Çok şükür ikizlerim dünyaya geldi ama evi terkettim..

annen haklı bir anne kızının yuvasını yıkacak demesi kaynanayı suçlu kılıyor annen en doğru olanını yapıyor tek başına karar alamazsın gelsin o cadı,huzur bozan haset kaynana

Konular çözülmeden, ortak nokta bulunmadan pat diye niye annesini getiriyor ki eve? Sen zaten sinirlisin, kadın da dan dun konuşmuş, yangına körükle gitmişler resmen. Böyle mi çözülür olaylar? Hiç mi yol izan bilmiyor bunlar? Hem suçlular hem de suç bastırıp baskalarına yükleniyorlar.

annen çok iyi söylemiş. bu saatten sonra yalnız hiç bir şekilde kayınvalidenle bir araya gelme canım. hep birlikte toplanıp konuşmak ve şartları konuşmak en iyisi olur. aslında diğer eltininde onunla konuşmuyor olması herşeyi ortaya koyuyor hatta bunu eşinin anlamaması ilginç.

Son zamanlarda gerginim biliyorum..bunda doğumun lohusalığımın etkisi çok..hatta gece uykularını unuttum artık çocuklarla ilgilenicem diye..uykusuzluk yorgunluk iş stresi çocuklar birde yetmiyormuş gibi bunlar....

Benim nasıl destekçim oluyor bu adam...dahada ateşe körükle gidiyor..dahada sakin olabilirdim..ama şu olaylardan sonra ne mümkün...

iyi bari öyle dediyse, anasının gazına gelip artislik yapardı annen biraz ılımlı davransaydı iyi olmuş çıkıştığı annenin ağzına sağlık

Böyle bir adam nasıl çocuklarına iyi bir baba olur...

O gitsin annesine iyi bir evlat olmaya çalışsın...

Annem kızıyor bana. Ne boşanması iki tane çocuğunuz var diyor...böyle olmaz dedim böyle olamaz..böyle olacaksa inceldiği yerden kopar...çünkü ben geri döndüğümde buna benzer şeyler yaşamak istemiyorum..çocuklarımı huzursuz bir ortamda büyütmek istemiyorum..

canım annen haklı ama eşinin, özellikle kaynananın gözünü iyice korkutması lazım, zaten bebeklerin anne çocuğu daha allah korusun ayrılma gibi bişey olsa kesin sende kalır bunu birilerinin kaynanana anlatması lazım ki tırssın biraz sinir oldum kadına ya ayyy

şu kaynana denen şeye bi türlü içim ısınmıyo arkadaş yok yani
bal kaymak olsa yenmez
yine bi kaynana vakası..
konu sahibi arkadaşım sen bebeklerine lazımsın
sütün lazım bu insanlara çok takıp da sağlığından olma
eşinin de belki kafası dank eder de ne yaptığını anlar

İnan bana bir kaç sene sonra pişman olabilirsin. Kaynanam için yuvamı yıkmasaydım keşke diyebilirsin. Evet eşinin onu eve getirmesi yanlış ama yine dikkatini çekerim kalkıp annesini savunmamış sana. Aranızı yapmak için getirmiş ama çok yanlış bir zaman olmuş. Senin öfkenin geçmesini beklemeliydi. Biraz ayrı yaşayın eşinizle evinizi uzak bir yere taşıyın mümkünse sen görüşme k.validenle, bu şekilde şartlar koş. Evlilik terapistine gitseniz aynı şeyleri diyecektir.
Ama ben yine de eşine çok kızamıyorum. Ailesine düşkün biri olduğu belli ama onları sana körü körüne savunmuyor. Kendini eşinin yerine koy, eşinin annenle anlaşamadığını istemediğini düşün, iyi niyetli olduğunu düşündüm ben. Ne bilsin annesinin senin annene laf söyleyeceğini hem belki evden ayrıldıktan sonra kızmıştır bile annesine. Onu sana getirmesi çok yanlış bir hareket kesinlikle...

Boşanma kararını da aceleyle alıyorsun. Biraz ayrı kalıp kendinizi bir dinleyin. Şimdi annenin evinde çok rahat olabilirsin ama ileride olabilecek misin? çocukların hareketlenip yaramazlık yapmaya başladığında annen aynı sabrı inayeti gösterebilecek mi? baban kardeşin aynı olabilecek mi? 3 kuruşluk maaşla ayrı eve çıkma şansında çok düşük. Ortada körü körüne ailesini savunan eşini sürekli ezdiren bir koca olsaydı arkana bile bakma derdim. Ama öyle örnekler gördüm ki annesine laf dedi diye karısını ezen mi dersin, kadın kaynanası ile geçinemiyor diye hiç suçu olmadıkları halde gelinin ailesine tavır alan koca mı dersin...

Evliliğinizin çocuklardan önceki halini düşün o zamanlarda da eşinin ailesine olan düşkünlüğünden ötürü bunalır mıydın? k.validen hariç eşinin sana olan tavırları tutumu nasıl bunları iyice düşün derim. Öfke ile kalkıp zararla oturma. Boşanmak ha deyip alınacak bir karar değil bence, şiddet ve aldatma yoksa. K.valideni sevmek zorunda değilsin görüşmek istemiyorum dersin evini de uzağa taşıdın mı fazla sorun yaşayacağınızı sanmıyorum ama bunları uyguladıktan sonra da sorunlar çıkmaya devam ediyorsa o zaman düşünürsün ayrılmayı. Şimdilik tek çözüm k.validenle görüşmemek ve uzak bir eve taşınmak...

ben naçizane bişey diycem

siz iki tane çocukla nasıl ve neden evinizi terk ediyorsunuz=? eşinize kızdıysanız almayın eve!!!

çok ciddiyim ben o erkek, anasına gitsin, otele gitsin bi ceketini alsa ona yeter her yere gider....

ev kadınındır. icap ediyorsa erkek gider, kadın evinde oturur.

hele hele gidip sonra bir süre sonra geri dönmek de iyi bir şey değil yani nasıl desem ilerde de karşınızdaki insan nasılsa bir şekilde geri dönecek diye bi garantiye kavuşmuş gibi hihsseder doğru değil bence bu..

bizim bi akrabamız böle evi terk etti iki üç ay sonra tabii ki evine dönddü bir de ne görsün evde bi hatun, kaynanası hemen akrabalarından bi kızı bunun eşine yamayıvermiş imam nikahı mimam nikahı derken...

ya ben yanlış mı düşünüyorum acaba, ama bence erkek gitsin kadın oturur evinde ben olsam öyle yapardım...

Allah bağışlasın bebeklerinizi ne yaşadığınızı belki de anlayamıyorum ama ben doğru ubulmadım

Konunun tamamını okuyamadım ama boşanma kaarı almanıza şaşırdım çok acelece karar vermişsiniz gibi geldi. Şuan lohusasınız 2 çocuk hiç kolay değil ama kaynananız bi çocuğa bakmadı diye evi terk edip boşanma kararı almamalıydınız. Kaynananızla aranıza mesafenizi koyardınız. 2 çocuğunuz var bence biraz daha düşünün.

konunuzun nerdeyse tamamını okudum
kusura bakmayın ama ne evi terk etmeniz için ne de boşanmanız için elle tutulur bir neden göremiyorum
siz kayınvalidenizi sevmiyor olabilirsiniz ki dünya iyisi olsa bile sevmek zorunda değilsiniz ama şunu unutmayın o eşinizin annesi bebeklerinizin de babannesi bu gerçeği değiştiremezsiniz, bunun için de istediği zaman oğlunun evine gelir istediği zaman da torunlarını görür. nasıl ki siz gidip onun evinde iş yapmaya mecbur değilseniz o da sizin evinizde iş yapmaya çocuklarınıza bakmaya mecbur değil. size sadece şu noktada hak veriyorum o kadar kısa mesafede oturan biri gece yatıya kalmamalı bu durum herkesi rahatsız eder ama bunun çözümü sizin evi terk etmenizle olmaz. annenizin evine misafir olarak gelen birine önce siz hakaret etmeye başlamışsınız, bence bunun yeri ve zamanı değildi yarım saat bir saat neyse torunlarını görüp gitseydi daha sonra siz rahatsızlığınızı eşinize söyleseydiniz daha doğru olurdu.
tekrar söylüyorum incir çekirdeğini doldurmayacak sebeplerden yuva yıkılmaz

Kelebek'cim..

K.validene bişey demiyorum, Allah'a havale..
Ama eşine çok şaşırıyorum. Tüm gerginliğin merkezinde zaten annesi var, şu durumda nasıl alır onu da annenin evine getirir.
Torunları sevmesi mi acildi, yoksa sizin yuvanızı toparlamanız mı?
"Beni torunlarımdan kimse ayıramaz" ajitasyonlarını da hiç inandırıcı bulmadım. Oğlunun zaten karışık olan kafasına nasıl hitap edeceğini öyle iyi biliyor ki bence..

Eşinin onun yanında seni yok saydığı acaba senin ön yargın veya taraflı gözlemin olabilir mi, yanılıyor olabilir misin diye düşündüm.
Ama annesinin yersiz çıkışlarını susturmadığı için bu anlayışı sanırım hak etmiyor..
Orada söz sana kalmamalıydı, ilişkiler zaten gergin. Annesini de seni de üslubunca idare etmeliydi. En büyük ve affedilmez hatası bebeklerinin yanına annesiyle gelmesi olmuş zaten, inanılır gibi değil. Tam da düzeliyordu aranız, herşey yoluna giriyordu..

İşini bıraksan ve bebeklerine kendin baksan daha iyi olursunuz diye düşünüyordum, ama şimdi işine sımsıkı sarılman gerektiği ortada..
Eşini ve annesini memnun etmek için bakıcı tutma noktalarına gelme olur mu, hani olur da eşin gönlünü alır ve "annen de bakmasın, bakıcı tutalım" noktasına sürüklerse seni. Ne olursa olsun a.annelerine emanet et o minikleri. K.valide mutlu olsun diye miniklerinin sinsice heba edilmesine izin verme olur mu.

düşüncelerini çok beğeniyorum ve beni çok iyi anlıyosun..

dün akşam eve gittiğimde annem eşimle konuşmalarını anlattı tekrar..eşim artık bıktım anne demiş..yoruldum..bir taraftan annem bir taraftan kardeşim bıktım demiş..onları bile görmek istemiyorum bazen demiş..eşimde beni anlamıyor demiş..yemin ederim tartışacakları aklıma gelmedi gelse getirirmiydim demiş..

beni şikayet etmiş..çok sinirli çok kızıyor herşeye diye..ki ben hamileliğimin son ayından beri böyleyim..haklı o konuda..
kızkardeşimde ama siz insanları çok sinirlendiriyorsunuz dün annenin dediklerini kulağımla duydum, ablamın sinirlenmemesi mümkün değil..sürekli siz kendinizi düşünüyorsunuz demiş..

ben eşimi çok seviyorum, o benim karım ben karımı tanımammı..o çok iyi bir insandır..merhametlidir kin tutmaz demiş..o son zamanlarda yaptıkları canıma tak etti artık demiş..annemde sen bu işi beceremiyorsun demiş..yeri geldiği zaman annene dur demesini bileceksin o benim karım diyebileceksin..eşine o benim annem biraz alttan al diyeceksin..bunları yapamıyosan cesaretin yoksa, annene gidip sen haklısın eşine gelip sen haklısın diyeceksin..sen dengeleri kuramıyorsun dem yapamıyorsun demiş..

çok doğru ya, çok çok doğru, bir an tereddüte düştüm acaba ben mi yazdım bunları diye?
aynen katılıyorum her kelimesine , kelebekcim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…