Çok Şükür Atandım Ama Ailevi Sorunu Nasıl Halledeceğimi Bilmiyorum :/

Annen bir tek bana tuhaf geldi sanırım evli ama atanırsan boşanırım seninle yaşarım, sanki daha rahat ettirecek birini bulsa seni de bırakıp onunla evlenir gibime geldi kusura bakma.
Sen eyvah annem böyle der şöyle der ne yaparım diye düşünürsen sana kendi istediğini yaptırmaya çalışır sen güçlü durmalısın katı durmalısın sesin hiç yumuşamamalı o ağlasa da sen duygunu belli etme
Herkes ne düşünürse düşünsün annen geldiğinde huzur olmazsa eşinle aran açılırsa o dışarıdan konuşan el mi yardımcı olacak.
Akrabalara diyeceğin de dışarıda bırakmadım ki ona ayrı ev bile açtım, rahat etsin diye, sizin çocuklarınız size yaptı mı de geç
bu süreçte psikololjik olarak çok yıprattım kpss beni çok yıprattı o hazırlama sürecim saglıklı düşünemiyorum
buraya konu açarken içim kapkaranlıktı şimdi biraz aydınlandı ferahladım sanki.. güzelce konuşmaya çalışacağım o anlamasa da.. aynen o başkalarına beni o şekilde anlatırsa bende anlatırım olanı biteni
benim tuafıma giden de o sen atanırsan hemen ayrılacağım.. yahu bana neden atıyorsun ki yükü
şimdiye kadar hep beni yönlendirdi hep hayatıma mudale etti :(
ama dediğim gibi başkaları gözünde o konuma düşürmeside iila ki üzecek beni illa ki yıpratacak.. ne kadar buruk bir sevinç
aylardır çalış çabala atan.. şu uğraştığım şeylere bak :( hep zaten mutluluğuma bir gölge düşürmüştü yine yaptı sagolsun

o bana bıraktı bir şey demiyor ne karar verirsen ver saygı duyarım diyor ama ben istemiyorum.. aynı evde 1 aya kalmaz eşim ile birbirimize gireriz zaten annem yüzünden başıma gelecekler bir film şeridi gibi geçiyor gözümün önünden

bakin cocugunuz var, oncelikleriniz belli,
yani insan tabi ki annesini uzmek istemez de,bu isin sonunda siz uzuleceksiniz,
onu umursamiyosaniz cocugunuz uzulecek, bu belli bir sey.

Hani eskiler birlikte oturuyormus kavga gurultu bir sekilde olduruyorlarmis da,
gunumuzde hic kimse kayinvalidesini cekmez,
esiniz de bugun demese bile bir gun bana eyvallah der.

ben onu kırmadan üzmeden nasıl halledebilirm diye kurguladım kafamda hep ve biliyorum ki annem bu cümlelerin yarısını bile söyleyemeden direk ya telefonu kapatacak ya bagıracak ya çagıracak yada yazıklar olsun sana annesini istemiyor diyecek.. :/ bu beni üzer işte herkese söyler artık.. bütün sülaleye kızım beni istemiyor atandı çok değişti diye
banada beddular gelir arka arkaya..

Söylesin tüm sülaleye

Bu dediğinde bir şey yok

Evli barklı kadına gel sana ayrı ev tutalım vs de olmaz

Sen git yerleş o da boşanırsa gelirse sonra düşün

Çünkü bunalınca size kaçacak tatilde vs kocasına gelecek istemediği bir şey olunca da bak giderim kalırsın ortada diye sizi tehdit edecek

Çocuk kaç yaşında

Öğretmensiniz çocuk da 36 aylık gider okula arada kısa bir süre varsa asla götürmeyin gittiğiniz şehre

Günaydın Hanımlar uzun süredir kpss çalışıyordum kendimden evimden cocuğumdan ödün vererek hazırladım bu sınava çok yıprandım bu süreci yaşayan bilir sınav çok yaklaşmıştı son atamalarda 2018 puanım ile atandım çok şükür eşim benim atandığım şehire aldıracak işini buradan gideceğiz.. hem büyük bir sevinç hemde şok etksindeyim henüz.. ama mutluluğumu çok yaşayamadım.
Kısaca bahseder isem ben tek kardeşim babam vefat etti annemde 5 yıldır başka birisi ile evli bana hep söylerdi sen atanırsan ben hemen ayrılırım eşimden diye.. bende ona eğer mutsuz isen yada olmuyor isen şimdi ayrıl, bir düzen kuralım sana benim atanmamı neden bekliyorsun diye sorardım. bu sorunun cevabını bir türlü alamadım
şimdiye kadar hep maddi sıkıntı çektim , özel sektörde çalıştım çok yıprandım çok ezildim artık herşey geride kaldı rabbime çok şükür fakat şimdi büyük bir problemim var oda annem..
Atandığımı duyar duymaz hemen bana bende ayrılacağım olmuyor dedi ! .. sizle gelirim çocuğa bakarım vs dedi eskiden söylediği gibi kafasında bu planı kurmuş
şimdi yalnış algılanmasın annemdir başımın üzerinde yeri var ben elbet her zaman sahip çıkarım ona fakat annemin de bizimle gelme istediği ve planı var bizimle yaşama daha doğrusu annem anlaşılması çok güç bir insandır doğum yaptım zaman evimde kaldı da tam bir facia idi.
yani aynı evde olmaz yapamayız bir arkadaşlar başta biz anne kız anlaşamayız bunu o kadar iyi biliyorum ki
Anneme diyemedim ama aynı evde olamayacağımızı yapamayacağımızı onun kendi bir düzen kurmasını söylememedim
Çünkü söylesem biliyorum ki hemen sen beni istemiyorsun olacak adım.. atandın değiştin hayırsız evlat olacak adım.. beddualar kötü sıralanacak ardı arkası kesilmeden.. annem dinlemeyecek bile bu durumu nasıl halledebilirim lütfen bana bir yol gösterin hanımlar bunu düşünmekten sevinemiyorum bile
Bunun tek yolu ne yaparsa yapsın açıkça konuşmak.

olmaz mı .. neler yaşadım .. :KK43: bunu bildiğim için işte kesinlikle aynı evde olmaz imkansız bir şey bu..
bu yorumlardan güç aldım baya kendimi toplayıp konuşacagım tabi anlar dinler ise anlamaz sa kendi bilir çünkü biliyorum ki hemen annesini istemedi olacak adım herkes tarafından ayıplanan özellkle akrabalarım tarafından biri olacağım herkese kendi açısından anlatacak

Sen bakma, herkes gayet iyi biliyor annenin nasil biri oldugunu. Kimsede onun sorumlulugunu almak istemedigi için, seni günah keçisi yapmak gayet kolay oluyor tabi, islerine geliyor.

Yoksa onlarda biliyor annenin zor biri oldugunu, sende aslinda iyi bir evlat oldugunu. Ki bilip, bilmemeleride önemli degil. O evde sen kafayi yerken o akrabalarin hiçbir gelmez derdini paylasmaya. Esin bosanmaya kalkarsa, o akrabalar ne yapacakta?

Önce kendine bakacaksin bu hayatta. Kendi huzuruna, sagligina. Kimse buna engel olmasina izin vermeyeceksin, ister o kisi annen olsun. Kaç yildir senin atanmani bekleyebildiyse, evliligi o kadar kötü degildir. Kötü ise, gitsin çalissin. Yillardar ya babandan, ya esinden, ya senden geçinmeye çalisti bu kadin. Artik o degermenin suyu kapandi. Gelmis 50 küsür yasina, baksin basinin çaresine.

Hayırlı olsun, sevincinizi en iyi ben anlarım, ben de 11 sene sonra mart atamasında atandım.

Anneniz sizin bir aileniz olduğunuzu kabul etmiyor sanırım. Böyle bir planı nasıl kafasına göre yapabilir ki?
Benim annem dünyalar iyisi bir kadındır. Biz de bir süre annemle yaşadık, ama gerçekten aynı evin içinde olmuyor..
Ben evin küçük kız çocuğu gibi hissediyorum zaten evde annem varken..

Eşiniz ne diyor ? Onun eşi ne diyor bu duruma ? Üvey babanız hemen kabul ediyor mu ayrılmayı falan ?

Günaydın Hanımlar uzun süredir kpss çalışıyordum kendimden evimden cocuğumdan ödün vererek hazırladım bu sınava çok yıprandım bu süreci yaşayan bilir sınav çok yaklaşmıştı son atamalarda 2018 puanım ile atandım çok şükür eşim benim atandığım şehire aldıracak işini buradan gideceğiz.. hem büyük bir sevinç hemde şok etksindeyim henüz.. ama mutluluğumu çok yaşayamadım.
Kısaca bahseder isem ben tek kardeşim babam vefat etti annemde 5 yıldır başka birisi ile evli bana hep söylerdi sen atanırsan ben hemen ayrılırım eşimden diye.. bende ona eğer mutsuz isen yada olmuyor isen şimdi ayrıl, bir düzen kuralım sana benim atanmamı neden bekliyorsun diye sorardım. bu sorunun cevabını bir türlü alamadım
şimdiye kadar hep maddi sıkıntı çektim , özel sektörde çalıştım çok yıprandım çok ezildim artık herşey geride kaldı rabbime çok şükür fakat şimdi büyük bir problemim var oda annem..
Atandığımı duyar duymaz hemen bana bende ayrılacağım olmuyor dedi ! .. sizle gelirim çocuğa bakarım vs dedi eskiden söylediği gibi kafasında bu planı kurmuş
şimdi yalnış algılanmasın annemdir başımın üzerinde yeri var ben elbet her zaman sahip çıkarım ona fakat annemin de bizimle gelme istediği ve planı var bizimle yaşama daha doğrusu annem anlaşılması çok güç bir insandır doğum yaptım zaman evimde kaldı da tam bir facia idi.
yani aynı evde olmaz yapamayız bir arkadaşlar başta biz anne kız anlaşamayız bunu o kadar iyi biliyorum ki
Anneme diyemedim ama aynı evde olamayacağımızı yapamayacağımızı onun kendi bir düzen kurmasını söylememedim
Çünkü söylesem biliyorum ki hemen sen beni istemiyorsun olacak adım.. atandın değiştin hayırsız evlat olacak adım.. beddualar kötü sıralanacak ardı arkası kesilmeden.. annem dinlemeyecek bile bu durumu nasıl halledebilirim lütfen bana bir yol gösterin hanımlar bunu düşünmekten sevinemiyorum bile
Anneniz tamam seversiniz sayarsınız ama önce onun düşünmesi lazım kızıyla birlikte yaşamasının doğru olmayacağını, sizin ayrı bir aile olduğunuzu, ev üstünde ev olmayacağını. Anneniz bu kadar kendisini düşünürken sizin onu düşünmenize gerek yok. Kendinizi düşünün. Eşinizle birlikte bu konuyu düşündüğünüzü ve ailenizin dinamiklerinin buna uygun olmadığına karar verdiğinizi söyleyin.

Eşi ile evliliği iyi gitse siz umrunda bile olmayacaktınız. İnsanların ailem bile olsa kendi yanlış seçimlerinin bedelini başkalarına ödetmelerine sinir oluyorum. Nasıl ki size güvenip evlenmediyse , size güvenip boşanmasın, sizin memuriyetinizle onun evliliğinin ne ilgisi var, atanmasaydınız ne boşanmayacakmıydı? Annenizdir tabiki ihtiyacı varsa bir miktar maddi yardımda bulunursunuz, ama annenizi iyi niyetli görmedim ben.

ya direk kızım beni istemiyor annesini bir köşeye atıyor moduna girecek ve bu durumu herkese yansıtacak başkalarıın gözünde akrabalarım vs.. hep hayırsız annesını istemeyen sahip çıkmayan bir evlat olarak kalacağm bu o kadar zor ki bende böyle olsun istemiyorum ama güzel yolla da çözemem .. çünkü bunu söylediğim zaman biliyorum anlamayacak hemen hayırsız evlat muamelesi göreceğim
Ama hic oyle degil. Siz zaten uzerinize duseni yapmis olacaksınız. Sevip saydiginiz bir buyugunuz var mi? Annenizle o konussun, ev ev ustune olmaz, cocuklarin huzuru kacar, sen baska bir ev tut falan diye anlatsin. Belki o zaman ikna olur. Sizin haberiniz yokmus gibi konussun ama.

benim oglumda bıkmıştı çok üzülüyordum onun için.. hep onun zmaanndan çaldm şimdi güzel bir gelecek onu bekkliyor.. kpss harıl harıl çalışırken atanmak şok etkisi yarattı ama nasip böyleymiş
Siz bence en zorunu basarmissiniz arkadasim dusunme hic hersey olacagina varir,, rabbim bu mubarek gunde icinizi ferahlatsin,, benim.oglanda surekli didari cikalim.gezelim.sunu al bunu al diyor aliyoruz allah var ama virusten dolayi diyorum cikamiyoruz inanilmaz sikildi cocuk insallah son olur bu sefer kpss maratonu hayirlisiyla,,, meslek neydi bu arada ne olarak atandiniz?

Kaynananızı ister miydiniz? Bence hayır. O yğzden annenize yakında ev tutacağınızı ama aynı evde olmayacağını söyleyin.

herhangi bir geliri yok canım şimdi evleri var ayrılırsa ev kalır sanrm onu satıp kalan para ile kendine 1+1 ev alınabilir belki ama geliri yok ben yardımcı olurum ev kirası olmadıktan sonra ha ne olur bakıcıya vereceğime anneme veririm ama annem aynı ev diyor..
Siz de olmaz diyeceksiniz. Hatta eşimle konuştum o da annemi de getireyim beraber vakit geçirsinler dedi deyin. Belki vazgeçer yaaa. Açıkçası aynı ev evli iken olmaz. Siz de bekar olsanız tamam da.

Eğer bir kez aynı evde yaşamaya başlarsanız bunun geri dönüşü olmaz. Çocuğunuz da bir kaç seneye büyüyecek, ona bakacak kimseye ihtiyacınız kalmayacak. Ben de durumun sebebini eşinize yıkmanız taraftarıyım. İstemeyen kişi siz olursanız anneniz size istediği kadar sitem edebilir ama eşinize bir şey diyemez. Ki eşiniz istemese o da çok haklı zaten. Kayınvalideyle aynı evde yaşayanlar/ yaşamayı düşünenler her gün linç ediliyor bu forumda, kayınvalidesiyle yaşamayı istemeyen bir koca neden haksız olsun ki ?
Dogrusu annemle bir sorunum olsa ne kadar zorlansam da eşimin üzerine atmam,çözerim bir sekilde.Ben kv ile gecinemesem eşim neden benim üzerime atsın ki atmadı da.Herkes kendi ailesiyle sorununu bir sekilde çözebilmeli.Annemin eşime içerlemesini hiç istemem adamın bir seyden haberi yokken..

Hayırlı olsun yeni işiniz, bize de nasip olur inşallah kpssye çalışıyorum sınava günler kaldı.

Açıkçası bir kez kavga etmek mi, her gün huzursuz olup kavga etmek/eşinizle aranızı bozması mı?
Açıkçası kayınvalide ne ise anne de o evlilikte. O sebeple önce ılımlı bir şekilde önce 1+1 ev tutarız sonrasında da senin gelir durumuna göre satın alırız o evi diyebilirsiniz. Yok ısrarla aynı ev derse o zaman boşanma diyebilirsiniz. Şu sürece kadar dayanıp neden bir anda ayrılma isteğini gerçekleştiriyor. Bana bu kadar dayanma anne sonuçta benim de bir eşim bir hayatım var kayınvalidem benimle yaşasın ister miydin gibi cümlelerle bastırmak lazım.

Dogrusu annemle bir sorunum olsa ne kadar zorlansam da eşimin üzerine atmam,çözerim bir sekilde.Ben kv ile gecinemesem eşim neden benim üzerime atsın ki atmadı da.Herkes kendi ailesiyle sorununu bir sekilde çözebilmeli.Annemin eşime içerlemesini hiç istemem adamın bir seyden haberi yokken..
Esimin kendi annesiyle sorununda diyecektim,yanlış cümle oldu.

Bir ömür aynı evde yaşayacağınızdan eşinizin haberi var mı? O ne diyo bu duruma.

Sen bakma, herkes gayet iyi biliyor annenin nasil biri oldugunu. Kimsede onun sorumlulugunu almak istemedigi için, seni günah keçisi yapmak gayet kolay oluyor tabi, islerine geliyor.

Yoksa onlarda biliyor annenin zor biri oldugunu, sende aslinda iyi bir evlat oldugunu. Ki bilip, bilmemeleride önemli degil. O evde sen kafayi yerken o akrabalarin hiçbir gelmez derdini paylasmaya. Esin bosanmaya kalkarsa, o akrabalar ne yapacakta?

Önce kendine bakacaksin bu hayatta. Kendi huzuruna, sagligina. Kimse buna engel olmasina izin vermeyeceksin, ister o kisi annen olsun. Kaç yildir senin atanmani bekleyebildiyse, evliligi o kadar kötü degildir. Kötü ise, gitsin çalissin. Yillardar ya babandan, ya esinden, ya senden geçinmeye çalisti bu kadin. Artik o degermenin suyu kapandi. Gelmis 50 küsür yasina, baksin basinin çaresine.
Degil mi,ya atanamasaymış,demekki yine idare edecekmiş.Cok yaslı degılse yine planlar yapsın ama kendi üzerine.Örnegin yapabilecegi bir iş bulmak.Evet kızı yardımcı olabilir fakat tamamen üstlenmek baska birşey.

Anneni düşünüyormuş gibi onun üzerinden giderek söyleyeceksin. “Kaç yaşına geldin bir rahat yüzü görmedin. Bende sana üzülüyorum kendi evin kendi düzenin olsun. Bizim çocuk vs koşturmamız, aksiyonumuz bitmez. Bunaldıkça kapatır kapını oturursun” diye anlatın.

Biz bir aileyiz eşimden bağımsız karar veremem de. Sonra da olmayacağını söyle eğer tepkisinden korkuyorsanız. Bu arada madem mutsuz neden boşanmak için atanmanızı bekliyor? Evse ev, aile aynı aile. Devlete sırtını kendisi yaslamayı mı düşünüyor? Bu düşünme tarzı bana çok itici geldi.

Back
X