Çok umutsuzum artık sanki gücüm kalmadı..

Kaderbizedegulse

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2020
43
23
3
31
Düşüne düşüne deli olacağım dönemlerden geçiyorum. Bir insanın istediği hiç bir şey mi olmaz diyorum. Allah affetsin neden sadece biz böyleyiz herkes mutlu diye sürekli söylenir oldum. İnancı olan bir insanım çok da dua ederim ama olmayınca nasip değilmiş hayırlsıı buymuş deyip geçemiyorum o an. Ben dahil çevremdekiler de çok üzülüyor çünkü. Üzülen sadece ben olsam bu kadar takmazdım. 28 yaşındayım. 6 yıldır çalışıyorum. Ayrı yaşıyorum ailemden. Onlara da yardımcı olmak zorundayım cünkü babam çalışmıyor ve emekli de değil. 6 yılda kendine ne yaptın deseniz elimde 20 binden başka bir birikmisliğim yok. Cünkü sunun ihtiyacı vardı bunun ihtiyacı var diye diye bu günlere geldim. Hayatımda biri var tam işler yoluna girecek evleneceğiz dedik, kesin diye baktığımız iş konusu olmadı ve biz dağıldık. Her gün dua ediyorum, gece uykumdan uyanarak dua eder şekilde buluyorum kendimi. Evlenmek yuva kurmak istedim oNda da bir engelle karşılaştık hep. Bütün arkadaşlarım evli, böyle olunca da çevreden bir baskı oluyor. Sanki bir eksikliğim varmış gibi hissettiriyorlar insana. Evli olanları görünce ister istemez üzülüyorum çok da ortamlara giremiyorum, sürekli evlilik mevzusunu açtıkları icin. Bunun icin üzülürken, erkek kardeşim üniversiteden mezun olunca atanamadı. İş kuracak diye 25 bin kredi çektim. Sonra da polislik mülakatlarına girdi ben o sırada krediyi cekmis bulundum. 6 aydır da ödüyorum. Kardesim de 6 aydır yanımda sonuç bekliyordu( bu arada işsiz ikimizin masraflarını ben karşılıyordum) dün sınav açıklandı kazanamamış. Simdi dünden beri onu toparlamaya çalışıyorum. Suan bu hastalık yüzünden işi de olmayacak bir süre. Kesin gözüyle bakmıştık yine polisliğe de. Aynı şekilde erkek arkadasım gibi o da dağıldı. Çevreme bakıyorum herkesin işi yolunda biz niye böyleyiz diyorum. Bir seyi çok isteyince olmaz sözü gercekten doğru. Allah bizi sınıyor artık buna inanıyorum. Karışık yazmıs olabilirim. Şimdiden kusura bakmayın. İçimi dökmek istedim.

Olmama ihtimali olan şeylere kesin gözüyle bakmazsanız olmadığında bu kadar yıkılmazsınız sanıyorum.

Ekmek aslanın ağzında bu devirde, hepimiz iş sahibi olmak için milyon tane kapı çaldık, sınavlara girdik, mülakatlardan elendik. Eninde sonunda yolumuzu çizdik. Kesin olacak deyip tek bir şeye odaklanınca sonunun hüsran olması yüksek ihtimal.

Düşüne düşüne deli olacağım dönemlerden geçiyorum. Bir insanın istediği hiç bir şey mi olmaz diyorum. Allah affetsin neden sadece biz böyleyiz herkes mutlu diye sürekli söylenir oldum. İnancı olan bir insanım çok da dua ederim ama olmayınca nasip değilmiş hayırlsıı buymuş deyip geçemiyorum o an. Ben dahil çevremdekiler de çok üzülüyor çünkü. Üzülen sadece ben olsam bu kadar takmazdım. 28 yaşındayım. 6 yıldır çalışıyorum. Ayrı yaşıyorum ailemden. Onlara da yardımcı olmak zorundayım cünkü babam çalışmıyor ve emekli de değil. 6 yılda kendine ne yaptın deseniz elimde 20 binden başka bir birikmisliğim yok. Cünkü sunun ihtiyacı vardı bunun ihtiyacı var diye diye bu günlere geldim. Hayatımda biri var tam işler yoluna girecek evleneceğiz dedik, kesin diye baktığımız iş konusu olmadı ve biz dağıldık. Her gün dua ediyorum, gece uykumdan uyanarak dua eder şekilde buluyorum kendimi. Evlenmek yuva kurmak istedim oNda da bir engelle karşılaştık hep. Bütün arkadaşlarım evli, böyle olunca da çevreden bir baskı oluyor. Sanki bir eksikliğim varmış gibi hissettiriyorlar insana. Evli olanları görünce ister istemez üzülüyorum çok da ortamlara giremiyorum, sürekli evlilik mevzusunu açtıkları icin. Bunun icin üzülürken, erkek kardeşim üniversiteden mezun olunca atanamadı. İş kuracak diye 25 bin kredi çektim. Sonra da polislik mülakatlarına girdi ben o sırada krediyi cekmis bulundum. 6 aydır da ödüyorum. Kardesim de 6 aydır yanımda sonuç bekliyordu( bu arada işsiz ikimizin masraflarını ben karşılıyordum) dün sınav açıklandı kazanamamış. Simdi dünden beri onu toparlamaya çalışıyorum. Suan bu hastalık yüzünden işi de olmayacak bir süre. Kesin gözüyle bakmıştık yine polisliğe de. Aynı şekilde erkek arkadasım gibi o da dağıldı. Çevreme bakıyorum herkesin işi yolunda biz niye böyleyiz diyorum. Bir seyi çok isteyince olmaz sözü gercekten doğru. Allah bizi sınıyor artık buna inanıyorum. Karışık yazmıs olabilirim. Şimdiden kusura bakmayın. İçimi dökmek istedim.
:)
İster istemez gülümsedim :)
Çünkü dört dörtlük bir hayat yok.
Sağlık , para , aşk , huzur ...
Mutlaka biri eksik kalıyor hayatta.
Bugünleriniz geçecek , sonra başka bi imtihan başlayacak.
Hayat ...

Klasik olacak ama sağlığınız yerindeyse gerisini cabalayinca Rabbim nasip eder herkes bı yerden sinanir Allah hayırlı iş nasip etsin kardesinize ve tüm arayanlara

Hayat değil mi işte illa bir arıza çıkartacak. Bu kadar çöküp rehavete kapılmayın siz de canım inançlıysanız ne mutlu Allah kimseyi darda bırakmaz ve kimseyi de rızıksız yaratmaz tek sorununuz inançlı olduğunuz halde ümitsiz olmanız çünkü Allah bir kapıyı kaparsa diğerini açar bilmiyor musunuz? O kendisine güvenen hiç kimseyi zor da bırakmaz. Polislik sınavına 1 kere mi giriliyor? Kaç hakkı var? Tekrar denesin? Erkek arkadaşınız da dağılacağına başka bir şeyler yapmaya çalışsın, tutturmaya çalışsın hayat bu mücadele etmeden bir yerlere gelen şanslı insanlar harici hepimiz dalgalarla boğuştuk. Herkesin yükünü siz sırtlanmak zorunda değilsiniz iyice pskolojikmen dibe batmışsınız tamam üzülürsünüz bu çok normal ama bu kadar da kaptırmayın kendinizi siz de insansınız. Her şey güzel olur ama kardeşiniz ve sevgiliniz inanır ve çabalamaya devam ederse.

olması kesin gözüyle bakmaktansa hayırlısıysa olsun gözüyle bakın.doğmamış çocuğa don biçmeyin.kimsenin hayatı sorunsuz değil herkes milyon tane yere başvuruyo, sürekli mücadele içinde.sağlık gitti mi kötü, sağlık varsa gerisi halloluyo bi şekilde.niye sürekli "dağılıyosunuz"? saksıda yetişmeyen her insan sürekli çaba içinde olacağını bilir zaten.ama kendini harap etmek bu kadar kolay olmamalı, kardeşiniz mesela sınava girdi 6 aydır başka şeye başvurmadan yatıyo muydu öyle? ne gibi bi uzmanlığı var da iş kurmaya kalkıyo mesela yoksa sadece cahil cesaretiyle Allah verir umuduyla mı bu piyasada iş kuruyo?biraz ayaklarınız yere basarsa daha iyi olur.

Krediyi çektiniz iş kurmayıp polisliğe başvurunca krediyi geri kapatmadınız mi ? Çok klasik evet ama sağlık olmayınca para da olsa bir işe yaramıyor en azından bunu düşünün halinize şükredin derim. Allah yardımcınız olsun? Bir sürü bekçi güvenlik vs alımları var sertifika alıp güvenliğe başvuru yapabilir mesela

Hiç kimsenin hayatı istediği çizgide gitmiyor inanın.Üzüntünüzü hayal kırıklığınızı anlıyorum ama pes etmemelisiniz.Eğer ederseniz olduğunuz yerde kalırsınız.Yürüyemiyorsak sürünerekte olsa devam etmek zorundayız bu hayatta.

olaylara kesin olacak gözüyle bakmazsanız bence böyle dağılmazsınız. buradan bakınca ihtimalleri kesinleştirip üzerine birbirinizi de kesin olacak diye gazlıyormuşsunuz gibi bir algı oldu bende.
haliyle olmayınca da büyük yıkım yaşıyorsunuz.
bence bu bakış açınızı değiştirin.
hayatta hiçbirşeyin garantisi yok.
ve yedekli olmayı öğrenin.
bir işin olmaması halinde daima b planınız olsun. hadi z'ye kadar planlamayın ama elinizde alternatifler olması önemli.
mesela ben kardeşinizin yerinde olsam 6 ay sonuç beklerken başka fırsatlar yaratırdım kendime.

Ailenizden ayrı yasayacak kapasite ve gucunuz var. Ailenize muhtac olmayacak isiniz var. Ailenize zor zamanda yardım edecek kudretiniz var
Saglıklısiniz, ac degıl acıkta degılsınız.
Annenız babanız kardeşiniz saglıklı.
Evde kalmak diye bir sey yok, bu yasta evlenmedıgınız ıcın eksik hissetmek sızın tercihiniz. Ne eksıgı ne evde kalması demek uc saniyenızı almaz.

Biten ılıskınız devam etseydi sorunlu sekılde sacma sapan, belki de bosanmaya yakın hatta pandemı bitse de acsam davamı dedıgınız bir evlilik olacaktı.. Şer gıbı gorunen de hayır aramak iyidir.

Canınız sıkılabilir ama, bunları dert etmek isteyen sızsınız.
Bence vazgecın.

Ailenizden ayrı yasayacak kapasite ve gucunuz var. Ailenize muhtac olmayacak isiniz var. Ailenize zor zamanda yardım edecek kudretiniz var
Saglıklısiniz, ac degıl acıkta degılsınız.
Annenız babanız kardeşiniz saglıklı.
Evde kalmak diye bir sey yok, bu yasta evlenmedıgınız ıcın eksik hissetmek sızın tercihiniz. Ne eksıgı ne evde kalması demek uc saniyenızı almaz.

Biten ılıskınız devam etseydi sorunlu sekılde sacma sapan, belki de bosanmaya yakın hatta pandemı bitse de acsam davamı dedıgınız bir evlilik olacaktı.. Şer gıbı gorunen de hayır aramak iyidir.

Canınız sıkılabilir ama, bunları dert etmek isteyen sızsınız.
Bence vazgecın.
İlişkim bitmedi. Hala bekliyoruz o da biraz insanı üzüyor.

ayrıca 6 yıldır çalışıyıorum anca 20 bin birikimim var diosun. Ne güzel o da az para değil bir birikim yapmışsın
Ben işsizim ve 23 bin kredi borcum var üni den kalma. Ayrıca erkek arkadaşım da yok. Belki biraz keyfin yerine gelir 😂

bi de nasıl herkesin hayatı yolunda ki ? salgından dolayı millet işsiz, özelde çalışanlar az maaşla fazla mesai yaparak süreci atlamaya çalışıyorlar, işten çıkartılmayanlar ücretsiz izinde...kimsenin de işi yolunda değil aslında. herkes düğününü erteledi...
ayrıca 6 yıldır ailenize yardım etmeniz sizin tercihinizin sonucu, bunun kaderle falan ne ilgisi var ?? babanız bu kadar sene sizden para almak yerine iş bulabilirdi, anneniz evde kendi el emeklerini falan satıp eve katkıda bulunabilirdi ama nasıl olsa siz destek oluyorsunuz, herkesi rahata alıştırmışsınız. kardeşinize çektiğiniz 25 bini geri kapatın zaten bu ortamda hangi işi açacak da tutturacak esnaf komple batık,

Bana biraz etrafa fazla taviz vermişsiniz gibi geldi

6 senedir çalışıyorsam kendime yatırım yapardım.
Neden hiç kendinize birikim yapmadınız ?
Siz olmasanız ya da çalışmasanız aileniz ne yapacaktı ?
Neden herseyi sizden istiyorlar ?
Bence biraz hayır demelisiniz.

Bana biraz etrafa fazla taviz vermişsiniz gibi geldi

6 senedir çalışıyorsam kendime yatırım yapardım.
Neden hiç kendinize birikim yapmadınız ?
Siz olmasanız ya da çalışmasanız aileniz ne yapacaktı ?
Neden herseyi sizden istiyorlar ?
Bence biraz hayır demelisiniz.
bazi aileler boyle iste
Okuttum ettim hep karsilik beklerler

bana da acikcasi cok taviz vermissiniz gibi geldi,
kardesiniz 6 ay yaninizda ne yapti ki? Insan parttime calisir destek olur.

sevgilinizle mevzuyu pek anlamadim ama o da bu tarz bir seyse yine siz yuz vermissinizdir muhtemelen.

Endişe etme:) biz de eşimle günde on defa aynı şeyi düşünüyoruz. Herkesin işi yolunda ama bizim işlerimiz neden bu şekilde diye. İstediğimiz ve beklediğimiz hiç bir şey gerçekleşmedi. Tam sonucunu almayı beklediği mahkeme vardı artık son celseydi. Beş yıldır ugrasiyordu. Nisan ayindaydi:) ertelendi... Girmek için uğraştığı bir iş vardı Mart'ta iki kişi alinacakti. İnanılmaz uğras verdik. Ertelendi:) senin yine 20 bin birikmisin var,😁 bizim şu an ödediğimiz 20 bin kredi var. ev kira, bebek var ve eşimin iş yeri kapandı 😁 şimdi tekrar düşün istersen, her kesin her şeyi yolunda mı?😁 Eşimin kardeşinin kocasının eşime çok zararı oldu. Daha dün akşam esmke otururken "biz dışında herkes mutlu. Falan kişinin bile işleri yolunda. Biz nerde yanlış yapıyoruz da herşey ters gidiyor" diye sordum. Gece eşimin kardeşinden bir telefon:) kocası evi terk etmiş... Sabah bir telefon daha, iş yeri maaşlarını vermemiş ve süresiz ücretsiz izin. Kocası da nerede meçhul 😂😂😂 hemen içimden dedim ki Allah'ım bunu bana cevap olarak mi verdin:) yani gerçekten öyle düşünme. Ben dün akşam söyledim, cevabım ilahi bir şekilde geldi. Herkesin her şeyi dört dörtlük değil. Biz öyle sanıyoruz. Ulan ben de her şeyimizi ortaya döktüm 😂 ama hayat su sıralar herkes için b*k gibi:)

Back
X