çok utanıyorum :(

ahlaksızca buluyorum senin duygularını

Kadin ilgisizliginden dolayi yapan erkege de capkin diyoruz degil mi ? Lakin bu kadinlarin gozende kotu gozukurken erkekler gozunde vayyy aslanim modun da degil mi ?

Kadin ilgisizliginden dolayi yapan erkege de capkin diyoruz degil mi ? Lakin bu kadinlarin gozende kotu gozukurken erkekler gozunde vayyy aslanim modun da degil mi ?
Ayrıca erkek ilgisiz ve sevgisiz olunca bu boşanma sebebi olarak görülmüyor, aldatmıyorsa, içkisi kumarı yoksa ne var deniyor, oysa kadın ve erkek içinde sevgisizlik, ilgisizlik, bir evde iki yabancı gibi yaşamak aldatılmak kadar kötüdür, belki somut birşey değildir aldatılmak gibi ama kim sevgisiz kalmak ister ki, evlilik sevgi temelli verilen bir karar değil midir?

ahlaksızca buluyorum senin duygularını

Kimse ahlakli bulmadi zaten. Kayi degil de bu kisi bakkal olsaydi gorusler degisecek miydi ? Hayir !

Bakin kadinin ilk cumlesine Allahim kurtar beni bundan diye yaziyor. Iyi bir halt yedim demiyor. Ahlaksiz bulmak kolayi
Zor olanini yapip dogru yolu gostermek cok mu zor ?

Erkek yapsa
Kadın kadın değilmiş ilgilenmemiş kocasıyla adam ne yapsın başkasına bakmış denir.:KK51:Çok normal karşılanır karısı eleştirilir..

degil mi ?

Çifte standart yok bende
Bu konuyu bi erkek açmış olsaydı, düşüncelerim değişmezdi.
Ama altını çizmek isterim ki eğer böyle bi konuyla gelseydi.

%1 icindesiniz....

Ayrıca erkek ilgisiz ve sevgisiz olunca bu boşanma sebebi olarak görülmüyor, aldatmıyorsa, içkisi kumarı yoksa ne var deniyor, oysa kadın ve erkek içinde sevgisizlik, ilgisizlik, bir evde iki yabancı gibi yaşamak aldatılmak kadar kötüdür, belki somut birşey değildir aldatılmak gibi ama kim sevgisiz kalmak ister ki, evlilik sevgi temelli verilen bir karar değil midir?

Sen kek yaptin mi aslanima ?

kardesim, hissettiklerinin yanlis oldugunu bilip bu yanlisa dusmemen senin onurlu biri oldugunu gosterir. her kul birsekilde imtahqn edilir onemli olan bunu bilip imtahani basari ile gecmektir. sen de imtahandasin ve bunun bilincinde ol. kaynini dusunmemeye esinin guzel yanlarini dusunmeye calis . esim ilgisiz vs deme bunun sebebini arastir sen esine ilgi goster kaaynini dusunmeye basladiginda esini dusun onu ara esinle iliskine helal cercevede heyecan kat. kaynin geldiginde git odana kitap oku. salavat cek kuran oku emin ol rabbim haramdan sakindigin icin. bu gunahi engeller sana DİGER ARKADASLARA SOYLEMEK İSTEDİGİM ; BELKİ BU KARDESİMİZİN BASİNDA BOYLE BİRSEY YOK Kİ İNSAALLAH YOKTUR VARSADA ATLATİR BOYLE DURUMDA OLUPTA YAZAMAYANLARA YARDİMCİ YORUMLAR YAPİN İMTAHAN DUNYASİNDAYİZ BASİMİZA GELİP GELMEYECEGİNİ MEVLAM BİLİR KARDESİMİZİN BU İMTAHANDAN YARA ALMADAN CİKMASİ İCİN DUA EDELİ unutma kardesim imtahani kazanirsan cok buyuk mukafat alacaksin bir anlik zevk icin yakma ahiretini orda ne kaynin nede esin nede annen baban kurtaracak seni yaptigimizsalih ameller kurtaracak

Yöneticileri son derece yerinde müdahale, olaylara bakış açısı katma ve önemli noktaları vurgulama açısından tebrik ediyorum!
Kocanın ilgisizliği, kadının zaten yanlış yolda olduğunu bildiği için yardım istiyor olması okuduğum sayfalar içinde neredeyse tamamen göz ardı edilmişti, üzülmüştüm
Sonraki sayfaları da okumadan konuyu kapatmıştım
Sonradan, tesadüf son sayfaya bakmaya karar verince "oh" dedim.

:KK9::KK9::KK9:

Mevzu kadinin baskasina sevdalanmasi degil KAYNINA sevdalanmasi. Baldizina asilan enisteleri yillarca dilimize doladiysak buna da YAVASS dememiz mi abes? objektif olayim derken taraf -hem de yanlis taraf- tutmaniz objektiflik olmuyor yine taraf oluyor bilin istedim.

Ayrica aldatmanin da bahanesi yok, aldatilan kadinlara da sitenin geneli AAA BOSVER CANIMM demiyor tam tersi affedecegim diyen kadina bak affetsen bile yillarca kafalari yersin sindirebilecen mi bunu iyi dusun diyoruz. Istisnalar kaideyi bozmaz.

Eşin seni eskisi kadar heyecanlandırmıyor mu? Sanırım duygusal anlamda evliliğinden gerekli ilgiyi ve sevgiyi göremiyorsun.

Ait olma ve sevgi de kişinin temel ihtiyaçlarından biridir. Bunu evliliğinde göremediğin için ister istemez böyle bir hisse kapılmışsın; ama yadırgamak ne haddimize, sonuçta ifade şekline göre en azından bu hislerin senin tercihine göre gelişmediğinin farkında olduğun ve bundan kurtulmak istediğin çok açık.

Bunu anlatırken hislerimin peşinden nasıl gideceğim demiyorsun da kurtulmanın yollarını arıyorsun. Durumun farkındalığı sende mevcut ki bu da güçlü bir kişiliğin özelliklerinden biridir. Ümitsizliğe kapılma. Gerçekten kurtulmak istersen bir yolu elbet bulunur.

İçinde bulunduğun kültür nasıl karşılar ya da yapabilir misin bilemiyorum, ama güzel duyguların öldüğü bir evlilikten bu saatten sonra hayır gelmez gibi. Sende bu tarz olmaması gereken hisler kendini göstermeye başlamışsa devamı bir şekilde gelecektir. Ne yapman gerekir tam olarak bilemiyorum, ama aman diyeyim. Düşüncelerinin eyleme dönüşmesine asla izin verme. Çok dikkatli davran çünkü sonunda çok üzülmekle birlikte çok zor şeyler yaşayabilirsin.

İnsanız, yanlış şeyler düşünebiliriz, yanlış şeyler hissedebiliriz; ama her hissettiğimizin peşinden gitmek zorunda değiliz. Sonuçta dinimizde bile, düşündüğünü yapmadığın sürece ne kadar yanlış olursa olsun sorumlu tutulmuyorsun. Burada iraden girmeli devreye. Umarım güçlü bir iradeye sahipsindir.

Bolca dua et, ama tabii ki sadece dua ile olmaz, nefsini yenmeye çalışmalısın.

Senin için dua edeceğim.
Allah yardımcın olsun.

Biraz da diziler düzünden beynimiz alışıyor sankı bu durumlara.. kesinlikle normal diil ama ki sende farkındasın bunun. Eşine önceki günleri yasatmaya calıs. Acaba sende ona karsı soğumuş ve ilgisiz mısın? kaynınla mumkun olduğunca bı araya gelmemeye calıs bence. Erkekler dogustan bıraz odun evlenince salıyorlar kendılerını işte buda zor ama kadınlara düşüyor mecburen sorumluluk sen tekrar diriltmeye calıscaksın heyecanı sevgıyı mutlu anları...Cok zor bı durum aynı zamanda felaket karsıdan da durum belli olabılır cevrenkılere bellı etmeden bu duyguları bıtırmelisin...Alah yardımcın olsun.

bazı ortak zevkler yuzunden duygularını karıştırdın bence eşin senin sevdiğin müzik vs ilgilenmiyorsa konuşabileceğin ortak birşey yoksa eşinle konuştuğun kişi yakın gelmiştir sence gerçekten aşık mı oldun bak ilk zamanlar yoktu diyosun bi boşluk belkide sadece ilgisizlik sevgisizlik bu hale getiren derin derin uzun uzun düşün enine boyuna düşün derim Rabbim yardımcın olsun

Duygularının yanlış olduğunun farkındasın işte tam da bu yüzden ortam yaratmak seni hatalı yapan. Yani uzak duracaksın zorunda kalmadıkça karşılaşmayacaksın. İnsanız ve nefsimiz var normal demiyorum duyguların için ama içine düşmüş bir kere elinde olmadan sen bunu karşılaşabilmek için fırsat kollayarak desteklememelisin aksine uzak durarak ket vurmalısın.

Olumsuz yorumlar muhakkak kültürümüzde ahlakımızda böyle bir durumun yeri olmadığı için yapıldı. Ancak konu sahibi başta kendisi onaylamıyor durumu bu durumun yanlışlığının herkesten çok farkında belkide o yüzden biraz sağduyulu davranmak lazım diye düşünüyorum. İnsan kınadığını yaşamadan ölmezmiş kadınız ve bir çoğumuzun kızı var Allah korusun bunları da düşünmeliyiz.

Ve son olarak kadın ya da erkek diye bakılmamalı bence duruma insan diye bakılmalı. Hata yapmak doğamızda var. Yaptığı hatanın bilincinde olanla olmayana farklı konuşulur tabiki ama konu sahibi kurtulma çabasında bunu da görmek lazım. İnşaallah bu durum ateş olup herkesi yakmadan senin içinde soğur.

Mevzu kadinin baskasina sevdalanmasi degil KAYNINA sevdalanmasi. Baldizina asilan enisteleri yillarca dilimize doladiysak buna da YAVASS dememiz mi abes? objektif olayim derken taraf -hem de yanlis taraf- tutmaniz objektiflik olmuyor yine taraf oluyor bilin istedim.

Ayrica aldatmanin da bahanesi yok, aldatilan kadinlara da sitenin geneli AAA BOSVER CANIMM demiyor tam tersi affedecegim diyen kadina bak affetsen bile yillarca kafalari yersin sindirebilecen mi bunu iyi dusun diyoruz. Istisnalar kaideyi bozmaz.

KAYNI degilde mahalle kasabi olsa durum degisir mi ?

Lutfen olay X veya K kisi degil. Kadin bir hatanin esigindeyim ve bunun da farkindayim diyor.

Ben mi yanlis okudum yoksa okudugumu mu anlamiyorum ....

KAYNI degilde mahalle kasabi olsa durum degisir mi ?

Lutfen olay X veya K kisi degil. Kadin bir hatanin esigindeyim ve bunun da farkindayim diyor.

Ben mi yanlis okudum yoksa okudugumu mu anlamiyorum ....
Kasap olsa sadece zihnen aldatma olur bu durumda (konu sahibi zaten aktif bir davranista bulunmamis)

Ama kayin olunca aile ici iliski olur, bu da isin boyutunu degistirir

Kazen beycigim iyi niyetinizi anliyorum ama ahlaksizligi agir dille elestirmezsek, mesrulastirmis olmaz miyiz? Siz daha iyi bilirsiniz forumun kitlesi genis, bir suru ergenlik donemindeki kardesimiz okuyor buralari, onlara bu yollari anlasilabilir mi gostermeliyiz yoksa net sekilde DUR HANIM BU AHLAKSIZTIR mi demeliyiz?

durup durup okudum yok olmuyor...

su ana kadar kimse hadi bu hayat senin gonlun nereye gotururse git demedi !

buna yavas demem deki sudur ki : `yabanciya gitmiyor` gibi cirkin yorumlaradir.

oyle bir yazmissiniz ki sanki olayi destekliyoruz. Olayi destekleyen kimse yok, kadincagiz da zaten akil istemiyor hatanin farkinda yazip rahatlamak istemis.

sizin mesajinizi okuyan da biz bunu destekledik sanacak el insaf....

Kasap olsa sadece zihnen aldatma olur bu durumda (konu sahibi zaten aktif bir davranista bulunmamis)

Ama kayin olunca aile ici iliski olur, bu da isin boyutunu degistirir

Kazen beycigim iyi niyetinizi anliyorum ama ahlaksizligi agir dille elestirmezsek, mesrulastirmis olmaz miyiz? Siz daha iyi bilirsiniz forumun kitlesi genis, bir suru ergenlik donemindeki kardesimiz okuyor buralari, onlara bu yollari anlasilabilir mi gostermeliyiz yoksa net sekilde DUR HANIM BU AHLAKSIZTIR mi demeliyiz?

Agir dille elestiri yabaciya gitmiyor yorumumudur ?

Bakin su konuda hem fikir olalim bu ahlaksizliktir ! Bunun aksini ben dahil kimse soylemedi. Neden siz sanki biz bunu mesru gosteriyormusuz gibi kaleme aldiniz ?

Back
X