Çok şükür ikizlerim dünyaya geldi ama evi terkettim..

işte böyle yaptığın için eminim kötü gelin diyecek bazıları....ama en iyisini yapmışsın..insanlar haddini bilmeli..
ben mesela çok merhametli ve iyi niyetli biriyimdir..çokta sabırlıyımdır..bu noktaya geldiysem ve artık kaynanamın bende kalmasını istemiyorsam düşün artık neler yaşadığımı ve nasıl bu noktaya geldiğimi..

o yüzden seni çok iyi anlıyorum...büyüklere saygı derler..tamam anladıkta büyükte büyüklüğünü bilsin be kardeşimm.yoksa bildiren birileri çıkar..

kızlar hepinize yorumlarınız için teşekkürederim...akşam çok düşündüm..devlet memuru değilim ve 1500 tl maaş alıyorum..öyle aman aman bir rakam değil bu..şu an başka bir yerde çalışmaya başlasam heralde 1.000 tl veren bir yer bulurum.yani işi bıraktığımda ne kaybedeceğimki..hem iki bakıcı bile tutsam hep annem gelmek zorunda kalacak..o kadında genç değil..yarın birgün birşey olursa anneme, kendimi hiç affetmem..ne gerek var..

çocuklarımı kendim büyütmeye karar verdim..allah ömür verirse 3 yaşına gelene kadar onlara ben bakayım diyorum..sonra kreşe verir iş hayatına geri dönerim..

yalnız şu anki işim çok rahat..kendi odam var..dediğim gibi maaşımda fena değil..işim rahat bir sorunum yok..çalışma saatlerimde iyi, patronlarımda çok iyi insanlar..

size diyeceğim şuki ben burayla kötü ayrılmak istemiyorum..hamileyklen patron benden söz istemişti çalışacağıma dair yani güvendi bu konuda bana..şimdi işimi bırakmama şaşıracak.burayıda yüzüstü bırakmak istemiyorum..yani patronumla güzel ayrılayım ve bir açık kapı bırakıyım diyorum..hani işi bırakmak istemiyordum ama mecbur kaldım gibi düşünsün..ve bir gün burdaki işime geri dönme ihtimalim olsun en azından...

o yüzden patronuma ne söyliyim kızlar ne diyerek işten ayrılayım...fikirlerinizi bekliyorum

neden hemen çalışmaya başladınız.

canım en doğru kararı vermişssin.. nasılsa bi iş bulursun kreş yaşına gelsinler.. anldağım kadarıyla annecğinde çok yoruldu artık..iş yerine gelince çok fazla kendini anlatmana gerek yok ikizlerin var işte daha ne olsun .. olaylar bu duruma getirdi de yeter ..2 bebekle çalışmak çok zor tatlım az büyüsünler sende b,raz dinlenirsin oraya koş buaraya koş denge falan kalmaz insanda.. geç evine k. valideni tavrını koy direk söyle ne olur... kendimi ancak idare edebiliyorum artık dersin tekrar güle güle büyüt yavrularını

sağol canım benim...

Bence profesyonel bir yardım almalısın.kardeşiminde lohusalık sendromu olmuştu. o da psikolojik yardım aldı. çokta ii geldi. mutlaka yardım al.

bence çalışmayı denediğini ama iki çocukla olamayacağını söylersen anlarlar heralde
en doğru kararı vermişsin bence her anne çocuğunun büyüdüğü hiçbir anı kaçırmamalı
işi her zaman bulabilirsin ama bebişlerinin büyüdüğü anlarını yaptıkları şirinliklerini bi daha
geri getiremezsin tatlım.çocuklarınla keyifli zamanlar geçirirsin inşallah

Kaynananı eve sokma uzaktut, kaynını isteme , eşinin burnunu sürt eve gitme diyenlere şaşırıyorum. Evlilik bu mu sizce yada hayat bu mu?Evlenirken iyiyide kötüyüde bilerek evleniyor insanlar. Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değilki bahsettiğimiz insanlar en az 60yaşında insanlar.
Hangininzin annesi veya babası istemediği halde evlilik kurumu için bazı şeylere göz yummadı. Hayattada öyle değilmi. Bir gün içinde nelere göz yumuyor susup geçiyoruz.
Kadın veya erkeğe eşi, anneni babanı kardeşini görmeyeceksin diyemez bir arkadaş kaynanam bana saygı duyar korkar evime girmez yazmış. Bu doğrumu sence. Et ile tırmak ayrılmaz.Ayıranlarda yaptım sanar ama yanılır. Erkekler bizim toplumda böyle durumları biryere kadar çekiyor. Biryerden sonrada patlak veriyor evlilik.Ya psikolojileri bozuluyor yada evden kaçmak nefes almak için başka kadınlara gidiyorlar. Nedenide ne olursa olsun erkekve kadın ayrı dünyalardan gelme. Erkek sıkıldımı çakar kaç çocuğu olursa olsun. Erkek sıkıldımı kaçar işi neolursa olsun. Kadınlar ddirenir savaşır çocukları işi için çünkü Allah bizi analık güdüsüyle yaratmış. Budurumdada şartlar getidiğiniz kocanız isyan bayrağını çekerse ki normal ailesi insanın canıdır üzülen gene kadınlar oluyor.
Evlilikte anlayışlı olmak şart bence, sıkıntıları çok takmamalı, büyütmemeli.Heleki orta yolu bulmaya çalışan bir eşiniz varsa.Onuda çok üzmemeli.Menfaatleriniz çervevesinde hareket ediyoruz insan olarak ama bu yanlış.Sırf kızı veya oğluyla evlendik diye beklentilerimiz olmamalı.Bebek bakımı, para, ev temizliği beklemek yanlış. Doğuran da evlenende kendin yapıyor.
Hayatımı kurarken başkaları ekseninde dolaştırıp, yolu uzatıp ,taşlara takılana kadar eşim ve kendi çevremde kurup kimseninde taşıyla toprağıyla uğraşmam.İşime gelirse doğururum işime gelirse yer içer gezerim.
Erkeklein burnu sürtülmüyor. Kimsede 30 yıllık anasını 3 yıllık karısı için bırakmıyor.

burda yazdıklarının çoğunda haklısın..biliyormusun o kaynanamı evime sokmam diyen kadınlarda aslında senin gibi düşünüyor..bende senin gibi düşünüyorum..ve zaten her kadın evliliği için mücadele eder..

ama unuttuğun bir şey var..kadınlar köle değildir..kadınlar sabır taşıda değildir..hep verici taraf kadın olamaz...erkeğinde bir evlilikte sorumlulukları vardır..hem yuvasına hem eşine karşı..hep istenir ama vermeye gelince herkes kenarıya çekilirse bu terazi eşit olur mu ?kimse kocasının, 30 senelik annesini 3 yıllık karısına değişsin demiyor..bu iki varlığında yeri ayrıdır..biri karısı diğeri anası...dengeyi kurmak zorundadır erkek..denge kurulmuyorsa eğer,
o çok sabırlı olan kadında birgün dengeleri bozmaya başlar..ozamanda kimse kadın sabretmelidir kadın alttan almalıdır filan demesin..sabretmiş sabredeceği kadar ölsün gebersinmi...

canım mesleğin evden yapılacak bir meslek mi? eğer öyleyse patronuna evden idare edebileceğini söyleyebilrisin hem çocuklarınla ilgilenir hem işini yaparsın ... eğer patronuna bu sözü vermişsen o zman durum biraz zorlayacak seni en fazla konuyu aynen anlatabilirsin .. İnş herşey sizin adınıza en güzel şekilde çözülür...

Canım birde sanırım bebeklerin çok küçük henüz ve işe başlmışsın.Öyle mi ? (konuyu baştan sona okumadımda)

Genel olarak haklısınız.. Ama tek bir yerde size katılmıyorum.Kimse kaynanasına güvenerek çocuk doğurmuyor sanırım.Kelebeğin durumu farklı.Tek çocuk olsa zaten bir şekilde üstesinden gelir ama ikizler olunca mutlaka yardıma ihtiyaç duyar.bu çok normal.Yardım bekler hatta ister haksızda sayılmaz.Eğer ki kelebek diyorsa ki; annem otursun sen bak ... Olmaz ... ama onu demiyor, naçizhane destek bekliyor .. ve bence kyınvalide de duyarlı olsaydı o da birşeyler yapma çabasında olur üstelik gelinin ladıyla değil tamamen kendi isteğiyle... Onlar da yabancısı değil evladının çocukları ...

Son düzenleme:

arkadaşım hayırlı uğurlu olsun hem bebeklerin hemde kararın.

benimde bugün iki yaşını dolsuran bir oğlum var ve bende çalışan bir anneyim. doğumdan sonra işe döndüm ve ilk zamanlar annem baktı oğluma. maddi anlamda sıkıntıda değildik ama açıkcası türkiye şartlarında yabana atılmayacak bir maaşım vardı o yüzden devam ettim. ilk zamanlar aslında çocukları bırakmak daha kolay oluyor (tabi ben bunu tek bebek için söylüyorum). battaniyeye sarıp bırakıyordum annanesine ama ne zamanki oğlumun aklı ermeye başladı ve birşeyler anlatabildi işte ozaman benim için zorluklar başdı. oğlum arkadam "anne gitme" diye ağlıyordu. baktım olacak gibi değil 2 hafta önce patronumla konuştum ve ayrılık kararı aldım. ay sonu ayrılıyorum.

herkes diyor nasıl geçineceksiniz yok ne yapacaksın evde ama şu bir gerçekki " geldiği kadar gidiyor" yok çalışıyorum yeni giysiler lazım yok bugüğn dışardan yiyelim hazırda yemek yok aldığın maaşda böyle geçip gidiyor birde bakıcı parası vereceksin üstüne o yüzden hayırlı bir karar vermişsin canım.

patronuna şunu söyleyebilirsin " insan başına gelmeden hiç bir duyguya anlamıyormuş. kucağıma alınca bebekleri bırakamaayacağım anladım" demen onun için yeterli olur sanırım.

umarım anlaşarak ayrılırsınızda tazminatını felanda veririler. bende istedim düşünücem dedi. 6 senelik emeğim var verse biraz köşede birikmişim olur.

hakkınızda hayırlısı canım. gelişmeleri haberdar et.

bu arada sen şuan raporlu sayılırsın çıkışını hemen vermeyebilirler.

Son düzenleme:

evet canım raporluyum..yazzdıkların içime su serpti..

Son yorumları okumadım belki durum değişmiştir ama kayınvalidenize kızıp neden eşinizi terkettiniz
onu anlamadım.Adamın ne suçu var,onu geçtim iki masum yavrunun ne suçu var.Çok fevri davranmışınız.
Elbette ikiz büyütmek zordur yardım beklersiniz ama kimse anneniz bile mecbur değil bakmaya.Bakarlarsa da
bu onların vicdanına kalmış.Ben yavrum 2 aylıkken bırakıp işe başladım neler çektiğimi allah bilir.Şimdi ikinciye hamileyim
ve biliyorum ki çok zor olacak.Ama hepsi bir süreç geçiyor sonuçta.O bebekleri dünyaya getiriyorsak sorumluluğunu biz
almak zorundayız.İyi bir bakıcı bul gerekirse kamera yerleştir eve işine devam et derim.1.5-2 sene sonra zaten kreşe verebilrsin kafan rahatlar.Ayrıca bakıcı ufak tefek toz alma yemeğe kadar yapıyor.Kimseye de minnet etmezsin

Sayın editör
biz burdan devam edelimde, ben diğer konumda anlattım son olanları..buraya birdahamı yazıp çizeyim yani

Canım diğer konunuda okudum ama kapatılmış, yazdıklarında haklısın ama bu yuva yıkacak kadar büyük bir sorun değil. Beni belki geri kafalı bulabilirsin ama insanlar bir çocuk için ne fedakarlıklara katlanıyorlar seninkiler ikiz ve henüz çok küçükler, bu çocukların babaya, seninde eşine ihtiyacın var ve anladığım kadarı ile eşin kötü biri değil, sırf k.validen için bu yuvayı yıkma, sen şu an doğum sonrası depresyon yaşıyorsun, doğumdan sonra doktorum banada çok hafif bir sakinleştirici vermişti. İkizlerle çok zor olur başetmek diye. Eşinle bir süre temas kurma ve sakinleş, birsüre ayrı kalmak ikinizede iyi gelecektir. Ama sakın bu yuvayı bozmak bu kadar kolay olmasın. Sevgiyle kal.

bence hıc te hırcın degılsın
artık dolmussun sımdıye kadar soylemedıklerını tasıyamadıgın ıcın artık ıcınde tutmak ıstemıyorsun

kusura bakmasın esın
ıstedıgı kadar anne kuzusu olsun ama haksız
annesıne soylemıyorum bıle

bu saatten sonra yaptıklarınızdan pısmanlık duymayın bence
cunku alısmıslar sızın yumusak yuzunuze
artık herseyın eskısı gıbı olmadıgını gosterın
bosanın demıyorum ama esınız burnunu surtene kadar da gerı adım atmayın
gerekırse annesını getırsın aratsın ve durumu duzeltmeye o calıssın
sız tavrınızı koydunuz karsılıgını bekleyın gerı adım atmayın derım

bu surec cok yıpratıcı olsa da kalıcı cozumler ıcın en uygun zaman sızın durumunuzda
bunun ıcın sakınlıgınızı koruyarak esınızın caba gostermesını bekleyın

evet bende onun burnu sürtülsün istiyorum..haklısn çok yumuşak yüzlüydüm...
ama ne oldu, sonunda patladım...
şimdi şöyle düşünüyorum geri dönmek için ona şart koyayım..

annenler evimizde kalmayacaksa, sende dengeleri sağlayabileceğine inanıyorsan döneyim...yoksa ne sen yorul ne ben yorulayım...

evet bu şartı koymak istiyorum..

aslında kadınlar okadar geçinme ehli ki..ama erkekler bunu anlayamıyor..verirsen iyisin senden iyisi yok..
ama annesinden yada eşinden şikayetçi olduğun zaman senden kötüsü yok.niye biz insan değilmiyiz kırıldığımız gücendiğimiz şeyler olamazmı bizim hatalarımız olurda eşimizin kaynanamızın hatası olamazmı..bu havaya girdikleri zaman önce güzellikle konuşuyosun..anlatıyosun anlatıyosun anlamıyorlar.. tartışıyorsun bağırıyorsun anlamıyorlar..ağlıyorsun çırpınıyorsun anlamıyorlar...ee güzel kardeşim sana derdimi anlatmak için ortadan ikiye mi ayrılayım..demekki işine geleni anlıyor bunlar ...söyledikleriniz işine gelmiyorsa kulaklarını tıkıyorlar..

sonra sen delir çıldır depresyonlara gir..öfke nöbetleri yaşa..evi terket..

sonrada pişmiş pişmiş BEN NE YAPTIMKİ denilsin....

sen bişey yapmadın aklı noksan kocacım,benim canım sıkıldıda hayatımda bir aksiyon olsun istedim..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…