Çok Utangaçım!

TheBlueDreamer

Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2013
14
0
6
Bursa
İnsanların hakkımda ne düşündüğünü çok önemsiyorum galiba. Ve birilerini kırmaktan ve çok sinirlenipte öç almak istemedikçe kimseyi utandırmaktan çok çekiniyorum. Örnek vermek gerekirse; Mesela kendim yemek için bir tabağa yemek koydum ve bir arkadaşım gelip yemeği onun için koyduğumu sandı ve teşekkür etti ardından gerçeği anlayıp o yemeği kendime koyup koymadığımı sorduğunda kesin bir dille "Hayır senin için koymuştum." diyebiliyorum.

Bide mesela çevremde bazı insanlar var çok rahat tavırları var. Sadece kendilerini düşünüp konuşan insanlar. Eskiden bende öyleydim ama şimdi O tür kişilerle aynı ortamda olduğumda inanılmaz geriliyorum. Aslında inanın bir sene önce hiçte böyle bir insan değildim. Düşünmeden konuşup gerektiğinde çok kırıcı olabiliyordum ama sanırım beni değiştiren olay şuydu;

Yaren adında sevdiğim ve gerçekten saygı duyduğum bir arkadaşım vardı. Arkadaşımın her zaman biz yaşıtlarına göre daha olgun davranışları vardı bunun farkındaydım ve yetiştirilme tarzından olduğunu sanıyordum ama değilmiş. Dediğim gibi ben eskiden daha kanlı canlı biri olarak öğretmenlerimlede aram iyiydi ve bir gün ingilizce öğretmenimden Yaren hakkında öğrendiğim bir gerçekle resmen yıkılmıştım. Allah'ıma şükür ben hayatım boyunca çok yakınımdan kimseyi kaybetmemiştim bu yüzden acısını bilemiyordum ama duygularını tahmin edebiliyordum. Meğer arkadaşımın annesi hastaymış ve bir kaç ay kadar önce arkadaşım annesini kaybetmiş. Bunu yalnızca ben ve samimi olduğum arkadaşım Leyla biliyordu ve inanın öğrendikten sonra çok zor anlar yaşadım. Mesela sınıf ortamında annelerle ilgili bir konu açılıyordu biri gidip Yarene sorduğunda kızın gözlerinden geçen hüznü gördükçe içime kapanmaya başlamıştım. Artık insanlara karşı davranışlarımı yavaş yavaş değiştirmeye başlamıştım. İnsanları kırmaktan korkup konuşmayı kestim. Artık arkadaşlarımdan en sık duyduğum şeyler;

"Kızım ne oldu sana yaa? Çok değiştin. Artık eskisi kadar gülüp eğlenmiyorsun v.s.."

İşte sonra ben git gide içime kapandım ve şimdide insanlardan soğudum ve gerekmedikçe evden çıkmıyorum. Evden dışarıda olduğumda içime bir sıkıntı oturuyor ve bir an önce eve gitmek istiyorum. Hatta geçenlerde kuzenimize gittik uzak oldukları için iki gece orada kaldık ve ikinci günü sıkıntıdan burnum kanamaya başladı. Öyle stres olmuşum ki eve geldikten sonra iki gün daha bunum kanadı.

Ve artık o kadar değiştim ki ailemden bile uzaklaşmaya başladım. Sürekli kitap okuyorum ve ancak kendimi o zaman iyi hissediyorum.

ÇOK ÖZÜR DİLERİM UZUN OLDU AMA LÜTFEN OKUYUN VE NELER YAPMAM GEREKTİĞİ HAKKINDA BENİ BİRAZ BİLGİLENDİRİN...

öncelikle arkadasın konusunda hassas davranman cok hos ama sunu unutma bu hayatta ne kadar çok sakin içine kapanık olursan o kadar çok kırlırsın kullanılırsın ..

yasadığın duruma benzer bir durum bende yasadım ama sadece arkadasıma anne kelimesini hep uzak tutmaya calıstım .. Senin yapman gereken arkadasın olduğu için onun hayatını yasamak değil kendi hayatını yasamak unutma ölüm zaten biz insanlar için önemli olan hayatının geri kalanını devam ettirebilmek sen eski sen ol daha çok insan içinde olmaa calıs espriler yap esprilere katıl gül ve sıkıntı yaratmamaya calıs ..

Canım kaç yaşındasın.?? Anladığım kadarı ile daha çok gençsin..
Yaşadığın durum ve kişiliğinin tamen arkadaşının bahsettiğin olayından kaynaklandığını sanmıyorum.
Şu anda psikolojik olarak bir sorun yaşadığını düşünüyorum. Bir tür anksiyete yada depresyon gibi bişeyde
olabilir. Bir psikolog ile görüşmenin yardımı olabilecğini düşünüyorum ama gidemem diyorsanda kendi kendine
bişeyler yapmalısın. Kendini tamamen eve kapatma ,kitap okumak iyi bişeydir ama çok fazlasıda seni eve
kapatıyorsa yarardan çok zarar getirir. Günlük belli bir zaman dilimi ayır ,örn günlük 1 saat okuma vs gibi
sonrasında arkadaşlarınla buluş onlar açmıyor ve sana çocukça geliyor ise daha başka arkadaşlar edin.
Kendini eve kapattığın sürece sorunun daha fazla büyüyecektir. İnsanlara hayır demesini öğren(malesef bu
noktada bende senin gibiyim. İnsanları kırmaktan ,bozmaktan son derece üzüntü duyarım) Kendine uğraşlar edin..
hobiler edin ve bunlara zaman ayır..
Unutmaki çok ince düşünen, başkalarını kırmak istemeyen, ve hertürlü sorunu büyütüp kendine dert edinen insanlar
panik atak hastası olur..
Bu yüzden yolun başında iken kendini bir an önce değiştirmeye çalış...

hmmmmm baştan sona bütün ayrıntısıyla okudum . sen anlaşılan daha gençsin ve arkadaşlarına çok deeğr veriyorsun . etrafında ölm

gerçeğini hiç fark etmemişsin ta ki yareni tanıyıp onla arkadaş olana kadar . ölümü anlayın ca hayatın ne akdar anlamsız olduğunu da bu

şekilde öğrenmiş olmuşsun evet bütün canlılar ölmeye mahkumdur zamanı gelince . fakat sen daha ölmeden öldürmeye kalkmışsın

kendini böyle yaşanılmaz düzzelmen lazım hareketli müzikler dinle yeni kıyafetler yeni dostlar edin hayatına yenilik getir eğer

bekarsan aşık olacağın evleneceğin insanı bul onla hayallar kur . bazen gelecekle ilgili hayal kurmak insanları mutlu edebilir. hemm

hayattan soğursan bitmez bu lanet hayat

utanmak ayrı
içine kapanmak ayrı
ınsanların dusuncelerını onemsemen ayrı
sosyalfobın olması ayrı

hepsı bır arada barınamaz dıye dusunuyorum
ben mesela bahsettıgın rahat tavırlı ınsanlardan bırıyım ama asla ıcten ıce rahat olamam
sadece ben ınsanların benım ıcın dusunduklerını hıc onemsemıyorum hayatıma bakıyorum

arkadasının basına gelen olay senı neden mesela ıcıne kapanmana yol actı onu ıse hıc anlayamadım canım uzgunum
kendını fazlamı dınlıyorsuna caba?

Öncelikle cevapladığınız için teşekkürler. Ben bu şekilde sessiz kalıp etrafı gözlemlemeye başladığımda etrafımdaki insanların ne kadar samimiyetsiz olduğunu gördüm. Hatta öyle ki bazen bu samimiyetsiz kişiler en yakınımdan ailemden bile oldu ve ben sanırım biraz da bu yüzden insanlara güvenemiyorum. Belkide güvenmek istemiyorumdur. Ama dediğinizi uygulayacağım sadece çevremi değiştirdikten sonra.
Yeniden teşekkür ederim. :)

Öncelikle cevapladığınız için teşekkürler. Evet henüz çok gencim 17 yaşındayım. Haklı olabilirsiniz bencede yalnızca arkadaşımın yaşadığı olay değildir bir diğer düşüncemde ergenlik döneminde olmam olabilir. Her şeyden önce bunu aklımdan çıkarmıyorum çünkü bilirsiniz ergenlik dönemind daha hassas olunur ve kişiler her şeyi daha büyük problemler haline getirirler muhtemelen bende içime atmaya başlayarak biriktirdim ve o olaydan sonra patlak verdi. Psikoloğa gelince ailem bir kaç kez teklif etti ancak kabul etmek istemedim çünkü kendi kendime sıksık Fazla büyüttüğümü ve zamanla atlatacağımı söyledim. Ama artık bende düşünüyorum gitmeyi.

Dediğiniz gibi en başta yapmam gereken yeni bir çevre edinmek olabilir. Ama girişkenlik huyumu kaybettiğimden açıkçası nasıl arkadaş edinebileceğimide bilmiyorum. :)

Ve sizinde atlatamadığınız gibi insanlara hayır diyememek var. Aslında desem derim gibi geliyor ama sonra yalnız kalıınca acaba dememeli miydim demekten de kendimi alamıyorum. Ama düşünmemeye çalışıcam ve tavsiyeleriniz için yeniden teşekkür ederim elimden geldiğince uygulamaya çalışıcam :)

Öncelikle ilgilendiğiniz ve cevapladığınız için teşekkür ederim. Evet henüz 17 yaşındayım en canlı kanlı olmam gereken dönemlerimde eve kapandım. Yazdıklarınız çok doğru ve verdiğiniz tavsiyelerde çok açık ayrıca hayal kurma kısmı şuan çok cazip geldi doğrusu :) Yeni bir çevre içinde elimden geleni yapıcam. İlgilendiğiniz için çok teşekkürler :)

Öncelikle ilgilendiğiniz için ve cevapladığınız için teşekkür ederim. Kendimi fazla dinlediğim hakkında çok haklısınız bazen oturup yaptığım hareketlerin doğruluğu hakkında kendime bir çok soru sorarım.
Ve arkadaşımın olayına gelicek olursak dediğim gibi öncesinde ben gerçekten rahat ve umursamaz biriydim. İnsanların düşüncelerini önemsemeden konuşurdum. Ama sonra arkadaşımın olayını öğrenince şunu fark ettim. Sınıfta ben ve Leyla dışında olayı kimse bilmediği için insanlar rahatça Yarene anne konularından bahsedebiliyorlardı. Ama onun ne kadar üzüldüğünü anlayamıyorlardı ve sonra kendi davranışlarım aklıma geldi. Kimbilir dalga geçtiğim insanlar neler yaşamıştı. İşte böyle böyle düşünmeye başladıkça içime kapandım Ve ergenlik dönemimde olmamdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum ki olayları abartarak düşünmeye başlamışım. Ve sessizleştikçe etrafımdaki insanların samimiyetsiz davranışlarını daha net görmeye başladım. En üstte yazdıklarınızın içine birde güvensizliği ekleyebilirsiniz sanırım. :)
Ayrıca ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. :)

ne demek canım benim :) sen hayal kur :)

Biliyor musunuz aslında buraya yazmak bana çok iyi geldi yani sonuçta bu benim kişisel bir problemim ve siz beni tanımamanıza rağmen vaktinizi ayırıp benimle ilgilendiniz bunu görmek bile beni mutlu etti. Sağolun

biz hepimizin sorunları var birbirmize benzer ya da alakasız ama hepimiz çevremizde görmüşüzdür deneyimliyizdir

Ben de aslına bakarsanız arkadaşlar arasında bir utanma falan yok. Tek sorun hayranı olduğum sanatçının imza günlerinde sanatçının yanına gidememek. Onun yanına gidersem merak ettiğim soruları sorarsam onun beni yadırgayacağını düşünmek. Ben kapalı bir kızım ve o beni acaba yadırgar mı diye düşünüyorum. Ne olur bana yardım edin. Bu kimileri için saçma olabilir ama benim için çok üzücü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…