiyor annesini bir köşeye atıyor moduna girecek ve bu durumu herkese yansıtacak başkalarıın gözünde akrabalarım vs.. hep hayırsız annesını istemeyen sahip çıkmayan bir evlat olarak kalacağm bu o kadar zor ki bende böyle olsun istemiyorum ama güzel yolla da çözemem .. çünkü bunu söylediğim zaman biliyorum anlamayacak hemen hayırsız evlat muamelesi göreceğim

Hayırlı olsun atamanız. Annedir tabi ki atılmaz ama zor bir insansa aynı ev bir süre sonra sizi evliliğinizi bile tehlikeye atabilir. Diğer arkadasların dediğini gibi söylemekten başka careniz yok. Güzel tatlı bir dille söylemeye calısın . Zor olur eşiniz işten gelip rahat rahat uzanmak ister. Ya da siz eşinizle vakit gecirmek istersiniz. Ama evde biri varken çok zor. Biraz da eşinizi öne sürün.birbirine yakın 2 ev tutmak en mantıklısı.
sagolun teşekküler aynen öyle.. inanın 1 ay yani.. o kadar bile sürmez sonra biz eşimle bile birbirbirmize gireriz her şeye karışan burnunu sokan hep onn dediği olsun hep onun istekleri olsun isteyen bir annem var

aynen çocuğuma bakacak bakıcıya para vermeyeceğimin diye bu işe girmeyin sakın anladığım kadarıyla siz zararlı çıkarsınız.
aynen öyle zaten öyle düşünmem asla.. huzur daha önemli aynı evde huzurun h si kalmaz..
ama işte burda herkes iyi hoş güzel söylüyorda.. bende böyle düşünüyorum fakat bunu anneme söylemek mesele
karşımdaki insan asla anlamayan dinlemeyen birisi.

Bırakın adınız hayırsıza çıksın 2 türlüde çıkacak çünkü. Annenizin yaptığı çok büyük bencillik . Soyleyin annenize aynı evde olmayacağını sizinde yuvanizda sorun olacağını anlatın. Başka çarenizde yok malesef . Bu arada hayırlı olsun atamanız gözünüz aydın

ben onu kırmadan üzmeden nasıl halledebilirm diye kurguladım kafamda hep ve biliyorum ki annem bu cümlelerin yarısını bile söyleyemeden direk ya telefonu kapatacak ya bagıracak ya çagıracak yada yazıklar olsun sana annesini istemiyor diyecek.. :/ bu beni üzer işte herkese söyler artık.. bütün sülaleye kızım beni istemiyor atandı çok değişti diye
banada beddular gelir arka arkaya..
Derse desin sen de olani anlat ben bunu teklif ettim ksbul etmedi diye. Kalkip sokaga atmiyorsun ki. Boyle hezeysnli tipleri cevre he hi diyerek dinler dikkate almaz. Dusun bi kabul ettigini tum sene yaninda oldugunu iyice kotu olmaktansa bastan tavir koymak iyidir. Onla yassdigin stresi esini cocuguna isine ysnsitacaksin belki . Zor yani belli yastan sonra ayni evde kalmak.

canım nasıl söyleceğim diyorum ya bunu söylesem direk beddualar... memur oldun değiştin haram zııkım olsun sana haklarım diyecek aglayacak sızlayacak biliyorum..

Kizina hemen beddua eden biri ile zaten beraber yasanilmaz. Aileye elbette yardim edilir fakat onlarin kendi özel hayatlarinda verdigi kararlarin faturasini ödemek zorunda degilsin.

Annen evlenmeyi seçti, geliri yoksada, çalismamaya seçti. Eger evliligi kötü ise, ilk basta o kendini kurtarmali. Herkesin yaptigi gibi oda çalismali. Bakicilik yapabilir, temizlik yapabilir,..

Ha hem yemegim, hem pastam dursun diyerek kendi kizindan geçinmek istiyorsa olmaz o is. Senin psikolojini bozan biri ile ayni evde kalmak zorunda degilsin. Annene mecbur bu durumu anlatmak zorundasin. Kizarsa, kizsin.

Bırakın adınız hayırsıza çıksın 2 türlüde çıkacak çünkü. Annenizin yaptığı çok büyük bencillik . Soyleyin annenize aynı evde olmayacağını sizinde yuvanizda sorun olacağını anlatın. Başka çarenizde yok malesef . Bu arada hayırlı olsun atamanız gözünüz aydın
sagolun inanın aylarca emek verdim.. uykusuz geceler çocugumdan caldığım vakitler.. sevincimi yaşayamıyorum şimdi :KK43:
ben böyle bir konuma düşmek istemediğim için hep sessiz kaldım anneme birşey demedim..
ama artık söylemem lazım biliyorum söylemesem daha çok zarar göreceğim söylesem herkesin kötü hayırsız evlat gözü ile baktığı birisi olacağım.. bunu istemiyordum işte ama annem bunu yaşatacak bana :/

Kizina hemen beddua eden biri ile zaten beraber yasanilmaz. Aileye elbette yardim edilir fakat onlarin kendi özel hayatlarinda verdigi kararlarin faturasini ödemek zorunda degilsin.

Annen evlenmeyi seçti, geliri yoksada, çalismamaya seçti. Eger evliligi kötü ise, ilk basta o kendini kurtarmali. Herkesin yaptigi gibi oda çalismali. Bakicilik yapabilir, temizlik yapabilir,..

Ha hem yemegim, hem pastam dursun diyerek kendi kizindan geçinmek istiyorsa olmaz o is. Senin psikolojini bozan biri ile ayni evde kalmak zorunda degilsin. Annene mecbur bu durumu anlatmak zorundasin. Kizarsa, kizsin.
keşke sadece kızsa bagırsa çagırsa.. bununlada kalmaz herksin gözünde beni küçük düşürecek annesine sahip çıkmayan bir köşeye atan evlat konumuna getirecek ben buna üzülüyorum :(

aynen öyle zaten öyle düşünmem asla.. huzur daha önemli aynı evde huzurun h si kalmaz..
ama işte burda herkes iyi hoş güzel söylüyorda.. bende böyle düşünüyorum fakat bunu anneme söylemek mesele
karşımdaki insan asla anlamayan dinlemeyen birisi.
anneniz kaç yaşında kadın neler görmüş neler duymuştur. açık açık söyleyin

Annen bir tek bana tuhaf geldi sanırım evli ama atanırsan boşanırım seninle yaşarım, sanki daha rahat ettirecek birini bulsa seni de bırakıp onunla evlenir gibime geldi kusura bakma.
Sen eyvah annem böyle der şöyle der ne yaparım diye düşünürsen sana kendi istediğini yaptırmaya çalışır sen güçlü durmalısın katı durmalısın sesin hiç yumuşamamalı o ağlasa da sen duygunu belli etme
Herkes ne düşünürse düşünsün annen geldiğinde huzur olmazsa eşinle aran açılırsa o dışarıdan konuşan el mi yardımcı olacak.
Akrabalara diyeceğin de dışarıda bırakmadım ki ona ayrı ev bile açtım, rahat etsin diye, sizin çocuklarınız size yaptı mı de geç

sagolun inanın aylarca emek verdim.. uykusuz geceler çocugumdan caldığım vakitler.. sevincimi yaşayamıyorum şimdi :KK43:
ben böyle bir konuma düşmek istemediğim için hep sessiz kaldım anneme birşey demedim..
ama artık söylemem lazım biliyorum söylemesem daha çok zarar göreceğim söylesem herkesin kötü hayırsız evlat gözü ile baktığı birisi olacağım.. bunu istemiyordum işte ama annem bunu yaşatacak bana :/

Hayirsiz evlat degilsin ki, asil o hayirsiz anne. Bu yasa gelmissin halen sirtina yük olmak istiyor. Iliskinizde anne kim, sen mi o mu? Okudugum kadari ile baban ilede evli degilmis zamaninda. Simdide mutsuz evlilik. Kadin hep hayatinda sorumsuz kararlar almis. Bunun sorumlulugunu niye sen çekmek zorundasin?

Isterse tüm akrabalara isyan etsin. Senin hiç umrunda olmasin. Sen yetirici kadar görevini yaptin, hatta daha fazlasini. Evliligini, huzurunu bos yere tehlikeye atma. Gerekirse bir psikologa danis hayir diyemedigin için. Böyle bir anne ile eminim birçok travmalarinda olmustur.

Bence elalemi takmayın kafaniza çünkü aynı evde kalmaya başlayınca mutsuz insanlar olacaksınız bu daha mi iyi ? Değil . O yuzden dürüst olun annenize yakında bir ev alırız sana deyin ama aynı ev olmaz anne deyin ki bir annenin de bunu bilmesi lazım anlaması lazım başından 2 evlilik geçmiş kimseyle aynı evde olmayacağını bilmesi gerek

konu sahibi esiniz ne diyor?

sahsen dusunuyorum da, benim icin bosanma sebebi olurdu bu durum.
Esim annem gelecek bizimle yasayacak dese.

Kaldi ki kabul edenleri burada okuyorsunuz, bir yil iki yil, bir sekilde olmuyor sonra yani, cok zor bir duzen cunku,
insan neden hayatini zorlastirsin ki.

Hayirsiz evlat degilsin ki, asil o hayirsiz anne. Bu yasa gelmissin halen sirtina yük olmak istiyor. Iliskinizde anne kim, sen mi o mu? Okudugum kadari ile baban ilede evli degilmis zamaninda. Simdide mutsuz evlilik. Kadin hep hayatinda sorumsuz kararlar almis. Bunun sorumlulugunu niye sen çekmek zorundasin?

Isterse tüm akrabalara isyan etsin. Senin hiç umrunda olmasin. Sen yetirici kadar görevini yaptin, hatta daha fazlasini. Evliligini, huzurunu bos yere tehlikeye atma. Gerekirse bir psikologa danis hayir diyemedigin için. Böyle bir anne ile eminim birçok travmalarinda olmustur.
olmaz mı .. neler yaşadım .. :( bunu bildiğim için işte kesinlikle aynı evde olmaz imkansız bir şey bu..
bu yorumlardan güç aldım baya kendimi toplayıp konuşacagım tabi anlar dinler ise anlamaz sa kendi bilir çünkü biliyorum ki hemen annesini istemedi olacak adım herkes tarafından ayıplanan özellkle akrabalarım tarafından biri olacağım herkese kendi açısından anlatacak

konu sahibi esiniz ne diyor?

sahsen dusunuyorum da, benim icin bosanma sebebi olurdu bu durum.
Esim annem gelecek bizimle yasayacak dese.

Kaldi ki kabul edenleri burada okuyorsunuz, bir yil iki yil, bir sekilde olmuyor sonra yani, cok zor bir duzen cunku,
insan neden hayatini zorlastirsin ki.
o bana bıraktı bir şey demiyor ne karar verirsen ver saygı duyarım diyor ama ben istemiyorum.. aynı evde 1 aya kalmaz eşim ile birbirimize gireriz zaten annem yüzünden başıma gelecekler bir film şeridi gibi geçiyor gözümün önünden

Bence elalemi takmayın kafaniza çünkü aynı evde kalmaya başlayınca mutsuz insanlar olacaksınız bu daha mi iyi ? Değil . O yuzden dürüst olun annenize yakında bir ev alırız sana deyin ama aynı ev olmaz anne deyin ki bir annenin de bunu bilmesi lazım anlaması lazım başından 2 evlilik geçmiş kimseyle aynı evde olmayacağını bilmesi gerek
haklısınız işte bunu söylemek mesele.. aslında elalemi çok takan birisi değilimdir fakat
herkesin gözünde beni hayırsız annesini bir köşeye atan biris konumuda düşerecek ya o doknuyor..

Back
X