- Konu Sahibi TheBlueDreamer
-
öncelikle arkadasın konusunda hassas davranman cok hos ama sunu unutma bu hayatta ne kadar çok sakin içine kapanık olursan o kadar çok kırlırsın kullanılırsın ..
yasadığın duruma benzer bir durum bende yasadım ama sadece arkadasıma anne kelimesini hep uzak tutmaya calıstım .. Senin yapman gereken arkadasın olduğu için onun hayatını yasamak değil kendi hayatını yasamak unutma ölüm zaten biz insanlar için önemli olan hayatının geri kalanını devam ettirebilmek sen eski sen ol daha çok insan içinde olmaa calıs espriler yap esprilere katıl gül ve sıkıntı yaratmamaya calıs ..
Canım kaç yaşındasın.?? Anladığım kadarı ile daha çok gençsin..
Yaşadığın durum ve kişiliğinin tamen arkadaşının bahsettiğin olayından kaynaklandığını sanmıyorum.
Şu anda psikolojik olarak bir sorun yaşadığını düşünüyorum. Bir tür anksiyete yada depresyon gibi bişeyde
olabilir. Bir psikolog ile görüşmenin yardımı olabilecğini düşünüyorum ama gidemem diyorsanda kendi kendine
bişeyler yapmalısın. Kendini tamamen eve kapatma ,kitap okumak iyi bişeydir ama çok fazlasıda seni eve
kapatıyorsa yarardan çok zarar getirir. Günlük belli bir zaman dilimi ayır ,örn günlük 1 saat okuma vs gibi
sonrasında arkadaşlarınla buluş onlar açmıyor ve sana çocukça geliyor ise daha başka arkadaşlar edin.
Kendini eve kapattığın sürece sorunun daha fazla büyüyecektir. İnsanlara hayır demesini öğren(malesef bu
noktada bende senin gibiyim. İnsanları kırmaktan ,bozmaktan son derece üzüntü duyarım) Kendine uğraşlar edin..
hobiler edin ve bunlara zaman ayır..
Unutmaki çok ince düşünen, başkalarını kırmak istemeyen, ve hertürlü sorunu büyütüp kendine dert edinen insanlar
panik atak hastası olur..
Bu yüzden yolun başında iken kendini bir an önce değiştirmeye çalış...
hmmmmm baştan sona bütün ayrıntısıyla okudum . sen anlaşılan daha gençsin ve arkadaşlarına çok deeğr veriyorsun . etrafında ölm
gerçeğini hiç fark etmemişsin ta ki yareni tanıyıp onla arkadaş olana kadar . ölümü anlayın ca hayatın ne akdar anlamsız olduğunu da bu
şekilde öğrenmiş olmuşsunevet bütün canlılar ölmeye mahkumdur zamanı gelince . fakat sen daha ölmeden öldürmeye kalkmışsın
kendiniböyle yaşanılmaz düzzelmen lazım hareketli müzikler dinle yeni kıyafetler yeni dostlar edin hayatına yenilik getir eğer
bekarsan aşık olacağın evleneceğin insanı bul onla hayallar kur . bazen gelecekle ilgili hayal kurmak insanları mutlu edebilir. hemm
hayattan soğursan bitmez bu lanet hayat
utanmak ayrı
içine kapanmak ayrı
ınsanların dusuncelerını onemsemen ayrı
sosyalfobın olması ayrı
hepsı bır arada barınamaz dıye dusunuyorum
ben mesela bahsettıgın rahat tavırlı ınsanlardan bırıyım ama asla ıcten ıce rahat olamam
sadece ben ınsanların benım ıcın dusunduklerını hıc onemsemıyorum hayatıma bakıyorum
arkadasının basına gelen olay senı neden mesela ıcıne kapanmana yol actı onu ıse hıc anlayamadım canım uzgunum
kendını fazlamı dınlıyorsuna caba?
Öncelikle ilgilendiğiniz ve cevapladığınız için teşekkür ederim. Evet henüz 17 yaşındayım en canlı kanlı olmam gereken dönemlerimde eve kapandım. Yazdıklarınız çok doğru ve verdiğiniz tavsiyelerde çok açık ayrıca hayal kurma kısmı şuan çok cazip geldi doğrusu :) Yeni bir çevre içinde elimden geleni yapıcam. İlgilendiğiniz için çok teşekkürler :)
ne demek canım benim :) sen hayal kur :)
Biliyor musunuz aslında buraya yazmak bana çok iyi geldi yani sonuçta bu benim kişisel bir problemim ve siz beni tanımamanıza rağmen vaktinizi ayırıp benimle ilgilendiniz bunu görmek bile beni mutlu etti. Sağolun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?